Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
7648
View
56
Reply

"Bajet Lebih Kurang RM500 Je" - Itenary Trip Ke Hatyai-Songkla 3D2N

[Copy link]

Author: Cari-Faizal       Show all posts   Read mode

Post time 30-6-2019 03:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Makcik pernah ke Krabi seminggu hanya habis RM500 siap ticket pergi balik air asia, penginapan, makan dan 4island hopping serta river cruise. Pergi low season.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2019 11:24 PM | Show all posts
makcikgemuk replied at 30-6-2019 03:28 AM
Makcik pernah ke Krabi seminggu hanya habis RM500 siap ticket pergi balik air asia, penginapan, maka ...

bagus jugakpi low season..save banyak tuuu
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2019 04:09 PM | Show all posts
pertengahan bulan 8 nak p sini.

chilin2 jer
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 04:25 PM | Show all posts
pergi lagi hatyai bulan lepas tp cuma 2 day 1 nite. stay kt hotel area lee garden, sandee room. boleh la utk 1 nite stay, murah jer.  bilik air dia kat balkoni

kali ni pergi utk makan2 & shopping barang2 dapo. tumpu kt town area jer.

sampai2 dah waktu lunch so kitorg mkn kt restoran dapur muslim, betul2 mengadap train station. ada lauk pauk mcm2. sedap jugak.

lepas lunch jalan kaki pegi robinsons, beli barang2 kt supermarket tops. pastu lepak minum kopi blue mountain dari kiosk southern coffee kat food court.

balik hotel rest kejap pastu keluar balik naik grab pergi khlong hae seafood buffet. berbaloi2 harga dgn makanan. byk sgt pilihan sampai tak termakan. sebelum balik hotel singgah round area lee garden bagi hadam makanan

esoknya breakfast kt chabura dimsum, singgah kimyong beli kekacang, check out pastu terus tuju dannok, perabis duit syiling kt 7E pastu lunch kt restoran nurlaila...berakhirlah trip jalan2 cari makan kitorg

trip kali ni tak beli langsung kopi arabus. mcm dah boring pulak. tp air betagen nenas mmg wajib beli!
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2019 04:47 PM | Show all posts
kaksal85 replied at 29-8-2018 03:54 PM
eh mcm sama...baru balik jgk...

btw, sapa pegi samila beach, restoran zubaidah cekik darah siki ...

ye saya sokong pendapat ini...terkejut beruk nak membayar...jgn order yg pelik...mmg kaw2 harga
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2019 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
korokure replied at 30-6-2019 11:24 PM
bagus jugakpi low season..save banyak tuuu

Low season risiko hujan tp ok je masa pergi tu. Restoran semua pun sale. Hahaha tour kalau buat acah tak nak nanti dia turun kan harga. Makcik dapat 4 dewasa semua dia bagi harga kanak2 means half price. River cruise 4 orang minta 500 baht pun dia ok.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2019 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya baru pegi last week,naik bas pukul 11pm dr kl sentral n sambung naik ets kat tg malim kul 12.30 camtu sbb ktm repair railway kat rawang camtu adoii tp ok la tbe pdg besar kul 5.30am, best makan2 murah n mcm2 ade
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 12:54 PM | Show all posts
Saya & kwn2 pegi last week...naik ETS sampai Pdg Besar sampai pukul 4.30 pagi...lepak2 sementara tunggu subuh..mula2 ingat nak naik keretapi tp ada org approach suh naik van, keretapi lambat katanye..so kitaorg pun naik van bayar RM20 sorang hantar sampai hotel..

sampai hotel dlm pukul 9am & hotel bg check-in awal...letak beg & terus pegi cari sarapan..lps mkn kitaorg jln2 area Lee Gardens sbb ada kwn tu nak beli selipar...pastu balik hotel mandi & rehat2..

kul 12.30pm kitaorg pegi lunch kt Kai Tod Detcha..& from there kitaorg mulakan itinerary kitaorg...pegi Central Mosque Songkhla, Klong Hae Floating Market & Wine Village all by Grab..

