JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1906
View
63
Reply

SUKAN TERBAIK DI SEKOLAH UNTUK ANAK2 JOIN

[Copy link]

Author: zaziot       Show all posts   Read mode

Post time 7-8-2018 03:45 PM | Show all posts
sabunkk replied at 6-8-2018 10:32 PM
Saya cuma ikut jadual untuk buat senamam, tapi makan macam biasa saja, memang tak banyak makan ben ...

Jaga diet tu lagi penting dari excercise dalam mengurangkan berat badan. Kadar kalori kena jaga. Bila excercise kadar air dalam badan pun kena jaga. Minum banyak air untuk ganti peluh toxic yang keluar tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2018 03:56 PM | Show all posts
omonyeet replied at 7-8-2018 03:42 PM
Pasal minat ni hal subjektif. Kalau anak tak berminat bersukan jangan paksa nanti tertekan la terjej ...

mmg xpenah paksa pun, cuma iols guna secara halus bg dia pikir sndiri baiknye ada sport ni

alhamdulillah yg girl dh ckp abis upsr ni dia nk cuba hoki
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2018 09:49 PM | Show all posts
I rasa sukan apa pun boleh kot ??? asalka anak awak pandai+cemerlang ,pernah mewakili sekolah ke sertai apa-apa pertandingan ,then OK la.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2018 10:23 PM | Show all posts
sabunkk replied at 6-8-2018 10:14 PM
Boleh saya tanya kenapa saya dah banyak buat senaman dan gym, tapi saya tak perasan ada pengurangan  ...

Saya pun nak kuruskan badanlah . Tapi masa I dah penuh.. sbbkan i ni student. Dahlah kena tidur lewat.. tak cukup masa.Ade ape cara lain???
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2018 11:00 PM | Show all posts
nasalo replied at 6-8-2018 10:23 PM
ya, betul... lepas senaman kena minum air yang secukupnya. Kena ingat jangan munim minuman yang gu ...

Betul, lepas gym I minum air alkaline (Coway brand), ia boleh membantu andan menurunkan berat badan. Dulu I gemuk gila (berat badan agaknya 75kg), sekrg dah turun byk...
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 11:01 AM | Show all posts
zaziot replied at 7-8-2018 03:56 PM
mmg xpenah paksa pun, cuma iols guna secara halus bg dia pikir sndiri baiknye ada sport ni

alha ...

hebat betuk anak awak ye. Umur kecil dah pandai bersukan. I ni lemah dalam sukan, lari sekejap dah nak putus nafas ORZZz
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 02:22 PM | Show all posts
omonyeet replied at 7-8-2018 03:45 PM
Jaga diet tu lagi penting dari excercise dalam mengurangkan berat badan. Kadar kalori kena jaga. B ...

Kalau minum air je dapat keluarkan toxic, I ni dah sihat belaka.
Tapi sistem pencernaan saya macam lemah je. Susah cerna makanan.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 09:10 PM | Show all posts
Kimoraleesimons replied at 7-8-2018 11:00 PM
Betul, lepas gym I minum air alkaline (Coway brand), ia boleh membantu andan menurunkan berat bada ...

awek cantik ni, betul ke minum ar alkaline saje bolh tutunkan badan? Semua brand air alkaline atau Coway brand saje?
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 10:26 PM | Show all posts
omonyeet replied at 7-8-2018 03:42 PM
Pasal minat ni hal subjektif. Kalau anak tak berminat bersukan jangan paksa nanti tertekan la terjej ...

Ku setuju, benda mcm ni x boleh paksa punya, ku tau yg ada sesetengah ibubapa yg mau anak2 mrk buat benda yg mrk sendiri mau je, tanpa hiraukan emosi anak2 mrk. Yg ini x bagus, mesti perlu anak2 sendiri ada minat baru bagi mrk buat, yg paksa2 tu tentu x kan tahan lama punya.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 10:30 PM | Show all posts
zaziot replied at 7-8-2018 03:56 PM
mmg xpenah paksa pun, cuma iols guna secara halus bg dia pikir sndiri baiknye ada sport ni

alha ...

Kalau cuba2 tu mmg boleh, asalkan bukan paksa punya tentu x ada masalah. Yg ku sendiri masa mula2 masuk sekolah menengah juga sertai kelab basketball kerana nampak seronok, tapi lepas bbrp bulan quit sudah, kerana x sesuai utk ku main
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 10:35 PM | Show all posts
Ku sendiri bukan seorg yg sgt minat sukan, masa dulu mata pelajaran yg paling benci ialah PJK, kerana perlu berpeluh2 aih. Kalau masa hari sukan tu kan semua org perlu masuk satu acara, ku hanya pilih yg paling mudah je lontar peluru, x perlu gerak2 :p
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 10:38 PM | Show all posts
CariMUN replied at 7-8-2018 09:49 PM
I rasa sukan apa pun boleh kot ??? asalka anak awak pandai+cemerlang ,pernah mewakili sekolah ke ser ...

