JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
8948
View
331
Reply

Perit kena tinggal

[Copy link]

Author: hafees89    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 29-6-2018 04:46 PM | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 08:30 AM
Lelaki dia akan berubah bila dia kena tinggal..

Masa tu dia akan buang ego dia..

I see... kira baru nak muhasabah diri & berubah lepas kena tinggal la... anyway, bagus lah cam tu

Dalam kes u sbb gf u ada org lain jugak. Kalau lelaki tu treat her well, chance utk die contact u semula very low lah. I dulu mmg sbb tak de sape2. Break sbb kami tak ngam je.

Anyway bro, i doakan moga jodoh u dipermudahkan. Kalau bukan dgn dia, dgn someone better than her....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Ke your GF kene mandrem.

Mcm my bro mula2 ingt die curang. Sekali check die kene ilmu penunduk and minyak dagu.

Hopefully you are not jenie. If you are jenie mohon bertaubat.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 05:15 PM | Show all posts
misskay replied at 29-6-2018 04:31 PM
Assalamualaikum. Selama ni silent reader je di sini. Tapi nak reply hal saudara. Nasihat saya, just  ...

W'salam..
How about your feeling?

Melepaskan amat perit..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 05:18 PM | Show all posts
solarlunar replied at 29-6-2018 04:58 PM
Ke your GF kene mandrem.

Mcm my bro mula2 ingt die curang. Sekali check die kene ilmu penunduk an ...

I'm not sure lar bro..

Since she changes really drastictly..

So I got no idea on this..

Who's Jenie?
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 29-6-2018 10:38 AM
taste dia driver bas aja? hmmmm...
lupakan dan move on saja la tt..
tak guna merayu pada yang tak  ...

betul..xpayah compare..just move on..akan jumpa jodoh tu sendiri
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 05:30 PM | Show all posts
awaynepian replied at 29-6-2018 05:28 PM
betul..xpayah compare..just move on..akan jumpa jodoh tu sendiri

Sedang berjuang bro..


Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 06:00 PM | Show all posts
heran wanita lulusan uni taste driver bus, dan ada yang taste penagih dadah dan budak kelas hujung2.
beliau belum matang terhadap kehidupan, kawan mana perlu dipilih kawan mana perlu dijauhi
hang move on je la, cari lain, ramai pompuan universiti lain boleh dicari.
agak2 10% mereka menjadi andartu, 10% mereka menjadi janda, 20% mereka berkahwen dgn org kurang kelulusan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 06:03 PM | Show all posts
ninja boy replied at 29-6-2018 06:00 PM
heran wanita lulusan uni taste driver bus, dan ada yang taste penagih dadah dan budak kelas hujung2. ...

Aku tak hina dia kerja apa pun bro..

Kerja dia halal..

Cuma mungkin dekat sini advantage dia..

Dia boleh keluar sesuka hati dia jumpa EX aku ni..

Sedangkan aku tak boleh buat semua..

Aku duduk ngan parents.. Aku respect dorang..


Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti TT frust sangat2 tapi bila dah lama2 nanti, akan nampak hikmah kenapa benda2 ni semua terjadi... Bersyukur Tuhan selamatkan TT. Mungkin ada jodoh yg baik & lebih membahagiakan utk TT...
TT lahir tahun 89 ke? Same with me. Saya pon single lagi
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 06:37 PM | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 05:18 PM
I'm not sure lar bro..

Since she changes really drastictly..

Not bro but sis.

Jenie yg paling "hot" dlm board Cinta
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 06:43 PM | Show all posts
puccafan replied at 29-6-2018 06:34 PM
Mesti TT frust sangat2 tapi bila dah lama2 nanti, akan nampak hikmah kenapa benda2 ni semua terjadi. ...

Iye.. 89 jugak..

Eh ramai nya 89 dekat sini.. Haha..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Bro cm mana ko simpan duit sampai 40k?
Berapa lama simpan tu?
Sebulan simpan berapa?
Menarik pulak aku tang ni hahaha sebab aku pun baru nak belajar menyimpan ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 07:13 PM | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 04:03 PM
We did msg..

Tapi come on lar fikir jugak..

