Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
7778
View
56
Reply

"Bajet Lebih Kurang RM500 Je" - Itenary Trip Ke Hatyai-Songkla 3D2N

[Copy link]

Author: Cari-Faizal       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-7-2018 09:52 AM | Show all posts |Read mode
Thailand adalah antara negara Asia yang anda wajib pergi untuk bercuti. Selain lokasinya yang agak dekat dengan negara kita, kos untuk bercuti ke sana agak murah. Jenis pengangkutan untuk masuk ke Thailand juga banyak sama ada dengan menaiki kereta, kapal terbang atau pun keretapi.


Antara tempat-tempat menarik dan popular yang anda boleh lawati di Hatyai ialah pasar terapung. Pasar ini sangat unik kerana pasar ini terletak betul-betul di atas air sungai. Dan banyak lagilah!


Bajet tak sampai 1K pun




Terbaru, seorang penggunma Twitter dengan panggilan @nadzmiii telah berkongsi pada semua tentang beberapa itenari dan bajet percutiannya di Hatyai-Songkla dengan bajet yang murah. Mari ikuti perkongsiannya.


Perjalanan menaiki train dari KL - Padang Besar - Hatyai








Hatyai Junction Railway Station




Ada juga kedai-kedai makanan sekitar stesen keretapi ini. Makanan pun boleh tahan.





Teh Tarik Power!





Tom Yam Asli dari Thailand





Menarik di Hatyai

Wajib pergi Floating Market dan rasa makanan yang ada di sini. Macam-macam ada!









Chabura dimsum







Floating Market Pandangan Dari Atas







Wajib pergi Asian Night Market yang jual barang murah-murah









Time to go back home!






Kacang murah-murah di Kimyong Market. Boleh buat ole-ole balik Malaysia!




Waktu train di Hatyai dan Padang Besar














Semoga perkongsian ini bermanfaat buat anda yang hendak bercuti di Hatyai.- CARI






Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2018 10:14 AM | Show all posts
yes bulan sep nk pi....
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2018 11:01 AM | Show all posts
memang selamat ke ni? ada x org yg dah pegi? boleh share x
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2018 11:49 AM | Show all posts
esok baru nak pi...nak bawak kete masuk skli
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2018 11:56 AM | Show all posts
Dadadi replied at 20-7-2018 11:49 AM
esok baru nak pi...nak bawak kete masuk skli

jangan lupa register kastam thai untuk kereta

ada yang orang terlupa, lepas tu sangkut kat roadblocked kena pow


Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2018 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
misscendol: memang selamat ke ni? ada x org yg dah pegi? boleh share x

i pun teringin Nk p tapi dok pikir selamat Ka Tak takut jugak
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2018 09:10 AM | Show all posts
teringin nak pergi tp dengan org yang pernah gi la..senang sikit nk tuju
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2018 09:59 AM | Show all posts
fuuhhh sib bek nmpk post ni...nk pi jumaat depan...rombongan cik kiah dr kl sentral..
tenkiu TT
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2018 03:23 PM | Show all posts
neve4881 replied at 23-7-2018 09:59 AM
fuuhhh sib bek nmpk post ni...nk pi jumaat depan...rombongan cik kiah dr kl sentral..
tenkiu TT

jangan lupa share itenary ye.. meols plan nak g akhir sept / awal okt..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 12:22 PM | Show all posts
Edited by anggerik at 25-7-2018 12:24 PM

kalau ada yg nak gi men'train' ..roger2 tau.. tp sept/oct ai x free..
jadual sgt ketat..
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2018 02:21 PM | Show all posts
perghh power..sapa2 yang dah p, mohon share..syok gak nampak p hatyai ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2018 05:00 PM | Show all posts
sy pun baru balik dr hatyai mggu lepas. pegi dgn kereta sendiri. tbh rm500 tu tak cukup kalau uols kaki shopping

so better spare some extra cash. tp kalau tujuan ke sana utk jjcm semata2 insyaallah cukup....makanan murah2 tp kadang tgk tempat jgk. restoran yg 'berjenis' sikit harga dia lebih sikit la..tp sangat worth it sbb sedap2 belaka
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2018 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
September ni nk pergi...tp mak x bagi sbb pompuan sajork yg nk pg...ke langkawi je la...
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2018 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau naik flight sesuai x? Tgk flight rm200 je
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2018 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Sini makanan sgt murah......klu nk rase cucur udang betul2 bnyak udang....g belah songkla.....sane muslim pun bnyak
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2018 02:57 PM | Show all posts
Sejak ada ets train makin ramai buat route ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2018 02:58 PM | Show all posts
suziela123 replied at 2-8-2018 09:16 AM
Kalau naik flight sesuai x? Tgk flight rm200 je

Ok je jimat bab masa
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 03:48 PM | Show all posts
zuriey replied at 20-7-2018 03:47 PM
i pun teringin Nk p tapi dok pikir selamat Ka Tak takut jugak

selamat je inshaaAllah...baru je pegi cuti sekolah lepas

Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 03:53 PM | Show all posts
pmknfhontour replied at 20-7-2018 11:56 AM
jangan lupa register kastam thai untuk kereta

ada yang orang terlupa, lepas tu sangkut kat road ...

oohh ni mesti terlajak terus lepas imigration msia kan...

paling penting owner vehicle kena ada, kalau pakai kereta orang sila buat authorization letter, copy geran, copy ic owner...dan sediakan kesabaran yang mencukupi...kalau time ramai org sejam jugak menunggu...kaunter siam slow bapak walaupun new facility. helok lagi yg lama, walau berterabur tapi cepat je proses

haritu ada ulat yg boleh tolong potong queu...tak sure berapa dia charge


Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2018 03:54 PM | Show all posts
shunnaray replied at 30-7-2018 05:00 PM
sy pun baru balik dr hatyai mggu lepas. pegi dgn kereta sendiri. tbh rm500 tu tak cukup kalau uols k ...

eh mcm sama...baru balik jgk...

btw, sapa pegi samila beach, restoran zubaidah cekik darah sikit ye...mahal

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.106059s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list