JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9521
View
331
Reply

Perit kena tinggal

[Copy link]

Author: hafees89       Show all posts   Read mode

Post time 12-7-2018 11:17 AM | Show all posts
hafees89 replied at 12-7-2018 02:03 AM
Doakan saya ya teman teman.

Berkat doa dekat Allah, dah jumpa teman baru yang sudi jadi penganti  ...

really??? see dapat yang lagi hebat. Alhamdulillah

semoga semua berjalan lancar..dah kawen still jgn lupa your parents ok.


hmm best jugak tengok org kawen ni....kat kl ke? nak datang boleh? but ada ke forumer lain nak join? hehehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-7-2018 12:08 PM | Show all posts
adila39 replied at 12-7-2018 11:17 AM
really??? see dapat yang lagi hebat. Alhamdulillah

semoga semua berjalan lancar..dah kawen stil ...

Tu lar dapat anak dato terus.

Jumpa ayah dengan mak dia dekat surau jugak.

Terus dia nak jadikan calon menantu.

Best part is.. Dulu saya nak sponsor semua kan?

Now terbalik.. Ayah dia sponsor semua.. Saya keluar duit mas kahwin je..

Dekat KL.. Dekat International Youth Center..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2018 04:07 PM | Show all posts
nasib ko sama macam aku..kumpul duit 50k penat2 sbb nk kawen dgn dialast2 x jadi plak tp alasan x jadi kawen tu je yg beza dgn ko..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-7-2018 04:11 PM | Show all posts
sHidEe_BLur replied at 12-7-2018 04:07 PM
nasib ko sama macam aku..kumpul duit 50k penat2 sbb nk kawen dgn dialast2 x jadi plak tp alasan x ja ...

Bersimpati bro.

At least ada 50K lagi tu.

Simpan buat apa patut.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2018 04:40 PM | Show all posts
cepat gila move on! rebound ke apa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-7-2018 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
akik replied at 12-7-2018 04:40 PM
cepat gila move on! rebound ke apa

Tak berani cakap apa bro.. Family planning.. If boleh reject aku dah reject..
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2018 09:54 AM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 12:35 PM
Bila awak cakap maybe level dia hanya sesuai dengan driver bus..

Yup, dia cakap gitu hari tu..  ...

ha..klu abg nak beli rumah boleh la pm me..

me ada rumah tengah dev kat sg besi,
5-10 minit je nak ke klcc
exit banyak
siap pada tahun 2021

rumah memang cun
3 bilik
3bilik air
0 downpayment
dev siap bg fully furnished lg
masuk bawa beg baju je

kalau abg nak tgk ape yg abg dpt boleh tgk umah contoh kat gallery
apa yg abg nmpk dalam rumah tu semua dapat

bulanan baru seribu lebih je
klu abg minat pm tepi

boleh la abg mulakan hidup baru dengam lebih bergaya
biar menangis ex abg tu..
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2018 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 12-7-2018 10:03 AM
Doakan saya ya teman teman.

Berkat doa dekat Allah, dah jumpa teman baru yang sudi jadi penganti  ...

Tahniah TT,

.... dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya (Al-Baqarah : 216)

Sesungguhnya kita hanya mampu merancang, tapi Dia yang menetukan segalanya..

PM gambar betunang kawin kat iols boleh
sibuk nak tgk wedding org wakaka  
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2018 03:08 PM | Show all posts
Time will heal.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2018 05:51 PM | Show all posts
tahniah tt
gigih aku baca thread ni hihihi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2018 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
rifaa replied at 19-7-2018 05:51 PM
tahniah tt
gigih aku baca thread ni hihihi

Haha.. Ada lagi sambungan.. Tapi malas nak update dah.. Nanti lagi sakit hati ni..
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2018 12:57 PM | Show all posts
hafees89 replied at 12-7-2018 10:03 AM
Doakan saya ya teman teman.

Berkat doa dekat Allah, dah jumpa teman baru yang sudi jadi penganti  ...

