Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2006
View
8
Reply

Macam mana nak jaga kucing kalau kita x de kat rumah utk 2 atau 3 hari

[Copy link]

Author: akmalhaxiq    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-7-2018 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Ada sesiapa yang tahu x cara nak jaga kucing kalau kita x ada kat rumah utk 2 ke 3 hari?
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2018 10:49 AM | Show all posts
tinggalkan makanan & air secukupnya... kalau boleh buat 2-3 bekas di tempat berlainan...

kalau tak, sila lah hantar boarding kat pet's hotel..
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2018 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Try survey kedai haiwan. Kdg ada kedai yg buat service jaga kucing. Iolss kalau holiday lama2 anta gi nursery je. Senang hati
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2018 11:44 AM | Show all posts
hantar kt pet shop.....
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2018 11:50 AM | Show all posts
hantar boarding.  kalau tak mampu, tinggalkan la kunci rumah pada somebody yang boleh dipercayai untuk tujuan pemantauan.
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2018 12:02 PM | Show all posts
i selalu tinggalkan makan dan minum je..
makanan sebab i ada feeder auto tu..
set timing 3 kali sehari..
makan la korang puas-puas..
air letak dalam 1 feeder besar..
kalau rasa tak sedap hati, i letak 2 bekas..
kot-kot ada yang terkarate satu bekas, so ada spare lagi 1..
tempat najis at least 3 bekas tukar litter baru ( i ada 5 bekas)..
paling lama i tinggal, 4 hari..
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2018 12:45 PM | Show all posts
kalu stil baby hntr ke petshop je, kalau dh besar... letak jelah makanan banyak2 dgn air , tapi kalau kucing mahal better  petshop je lah
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2018 05:04 PM | Show all posts
aritu ai melancong 5 hari.. ai tinggalkan satu bekas besar feeder makanan .. air 2 bekas termasuk 2 baldi besar (dia pandai panjat minum).. bekas pasir 4 ..
balik semerbak bau rumah.. dan kucing bising bila ai masuk bilik ai lama2 .. nak kena ada depan mata diorang je.. marah kot kena tinggal..
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2019 12:10 PM | Show all posts
Kalau untuk 2 @ 3 hari kebiasaanya sediakan bekalan makanan dan air dalam rumah.. Pasir pun ltk 2 @3 bekas supaya tak berbau.. Kalau lama baru hantar ke hotel kucing..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099691s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list