JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9523
View
331
Reply

Perit kena tinggal

[Copy link]

Author: hafees89       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 29-6-2018 11:04 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 29-6-2018 11:02 AM
good la awak nampak keegoan dia sekarang..
jangan sampai dah berumahtangga baru nampak ego tu..
...

Terima kasih!

Cuma sampai sekarang tak faham..

Umur dia dah 25.. Dia patut boleh fikir sematangnya..

Bukan sebab orang bawak kehulu kehilir terus nak dengan orang tu..

Speechless..

Terima kasih untuk nasihat!
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 11:08 AM | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 11:04 AM
Terima kasih!

Cuma sampai sekarang tak faham..

umur bukan penentu tahap kematangan seseorang..
awak perlu tau tu..
and people bila in love, most akan hilang kematangan
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
driver bas rapid ke bro?kalau ya memang masyuklah.senang2 je sebulan 7k.awak duduk area mana?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 11:25 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 29-6-2018 11:08 AM
umur bukan penentu tahap kematangan seseorang..
awak perlu tau tu..
and people bila in love, mos ...

Let see how long it gonna be..

After she get know everything..

She will be at my place now..

After that I believe she will realise she did a mistake..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 11:26 AM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 29-6-2018 11:25 AM
driver bas rapid ke bro?kalau ya memang masyuklah.senang2 je sebulan 7k.awak duduk area mana?

Bus GoKL.

Duduk area Cheras.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 11:26 AM
Bus GoKL.

Duduk area Cheras.

gokl pon masyuk.sama transit dengan rapid kat serdang.

kat cheras ramai kot amoi2 lagi bro.tutup daun je la bro.matikan air je.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 10:31 AM
Aku tak leh move on sebab aku risau dia kena tipu ja..

Sekarang pun dah nampak dia dah start ke ...

Encik...sila la blah. Nanti ko yg makan ati. Apa yg jadik pas2 tu it's not your fault.. dia dah buat keputusan pun so maksudnya dia mmg taknak kat ngko dah. Lg lama ko stay, lg susah ko nak blah atau move on nanti and mungkin akan jerat diri ko sendiri. Pls aku advise utk kebaikan dan masa dpn ko. Coz aku pun baru kena tinggal jgk huwaaaaa.. tp aku redho sbb org tu layan aku cam sampah. Believe me, ko akan jumpa org yg hargai ko dan syg ko nanti but don't wait for her. Ko cuma seksa diri ko je, sayangilah diri ko sblm sayangi org lain.. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 11:40 AM | Show all posts
move on je TT.
and if die putus skalipon dgn mamat tu, die xkan kembali kat awak.
percaya lah.
sbbnya, dia akan pkr awak akan buat jgk ape yg die pnh buat kat awak sblm nie.

erm, terpikir. mcm mane blh kene ayat dek driver bas nie..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 11:41 AM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 29-6-2018 11:31 AM
gokl pon masyuk.sama transit dengan rapid kat serdang.

kat cheras ramai kot amoi2 lagi bro.tutu ...

Bro, gaji dia 1100 ja..

Tak nak bergitu gitu dengan amoi area sini..

Takut aku gi tempat tempat gitu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 11:42 AM | Show all posts
eileen80 replied at 29-6-2018 11:40 AM
move on je TT.
and if die putus skalipon dgn mamat tu, die xkan kembali kat awak.
percaya lah.

Yup, dia akan fikir.. Tapi nak buat cam mana kan..

Oh, sebab mamat ni hantarkan dia ubat..

Terus hati dia berubah kat mamat ni..

Btw, syukur jugak kekadang dia tinggal..

Kalau tak memang selamanya tak insaf insaf..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 11:44 AM | Show all posts
ekselen replied at 29-6-2018 11:34 AM
Encik...sila la blah. Nanti ko yg makan ati. Apa yg jadik pas2 tu it's not your fault.. dia dah bu ...

Ya bro..

Hari tu aku pertahankan..

Banyak kali aku pertahankan.. Dia kantoi banyak kali dengan aku..

Tapi aku masih minta maaf.. Minta dia fikir..

Dia tipu aku lagi cakap nak istikarah bagai..