Benda yg paling penting ialah minat, asalkan ada minat dan dedikasi mcm mana sibuk atau letih pun mrk tetap akan teruskan. Ku tgk yg kawan2 yg sertai pertandingan wakili sekolah tu setiap hari perlu tinggal kat sekolah utk training sampai pukul 4~5 petang, x tau mcm mana mrk dpt manage masa mrk.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 10:41 PM | Show all posts
May0017 replied at 8-8-2018 02:22 PM
Kalau minum air je dapat keluarkan toxic, I ni dah sihat belaka.
Tapi sistem pencernaan saya maca ...

Kalau minum air je tentulah x cukup utk keluarkan tosik dr badan, masih perlu bersenam juga utk menjamin badan yg sihat. Setiap minggu gi jogging2 kejap sudah boleh, x perlu bgitu hardcore kalau malas, asalkan ada berpeluh sudah cukup.
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 10:47 PM | Show all posts
TomatoNoob replied at 8-8-2018 10:41 PM
Kalau minum air je tentulah x cukup utk keluarkan tosik dr badan, masih perlu bersenam juga utk me ...

Minum lah air mineral kalau mau badan sihat, tapi bukan minum byk lah, kadangkala minum sudah boleh. Dengar kata yg skrg sudah dpt beli penapis air yg ada air mineral, tapi x tau jenama apa yg ada.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 12:48 PM | Show all posts
NurAini11 replied at 8-8-2018 10:38 PM
Benda yg paling penting ialah minat, asalkan ada minat dan dedikasi mcm mana sibuk atau letih pun  ...

Yupp. Peranan ibu bapa amat penting jugak. Kalau anak you minat, you kena support dia tau. Nanti performance dia lagi bagus.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 06:03 PM | Show all posts
TomatoNoob replied at 8-8-2018 10:26 PM
Ku setuju, benda mcm ni x boleh paksa punya, ku tau yg ada sesetengah ibubapa yg mau anak2 mrk bua ...

Aww, mcm ni tak baguslah. I tak suka ibubapa mcm ni. kesian anak... tak ada kehidupan yang bermakna...
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kimoraleesimons replied at 7-8-2018 11:00 PM
Betul, lepas gym I minum air alkaline (Coway brand), ia boleh membantu andan menurunkan berat bada ...

Maksud kamu minum air saja? Tak payah makan benda lain lagi dah... ni cara diet tak betul ni.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
heartbeating replied at 8-8-2018 09:10 PM
awek cantik ni, betul ke minum ar alkaline saje bolh tutunkan badan? Semua brand air alkaline atau ...

Janji bukan cuckoo, saya.dah rasa geram dengan brand ni sebab nak denda 100% kalau nak tamat kontrak dengan dia.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 10:10 PM | Show all posts
sabunkk replied at 9-8-2018 09:57 PM
Janji bukan cuckoo, saya.dah rasa geram dengan brand ni sebab nak denda 100% kalau nak tamat kontr ...

Eh betul ke? Coway tu brand besar hanya charge 50% penalty kalau xcukup 3 tahun... Tapi boleh faham kan, kalau x charge 100% macam x fair terhadap company mereka...
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
sabunkk replied at 9-8-2018 09:57 PM
Janji bukan cuckoo, saya.dah rasa geram dengan brand ni sebab nak denda 100% kalau nak tamat kontr ...

Masa kamu beli tak tahu ada benda ni? Patut lah marah-marah sebab kena denda duit, bagi saya pun tak suka, sudah tak nak guna masih kena bayar lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
May0017 replied at 8-8-2018 02:22 PM
Kalau minum air je dapat keluarkan toxic, I ni dah sihat belaka.
Tapi sistem pencernaan saya maca ...

Pernah jumpa doktor? Mungkin kamu ada makanan yang tertentu tak boleh makan baru macam tu. Kena tahu badan sendiri sesuai apa baru boleh hidup panjang..xp
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
nasalo replied at 9-8-2018 10:10 PM
Masa kamu beli tak tahu ada benda ni? Patut lah marah-marah sebab kena denda duit, bagi saya pun t ...

Beli barang dia buat sendiri marah dan kecewa, apa point nak beli tu... lain kali kena tengok betul-betul, bukan orang lain cakap baik saja pergi beli.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 10:43 PM | Show all posts
sabunkk replied at 9-8-2018 09:57 PM
Janji bukan cuckoo, saya.dah rasa geram dengan brand ni sebab nak denda 100% kalau nak tamat kontr ...

kenapa nak tamat kontrak dgn cuckoo? tak bagus ke? jd berapa RM dah u bayar?
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 10:47 PM | Show all posts
sabunkk replied at 9-8-2018 09:57 PM
Janji bukan cuckoo, saya.dah rasa geram dengan brand ni sebab nak denda 100% kalau nak tamat kontr ...

jenama ni dah masuk blacklist aku
kualiti produk x bagus
servis pun teruk!
aku rasa sendiri dah kena tipu, sgt menyesal......
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 11:19 PM | Show all posts
shhh4567 replied at 9-8-2018 10:47 PM
jenama ni dah masuk blacklist aku
kualiti produk x bagus
servis pun teruk!

benda cuckoo mahal,kualitinya mesti bagus kan?kenapa awak geram sangat?mrk mcm mana tipu org?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048783s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list