JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
8949
View
331
Reply

Perit kena tinggal

[Copy link]

Author: hafees89    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 29-6-2018 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 11:26 AM
Bus GoKL.

Duduk area Cheras.

gokl pon masyuk.sama transit dengan rapid kat serdang.

kat cheras ramai kot amoi2 lagi bro.tutup daun je la bro.matikan air je.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 10:31 AM
Aku tak leh move on sebab aku risau dia kena tipu ja..

Sekarang pun dah nampak dia dah start ke ...

Encik...sila la blah. Nanti ko yg makan ati. Apa yg jadik pas2 tu it's not your fault.. dia dah buat keputusan pun so maksudnya dia mmg taknak kat ngko dah. Lg lama ko stay, lg susah ko nak blah atau move on nanti and mungkin akan jerat diri ko sendiri. Pls aku advise utk kebaikan dan masa dpn ko. Coz aku pun baru kena tinggal jgk huwaaaaa.. tp aku redho sbb org tu layan aku cam sampah. Believe me, ko akan jumpa org yg hargai ko dan syg ko nanti but don't wait for her. Ko cuma seksa diri ko je, sayangilah diri ko sblm sayangi org lain.. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 11:40 AM | Show all posts
move on je TT.
and if die putus skalipon dgn mamat tu, die xkan kembali kat awak.
percaya lah.
sbbnya, dia akan pkr awak akan buat jgk ape yg die pnh buat kat awak sblm nie.

erm, terpikir. mcm mane blh kene ayat dek driver bas nie..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 11:41 AM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 29-6-2018 11:31 AM
gokl pon masyuk.sama transit dengan rapid kat serdang.

kat cheras ramai kot amoi2 lagi bro.tutu ...

Bro, gaji dia 1100 ja..

Tak nak bergitu gitu dengan amoi area sini..

Takut aku gi tempat tempat gitu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 11:42 AM | Show all posts
eileen80 replied at 29-6-2018 11:40 AM
move on je TT.
and if die putus skalipon dgn mamat tu, die xkan kembali kat awak.
percaya lah.

Yup, dia akan fikir.. Tapi nak buat cam mana kan..

Oh, sebab mamat ni hantarkan dia ubat..

Terus hati dia berubah kat mamat ni..

Btw, syukur jugak kekadang dia tinggal..

Kalau tak memang selamanya tak insaf insaf..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 11:44 AM | Show all posts
ekselen replied at 29-6-2018 11:34 AM
Encik...sila la blah. Nanti ko yg makan ati. Apa yg jadik pas2 tu it's not your fault.. dia dah bu ...

Ya bro..

Hari tu aku pertahankan..

Banyak kali aku pertahankan.. Dia kantoi banyak kali dengan aku..

Tapi aku masih minta maaf.. Minta dia fikir..

Dia tipu aku lagi cakap nak istikarah bagai..

Tapi sebenarnya masih keluar lagi dengan mamat tu pukul 1 pagi..

Bila dah kantoi.. Dia cakap takut nak istikarah..

Sekarang dah sebulan lebih.. Aku rasa dah kuat sikit nak move on..

Cuma kekadang aku masih kesian dekat dia.. Dia sorang dekat KL..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 11:41 AM
Bro, gaji dia 1100 ja..

Tak nak bergitu gitu dengan amoi area sini..

Rm1100? confirm?

ok2 bro goodluck.tata.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 11:47 AM | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 11:42 AM
Yup, dia akan fikir.. Tapi nak buat cam mana kan..

Oh, sebab mamat ni hantarkan dia ubat..

xpe la dik.
pengajaran utk die.
awak pon blh la perbaiki mane yg krg.
rapatkan lg hbgan dgn family.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 11:53 AM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 29-6-2018 11:45 AM
Rm1100? confirm?

ok2 bro goodluck.tata.

Yup confirm sebab dapat info sahih dari saudara kerja GoKL gak..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 11:54 AM | Show all posts
eileen80 replied at 29-6-2018 11:47 AM
xpe la dik.
pengajaran utk die.
awak pon blh la perbaiki mane yg krg.

Amin..

Hopefully dia dapat pengajaran tu.. Doakan saya ye..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 11:58 AM | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 11:54 AM
Amin..