Tahniah TT.. nak kad jemputan..dh dkt tu dgn rumah..hahah..buleh le pi kenduri..klau rasa nk update, nk jgk tau apa update dia..kepochi skit..haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-7-2018 02:25 PM | Show all posts
nor876 replied at 20-7-2018 12:57 PM
Tahniah TT.. nak kad jemputan..dh dkt tu dgn rumah..hahah..buleh le pi kenduri..klau rasa nk updat ...

Sure. Nanti saya pass ya bila kad dah siap.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 12:55 PM | Show all posts
hafees89 replied at 12-7-2018 10:03 AM
Doakan saya ya teman teman.

Berkat doa dekat Allah, dah jumpa teman baru yang sudi jadi penganti  ...

Alhamdulillah....seronok n tumpang gembira, see...Allah Maha Pengasih, Maha Penyayang....dah dapat ganti yg lebih hebat...

pass kat sini kad kawin satu....hehe, gurau je
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 04:14 PM | Show all posts
Baru nak tolong ubatkan luka TT ... tapi dah dapat yg lain pulak.. haih..

hehe main2 je

Tahniah TT
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2018 05:44 AM | Show all posts
hafees89 replied at 4-7-2018 05:23 PM
Memang dah betul betul move on ni.

Sampai muka dia pun tak ingat.

dah dapat move on ke sahabat ?

boleh saya tahu berapa umur sahabat ?

ada beberapa yang sya boleh simpulkan dari kisah sahabat ni....

walau sya tak baca secara detail bebenang ni...tp 1st masalah yang saya  boleh detect adalah tak boleh Move On...

cinta hadir bukan di paksa...once u dah letak hatii kepada orang tu....susah untuk u nak move on...lebih-lebih lagi orang yang caring mcm u....memang amat susah....

orang cakap senang aje...tetapi hati bro....hanya bro saja yang tahu...

ok berbalik kepada kisah tuan....kalo dah ada pengganti..alhamdulillah bagus lah...tetapi tanya balik diri...adakah sekadar untuk menipu hati.....?

kena berpijak di bumi yang nyata.....

bro sebenarnya dah berada right track dalam cinta...cuma bro tersalah meletakkan hati kepada cinta itu....

maksud saya tersalah letak cinta itu adalah....pada nukilan bro....dia lah segala-gala nya dalam hidup bro....

mungkin pernah dengar kan nasihat ini .....

menyayangi seseorang janganlah sampai berlebihan...

kerana mungkin esok hari dia boleh jadi manusia yang kau benci....
membenci seseorang biar lah cukup sekadar benci sikapnya...

tetapi tidak diri nya...

kerana mungkin esok hari dia akan menjadi manusia
yang engkau sayangi....

Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2018 07:27 AM | Show all posts
sedikit pesan untuk sahabat

untuk memilih isteri seperti mana nabi kita ajar
Seorang wanita itu dinikahi kerana empat perkara; kerana hartanya, kerana keturunannya, kerana kecantikannya dan kerana agamanya. Maka hendaklah kamu mengutamakan yang beragama, nescaya kamu berbahagia.


ramai yang keliru dalam hidup terutama bab jodoh.....

kita akan jatuh hati mungkin kerana hartanya.....mungkin keturunannya dan mungkin kecantikannya...namun 3 perkara ini hanya membawa kita kepada cinta dunia.....

mungkin susah untuk kita memahami......

sya bagi sedikit penjelasan...

kerana hartanya --- tidak akan kekal kerana harta mungkin akan habis...

kerana keturunannya -- iman tidak boleh diwarisi..walau pun mereka dari golongan bangsawan..tidak ada jaminan kita akan bahagia dengan keturunannya

kerana kecantikannya -- akan hilang di mamah usia...kerana perempuan itu  seperti bunga...waktu mekar...ia cantik...tapi tiba masa nya dia akan layu...itu hukum alam...tidak boleh kita nafi kan....

dan yang paling utama.....pilihlah agama...kerana hanya dengan agama kamu akan perolehi bahagia.....