Maybe maknanya dia bukan jodoh ko bro..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 07:14 PM | Show all posts
Lula2 replied at 29-6-2018 07:06 PM
Bro cm mana ko simpan duit sampai 40k?
Berapa lama simpan tu?
Sebulan simpan berapa?

Cam mana nak explain eh..

I kerja my salary in SGD..
That why tak sampai 2 tahun lebih I can collect this much.. Tu pun banyak
habiskan dekat bayar kereta, kasi parents, etc etc etc..

But mostly memang kumpul tuk kahwin fully 90%


Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 07:14 PM
Cam mana nak explain eh..

I kerja my salary in SGD..

Ooh i see..
Takpe bro move on la..
Last week my love kawin dgn org lain..
i tau pun dr insta story our mutual friend..
Last year we decided to hold up our relationship just to give him space to finish his studies and we have a very long distance rship..hes studying abroad..
And suddenly hes married while hes still studying..
Org dah tak nak kita, kita kena terima la..
Banyakkan berdoa diberi kekuatan iman dan jiwa..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 07:22 PM | Show all posts
Lula2 replied at 29-6-2018 07:18 PM
Ooh i see..
Takpe bro move on la..
Last week my love kawin dgn org lain..

Aku terima ja bro..
Cuma benda ni masih baru lagi..

Luka masih berdarah..

Aku pun tak tau apa decision nak buat..

Tu pasal bukak thread dekat sini mintak pendapat..


Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 10:31 AM
Aku tak leh move on sebab aku risau dia kena tipu ja..

Sekarang pun dah nampak dia dah start ke ...

Hui tlg la move on.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 07:14 PM
Cam mana nak explain eh..

I kerja my salary in SGD..

Ramai adik2 forumer perempuan bujang kat sini. ...mana tahu hang bertemu jodoh di forum ni....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 07:26 PM | Show all posts
noor2 replied at 29-6-2018 07:23 PM
Ramai adik2 forumer perempuan bujang kat sini. ...mana tahu hang bertemu jodoh di forum ni....

Ehhhh..

Tujuan mai sini mintak pendapat ja sis..


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 07:28 PM | Show all posts

Hey awak..

Sedang cuba ni.. Tu pasal minta nasihat dekat sini..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Stop ambik tau apa2 pasal dia. Skrg ni dia besar kepala sbb dia tau, apa2 jadik ko mngkin akan 'kutip' dia balik.

Hidup ni ada masa2nya kita kena brtindak 'kejam' & pentingkan diri sndiri dulu sblm fikir pasal org lain.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 07:59 PM | Show all posts
kuzaime replied at 29-6-2018 07:50 PM
Stop ambik tau apa2 pasal dia. Skrg ni dia besar kepala sbb dia tau, apa2 jadik ko mngkin akan 'kuti ...

Fikir balik..

Yup mesti dia fikir apa apa jadi aku kutip dia balik..

Tu pasal dia selamba je jump into relationship macam ni..

Tapi dia tak fikir ke apa?

Umur 25 dah.. Benda haram jugak dia nak dah kenapa?


Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 10:31 AM
Aku tak leh move on sebab aku risau dia kena tipu ja..

Sekarang pun dah nampak dia dah start ke ...

Mamat tu nak kikis RM1.7k?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
lwyl replied at 29-6-2018 09:09 PM
Mamat tu nak kikis RM1.7k?

Tak.. Tapi mostly jadi banker dia every month.. Aku rasa dah start pun.. Check hari tu nampak dia transfer 650..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
ada hikmah tu TT x berjodoh dgn dia. belum kawen pun dah maki2 TT. nnt dah kawen bila gaduh maki2 suami. perancangan Allah tu lebih indah TT. mungkin sakit skrg tp bahagia kemudian. biasanya kalau nk dpt sesuatu yg lebih baik diri kita diuji terlebih dahulu. jd skrg TT cuba move on & jgn fikir pasal pompuan tu lagi. dan jgn terima dia semula kalau dia nk kembali semula. org kata cuba bg peluang kedua tp utk pompuan jenis gini baik tak payah bagi la. buat sakit kepala & sakit hati.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045178s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list