Hopefully dia dapat pengajaran tu.. Doakan saya ye..

semoga yg baik2 utk awak.
dipermudahkan segala urusan.
aamiin.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 11:44 AM
Ya bro..

Hari tu aku pertahankan..

Org yg biasa menipu ni kan dia takkan berhenti selagi dia xdpt apa yg dia nak. Ko xyah nk risau kat dia sbb dia da ada pengganti ko si drebar bas yg bole bwk dia kehulu kehilir dan layan perasaan dia.. aku kesian kat ko je nanti sbb takut dipergunakan dia utk kepentingan sendiri.. sbb? Ko masih stay ngan dia lg. Jgn biar diri tu dipergunakan, ko akan susah nanti sbb dia akan pergi kt org lain jgk nanti. If pasni dia trsedar, anggaplah itu pengajaran buat dia supaya jgn mainkan hati dan perasaan org lain. Biar dia belajar dr kesilapan. As for u, takpelah.. dah tu bkn rezeki awak, maybe ada hikmah yg lebih baik buat awak ok?.. and btw, i bkn bro hehe...i am sis
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Org macamtu tak perlu dikesiankan bro. Fikir diri awk jek. Lupakannla dia. Tak payah fikir n risaukan lagi. Apa2 yg berlaku pada dia lepas ni dah takda kaitan dgn awk. Klu dia datang balik tolong jgn terima. Ramai lg yg layak utk awk.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 12:15 PM | Show all posts
ekselen replied at 29-6-2018 11:59 AM
Org yg biasa menipu ni kan dia takkan berhenti selagi dia xdpt apa yg dia nak. Ko xyah nk risau ka ...

Selalu kes kes macam ni..

Lelaki yang back off.. Kes saya..

Perempuan yang back off..

Yup dorang kehulu kehilir..

Sebab baru baru lagi kan..

Nak tengok jugak lepas 7-8 bulan apa jadi..

Actually risau sebab dia sorang sorang kat KL..

Macam macam leh jadi kat dia.. Tapi nak buat cam mana..

Dia dah ada decision dia.. OH SIS ye.. Maaf sis..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 12:16 PM | Show all posts
Oroi8887 replied at 29-6-2018 12:08 PM
Org macamtu tak perlu dikesiankan bro. Fikir diri awk jek. Lupakannla dia. Tak payah fikir n risauka ...

Yup sekarang saya fikir diri saya ja..
Cuma kekadang tu terfikir dia.. Risau.. Sebab dia sorang kat KL..

Family dekat kampung..

Tapi nak buat macam mana.. Dia ada decision sendiri..

Yup if dia datang balik ni pun problem..

Harap dia tak datang balik dah.. Sebab hati ni memang 50 50 kalau dia datang balik..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 12:16 PM
Yup sekarang saya fikir diri saya ja..
Cuma kekadang tu terfikir dia.. Risau.. Sebab dia sorang k ...

Kuatkan hati bro. Ingt balik apa yg dia buat kat awk. Klu sblm ini dah pernah menipu, tak mustahil dah kawin buat lagi. Org yang tak reti bersyukur n puas ni susah nak insaf.

Tak susah nak lupakan pon, just kena kuatkan hati jek. Salah satu caranya, jangan pernah layan msj or call dari dia. Then cuba la bukankn hati utk org lain. Trust me, sng jek lupakan org yg buat taik kt kita ni.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 11:01 AM
On the way.

Actually if ada yang pernah curang pastu ada pengalaman.

Ada pengalaman dicurangi dan mencurangi. Tak perlu cerita lah.

I've learnt my lesson. Alhamdulillah, kehidupan rumahtangga baik setakat ini sebab dapat suami yang perfectly fits me.

Btw, Get over her dan chill. Sampai masa cari isteri sendiri atau minta parents tlg cari, if u don't mind.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 29-6-2018 03:45 AM
Rm1100? confirm?

ok2 bro goodluck.tata.

Rm1100 tu basic je ke?
Ada elaun lain2 ke?
7k byk tuu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 12:24 PM | Show all posts
Oroi8887 replied at 29-6-2018 12:21 PM
Kuatkan hati bro. Ingt balik apa yg dia buat kat awk. Klu sblm ini dah pernah menipu, tak mustahil ...

