JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
8947
View
331
Reply

Perit kena tinggal

[Copy link]

Author: hafees89    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 29-6-2018 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 29-6-2018 12:30 PM
ooo TT

Lupakan pompuan bangang tu, maybe level dia hanya sesuai dgn driver bus je.
maybe level dia hanya sesuai dgn driver bus je.


tinggi betul pemikiran sis.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 12:53 PM | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 11:04 AM
Terima kasih!

Cuma sampai sekarang tak faham..

ala cari lain jelah TT, kawan i ramai yg single lagi sbb xde bf, kalo perempuan dh xnak mmg dia xnk, xperlu nak paksa2


Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 12:37 PM
In Sha Allah..
Kalau hati ni dah kuat memang akan terus move on..


Good luck tt. Smoga terus kuat. Nnt update la kat sini kalau da ada calon baru hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 10:39 AM
Aku fikir gitu jugak bro..

Dia keluar dengan lelaki tu pukul 1 pagi..

Dia dah x nak ok. Dia bkn tipu kut. Dia x nk. Jgn paksa la. Pls tolong faham


*Jgnlah jenie
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Soal hati mn blh paksa tt.
Sedih plak sy bc citer awk ni.
Haish
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 11:01 AM
On the way.

Actually if ada yang pernah curang pastu ada pengalaman.

Kawin dgn curang
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagu buat hang tt. .


Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 29-6-2018 12:30 PM
Dia dah x nak ok. Dia bkn tipu kut. Dia x nk. Jgn paksa la. Pls tolong faham



Jenie



I tiap kali baca post post kat sini pon teringat dak jenie tu sis...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 29-6-2018 12:40 PM
Lagu buat hang tt. .

I baru dapat lagu ni dari Dia.

Terus fikir 100 kali nak tinggal dia ke tidak ??.

I teruskan tapi i jadi fake.
Ya allah jahat ke i ??.

Tapi rasa rindu pada dia masih ada..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts


Untuk TT...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 02:21 PM | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 10:31 AM
Aku tak leh move on sebab aku risau dia kena tipu ja..

Sekarang pun dah nampak dia dah start ke ...

Jangan jadi loser bro. Kalo dah sampai camtu dia layan ko nak terhegeh buat ape lagi. Ko pun dah bagi nasihat kat dia kan? Biar la dia terkena. Lepastu nanti baru dia menyesal. Org tengah hanyut bercinta dia takkan pandang ko pun.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 02:26 PM | Show all posts
Felycya replied at 29-6-2018 02:18 PM
I baru dapat lagu ni dari Dia.

Terus fikir 100 kali nak tinggal dia ke tidak ??.

Really perempuan like this?
Hmm..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang dah taknak jangan dipaksa2 lagi. Kalau dia nak tt balik pun sila kuatkan hati jangan terima dah. Lagipun dia yg buat perangai.. its her loss not yours.

Semoga tt berjumpa dengan wanita baik2 ok. Good luck!
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 02:27 PM | Show all posts
ekselen replied at 29-6-2018 11:34 AM
Encik...sila la blah. Nanti ko yg makan ati. Apa yg jadik pas2 tu it's not your fault.. dia dah bu ...

Bila awak dah boleh move on, awak akan perasan yang sebenarnya hidup awak skrg lebih tenang berbanding dengan masa awak still bersama dia.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 02:28 PM | Show all posts
imatt replied at 29-6-2018 02:21 PM
Jangan jadi loser bro. Kalo dah sampai camtu dia layan ko nak terhegeh buat ape lagi. Ko pun dah b ...

I did bro..

Now aku dah tau result dia apa..

So aku doakan dia bahagia lepas ni.. Tapi aku syukur..

Syukur sangat sangat dia buat aku macam ni..

Kalau dia tak buat macam ni memang aku tak kan kenal Maha Besar..

Aku mesti dibuai dunia lagi..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 02:30 PM | Show all posts
gummiebear replied at 29-6-2018 02:27 PM
Orang dah taknak jangan dipaksa2 lagi. Kalau dia nak tt balik pun sila kuatkan hati jangan terima da ...

Terima kasih bro!

Just jangan dia datang dalam masa terdekat..

Memang rungsing nak fikir..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 02:30 PM | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 04:35 AM
Bila awak cakap maybe level dia hanya sesuai dengan driver bus..

Yup, dia cakap gitu hari tu..  ...



Takpe....ambil masa jugak nak accept tapi akak rasa TT akan ok.

U i think suka plan ur future, which is very good.