kerana objektif perkahwinan adalah kebahagian....

x guna cantik, kaya dan keturunan bangsawan...tetapi hati mu derita....kerana Allah jadikan perkahwinan itu untuk bahagia.....

jika memilih agama...percaya lah diri mu akan bahagia.....

dulu masa saya muda...sya kurang faham kenapa agama....

skrng bila sudah melalui pengalaman hidup..baru sya memahami...apa yang nabi bgtahu....

dan bila saya mula cari agama.....sebenarnya Allah itu Maha Pemurah.....banyak benda yang saya dapat yang membawa kepada bahagia.....

kerana hidup kita ni nak bahagia......bukan nak derita...

ada orang duit banyak...belum tentu bahagia,
bini cantik...belum tentu bahagia
menjadi golongan bangsawan...belum tentu bahagia...

kerana bahagia itu adalah datang dari Allah...dan nak merasai bahagia...apabila hati kita lapang dalam hidup...itu lah nikmat bahagia yang di cari...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-8-2018 09:24 AM | Show all posts
nbtech78 replied at 21-8-2018 05:44 AM
dah dapat move on ke sahabat ?

boleh saya tahu berapa umur sahabat ?

Ya bro, dah dapat kekuatan untuk move on sedikit demi sedikit.

Setiap hari berdoa.

"Robbi Dholamtu Nafsi Faghfirli"

Lepas banyak membatin dekat Allah, Ya hati ni makin lama makin ok.

Allah hadirkan seseorang yang lagi baik untuk saya teruskan hidup.

Actually from the first point, betul cakap bro, saya terlalu letakkan harapan dekat Makhluk.

Padahal saya dah tahu, Allah selalu cakap "Fattarabbasu".. Hati hati kalian dalam hal hal seperti ni..

Sebab Allah tak redha itu pasal Allah bolak balik kan hati..

Tapi syukur, Allah masih beri saya hidayah & nak saya dekatkan lagi diri dekat Dia.

Umur saya 29 tahun ni bro..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-8-2018 09:29 AM | Show all posts
nbtech78 replied at 21-8-2018 07:27 AM
sedikit pesan untuk sahabat

untuk memilih isteri seperti mana nabi kita ajar

Ya bro,

Sepatutnya saya minta dekat pemilik hati, bukan orang yang diamanahkan hati tu..

Silap saya bro..

Terlalu banyak sangat pakai perasaan sampai saya tak sedar, saya dah ukirkan nama dia dekat hati saya..

Sepatutnya saya letak Allah untuk segalanya..

Tapi macam saya cakap, syukur Allah masih nak beri hidayahNya dekat saya..

Syukur sangat sekarang, sekarang hidup saya makin ok.. Terlalu ok sampai banyak sangat keajaiban berlaku dekat diri saya
bila saya letak Allah as top priority dalam hidup.


Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2018 10:12 AM | Show all posts
hafees89 replied at 21-8-2018 09:24 AM
Ya bro, dah dapat kekuatan untuk move on sedikit demi sedikit.

Setiap hari berdoa.

alhamdulillah...pada usia 29 tahun...Allah dah beri petunjuk utk bro....

teruskan istiqamah di atas jalan Nya....sya suka mendengarnya....

tp bro kena ingat...hidup kita ini ujian...

jika kita lepas ujian ini...kita akan berdepan dengan ujian yang lebih berat....semua nya adalah untuk menguji sejauh mana keikhlasan kita kepada Allah....

sya doa kan bro akan menjadi lelaki solehah untuk si dia yang Allah hantar sebagai pengubat kedukaan....dan si dia yang Allah hantar itu juga adalah ujian untuk bro....

hidup kita ini...akan sentiasa di uji...sehinggalah kita mati....

jika kita menyerahkan diri kita bulat kepada Allah....insha Allah....akan di buka jalan-jalan yang kita sendiri x menjangka kan....

semoga kisah bro ni di jadi kan iktibar kepada yang lain....

nice sharing
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044086s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list