JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9522
View
331
Reply

Perit kena tinggal

[Copy link]

Author: hafees89       Show all posts   Read mode

Post time 29-6-2018 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 29-6-2018 02:29 PM
Jangan paksa diri kalau tak suka. ..nanti dua2 merana. ....

Sekarang pun saya dah rasa merana akak..

Rasa macam saya mempermainkan perasaan dia..

Ehh..
Sorry @hafees89 Tercerita masaalah i kat tred you pulak..

Huhuuu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 04:03 PM | Show all posts
noraidil_06 replied at 29-6-2018 03:53 PM
Uols ni lelaki jenis mcm mn? X pandai jagaa hati eh? Text 4 hari sekali? Or ms dating main hp?

We did msg..

Tapi come on lar fikir jugak..

Saya kerja Programmer dekat company Singapore di Damansara..

Weekends kena backup server di Cyberjaya..

Dia boleh fikir.. Msg reply je cam biasa..

Cuma nak call tu memang susah sikit sebab busy/penat..

Fikir 1 ja lar.. Nak halalkan dia.. 4 tahun leh sabar.. Ni bila dah ending..

Carik orang lain..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 04:05 PM | Show all posts
Felycya replied at 29-6-2018 04:01 PM
Sekarang pun saya dah rasa merana akak..

Rasa macam saya mempermainkan perasaan dia..

Straight to point..

Cakap je apa u rasa.. Macam apa EX saya cakap kat saya..

Direct to the point..

That hurt still feel until now..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 01:39 PM
Yup..
Menangis nangis bila fikir apa dia buat..


Macam i lah..
I dah tak nak kat dia..
Tapi i ada rasa rindu tu..
Rasa bersalah harus ada dalam diri ini..

Itu i lah..
Tak tau lah ex gf you pulak macam mana ??.

Perempuan ni memang rumit you..

You ada buat perkara yang dia tak berkenan ke ??.

Atau you tak buat apa yang dia inginkan..
Yang dia dambakan dia sukakan dia inginkan dari seorang teman lelakinya..

Kadang perempuan ni you dia pendam tau.. Dia tak luahkan..

So..
Bila dia teerrrrr jumpa dengan lelaki yang boleh buat apa yang teman lelaki dia tak mampu tak pernah buat..

Hhhmmm...

Maaf you kalau kata kata i ni agak menusuk..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by noor2 at 29-6-2018 04:17 PM
Felycya replied at 29-6-2018 03:58 PM
Maksudnya si dia benar benar cintakan saya sampai mati ya kak ??.

Hahaa..


Umur dia berapa felicia. ..bujang ka duda ka atau laki orang hehe  (jgn marah)

Yela cinta mati la kalau macam tu....
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
imatt replied at 29-6-2018 02:27 PM
Bila awak dah boleh move on, awak akan perasan yang sebenarnya hidup awak skrg lebih tenang berban ...

Yelah... dah xyah pikir apa2 lg. Nk kena jaga hati perasaan dia ke. Kena pujuk hati sendiri dan ckp xpe.. it's ok. Kalo xok pun ckp xpe.. biar je lah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 04:16 PM | Show all posts
Felycya replied at 29-6-2018 04:09 PM
Macam i lah..
I dah tak nak kat dia..
Tapi i ada rasa rindu tu..

Yup..

Dia jenis nak keluar ke sana ke sini..

When she meet someone yang boleh angkut dia keluar ke hulu ke hilir..

Of course dia sangkut..

Dia ego.. Dia rindu tapi dia mampu tulis dekat status..

Cakap rindu semua..

Wat's the point?

Tapi it's ok.. Good thing will happen jugak nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 02:41 PM
Macit,

Saya hensem lagi dari driver bus tu..

Oooooooohhhh...

Ini ke sebab sebabnya..

Driver bus tu sejenis Bad Boy kott..

Penangan Bad Boy ni memang sukar untuk dilepaskan.

Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 02:41 PM
Macit,

Saya hensem lagi dari driver bus tu..

Oooooooohhhh...

Ini ke sebab sebabnya..

Driver bus tu sejenis Bad Boy kott..

Penangan Bad Boy ni memang sukar untuk dilepaskan.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 04:18 PM | Show all posts
Not bad boy..

But playboy terus..

I ask my fren msg dia..

Dia layan.. Dia cakap dia takde GF.. GF dia lari tinggalkan dia..

So I dah boleh nampak result dia macam mana..