Kalau family jenis suka duk umah then pegi backpack with single group. Pegi melancong pegi gain new knowledge, jadi someone yg adventures and explore life... kalau I umur u...i akan travel the world

Soal jodoh ni ALLAH dah tentukan, so jgn sedih sedih. Tak perlu. Life ni bukan hanya tentang percintaan ke atau meet the right person. Life ni tentang how you nak menjadi insan yg lebih baik. as a man of urself , anak dan putus cinta ni salah satu proses utk kehidupan yg lbh matang

So jgn sedih lama sangat..move on and plan ur life to a better.

Anggap je pompuan tu menolak tuah, never look down or feel down...set your mind she is not yours. Ok sehari dua hari or seminggu sedih...then done with it and move on!



Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 11:37 AM
In Sha Allah..
Kalau hati ni dah kuat memang akan terus move on..


Ya TT..
Rasa rindu ni kalau datang memang bagai nak pecah dada ni..
Air mata tak usah cakap lah kan..
Sakit dia tu peerrgghhhhhh...

I sekarang ni sedang nak cuba tinggalkan seseorang ni..
I PJJ dengan dia..
I dah cakap i nak putus tapi dia merayu rayu sampai sebut mati segala..
Dia memang sakit pun..

Ok i teruskan sebab tak sampai hati pulak..
Tapi i jadi fake pulak dengan dia..
So..
I rasa perhubungan kami ni macam tak sihat tak normal..

So...
I rasa you better move on lah TT..
dari you jadi macam bf i ni..
Merayu.. Rayu.. I terima.. Tak jadi putus.. Tapi atas dasar kesian je simpati.. Jauh disudut hati i ni.. Tiada rasa cinta pun..

I tak ada lelaki lain pun..
Tak ada sama sekali..
Cumanya i nak bersendirian buat masa ini..
Sebab tu i mintak putus tu..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 02:34 PM | Show all posts

Bahagia tak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 02:35 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 29-6-2018 01:30 PM
Dia dah x nak ok. Dia bkn tipu kut. Dia x nk. Jgn paksa la. Pls tolong faham

I tak paksa..

Cuma 4 years.. U dun even know wat will happen in future..

This guy.. 22 EX GF.. Age baru 23 tahun..

Come on..

I move on.. Let her wif that guy..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 02:39 PM | Show all posts
Felycya replied at 29-6-2018 02:33 PM
Ya TT..
Rasa rindu ni kalau datang memang bagai nak pecah dada ni..
Air mata tak usah cakap lah  ...

Yup..
Menangis nangis bila fikir apa dia buat..

Rindu gila teramat sangat..

I just wondering.. If dia rindu dekat I jugak ke tak?

Ada sekali I baca status dia.. Dia cakap tak boleh berhenti fikir pasal I.. Rasa bersalah..

Then why buat macam ni? I bukan nak main main.. My age 28 this year..

Dia 25.. Mamat tu 23.. That guy even say dia tak fikir pun pasal kahwin..

Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 02:46 PM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 29-6-2018 04:39 AM
tinggi betul pemikiran sis.

eh mestilah  
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 02:39 PM
Yup..
Menangis nangis bila fikir apa dia buat..


Terang2 ex kau tunjuk sikap yang negatif. Kau masih nak lagi ke dia? Mampu ke nanti dia susah senang dengan kau kemudian hari? Cuba tanya diri sendiri wanita macam ni ke aku nak untuk jadi ibu kepada anak2 aku nanti?

Doa banyak2 supaya kau boleh lupa dia & jumpa jodoh yang terbaik.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 03:01 PM | Show all posts
pinky_gurl_2007 replied at 29-6-2018 02:58 PM
Terang2 ex kau tunjuk sikap yang negatif. Kau masih nak lagi ke dia? Mampu ke nanti dia susah sena ...

Dia pernah susah dulu dengan saya dekat 4 tahun..

Tapi bila part nak halalkan dia..

Dia berubah..

Adoi..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 10:39 AM
Aku fikir gitu jugak bro..

Dia keluar dengan lelaki tu pukul 1 pagi..

Anggap jelah korang tak 'sekufu'.

Kalau masih tak leh move on, pantau jelah dari jauh. Parents dia tau tak story kikis and bf baru tu playboy? Kalau mak ayah dia tau, tapi tak buat apa-apa, maknanya ko pon takyah la terhegeh hegeh nak risau..

Move on amik masa. Insyallah tt ok la lepas beberapa ketika.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043040s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list