Tapi sebenarnya masih keluar lagi dengan mamat tu pukul 1 pagi..

Bila dah kantoi.. Dia cakap takut nak istikarah..

Sekarang dah sebulan lebih.. Aku rasa dah kuat sikit nak move on..

Cuma kekadang aku masih kesian dekat dia.. Dia sorang dekat KL..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 11:41 AM
Bro, gaji dia 1100 ja..

Tak nak bergitu gitu dengan amoi area sini..

Rm1100? confirm?

ok2 bro goodluck.tata.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 11:47 AM | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 11:42 AM
Yup, dia akan fikir.. Tapi nak buat cam mana kan..

Oh, sebab mamat ni hantarkan dia ubat..

xpe la dik.
pengajaran utk die.
awak pon blh la perbaiki mane yg krg.
rapatkan lg hbgan dgn family.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 11:53 AM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 29-6-2018 11:45 AM
Rm1100? confirm?

ok2 bro goodluck.tata.

Yup confirm sebab dapat info sahih dari saudara kerja GoKL gak..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 11:54 AM | Show all posts
eileen80 replied at 29-6-2018 11:47 AM
xpe la dik.
pengajaran utk die.
awak pon blh la perbaiki mane yg krg.

Amin..

Hopefully dia dapat pengajaran tu.. Doakan saya ye..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 11:58 AM | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 11:54 AM
Amin..

Hopefully dia dapat pengajaran tu.. Doakan saya ye..

semoga yg baik2 utk awak.
dipermudahkan segala urusan.
aamiin.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 11:44 AM
Ya bro..

Hari tu aku pertahankan..

Org yg biasa menipu ni kan dia takkan berhenti selagi dia xdpt apa yg dia nak. Ko xyah nk risau kat dia sbb dia da ada pengganti ko si drebar bas yg bole bwk dia kehulu kehilir dan layan perasaan dia.. aku kesian kat ko je nanti sbb takut dipergunakan dia utk kepentingan sendiri.. sbb? Ko masih stay ngan dia lg. Jgn biar diri tu dipergunakan, ko akan susah nanti sbb dia akan pergi kt org lain jgk nanti. If pasni dia trsedar, anggaplah itu pengajaran buat dia supaya jgn mainkan hati dan perasaan org lain. Biar dia belajar dr kesilapan. As for u, takpelah.. dah tu bkn rezeki awak, maybe ada hikmah yg lebih baik buat awak ok?.. and btw, i bkn bro hehe...i am sis
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Org macamtu tak perlu dikesiankan bro. Fikir diri awk jek. Lupakannla dia. Tak payah fikir n risaukan lagi. Apa2 yg berlaku pada dia lepas ni dah takda kaitan dgn awk. Klu dia datang balik tolong jgn terima. Ramai lg yg layak utk awk.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 12:15 PM | Show all posts
ekselen replied at 29-6-2018 11:59 AM
Org yg biasa menipu ni kan dia takkan berhenti selagi dia xdpt apa yg dia nak. Ko xyah nk risau ka ...

Selalu kes kes macam ni..

Lelaki yang back off.. Kes saya..

Perempuan yang back off..

Yup dorang kehulu kehilir..

Sebab baru baru lagi kan..

Nak tengok jugak lepas 7-8 bulan apa jadi..

Actually risau sebab dia sorang sorang kat KL..

Macam macam leh jadi kat dia.. Tapi nak buat cam mana..

Dia dah ada decision dia.. OH SIS ye.. Maaf sis..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 12:16 PM | Show all posts
Oroi8887 replied at 29-6-2018 12:08 PM
Org macamtu tak perlu dikesiankan bro. Fikir diri awk jek. Lupakannla dia. Tak payah fikir n risauka ...

Yup sekarang saya fikir diri saya ja..
Cuma kekadang tu terfikir dia.. Risau.. Sebab dia sorang kat KL..

Family dekat kampung..

Tapi nak buat macam mana.. Dia ada decision sendiri..

Yup if dia datang balik ni pun problem..

Harap dia tak datang balik dah.. Sebab hati ni memang 50 50 kalau dia datang balik..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050602s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list