JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3236
View
40
Reply

Menu Paling TOP Ketika Hujung Bulan! Apa Menu Kegemaran Anda?

[Copy link]

Author: bawangkecik       Show all posts   Read mode

Post time 8-8-2018 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dalam list tu yang paling top memang nasi telor leleh ngan kicaplah ha.. Yang lain tu ikut mood, tapi dah lama tak makan semua dalam list tu melainkan nasi telur kicap..
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Nasi putih + telur goreng + kicap tak pernah mengecewakan di kala dompet mengecewakan
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 09:25 AM | Show all posts
Nasi putih telur kicap tu pun dah cukup buat seperiuk nasi habis

Makan pulak hujung2 bulan

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 09:27 AM | Show all posts
Achubam replied at 7-8-2018 01:06 AM
Huhuhu masa belajar suka makan kari telur rebus atau kentang bila xde duit

Sedap nye kari telur rebus

Lauk nie saje dah cukup.. renjis ckit dgn kicap, perghh



Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 10:32 AM | Show all posts
shernazz replied at 6-8-2018 07:23 PM
Kentang n.ikan.bilis goreng adalah sangat sedap ..iols.dolu masa study..ni la.slalu masak...

goreng kentang, ikan bilis, bawang & cili kering banyak2
ni versi i




Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
missbelladania replied at 8-8-2018 10:32 AM
goreng kentang, ikan bilis, bawang & cili kering banyak2
ni versi i

Yezza

Cuma cilimkering.iols.tukar kepada cili padi...hehe...
Dapnyeee...rindu jaman.dolu
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 03:48 PM | Show all posts
234126 replied at 6-8-2018 09:39 PM
Ikan bilis cilipadi bawang banyak!

ikan bilis pun dah mahal sgt sekarang ni sis..kalau ada yg murah tu ikan bilis kulit kayu i panggil..texture serupa kulit kayu..keras nak mampos..boleh patah gigi mengunyah
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
MadameOnion replied at 8-8-2018 03:48 PM
ikan bilis pun dah mahal sgt sekarang ni sis..kalau ada yg murah tu ikan bilis kulit kayu i panggi ...

Hahahaha rasa mcm penah makan mcm nak tetanggal gigi lenguh mulut
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 11:49 AM | Show all posts
nasi bujang sedap woooo. baru makan malam tadi
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Hujung ke awal ke tgh ke mkn cam biasa lah..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2018 12:38 PM | Show all posts
Maggie Pedas Giler..peneman setia..ada je stok kat umah
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2018 09:23 AM | Show all posts
mewah mknn2 ni..
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2018 12:07 AM | Show all posts
Nasi putih +telur goreng kuning cair+ikan bilis goreng dengan bawang+ renjis kicap manis+ perah air limau kasturi

Perghhhh
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2018 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku laki bini mmg x pandai buat sambal tumis. Mmg x sedap langsung. Tapi kalau beli roti canai atau nasi lemak, aku mmg mintak sambal lebih dan asingkan. Cukup seminggu dapat banyak. Then aku panaskan balik, campur ikan bilis goreng n tempoyak. Kalau ade petai lagi best. Sambal tempoyak ni mmg jadi penyelamat hujung bulan makan dengan ikan masin atau telur goreng.
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2019 03:52 PM | Show all posts
EvieWanKenobi replied at 6-8-2018 10:25 PM
memang menyelerakan menu2 tu..
telur masin tak masuk list ke?

Telur masin kena makan dengan lauk yang ada kuah.. Baru lah power!
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2019 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
CardiGans85 replied at 6-8-2018 10:11 PM
Ikan bilis + halia goreng + bawang goreng + kicap+ nasi. Ni memang menu bajet. Kalau ada extra duit, ...

Sedap lauk ni kan..mau 2 pinggan menambah. Lauk gini hari2 pun takpa. Tapi hidup harus bervariasi walaupun duit nan hado.
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2019 10:53 AM | Show all posts
hiris bawang merah, bawang putih, ikan bilis, cili api. goreng. letak kicap. nasi panas2. boleh pergi 2 pinggan.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2019 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Menu hujung bulan memang stand by stock macam ikan bilis, telur 1 sarang, tempoyak. Maggi tue time teringin baru makan. kadang2 buat nasi goreng ikan bilis ngn telur jea menu hjg bulan tapi jarang la menu macam nie hujung bulan sebab memang beli lauk untuk sebulan. Bajet betoi2 tiap hari masak nak makan ape.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Hujung bln Watak ikn bilis sgt penting..
Nasi goreng dgn ikn bilis
Sambal bilis, telur rebus, nasi putih
Ulang2 sampai dpt gaji
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2019 03:26 PM | Show all posts
maggi ja. cepat dan ringkas.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050413s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list