From Wine Village hari sudah maghrib so blk hotel terus...mandi solat & kul 8pm kuar balik...jln2 area Night Market Lee Gardens...dinner di situ & after that pegi urut kaki...abis itinerary utk 1 hari...
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 01:37 PM | Show all posts
forselab replied at 29-8-2019 12:54 PM
Saya & kwn2 pegi last week...naik ETS sampai Pdg Besar sampai pukul 4.30 pagi...lepak2 sementara tun ...

meols nak pegi time long weekend masa malaysia day nanti
mmg dah ready mental utk redah org ramai kat train station tu nanti

nak tanye lah just incase tak dapat naik train ke hatyai tu, cemane process korang amik van tu?
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 01:42 PM | Show all posts
2nd day kitaorg dh sewa siap2 kereta Exora seharian dgn driver utk 2000 baht... Kitaorg pegi Chabura Dim Sum, Chang Puak Camp, Koyo Island minum kt 1 cafe ada view cantik ni sbb hari ujan..pastu pegi Songkhla Old Town ambik gamba kt street art dia & Historic Centre...solat & lunch kt area sini..

pastu kitaorg pegi Tang Kuan Hill, Samila Beach ambik gamba dgn mermaid, cat & mouse, Nag's head, body & tail...

pastu driver bwk kitaorg pegi Kao Khao Seng...xde ape situ just tgk view cantik & batu besar yg dorang dok puja konon simpan harta karun..

pastu kitaorg blk Hatyai semula..singgah Hatyai Municipal Park tgk view Hatyai City & then turun & pegi ke Asean Night Baazar..shopping & dinner di sini..
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 02:08 PM | Show all posts
azradiza replied at 29-8-2019 01:37 PM
meols nak pegi time long weekend masa malaysia day nanti
mmg dah ready mental utk redah org ramai ...

nanti akan ada org yg approach kita...mmg dia dh tggu kt exit train station tu...tanya kita nak naik van tak pegi Hatyai..

mula2 ada sorang laki ni approach...dia charge RM25 hantar sampai hotel...tp kitaorg rilek2 dulu sbb nk tggu subuh & hajat mmg nak naik train..

lps siap subuh kitaorg tercanguk2 taktau nk proceed ke mana..ada kwn ni kata turun balik ke platform, ada yg kata kena seberang jejantas pegi ke Imigresen...masa ni la ada sorang laki ni approach kitaorg..bila bgtau nk naik train dia kata train lambat lg..pastu train tunggu penuh baru jalan...biasa dlm pukul 11am camtu...jd kitaorg taknak bazir masa just ambik van dia & dia pun charge RM20 je..murah dr yg sebelum tu..
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 04:48 PM | Show all posts
forselab replied at 29-8-2019 02:08 PM
nanti akan ada org yg approach kita...mmg dia dh tggu kt exit train station tu...tanya kita nak na ...

thanks for sharing chuols

Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2019 10:57 PM | Show all posts
shunnaray replied at 10-7-2019 04:25 PM
pergi lagi hatyai bulan lepas tp cuma 2 day 1 nite. stay kt hotel area lee garden, sandee room. bole ...

nurlaila tu kat mana
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2019 11:04 PM | Show all posts
forselab replied at 29-8-2019 12:54 PM
Saya & kwn2 pegi last week...naik ETS sampai Pdg Besar sampai pukul 4.30 pagi...lepak2 sementara tun ...

best ke wine village tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2019 08:24 AM | Show all posts

kat pekan danok..kalau search kt google map sure jumpa
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Hi otai semua, saya nak tanye kalo kita naik van dr bukit kayu hitam ke hatyai brp rm sorang? Mn senang masuk lalu padang besar or bukit kayu hitam? Tq all
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2019 06:14 PM | Show all posts
jongos replied at 24-10-2019 10:34 AM
Hi otai semua, saya nak tanye kalo kita naik van dr bukit kayu hitam ke hatyai brp rm sorang? Mn sen ...

RM7 van tu depan 7E dekat danok. Nak senang Bkt Kayu Hitam je sebab terus je tak jauh dah. Nanti kasi tau VAN tu nak turun kat mana.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094852s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list