Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3716
View
64
Reply

Servis kereta

[Copy link]

Author: sribayu       Show all posts   Read mode

Post time 28-9-2018 10:49 AM | Show all posts
assaffah replied at 27-9-2018 02:31 PM
Bagus ke minyak hitam carltex tu?

taktau la aku. tak pakai pun minyak hitam caltex. cume cakap ade lagi station dia kat area rumah
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2018 10:55 AM | Show all posts
zulka replied at 27-9-2018 08:50 AM
aku malas nk layan tu sumer promoter minyak, org yg sama beborak dgn kepala lutut sendiri

mesti depa lukih muka kt kepala lutut depa
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2018 09:34 AM | Show all posts
Edited by Abby95 at 1-10-2018 03:27 PM
Esham replied at 27-9-2018 09:51 PM
bagus atau tidak saya tak pastilah, tapi kalau nak beli pun boleh juga~
Dia dulu pun famous dalam ...

kalau nak compare dgn shell helix ultra rasa bagus lagi helix ultra tu. enjin smooth.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2018 06:41 PM | Show all posts
Edited by derrick0494 at 1-10-2018 03:32 PM
Mashita_luna replied at 27-9-2018 09:36 PM
ada free minyak apa? minyak petrol ke minyak enjin?
kalau minyak petrol best sikit

ada la tu time promotion biasanya. tapi biasa jarang petrol dapat free. minyak enjin free biasala. ok la tu servis boleh saving sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2018 07:05 PM | Show all posts
Ami113 replied at 27-9-2018 06:26 AM
Dulu aku suka beli online yg lazada and beli yg giant punya engine oil sbb harga lgi murah tpi pak ...

Harga engine oil kat workshop mmg mahal sikit tpi at least guarantee original drpd beli kt giant haritu kawan aku bagitau packaging tu leaking lagi. Seram oil. Sekarang shell helix ultra yg ramai org guna ckp ok drpd engine oil lain.

Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2018 07:12 PM | Show all posts
NaufRaudah replied at 29-9-2018 07:05 PM
Harga engine oil kat workshop mmg mahal sikit tpi at least guarantee original drpd beli kt giant h ...

Betul tu. Mechanic pun selalu duk recommend helix ultra ni sbb fuel consumption rendah. Banyak jugak dpt free stuff kalau join shell loyalty
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2018 07:26 PM | Show all posts
SaadMoon replied at 29-9-2018 07:12 PM
Betul tu. Mechanic pun selalu duk recommend helix ultra ni sbb fuel consumption rendah. Banyak ju ...

Helix Ultra 5w30 ni ada jugak yg promo beli 3 dpt free 1. Kalau tukar minyak satu dpt free next bottle. Okay laa ni bukan hari2 beli engine oil. Ni beli utk setahun terus bagi kat family jimat sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2018 09:36 PM | Show all posts
NaufRaudah replied at 29-9-2018 07:05 PM
Harga engine oil kat workshop mmg mahal sikit tpi at least guarantee original drpd beli kt giant h ...

bukannya semua wokshop guarante ori, kena tipu pun x tau.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2018 09:44 PM | Show all posts
Abby95 replied at 29-9-2018 09:36 PM
bukannya semua wokshop guarante ori, kena tipu pun x tau.

Tu laa penting kena check jugak workshop ni berdaftar yg sah ke tak baru laa boleh percaya nak beli engine oil dgn dia sbb ada je workshop yg charge harga lgi mahal pastu engine oil kualiti x bagus pun. Better pegi beli kat petrol station. Aku selalu pegi engine oil shell kt petrol station baru x ada doubt pasal ori ke x ni.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2018 09:48 PM | Show all posts
KakakCun replied at 27-9-2018 06:32 AM
Helix Ultra okay jugak sbb ak pakai minyak ni, ak rasa consumpion fuel ak lgi lower kalau nk bandi ...

Eh sekarang ni castrol dah ada loyalty program. Korang rasa castrol ke Shell lgi ok sbb duk fikir nak join loyalty yg mana yg lagi berbaloi and minyak dia lgi ok?
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2018 09:52 PM | Show all posts
Ajis33 replied at 29-9-2018 09:48 PM
Eh sekarang ni castrol dah ada loyalty program. Korang rasa castrol ke Shell lgi ok sbb duk fikir  ...

