JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
8945
View
331
Reply

Perit kena tinggal

[Copy link]

Author: hafees89    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 29-6-2018 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
imatt replied at 29-6-2018 02:34 PM
Bahagia tak?

Hurmmm. Bahagia kut. They have been together sampai skrg
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 11:01 AM
On the way.

Actually if ada yang pernah curang pastu ada pengalaman.

Balik kepada yg lama. Haha and bina balik cinta tu lepas ubah salah silap yg jadi punca curang. Amik masa tapi boleh ..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 02:39 PM
Yup..
Menangis nangis bila fikir apa dia buat..


Setiba di persimpangan,
Langkah kita tak lagi sehaluan
Bermula di saat itu
Tidak senada irama dan lagu

Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti

Kau telah jauh, jauh dariku
Tiada ruang di hati buatmu
Namun harusku akui
Ada ketika di minda kau menjelma kembali

Sekali segala ada
Ada rindu yang datang tiba2
Tak mungkin kerana sayang
Cuma terganggu oleh perasaan

Begitu hidup ini
Tiada yang abadi
Yang patah tumbuh
Yang hilang berganti
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 02:39 PM
Yup..
Menangis nangis bila fikir apa dia buat..


It doesnt concern u anymore. Biar la dia. Tu bahagia yg dia cari
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 03:01 PM
Dia pernah susah dulu dengan saya dekat 4 tahun..

Tapi bila part nak halalkan dia..

Tak perlu kenang balik hal yang lepas. Perkara yang lepas belum tentu sama yang akan datang. Sekelip mata ex kau berubah walhal kau dah pujuk berkali still curang & ex pun umur 25 patut boleh fikir baik buruk. Fikir2 la kenapa kau diuji camni.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Felycya replied at 29-6-2018 02:33 PM
Ya TT..
Rasa rindu ni kalau datang memang bagai nak pecah dada ni..
Air mata tak usah cakap lah  ...

Haha. ..tu memang cinta mati tu felicia. ...awat...felicia dah ada yang lain ka. ..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 02:39 PM
Yup..
Menangis nangis bila fikir apa dia buat..


La. ..macit tak sangka lelaki pun menangis juga....ni bukan sindiran ....serius tak pernah tahu....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 03:27 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 29-6-2018 03:15 PM
Hurmmm. Bahagia kut. They have been together sampai skrg

Wah..

Kifarah ada.. Let see how..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 12:24 PM
Saya harap saya kuat cam bro..

Yup.. Dia sendiri tak msg.. Tak kan kita terhegeh hegeh nak msg  ...

Bertabahlah.....macit pernah terima msg dari lelaki tulis. ..."awak buat  saya macam sampah "


Adehhh. ....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 03:29 PM | Show all posts
noor2 replied at 29-6-2018 03:26 PM
La. ..macit tak sangka lelaki pun menangis juga....ni bukan sindiran ....serius tak pernah tahu... ...

Sekuat kuat lelaki..

If bab perasaan..

Tumpah jugak air mata dia..

Preparation tuk dia pun.. Banyak jugak..

Kerja like lembu.. Sebab nak cukupkan duit.. Nak surprisekan dia..

Nak sponsor lagi belah dia..

Tumpah air mata jantan ini..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Felycya replied at 29-6-2018 02:18 PM
I baru dapat lagu ni dari Dia.

Terus fikir 100 kali nak tinggal dia ke tidak ??.

Jangan paksa diri kalau tak suka. ..nanti dua2 merana. ....
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 03:29 PM
Sekuat kuat lelaki..

If bab perasaan..

Moga adik jumpa perempuan yang sentiasa menghargai adik. ....amin
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 03:31 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 29-6-2018 03:17 PM
It doesnt concern u anymore. Biar la dia. Tu bahagia yg dia cari

Terima kasih cik..

Yup mungkin ini bahagia dia carik..

So if anything kena dekat saya..

Tak perlu rasa nak tanggung jawab ke apa..

Ada 1 lar dia cakap terkesan sampai sekarang..

"Apa I buat sekarang ni semua punca dari u.. U yang salah"


Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 03:31 PM
Terima kasih cik..

Yup mungkin ini bahagia dia carik..

Hey. ...hang kena kuat tt. ..jangan jadi lemah. ...jangan sesekali sedih sebab putus cinta. ..tidak sama sekali. ..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Dek TT....jangan marah macit tanya. ..dan jangan murung baca ayat macit ni. ...apa adik ni gemuk kah atau tak cukup hensem sampai dia berpaling ke drebar bas?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 03:39 PM | Show all posts
noor2 replied at 29-6-2018 03:34 PM
Hey. ...hang kena kuat tt. ..jangan jadi lemah. ...jangan sesekali sedih sebab putus cinta. ..tida ...

Amik masa nak kuat..

Dah sebulan tak msg..

