JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1402
View
54
Reply

[Idea] If I could travel through time...

[Copy link]

Author: seribulan       Show all posts   Read mode

Post time 9-6-2018 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
this is fun..

i wont go back for my history because i enjoyed it even the bad memories. it happens for reason and it make me what i am now.. today.

i will go back for something bigger. i like history so i want to know how it feels like during kesulatanan melaka.. when it was set up.. during her golden time and when she fell.. next will be before merdeka time.. how hard ppl back then.. how that time smells.. what topic the talked about.. then p ramlee era.. how popular he was back then. i want to feel that and see it. so its cont. for few big event of history in malaysia.

then i wanna go future! how malaysia looks like.. how world look like! hows the technologies.. plant still exist?

how i wish

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2018 11:55 PM | Show all posts
17th  june 2016 ...plz

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2018 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu dapat ku undurkan mase nk g haji n bercuti bersama baba aku
Tpi dy dah pulang ke rahmatuallah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2018 04:54 AM | Show all posts
andai dapat undur masa aku nak undur masa masa zaman2 aku remaja supaya aku dapat spend masa bersama2 org yg tersayang. that time masa aku banyak habis dgn ber social enjoy buang duit puluh ratus ribu untuk happy kan hati sendiri tp tak lama mana pun happy tp mmg aku tkde masa lngsung pun untuk family aku smpai ada tahap pak aku msuk hospital pun aku tak dtg melawat. skrng time dah kerja baru tersedar la apa aku buat smua dulu tu sia2 je and cuba nak spend kan sehabis bnyk mana masa tenaga aku ada skrng untuk org tua aku sementara dorg masih ada ni..

tp atleast banyak benda jugak aku belajar masa zaman jahil dulu so klau org nak tipu2 aku dah ada pengalaman sendiri so tkde la aku boleh tertipu senang2 je.. pengalaman mendewasakan..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2018 07:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Nk kembali ke zaman kanan yg gembira n membahagiakan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2018 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
if i could time travel,  i would travel to the future (thousands of years). i want to see if we still living in earth, what progress had we made. wait, i would travel to the ancient egypt first to see how they make the pyramid then go to the future.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 02:19 AM From the mobile phone | Show all posts
nak pergi ke zaman Mahsuri dan 15 tahun lepas

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 09:33 AM | Show all posts
sy akan pergi ketika study at Uni.....
sy takkan pergi kerja di sebuah syarikat semi gov ketika sy tgh study on the third year..
i will focus on my study...

kerja di syarikat tu dan kenal manusia2 yang membuatkan sy sakit berpanjangan akibat dengki..
menyesal kenal manusia2 dalam syarikat tu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 10:33 AM | Show all posts
Kalau boleh kembali di zaman umur 20 tahun.. masa tu body masih slim.. nak warning kat diri sendiri akibat mengikut seseorang asyik makan2 makan2.. skerang badan dah bambam sgt..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2018 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
MsKoreanfanatic replied at 20-8-2018 10:33 AM
Kalau boleh kembali di zaman umur 20 tahun.. masa tu body masih slim.. nak warning kat diri sendiri  ...

nak kembali jugak ke zaman ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2018 08:34 AM | Show all posts
hmmmmmm hasrat di hati kalo bole travel masa
nk sgt jumpa, peluk dan cium tangan nabi Muhammad SAW

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2018 06:56 AM | Show all posts
If I could travel through time, aku kembali masa UPSR. nasihatkan diri aku soh blajar rerajin. siap bg soalan bocor

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2018 04:45 AM | Show all posts
I wouldn't do it because I'd probably change the course of history, and mess with people's fate.