Aku tak tahu sangat pasal castrol sbb ak x pernah beli lagi sebelum ni, tapi aku ada join shell loyalty sbb diorng bagi banyak barang free. Lagipun, minyak enjin shell pun ok je pakai rasa ringan je kereta xde masalah sngt.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2018 11:38 PM | Show all posts
Abby95 replied at 29-9-2018 09:36 PM
bukannya semua wokshop guarante ori, kena tipu pun x tau.

Nasib baik saya dapat satu tauke yang tak tipu. kalau terpaksa pergi workshop yang tak biasa pergi, saya mesti diri kat tepi sampai dia siap semua.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2018 11:46 PM | Show all posts
Azamhelmi22 replied at 29-9-2018 07:26 PM
Helix Ultra 5w30 ni ada jugak yg promo beli 3 dpt free 1. Kalau tukar minyak satu dpt free next b ...

sebab kami kena guna masa panjang, jadi kena pasti minyak tu adalah berkualiti. Janji dia tak merosakan enjin kereta dah kira minyak yang baik dah.
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2018 11:49 PM | Show all posts
Ajis33 replied at 29-9-2018 09:48 PM
Eh sekarang ni castrol dah ada loyalty program. Korang rasa castrol ke Shell lgi ok sbb duk fikir  ...

Mana ada promosi beli je produk dia, boleh jimat duit~
kalau dia jenama yang bagus, tak payah risau dapat kualiti teruk.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2018 09:56 AM | Show all posts
Mashita_luna replied at 29-9-2018 11:49 PM
Mana ada promosi beli je produk dia, boleh jimat duit~
kalau dia jenama yang bagus, tak payah ris ...

Biasa jenama yang terkenal baru dapat buat banyak promosi, kalau tak buat promosi, siapa nak beli barang harga mahal tu~
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2018 10:05 AM | Show all posts
KakakCun replied at 29-9-2018 09:52 PM
Aku tak tahu sangat pasal castrol sbb ak x pernah beli lagi sebelum ni, tapi aku ada join shell lo ...

Kalau minyak enjin dia kualiti bagus, mesti boleh jaga enjin kereta, tak kira jenama apa. Tapi dia ada fungsi tertentu, kena tahu enjin kereta kamu perlu minyak yang macam mana, guna minyak yang betul boleh meningkat prestasi dia.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2018 10:09 AM | Show all posts
Rahman33 replied at 29-9-2018 11:38 PM
Nasib baik saya dapat satu tauke yang tak tipu. kalau terpaksa pergi workshop yang tak biasa pergi ...

Betul, kalau pekerja nampak pelanggan yang tak biasa datang, kemungkinan besar mereka akan buat benda jahat...
Jadi kena berhati-hati masa pergi kadai macam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2018 11:09 AM | Show all posts
Ami113 replied at 29-9-2018 09:44 PM
Tu laa penting kena check jugak workshop ni berdaftar yg sah ke tak baru laa boleh percaya nak bel ...

mcm mana nk tau workshop tu sah ke x?
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2018 11:24 AM | Show all posts
Edited by Abby95 at 1-10-2018 04:18 PM
Ajis33 replied at 29-9-2018 09:48 PM
Eh sekarang ni castrol dah ada loyalty program. Korang rasa castrol ke Shell lgi ok sbb duk fikir  ...

Shell lagi ok. baik loyal kat brand yg bagi kualiti terbaik. dah lama pakai helix ultra takkan nak tukar punya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2018 11:27 AM | Show all posts
Edited by Abby95 at 1-10-2018 04:15 PM
Tarjudin replied at 30-9-2018 10:09 AM
Betul, kalau pekerja nampak pelanggan yang tak biasa datang, kemungkinan besar mereka akan buat be ...

mmg dh biasa akan kena tipu, baru beli kete servis kat centre. lepas tu servis kat luar, kalau workshop semua pun servis kete org kenal. mn dia nk untung wang. xnk kene tipu beli dari pengedar yg sah la. beli sendiri dari pengeluar tu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084177s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list