So I tengok dari jauh je..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 04:19 PM | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 07:51 AM
Did he look back into u after u move on?

Mind to share ur experience?

Kes i, on the other way around... lelaki tu mcm u, i yg tak nak dia. Berbulan-bulan he text me, call, bagi hadiah, ajak holiday... frankly, i rimas. Tapi, pas tu tiba2 dia senyap je. Masa tu lah i pulak yg ter fikir2 kenapa tiba2 senyap. After sebulan i contact dia balik. Then, kita org kwn balik tapi jodoh i bukan dgn dia.

Cuma, i ada persoalan kat kaum lelaki. Adakah challenging factor sebenar utk u kejar perempuan? Atau sbb u mmg betul2 ada rasa syg kat dia?
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 29-6-2018 03:12 PM
Umur dia berapa felicia. ..bujang ka duda ka atau laki orang hehe  (jgn marah)

Yela cinta mat ...

42 akak..

Saya 29..

Status dia setakat saya tahu hingga ke saat ini bujang..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 12:15 PM
Selalu kes kes macam ni..

Lelaki yang back off.. Kes saya..

Hihi... okla tu. Harap sama2 dpt move on huhu
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Felycya replied at 29-6-2018 04:21 PM
42 akak..

Saya 29..

Sibuk pula akak nak tahu. ..dia orang mana. ...maksud akak negeri mana. ..kenapa nak tinggalkan dia. ...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 03:16 PM
Yup..

Dia jenis nak keluar ke sana ke sini..

Heheeheeehee..

Macam lah jugak i..
Rindu..
Tapi i diam i tak nak cakap..
Sebab tak nak dia semakin sayang semakin cinta dekat i sebab i dah tak berkehendakkan dia lagi..

I dalam proses nak buang jauh jauh rasa rindu apa semua tu..
Senang cerita nak lupakan lupuskan dia nak hapus segala tentang dia dalam kamus kitab kehidupan i..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 04:26 PM | Show all posts
Minami2013 replied at 29-6-2018 04:19 PM
Kes i, on the other way around... lelaki tu mcm u, i yg tak nak dia. Berbulan-bulan he text me, ca ...

U same cam EX I..

I msg.. Bagi bunga, hadiah..

Then now I pulak diam..

It been a month dia tak carik balik..

But soon.. I bet dia mesti rasa rindu jugak cam u..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 04:27 PM | Show all posts

Eh sama lar umur kita.. Haha..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
hafees89 replied at 29-6-2018 03:18 PM
Not bad boy..

But playboy terus..

Eeerrrrkkkkkkk...



Cuba bagi i number phone mamat lahanaattttt tu..

Tengok macam mana ???.



Oohhhh...
Playboyaaaa darat iyeeeee..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-6-2018 04:30 PM | Show all posts
Minami2013 replied at 29-6-2018 04:19 PM
Kes i, on the other way around... lelaki tu mcm u, i yg tak nak dia. Berbulan-bulan he text me, ca ...

Lelaki dia akan berubah bila dia kena tinggal..

Masa tu dia akan buang ego dia..

Then tunjuk semua apa dia sayang semua..

Yup, this 1 if kasi peluang dia tak kan berubah dah.. Dia akan stay kekal gitu..

This my opinion..
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2018 04:31 PM | Show all posts
Assalamualaikum. Selama ni silent reader je di sini. Tapi nak reply hal saudara. Nasihat saya, just move on. Saya berada di situasi lebih kurang macam awak la. 7 tahun bercinta dengan penuh pahit manis akhirnya dia tinggalkan dan tipu saya dan berkahwin dengan orang lain.
Sehari sebelum dia kahwin kami still jumpa macam tak ada apa2 yang berlaku. But akhirnya terkantoi sendiri bila saya siasat ada something yang tak kena akan jadi.

Just move on. Saya tahu susah bagi awak sebab saya dulu pun dulu macam tu. Tapi lepas beberapa bulan dia kahwin, saya cakap pada diri sendiri saya nak kebahagiaan, kenapa saya kena seksa diri pada orang yang tak boleh hargai saya. Now after a year dia kahwin saya boleh cakap saya happy even kadang2 terkenang memori dengan dia.  Guess what, sekelumit dendam tak de pada dia sebab saya betul2 redha dia kahwin orang lain dan nak dia bahagia dengan wife dia. Dont worry, pahit akan manis akhirnya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051099s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list