JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1234Next
Return to list New
1864
View
73
Reply

[Idea] If I could travel through time...

[Copy link]

Author: seribulan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-5-2018 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
If I could travel through time...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2018 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Only thought could beat the speed of light.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2018 12:44 PM | Show all posts
I'd go back in time when i was in my late teens and young adult, to undo the mistakes that I have done, which have shaped my life to be what it is now.

be less of an introvert and reach out to others more
avoid making financial mistakes and invest better
and do things for the right reasons, not because of running away from situations.



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2018 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Andai dapat ku undurkan masa,

Ku ingin memberi tahu ibuku,
Ibu, aku sayang padamu
Terima kasih meminjamkan rahimmu dan melahirkan aku sebagai muslim

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2018 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Tq TT bagi tacang
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2018 01:22 PM | Show all posts
If I could travel through time, I would  undo the things that I regretted most.

if only lah boleh kan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2018 01:57 PM | Show all posts
If I could travel through time...

return back my secondary school years...
dari form 1 and relive the moment. nak buat everything yg I should have been done, not wasting my time doing so many silly stuff.
though not regretting for what have been settled now, but how I wish I could tampal some of the loops in the past.

looking forward to a better sweet future too...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2018 03:17 PM | Show all posts
Andai dapat ku undurkan masa ....
saya nak kembali ke 8 tahun dahulu. Saya nak memilih siapa yg boleh dijadikan kawan ,


8 tahun dulu saya telah dikhianati oleh kawan yang saya sangka terlalu baik buat saya. rupanya seorang yg mengambil kesempatan dan sgt sgt selfish.

Kalau boleh diundurkan masa - saya tak mau jumpa dia  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2018 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Honestly id meet Tun Mahathir and tell him whatd happen in 20 years time, so that malaysia takkan hadapi what our country experienced.  Also would tell him jangan step down cepat sangat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2018 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
I perhaps will go to the future, to see how does the future look like. I wanna see how my children live their lives, and how much civilisation has changed. Yang paling penting sekali nak tengok KERETA TERBANG MANA KERETA TERBANGGGGG?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2018 10:48 AM | Show all posts
Kalau boleh ku undurkan masa, balik ke zaman tamat belajar tahun 2000 dan tak nak ambik kredit kad dan buat personal loan...sekarang dah terperangkap...lambat lagilah nak habis membayar.
Hina besi kerana karat..hina manusia kerana tidak berduit.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2018 12:58 PM | Show all posts
i will never tell my friendsss about my future plan...
sebab ramai yg dah rampas impian i sekarang ni hahaha...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2018 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by bungaavee15 at 22-5-2018 11:45 PM

Andai masa dpt di putarkn kembali.
Nak kembali ke 20 thn lps(zmn remaja).
Nak belajar betul2, taknak main2.
Sbb akibatnya besar dan terkesan sampai ke skg...

Nak juga kembali ke 10 thn lps...pbetulkan mcm2 kesilapan zmn muda supaya tak menerima akibatnya pd hari ni,nak uruskan financial dgn btul,nak kejar cita2...

Tp syg,ms y berlalu tak mgkin dpt di kembalikan

Dan klu boleh merentas masa...
Nak jugak tahu 20 tahun akan dtg...
Apakah yg terjadi pd diri sdiri...pd family..pd negara....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2018 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
If i could travel through time.....
Aku nak kembali ke 30 thn dahulu, utk membaiki kesilapan yg aku lakukn dlm membuat krputusan menentukn kerjayaku.
Hmmm..... antara cita2 dan cinta. I was too young then....
Tapi masa takkan dapat aku undurkan semula...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2018 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Akan ku susuri jalan-jalan semalam..
Indah nan mengasyikkan..
Runtun sayu dihati kerna x mungkin lagi dapat digapai...
Oh betapa hati ini rindu..
Pada semalam, pada teman, pada tempat jatuh itu..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2018 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Menyingkap tirai silam
Ku terasa
Rindu dan dendam
Terdengar bisikanmu
Merdu mendayu
Senandung syahdu
Dalam gelombang rasa
Gelisah cinta
Sehari tak bersua
Bagaikan setahun
Terpenjara
Segera ku turunkan
Tirai cinta
Melupakannya
Kerana lakonanmu
Menghiris hati
Menyeksa diri
Ternyata bukan mudah
Mengawal resah
Melawan perasaan
Cinta sejati dalam diri
Namun
Terpaksa jua
Ku telan sisa pahit
Asmara
Kerana
Kenyataannya
Ini bukan sepotong mimpi
Yang sepi....
~Tirai Semalam by Siti Nurhaliza.
Ku terlalu rindukan zaman dimana lagu, drama dan novel begitu puitis...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2018 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya diri ni terlalu sentimental kot. Lebih berminat nak kembali ke masa lalu. Still, x mampu rasanya nak ubah apa2 yg menyakitkan yg meninggalkan kesan mendalam dlm hidup. Ku percaya setiap yg berlaku ada hikmahnya.
Tapi...jika diberi peluang kembali..mungkin diri ini mahu lebih meluangkan masa bersama emak dan adik, daripada memilih jalan yg ku ikut sekarang..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2018 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
kalau saya boleh merentas masa, saya nak patah zaman sekolah, nak minta maaf pada budak2 yang saya pernah buli dulu.lepas diorang maafkan saya, saya buli mereka balik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2018 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Andai bisa ku undur waktu, akan ku pergi ke zaman lepasan spm. X payah nak sambung study dekat u. Terus je start based online business. Rasanya kalo start dari dulu, maybe aku dah boleh jadik mcm fashionvalet

And kalo boleh umur 20 tahun je terus kawin. So senang, anak2 dah besar and its time for me n my hubby dating berdua plak..

Tp tu la kan..nak buat mcm mana..bukan boleh undur waktu pn. So hadap je la apa yg ada skang. Yg penting siapa kita harini adalah dicorakkan oleh kita yg semalam.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2018 01:31 PM | Show all posts
If I could travel through time...

to the people I love....
I would say I love them dearly and hold nothing back before they passed away

and

to the animal pets....
I would prevent them from dying


menghadapi kematian sesuatu yang menyakitkan
apatah lagi kalau ada perasaan "I could have....."
here I am living full of regret and guilt

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.060270s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list