Pernah dengar tak teori "Butterfly Effect"? Sekecik2 perbuatan kita akan mempengaruhi org sekeliling dan alam semesta tanpa kita sedari. Cth: katakanlah korang kembali ke zaman persekolahan dan pesan diri korang masa tu utk belajar bersungguh2. Mungkin korang jd pelajar terbaik, dpt masuk oxford... cth hokeh. dpt offer kerja kat oversea, jumpa jodoh kat situ, beranak pinak etc. maksudnya korang takkan bekerja di msia, takkan kenal kawan2 sekerja di sini, takkan jumpa isteri/suami korang yg sekarang, anak2 korang yg sekarang takkan wujud. Mana tahu mungkin pasangan foreigner korang takmo ada anak, sama2 workaholic sampai ke tua.
Mungkin dlm anak2 ko yg tak pernah wujud adalah bakal saintis yg menemui penawar kanser. Tp mungkin jua kehebatan ko dlm akademik sampai tahap phd di oxford jd inspirasi kpd seorg anak kpg di ulu banat utk berjaya spt ko dan akhirnya memilih utk menjadi marine biologist yg disegani gitu.

Sekian komen melalut di awal pagi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2018 02:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by BuBuComey at 16-9-2018 02:25 AM

Kalau blh kembali ke masa silam, teringin kembali ke zaman matrikulasi..
Nak blaja betul2, cari kwn leklok supaya tak tersalah pilih kwn..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 02:06 PM | Show all posts
semestinya masa skolah...banyak sangat main2.. nak bersungguh-sungguh..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak balik ke zaman silam, nak betul kan semua kesilapan, nak baiki hubungan dengan orang, nak belajar rajin2,.... Kalau lah boleh mcm ni kan bagus

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 03:53 PM | Show all posts
nak kembali ke zaman umur 20 an
muda belia

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 07:55 PM | Show all posts
If I could travel through time...
perbaiki semua kesilapan dan kegopohan aku. i hate myself

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by cholestrol at 12-1-2019 09:58 PM

If only I could travel through time
I would go back to the year 2000
So I could delete this one particular person from my life history

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 08:42 AM From the mobile phone | Show all posts
I wish to go back to the past,
I wish I did not further my study at boarding school during my high school year.
So I can spend my teenage year with parents more.
Now I realize, being a working adult, it's getting harder and harder to balik kampung and spend time with them.
The last time I went back, ma is getting thinner and the wrinkle at her face is more clear.
I wish I can go to the future.
To find if the decision that I made is right or not. Or am I will regret my decision. The path that I chose now will backstab me or will I backstab the path that I chose.

Or maybe I should just content with the present. Let the past be the life lesson. Never regret the chose that I had made. And let the future become secret that can excite me to explore it day bh day.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 10:14 AM | Show all posts
18 june 2006..tarikh mak meninggal,i shud hv stayed kat hospital,holding her hands till her last breath.tp sempat mengucap tepi telinga mak je..mak ..patik minta maaf,tak sangka mak akan pegi,klu dapat nak patah balik seminggu sblm date pun dah ok sgt,mak nak ajar buat sambal tp i tak nak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
I juz want to correct myself properly...
I juz wish that all my family members is still here with me but not far away as it happen today...
U are complete and had a strong family background when all this important person is with u ....
If its not enough ....then u can see the lack  of juz everything ....
All the crisis or problems occured so easily ...
But somehow its not our plan to be like today coz Allah is the best planners for each and every one of us .....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Andai dapat diputarbalikkan masa, lepas spm i cari kerja. Dah stabil boleh la study pjj. Taklah i terperangkap dengan "ptptipu" ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
I want to be at the moment she gave me the first smile. Now shes gone. Hmmmmm

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 10:43 AM | Show all posts
Nak pergi zaman teens - twenties, nak remind my younger self not to be so rigid, to have a postitive outlook in life, maybe I would be much-much better today. Tapi pikir-pikir balik, I might not be what I am today kalau tak for the test in the past.

kalau nak time travel.. back to the future, i cannot think of satu zaman yg female is treated nicely as today, kalo balik zaman dulu2.. kang penat asyik kena buat kerja aje.. dah le washing mechine, dapur gas, letrik, air takde.. matila, cemana nak makan kek & minum orange juice with ice hehehehe
nak baca buku pun tak leh.. internet tak de lak tu, mana nak cari info.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046195s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list