JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
2315
View
63
Reply

SUKAN TERBAIK DI SEKOLAH UNTUK ANAK2 JOIN

[Copy link]

Author: zaziot       Show all posts   Read mode

Post time 9-8-2018 12:48 PM | Show all posts
NurAini11 replied at 8-8-2018 10:38 PM
Benda yg paling penting ialah minat, asalkan ada minat dan dedikasi mcm mana sibuk atau letih pun  ...

Yupp. Peranan ibu bapa amat penting jugak. Kalau anak you minat, you kena support dia tau. Nanti performance dia lagi bagus.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 06:03 PM | Show all posts
TomatoNoob replied at 8-8-2018 10:26 PM
Ku setuju, benda mcm ni x boleh paksa punya, ku tau yg ada sesetengah ibubapa yg mau anak2 mrk bua ...

Aww, mcm ni tak baguslah. I tak suka ibubapa mcm ni. kesian anak... tak ada kehidupan yang bermakna...
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kimoraleesimons replied at 7-8-2018 11:00 PM
Betul, lepas gym I minum air alkaline (Coway brand), ia boleh membantu andan menurunkan berat bada ...

Maksud kamu minum air saja? Tak payah makan benda lain lagi dah... ni cara diet tak betul ni.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
heartbeating replied at 8-8-2018 09:10 PM
awek cantik ni, betul ke minum ar alkaline saje bolh tutunkan badan? Semua brand air alkaline atau ...

Janji bukan cuckoo, saya.dah rasa geram dengan brand ni sebab nak denda 100% kalau nak tamat kontrak dengan dia.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 10:10 PM | Show all posts
sabunkk replied at 9-8-2018 09:57 PM
Janji bukan cuckoo, saya.dah rasa geram dengan brand ni sebab nak denda 100% kalau nak tamat kontr ...

Eh betul ke? Coway tu brand besar hanya charge 50% penalty kalau xcukup 3 tahun... Tapi boleh faham kan, kalau x charge 100% macam x fair terhadap company mereka...
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
sabunkk replied at 9-8-2018 09:57 PM
Janji bukan cuckoo, saya.dah rasa geram dengan brand ni sebab nak denda 100% kalau nak tamat kontr ...

Masa kamu beli tak tahu ada benda ni? Patut lah marah-marah sebab kena denda duit, bagi saya pun tak suka, sudah tak nak guna masih kena bayar lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
May0017 replied at 8-8-2018 02:22 PM
Kalau minum air je dapat keluarkan toxic, I ni dah sihat belaka.
Tapi sistem pencernaan saya maca ...

Pernah jumpa doktor? Mungkin kamu ada makanan yang tertentu tak boleh makan baru macam tu. Kena tahu badan sendiri sesuai apa baru boleh hidup panjang..xp
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
nasalo replied at 9-8-2018 10:10 PM
Masa kamu beli tak tahu ada benda ni? Patut lah marah-marah sebab kena denda duit, bagi saya pun t ...

Beli barang dia buat sendiri marah dan kecewa, apa point nak beli tu... lain kali kena tengok betul-betul, bukan orang lain cakap baik saja pergi beli.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 10:43 PM | Show all posts
sabunkk replied at 9-8-2018 09:57 PM
Janji bukan cuckoo, saya.dah rasa geram dengan brand ni sebab nak denda 100% kalau nak tamat kontr ...

kenapa nak tamat kontrak dgn cuckoo? tak bagus ke? jd berapa RM dah u bayar?
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 10:47 PM | Show all posts
sabunkk replied at 9-8-2018 09:57 PM
Janji bukan cuckoo, saya.dah rasa geram dengan brand ni sebab nak denda 100% kalau nak tamat kontr ...

jenama ni dah masuk blacklist aku
kualiti produk x bagus
servis pun teruk!
aku rasa sendiri dah kena tipu, sgt menyesal......
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 11:19 PM | Show all posts
shhh4567 replied at 9-8-2018 10:47 PM
jenama ni dah masuk blacklist aku
kualiti produk x bagus
servis pun teruk!

benda cuckoo mahal,kualitinya mesti bagus kan?kenapa awak geram sangat?mrk mcm mana tipu org?
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 11:22 PM | Show all posts
nadiahaha replied at 9-8-2018 11:19 PM
benda cuckoo mahal,kualitinya mesti bagus kan?kenapa awak geram sangat?mrk mcm mana tipu org?