Saya harap saya kuat cam bro..

Yup.. Dia sendiri tak msg.. Tak kan kita terhegeh hegeh nak msg dia..

Tapi hati ni memang nak sangat msg dia.. Tapi dibataskan oleh fikiran..

Sebab if msg dia = Aku kalah bro..

If dia msg balik pun.. Mungkin amik masa nak reply msg dia..

Tapi yup, dia buang saya macam sampah..

Serupa bola.. Tapi sebelum ni dia ok sangat.. 4 tahun.. Takde problem..

Sekarang macam sampah dia buat saya..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 12:25 PM | Show all posts
CardiGans85 replied at 29-6-2018 12:22 PM
Ada pengalaman dicurangi dan mencurangi. Tak perlu cerita lah.

I've learnt my lesson. Alhamduli ...

Mind to share what happen?

What lesson u get on this?

I really wanna know.. Hopefully u dun mind sharing..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 12:30 PM | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 02:53 AM
Yup,

Dulu pernah dengar ada orang boleh tinggal orang yang dia kenal bertahun tahun

ooo TT

Lupakan pompuan bangang tu, maybe level dia hanya sesuai dgn driver bus je.

TT fokus diri TT, upgrade urself, 40k tu pegi buat something yg manfaat diri dan ibu bapa TT

Jangan buang duit and masa and hati pd pompuan jenis gini, nak cari bini yang level isteri bukan pompuan yg xpandai berfikir

40k

Tabung haji ada dah?
short vacation dgn family
further studies
beli rumah
buat business
savings tetap

and move on and jadi lelaki yg hebat, biar pompuan kejar u..bukan u kejar pompuan ok!
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 12:24 PM
Saya harap saya kuat cam bro..

Yup.. Dia sendiri tak msg.. Tak kan kita terhegeh hegeh nak msg  ...

Ingat jek dia buat awk mcm sampah. Nnt ok la tu. Jgn la terima dia smula tt.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 12:35 PM | Show all posts
adila39 replied at 29-6-2018 12:30 PM
ooo TT

Lupakan pompuan bangang tu, maybe level dia hanya sesuai dgn driver bus je.

Bila awak cakap maybe level dia hanya sesuai dengan driver bus..

Yup, dia cakap gitu hari tu.. Serupa sangat.. Terkilan dengan apa dia cakap..

Dia cakap mamat tu takde apa tapi aku pilih dia aku tak pilih kau..

Sumpah nangis dalam hati Allah je tau..

Tabung haji ada dah? : Ada
short vacation dgn family : My family prefer duduk rumah.. Sedih..
further studies : Already have my Master now, tak nak plan studies lagi.. Sawan nanti if sambung study..
beli rumah : On the way, this on my top priority list.. Kereta ada dah.. Left rumah ja now..
buat business : Tak ada plan lagi tapi teringin nak bukak 1 computer shop.. Sebab area sini tak ada..
savings tetap : Yes I have..


Yup cik.. Saya jadi takut bila nak hilang dia.. Saya keep on merayu & merayu..
Sampai tahap saya tak msg langsung.. Saya tak kisah apa dia buat lagi dah..
I'll try move on slowly and slowly.. In Sha Allah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 12:37 PM | Show all posts
Oroi8887 replied at 29-6-2018 12:34 PM
Ingat jek dia buat awk mcm sampah. Nnt ok la tu. Jgn la terima dia smula tt.

In Sha Allah..
Kalau hati ni dah kuat memang akan terus move on..

Tak fikir pasal dia lagi dah..

Sekarang dah macam baik sikit..

Cuma bila ombak rindu tu datang.. Memang terasa rindu yang teramat amat sangat..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KILL_NANCY at 29-6-2018 12:41 PM
SLAManya replied at 29-6-2018 12:24 PM
Rm1100 tu basic je ke?
Ada elaun lain2 ke?
7k byk tuu


mana sis?gokl?kalau rapid saya tau sebab diorang kena trial dulu kat sebuah transit di serdang selama tiga bulan.tapi memang masyuk.nak lulus test pon susah, ada yang berkampung setahun pon tak lulus2.tapi kalau basic rm1100 baik, kalau saya baik bawak bas ekspress je.maybe ada elaun lain.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043793s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list