Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
723
View
4
Reply

Bunyi bila masuk kereta atau lalu jalan tak rata

[Copy link]

Author: kepalapaip98       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-4-2018 09:57 PM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum.. nak tnya tanda dan sebab apa eh bila masuk kereta bunyi mcm.. nyekk nyekk.. mcm getah dah haus..
bila saya tekan pedal clutch dan brek pun bunyi gak.. saya duduk pastu try bagi pressure dari dalam pun bunyi.. saya try tekan dkt luar tak dengar la pulak.. hmm ASAP
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2018 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
G la workshop
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2018 05:44 AM From the mobile phone | Show all posts
spring kerusi tu kot...
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2018 06:15 AM | Show all posts
nyet nyet ni kalau luar kereta bunyi ah chong nak susu , tapi sebab dalam kereta masa bergerak mungkin absorber dah haus kena tukar baru
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2018 09:12 AM | Show all posts
clutch dan brek tu bunyi spring kat pedal, try spray dgn WD40
bunyi semasa lalu jalan tak rata tu byk penyebabnya, mungkin disebabkan bush2 lower arm, upper arm dah koyak, so kena chek betul2 dari mana dtg bunyi tersebut..


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079646s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list