Rasa dah ok sikit hati ni..

Cuma tinggal nak teruskan hidup ja sekarang ni..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 03:39 PM
Amik masa nak kuat..

Dah sebulan tak msg..

Good for you....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 03:41 PM | Show all posts
noor2 replied at 29-6-2018 03:38 PM
Dek TT....jangan marah macit tanya. ..dan jangan murung baca ayat macit ni. ...apa adik ni gemuk kah ...

Macit,

Saya hensem lagi dari driver bus tu..

Cuma saya bukan jenis keluar malam..

Saya tinggal dengan family.. Hidup saya terbatas..

Saya respect family saya + saya respect dia jugak..

Saya tak nak keluar malam malam dengan anak dara orang.. Semua ni boleh buat lepas kahwin..

Tapi dia tak fikir ke tahap tu.. Dia fikir saya terkongkong dengan family..

So dia nak carik yang jenis boleh keluar malam dengan dia.. Yang boleh bawak dia ke sana ke sini..

Gitu gamak nya..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 03:41 PM
Macit,

Saya hensem lagi dari driver bus tu..

Biasa perempuan ni materialistic. ..nak yang lelaki berduit dan lelaki bekerjaya. ..pelik macit baca. ..hang hensem. .lagi dia mau cari driver bas. ..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 03:46 PM | Show all posts
noor2 replied at 29-6-2018 03:44 PM
Biasa perempuan ni materialistic. ..nak yang lelaki berduit dan lelaki bekerjaya. ..pelik macit ba ...

Sebab dia rasa driver bus tu boleh gembirakan dia..

Bawak dia pergi jalan jalan..

Bawak dia ke sana ke sini..

Keluar naik motor pukul 1 pagi..

Tapi kegembiraan yang tak kekal..

Semua ni akan berubah lepas 6-7 bulan or mungkin 1 tahun..

Let see how this game going..


Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 03:50 PM | Show all posts
Move on. Lagi u terhegeh lagi turn off. Itu based on pandangan & experience i.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 03:51 PM | Show all posts
Minami2013 replied at 29-6-2018 03:50 PM
Move on. Lagi u terhegeh lagi turn off. Itu based on pandangan & experience i.

Did he look back into u after u move on?

Mind to share ur experience?
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 03:31 PM
Terima kasih cik..

Yup mungkin ini bahagia dia carik..

Uols ni lelaki jenis mcm mn? X pandai jagaa hati eh? Text 4 hari sekali? Or ms dating main hp?
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 29-6-2018 02:24 PM
Haha. ..tu memang cinta mati tu felicia. ...awat...felicia dah ada yang lain ka. ..

Maksudnya si dia benar benar cintakan saya sampai mati ya kak ??.

Hahaa..
Noobnya soalan saya ni..
Lantakkan situ.. Nak tanya jugak.

Hari tu waktu saya mintak putus dia masuk separa kritikal..
Dia ada sakit jantung..

Banyak kali dia call/text saya tak angkat/reply..
Bila dia merayu jugak last saya angkat jugak call dia..
Dia nyanyikan saya pujuk bla blaa..
Sentuhan Kecundang tu lagu dia suka nyanyi kat saya..
Dia suruh saya fahami/dalami maksud lagu tu..
Mampus saya tak faham.


Menangis jugak saya akhirnya..
Ada ayat dia ni " I sebagai lelaki yang gentleman i akan lepaskan you.. I akan.. Tapi i nak you ingat sayang.. I sebagai lelaki yang masih dan tetap menyintai you.. Menyayangi you.. Akan terus begini.. I nak you ingat pernah ada lelaki macam i dalam hidup you.. " Dia selalu cakap macam ni..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 29-6-2018 02:24 PM
Haha. ..tu memang cinta mati tu felicia. ...awat...felicia dah ada yang lain ka. ..

Maksudnya si dia benar benar cintakan saya sampai mati ya kak ??.

Hahaa..
Noobnya soalan saya ni..
Lantakkan situ.. Nak tanya jugak.

Hari tu waktu saya mintak putus dia masuk separa kritikal..
Dia ada sakit jantung..

Banyak kali dia call/text saya tak angkat/reply..
Bila dia merayu jugak last saya angkat jugak call dia..
Dia nyanyikan saya pujuk bla blaa..
Sentuhan Kecundang tu lagu dia suka nyanyi kat saya..
Dia suruh saya fahami/dalami maksud lagu tu..
Mampus saya tak faham.


Menangis jugak saya akhirnya..
Ada ayat dia ni " I sebagai lelaki yang gentleman i akan lepaskan you.. I akan.. Tapi i nak you ingat sayang.. I sebagai lelaki yang masih dan tetap menyintai you.. Menyayangi you.. Akan terus begini.. I nak you ingat pernah ada lelaki macam i dalam hidup you.. " Dia selalu cakap macam ni..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042025s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list