Produk mahal x bermaksud kualiti bagus
sms beli produk, staf cuckoo kata akan servis filter tu setiap 4 bulan tp mrk langsung x ikut jadual tu
bila kami call mrk datang, mrk ada byk alasan
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 11:28 PM | Show all posts
shhh4567 replied at 9-8-2018 11:22 PM
Produk mahal x bermaksud kualiti bagus
sms beli produk, staf cuckoo kata akan servis filter tu se ...

betulnya, Cuckoo tdk setaraf dgn penapis air yg jenama lain
sebakiknya jenama lain yg juga dr Korea tu lg bagus, service customer dua bulan sekali...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2018 11:16 AM | Show all posts
Kimoraleesimons replied at 7-8-2018 11:00 PM
Betul, lepas gym I minum air alkaline (Coway brand), ia boleh membantu andan menurunkan berat bada ...

Minum air je lepas gym?? Takyah makan apa-apa ? Lepas gym kan mesti lapar , tak sihat tau kalau tak makan nanti gastrik.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2018 03:57 PM | Show all posts
TomatoNoob replied at 8-8-2018 10:41 PM
Kalau minum air je tentulah x cukup utk keluarkan tosik dr badan, masih perlu bersenam juga utk me ...

I see. Kena sentiase bersenam ke?
Bersenam ada apa-apa kebaikan tak? Satu minggu senam satu kali je cukup?
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2018 05:38 PM | Show all posts
shhh4567 replied at 9-8-2018 10:47 PM
jenama ni dah masuk blacklist aku
kualiti produk x bagus
servis pun teruk!

Betul ke Cuckoo teruk sangat? I guna Coway selama ini, datang servis tepat masa, xade ape2 masalah...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2018 10:08 PM | Show all posts
shhh4567 replied at 9-8-2018 11:22 PM
Produk mahal x bermaksud kualiti bagus
sms beli produk, staf cuckoo kata akan servis filter tu se ...

Oh, jahatnya mereka tipu kustomer. Kita kena hati-hati dengan mereka. Tanya details sikit sebelum beli. Dapatkan jaminan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2018 08:41 PM | Show all posts
shhh4567 replied at 9-8-2018 11:22 PM
Produk mahal x bermaksud kualiti bagus
sms beli produk, staf cuckoo kata akan servis filter tu se ...

Lol mrk sudah dpt duit kau, masih mau ke bagi kau servis seperti yg dijanjikan? Kalau kau x berpuas hati dan mau cancel kontrak, mrk masih boleh paksa kau bayar dgn penuh lagi bayaran yg belum dibayar, mmg untung byk taktik bisnes mrk ini ya
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2018 08:48 PM | Show all posts
daud970 replied at 9-8-2018 11:28 PM
betulnya, Cuckoo tdk setaraf dgn penapis air yg jenama lain
sebakiknya jenama lain yg juga dr Kor ...

Dua bulan sekali berbanding dgn empat bulan sekali jauh berbeza, tapi apa yg penting ialah pekerja mrk tepati masa punya, dua bulan pasti akan sampai kat depan rumah kau datang utk servis tanpa perlu kau gi panggil2 guna telefon, mmg efficient kerja mrk.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2018 08:53 PM | Show all posts
Kimoraleesimons replied at 11-8-2018 05:38 PM
Betul ke Cuckoo teruk sangat? I guna Coway selama ini, datang servis tepat masa, xade ape2 masalah ...

Percayalah kata2 ku dan forumers yg lain, yg cuckoo tu mmg x boleh dipakai punya, tentu menyesal kalau kau terbeli penapis air mrk tu. Tapi utk Coway pulak pilihan yg bijak, fungsinya berkali ganda lebih baik berbanding cuckoo dan after sales servis pun bagus.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043714s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list