JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9528
View
331
Reply

Perit kena tinggal

[Copy link]

Author: hafees89    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 29-6-2018 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 12:16 PM
Yup sekarang saya fikir diri saya ja..
Cuma kekadang tu terfikir dia.. Risau.. Sebab dia sorang k ...

Kuatkan hati bro. Ingt balik apa yg dia buat kat awk. Klu sblm ini dah pernah menipu, tak mustahil dah kawin buat lagi. Org yang tak reti bersyukur n puas ni susah nak insaf.

Tak susah nak lupakan pon, just kena kuatkan hati jek. Salah satu caranya, jangan pernah layan msj or call dari dia. Then cuba la bukankn hati utk org lain. Trust me, sng jek lupakan org yg buat taik kt kita ni.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 11:01 AM
On the way.

Actually if ada yang pernah curang pastu ada pengalaman.

Ada pengalaman dicurangi dan mencurangi. Tak perlu cerita lah.

I've learnt my lesson. Alhamdulillah, kehidupan rumahtangga baik setakat ini sebab dapat suami yang perfectly fits me.

Btw, Get over her dan chill. Sampai masa cari isteri sendiri atau minta parents tlg cari, if u don't mind.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 29-6-2018 03:45 AM
Rm1100? confirm?

ok2 bro goodluck.tata.

Rm1100 tu basic je ke?
Ada elaun lain2 ke?
7k byk tuu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 12:24 PM | Show all posts
Oroi8887 replied at 29-6-2018 12:21 PM
Kuatkan hati bro. Ingt balik apa yg dia buat kat awk. Klu sblm ini dah pernah menipu, tak mustahil ...

Saya harap saya kuat cam bro..

Yup.. Dia sendiri tak msg.. Tak kan kita terhegeh hegeh nak msg dia..

Tapi hati ni memang nak sangat msg dia.. Tapi dibataskan oleh fikiran..

Sebab if msg dia = Aku kalah bro..

If dia msg balik pun.. Mungkin amik masa nak reply msg dia..

Tapi yup, dia buang saya macam sampah..

Serupa bola.. Tapi sebelum ni dia ok sangat.. 4 tahun.. Takde problem..

Sekarang macam sampah dia buat saya..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 12:25 PM | Show all posts
CardiGans85 replied at 29-6-2018 12:22 PM
Ada pengalaman dicurangi dan mencurangi. Tak perlu cerita lah.

I've learnt my lesson. Alhamduli ...

Mind to share what happen?

What lesson u get on this?

I really wanna know.. Hopefully u dun mind sharing..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 12:30 PM | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 02:53 AM
Yup,

Dulu pernah dengar ada orang boleh tinggal orang yang dia kenal bertahun tahun

ooo TT

Lupakan pompuan bangang tu, maybe level dia hanya sesuai dgn driver bus je.

TT fokus diri TT, upgrade urself, 40k tu pegi buat something yg manfaat diri dan ibu bapa TT

Jangan buang duit and masa and hati pd pompuan jenis gini, nak cari bini yang level isteri bukan pompuan yg xpandai berfikir

40k

Tabung haji ada dah?
short vacation dgn family
further studies
beli rumah
buat business
savings tetap

and move on and jadi lelaki yg hebat, biar pompuan kejar u..bukan u kejar pompuan ok!
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 12:24 PM
Saya harap saya kuat cam bro..

Yup.. Dia sendiri tak msg.. Tak kan kita terhegeh hegeh nak msg  ...

Ingat jek dia buat awk mcm sampah. Nnt ok la tu. Jgn la terima dia smula tt.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 12:35 PM | Show all posts
adila39 replied at 29-6-2018 12:30 PM
ooo TT

Lupakan pompuan bangang tu, maybe level dia hanya sesuai dgn driver bus je.

Bila awak cakap maybe level dia hanya sesuai dengan driver bus..

Yup, dia cakap gitu hari tu.. Serupa sangat.. Terkilan dengan apa dia cakap..

Dia cakap mamat tu takde apa tapi aku pilih dia aku tak pilih kau..

Sumpah nangis dalam hati Allah je tau..

Tabung haji ada dah? : Ada
short vacation dgn family : My family prefer duduk rumah.. Sedih..
further studies : Already have my Master now, tak nak plan studies lagi.. Sawan nanti if sambung study..
beli rumah : On the way, this on my top priority list.. Kereta ada dah.. Left rumah ja now..
buat business : Tak ada plan lagi tapi teringin nak bukak 1 computer shop.. Sebab area sini tak ada..
savings tetap : Yes I have..


Yup cik.. Saya jadi takut bila nak hilang dia.. Saya keep on merayu & merayu..
Sampai tahap saya tak msg langsung.. Saya tak kisah apa dia buat lagi dah..
I'll try move on slowly and slowly.. In Sha Allah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 12:37 PM | Show all posts
Oroi8887 replied at 29-6-2018 12:34 PM
Ingat jek dia buat awk mcm sampah. Nnt ok la tu. Jgn la terima dia smula tt.

In Sha Allah..
Kalau hati ni dah kuat memang akan terus move on..

Tak fikir pasal dia lagi dah..

Sekarang dah macam baik sikit..

Cuma bila ombak rindu tu datang.. Memang terasa rindu yang teramat amat sangat..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KILL_NANCY at 29-6-2018 12:41 PM
SLAManya replied at 29-6-2018 12:24 PM
Rm1100 tu basic je ke?
Ada elaun lain2 ke?
7k byk tuu


mana sis?gokl?kalau rapid saya tau sebab diorang kena trial dulu kat sebuah transit di serdang selama tiga bulan.tapi memang masyuk.nak lulus test pon susah, ada yang berkampung setahun pon tak lulus2.tapi kalau basic rm1100 baik, kalau saya baik bawak bas ekspress je.maybe ada elaun lain.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 29-6-2018 12:30 PM
ooo TT

Lupakan pompuan bangang tu, maybe level dia hanya sesuai dgn driver bus je.
maybe level dia hanya sesuai dgn driver bus je.


tinggi betul pemikiran sis.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 12:53 PM | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 11:04 AM
Terima kasih!

Cuma sampai sekarang tak faham..

ala cari lain jelah TT, kawan i ramai yg single lagi sbb xde bf, kalo perempuan dh xnak mmg dia xnk, xperlu nak paksa2


Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 12:37 PM
In Sha Allah..
Kalau hati ni dah kuat memang akan terus move on..


Good luck tt. Smoga terus kuat. Nnt update la kat sini kalau da ada calon baru hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 10:39 AM
Aku fikir gitu jugak bro..

Dia keluar dengan lelaki tu pukul 1 pagi..

Dia dah x nak ok. Dia bkn tipu kut. Dia x nk. Jgn paksa la. Pls tolong faham


*Jgnlah jenie
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Soal hati mn blh paksa tt.
Sedih plak sy bc citer awk ni.
Haish
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 11:01 AM
On the way.

Actually if ada yang pernah curang pastu ada pengalaman.

Kawin dgn curang
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagu buat hang tt. .


Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 29-6-2018 12:30 PM
Dia dah x nak ok. Dia bkn tipu kut. Dia x nk. Jgn paksa la. Pls tolong faham



Jenie



I tiap kali baca post post kat sini pon teringat dak jenie tu sis...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 29-6-2018 12:40 PM
Lagu buat hang tt. .

I baru dapat lagu ni dari Dia.

Terus fikir 100 kali nak tinggal dia ke tidak ??.

I teruskan tapi i jadi fake.
Ya allah jahat ke i ??.

Tapi rasa rindu pada dia masih ada..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts


Untuk TT...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045862s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list