JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
123
Return to list New
1905
View
63
Reply

SUKAN TERBAIK DI SEKOLAH UNTUK ANAK2 JOIN

[Copy link]

Author: zaziot       Show all posts   Read mode

Post time 9-8-2018 11:22 PM | Show all posts
nadiahaha replied at 9-8-2018 11:19 PM
benda cuckoo mahal,kualitinya mesti bagus kan?kenapa awak geram sangat?mrk mcm mana tipu org?

Produk mahal x bermaksud kualiti bagus
sms beli produk, staf cuckoo kata akan servis filter tu setiap 4 bulan tp mrk langsung x ikut jadual tu
bila kami call mrk datang, mrk ada byk alasan
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 11:28 PM | Show all posts
shhh4567 replied at 9-8-2018 11:22 PM
Produk mahal x bermaksud kualiti bagus
sms beli produk, staf cuckoo kata akan servis filter tu se ...

betulnya, Cuckoo tdk setaraf dgn penapis air yg jenama lain
sebakiknya jenama lain yg juga dr Korea tu lg bagus, service customer dua bulan sekali...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2018 11:16 AM | Show all posts
Kimoraleesimons replied at 7-8-2018 11:00 PM
Betul, lepas gym I minum air alkaline (Coway brand), ia boleh membantu andan menurunkan berat bada ...

Minum air je lepas gym?? Takyah makan apa-apa ? Lepas gym kan mesti lapar , tak sihat tau kalau tak makan nanti gastrik.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2018 03:57 PM | Show all posts
TomatoNoob replied at 8-8-2018 10:41 PM
Kalau minum air je tentulah x cukup utk keluarkan tosik dr badan, masih perlu bersenam juga utk me ...

I see. Kena sentiase bersenam ke?
Bersenam ada apa-apa kebaikan tak? Satu minggu senam satu kali je cukup?
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2018 05:38 PM | Show all posts
shhh4567 replied at 9-8-2018 10:47 PM
jenama ni dah masuk blacklist aku
kualiti produk x bagus
servis pun teruk!

Betul ke Cuckoo teruk sangat? I guna Coway selama ini, datang servis tepat masa, xade ape2 masalah...
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2018 10:08 PM | Show all posts
shhh4567 replied at 9-8-2018 11:22 PM
Produk mahal x bermaksud kualiti bagus
sms beli produk, staf cuckoo kata akan servis filter tu se ...

Oh, jahatnya mereka tipu kustomer. Kita kena hati-hati dengan mereka. Tanya details sikit sebelum beli. Dapatkan jaminan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2018 08:41 PM | Show all posts
shhh4567 replied at 9-8-2018 11:22 PM
Produk mahal x bermaksud kualiti bagus
sms beli produk, staf cuckoo kata akan servis filter tu se ...

Lol mrk sudah dpt duit kau, masih mau ke bagi kau servis seperti yg dijanjikan? Kalau kau x berpuas hati dan mau cancel kontrak, mrk masih boleh paksa kau bayar dgn penuh lagi bayaran yg belum dibayar, mmg untung byk taktik bisnes mrk ini ya
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2018 08:48 PM | Show all posts
daud970 replied at 9-8-2018 11:28 PM
betulnya, Cuckoo tdk setaraf dgn penapis air yg jenama lain
sebakiknya jenama lain yg juga dr Kor ...

Dua bulan sekali berbanding dgn empat bulan sekali jauh berbeza, tapi apa yg penting ialah pekerja mrk tepati masa punya, dua bulan pasti akan sampai kat depan rumah kau datang utk servis tanpa perlu kau gi panggil2 guna telefon, mmg efficient kerja mrk.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2018 08:53 PM | Show all posts
Kimoraleesimons replied at 11-8-2018 05:38 PM
Betul ke Cuckoo teruk sangat? I guna Coway selama ini, datang servis tepat masa, xade ape2 masalah ...

Percayalah kata2 ku dan forumers yg lain, yg cuckoo tu mmg x boleh dipakai punya, tentu menyesal kalau kau terbeli penapis air mrk tu. Tapi utk Coway pulak pilihan yg bijak, fungsinya berkali ganda lebih baik berbanding cuckoo dan after sales servis pun bagus.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2018 08:56 PM | Show all posts
CariMUN replied at 10-8-2018 11:16 AM
Minum air je lepas gym?? Takyah makan apa-apa ? Lepas gym kan mesti lapar , tak sihat tau kalau ta ...

X mungkin hanya minum air je lepas gym, tentu perlu makan sedikit makanan tapi yg x ada lemak punya lah mcm salad atau daging ayam dada, air tu sebagai sampingan je dan x boleh bergantung padanya semata2.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2018 08:58 PM | Show all posts
May0017 replied at 10-8-2018 03:57 PM
I see. Kena sentiase bersenam ke?
Bersenam ada apa-apa kebaikan tak? Satu minggu senam satu kali  ...

Bersenam tu mmg ada byk kebaikan utk kesihatan badan kita, terlalu byk sehingga susah nak dihuraikan satu demi satu
Kalau boleh bersenam lah sekurang2 tiga kali seminggu, biasanya org akan pergi berjoging kalau x mau bayar duit utk gym.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2018 09:11 PM | Show all posts
sotuna replied at 12-8-2018 08:53 PM
Percayalah kata2 ku dan forumers yg lain, yg cuckoo tu mmg x boleh dipakai punya, tentu menyesal k ...

Haha aku sendiri x pernah bagi perhatian kpd produk2 dr Korea, kerana x mampu nak beli tengok harganya hati sejuk dah, hanya mampu utk beli filter air yg murah2 je yg harga dlm bbrp ratus ringgit.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2018 08:37 AM | Show all posts
heartbeating replied at 9-8-2018 10:10 PM
Eh betul ke? Coway tu brand besar hanya charge 50% penalty kalau xcukup 3 tahun... Tapi boleh faha ...

Kalau mrk ada keyakinan dgn jenama mrk sendiri mrk x perlu takut customer2 akan cancel kontrak dgn mrk selepas beli, kan? Yg coway tu hanya cas 50% sbb mmg kurang customer yg mau cancel lepas beli produk mrk, semua pun guna dgn bagus2, tapi sebaliknya bagi cuckoo, byk yg mau cancel, jadi kalau x cas 100% rugilah syarikat mrk.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2018 09:44 AM | Show all posts
sotuna replied at 13-8-2018 08:37 AM
Kalau mrk ada keyakinan dgn jenama mrk sendiri mrk x perlu takut customer2 akan cancel kontrak dgn ...

Sbb Cuckoo tau x dapat compete dgn Coway, so mereke set rule ni... xsuka xblh pulang..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043556s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list