JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1866
View
73
Reply

[Idea] If I could travel through time...

[Copy link]

Author: seribulan       Show all posts   Read mode

Post time 24-5-2018 03:33 PM | Show all posts
If I could travel through time...

I would not change anything, because I like who I am now. I am what I am because of all the things that happened in the past. Kalau tukar, takut jadi yang teruk, haru!!!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2018 01:02 PM | Show all posts
munah nk kembali ke zaman persekolahan.. ada beberapa perkara yang munah sesali hingga sekarang. slh satu munah bercinta dengan someone. rasa mcm sungguh bodoh bercinta masa itu. kalau boleh waktu tu munah nk belajar bersungguh2 dan bercinta selepas nikah gtewww

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2018 09:49 AM | Show all posts
If I could travel through time...

saya ingin kembali semasa 20 tahun lps...

when I should have made the right decision at the right time

tp sesungguhnya jodoh, rezeki, ajal dan maut itu ketentuan Allah

mungkin ada hikmah disebaliknya..     saya redha...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2018 06:26 PM | Show all posts
kalau i, mau rompak bank dan emas di zaman sekarang dan masuk mesin masa pergi zaman lalu dgn byk wang beli hartanah, kebun, melabur, bisnes sana sini

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2018 02:10 PM | Show all posts

If I could travel through time...

aku nak pegi ke 5 tahun lepas...bgtau diri untuk lebih sabar...sbb kurang sabar masa tu aku dah buat dosa yang aku menyesal sangat...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2018 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
this is fun..

i wont go back for my history because i enjoyed it even the bad memories. it happens for reason and it make me what i am now.. today.

i will go back for something bigger. i like history so i want to know how it feels like during kesulatanan melaka.. when it was set up.. during her golden time and when she fell.. next will be before merdeka time.. how hard ppl back then.. how that time smells.. what topic the talked about.. then p ramlee era.. how popular he was back then. i want to feel that and see it. so its cont. for few big event of history in malaysia.

then i wanna go future! how malaysia looks like.. how world look like! hows the technologies.. plant still exist?

how i wish

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2018 11:55 PM | Show all posts
17th  june 2016 ...plz

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2018 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu dapat ku undurkan mase nk g haji n bercuti bersama baba aku
Tpi dy dah pulang ke rahmatuallah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2018 04:54 AM | Show all posts
andai dapat undur masa aku nak undur masa masa zaman2 aku remaja supaya aku dapat spend masa bersama2 org yg tersayang. that time masa aku banyak habis dgn ber social enjoy buang duit puluh ratus ribu untuk happy kan hati sendiri tp tak lama mana pun happy tp mmg aku tkde masa lngsung pun untuk family aku smpai ada tahap pak aku msuk hospital pun aku tak dtg melawat. skrng time dah kerja baru tersedar la apa aku buat smua dulu tu sia2 je and cuba nak spend kan sehabis bnyk mana masa tenaga aku ada skrng untuk org tua aku sementara dorg masih ada ni..

tp atleast banyak benda jugak aku belajar masa zaman jahil dulu so klau org nak tipu2 aku dah ada pengalaman sendiri so tkde la aku boleh tertipu senang2 je.. pengalaman mendewasakan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2018 07:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Nk kembali ke zaman kanan yg gembira n membahagiakan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2018 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
if i could time travel,  i would travel to the future (thousands of years). i want to see if we still living in earth, what progress had we made. wait, i would travel to the ancient egypt first to see how they make the pyramid then go to the future.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 02:19 AM From the mobile phone | Show all posts
nak pergi ke zaman Mahsuri dan 15 tahun lepas

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 09:33 AM | Show all posts
sy akan pergi ketika study at Uni.....
sy takkan pergi kerja di sebuah syarikat semi gov ketika sy tgh study on the third year..
i will focus on my study...

kerja di syarikat tu dan kenal manusia2 yang membuatkan sy sakit berpanjangan akibat dengki..
menyesal kenal manusia2 dalam syarikat tu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 10:33 AM | Show all posts
Kalau boleh kembali di zaman umur 20 tahun.. masa tu body masih slim.. nak warning kat diri sendiri akibat mengikut seseorang asyik makan2 makan2.. skerang badan dah bambam sgt..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2018 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
MsKoreanfanatic replied at 20-8-2018 10:33 AM
Kalau boleh kembali di zaman umur 20 tahun.. masa tu body masih slim.. nak warning kat diri sendiri  ...

nak kembali jugak ke zaman ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2018 08:34 AM | Show all posts
hmmmmmm hasrat di hati kalo bole travel masa
nk sgt jumpa, peluk dan cium tangan nabi Muhammad SAW

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2018 06:56 AM | Show all posts
If I could travel through time, aku kembali masa UPSR. nasihatkan diri aku soh blajar rerajin. siap bg soalan bocor

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2018 04:45 AM | Show all posts
I wouldn't do it because I'd probably change the course of history, and mess with people's fate.

Pernah dengar tak teori "Butterfly Effect"? Sekecik2 perbuatan kita akan mempengaruhi org sekeliling dan alam semesta tanpa kita sedari. Cth: katakanlah korang kembali ke zaman persekolahan dan pesan diri korang masa tu utk belajar bersungguh2. Mungkin korang jd pelajar terbaik, dpt masuk oxford... cth hokeh. dpt offer kerja kat oversea, jumpa jodoh kat situ, beranak pinak etc. maksudnya korang takkan bekerja di msia, takkan kenal kawan2 sekerja di sini, takkan jumpa isteri/suami korang yg sekarang, anak2 korang yg sekarang takkan wujud. Mana tahu mungkin pasangan foreigner korang takmo ada anak, sama2 workaholic sampai ke tua.
Mungkin dlm anak2 ko yg tak pernah wujud adalah bakal saintis yg menemui penawar kanser. Tp mungkin jua kehebatan ko dlm akademik sampai tahap phd di oxford jd inspirasi kpd seorg anak kpg di ulu banat utk berjaya spt ko dan akhirnya memilih utk menjadi marine biologist yg disegani gitu.

Sekian komen melalut di awal pagi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2018 02:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by BuBuComey at 16-9-2018 02:25 AM

Kalau blh kembali ke masa silam, teringin kembali ke zaman matrikulasi..
Nak blaja betul2, cari kwn leklok supaya tak tersalah pilih kwn..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 02:06 PM | Show all posts
semestinya masa skolah...banyak sangat main2.. nak bersungguh-sungguh..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.076472s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list