Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
3927
View
34
Reply

perodua tak bagi claim warranty bateri

[Copy link]

Author: princesslulu       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-8-2018 12:09 PM | Show all posts |Read mode
bateri kete i guna x sampai setahun rosak..
then i g perodua, perodua xbagi claim sebab xde sticket kat atas bateri tu..
mase tukar dlu seriously x prasan pun ade sticker ke x..
sticker tu penting sangat ke?? sedangkan i still simpan warranty card n diorang ade kot record i tukar kat situ..
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2018 12:26 PM | Show all posts
alasan je tu tak nak bagi, biasa la kedekut...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2018 12:29 PM | Show all posts
then what should i do??
bateri tu still ade kat perodua..
nak beli bateri baru memang lah boleh tapi geram kot bateri lame tu guna xsampai setahun!
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2018 12:49 PM | Show all posts
kalau dia gunakan alasan sticker takde, u can do nothing...
faham2 je la perodua ni memang terkenal dgn kebendulan dia,
sedangkan org eksiden sebab system brake failure  pun dia boleh elak bayar gantirugi inikan pula sebiji bateri...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2018 02:31 PM | Show all posts


jahatnya diorg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2018 02:45 PM | Show all posts
bro zulka tau x bateri ape yg ok..
i takut kene tipu je bila beli nanti..
i dah la xtau pape pasal kete
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2018 05:09 PM | Show all posts
princesslulu replied at 7-8-2018 02:45 PM
bro zulka tau x bateri ape yg ok..
i takut kene tipu je bila beli nanti..
i dah la xtau pape pasal ...

Century, Yokohama, Bosh, Yuasa, GP, Amaron....
other then that jgnla...
yg penting ada warranty...
awak duduk mana ni? kalau boleh cari kedai spare part yg jual bateri saja....kalau perasan kedai bateri ni ada service recharge bateri..
dia jual bateri siap pasang sekali, nanti dia akan conteng kat bateri tu - tarikh beli dgn nama kedai dia

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2018 10:24 AM | Show all posts
i duduk nun jauh diutara~
kat sintok
nanti i try tengok kedai bateri area sini..
anyway thank you so much
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 11:18 AM | Show all posts
princesslulu replied at 8-8-2018 10:24 AM
i duduk nun jauh diutara~
kat sintok
nanti i try tengok kedai bateri area sini..

no problem
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2018 01:52 PM | Show all posts
bateri apa pakai sticker..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-8-2018 02:33 PM | Show all posts
ntah diorg ckp atas bateri tu ade sticker..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 03:58 PM | Show all posts
ni bateri free maintenance or sel basah?
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 04:08 PM | Show all posts
semalam borak dgn member perodua, memang ada stiker perodua on top battery..kalau stiker tu takde automatic warranty void, maybe dah tertanggal agaknye...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 04:11 PM | Show all posts
palmolive replied at 9-8-2018 03:58 PM
ni bateri free maintenance or sel basah?

free maintenance
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 04:19 PM | Show all posts
ni serupa mcm sticker yg tampal kt skru kecik henset utk elak customer alter the bateri
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2018 11:27 AM | Show all posts
zulka replied at 9-8-2018 04:08 PM
semalam borak dgn member perodua, memang ada stiker perodua on top battery..kalau stiker tu takde au ...

owh kalau sticker dia mcm ni memang xdela..
time beli memang xpenah ade sticker..
ingatkan sticker tu kecik je..
kira diog sengaje la nak tipu sy masa tukar bateri tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-8-2018 11:41 AM | Show all posts
i ade kol hq perodua lepas perodua alor setar xbagi claim..
then hq ckp i boleh claim sbb still under warranty and dia ade kol perodua alor star..
the next day perodua alor star kol i suruh wasap pic kad warranty..
and then suruh i tggu 21 hari , diorg hantar bateri lame i ke vendor dlu nanti depa bagi keputusan..
i was like what?? keputusan ape?? nak bagi keputusan xboleh claim ke?? nape x ckp nak bagi bateri baru dlm masa 21 tu..
geram sangat
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2018 11:41 AM | Show all posts
princesslulu replied at 13-8-2018 11:27 AM
owh kalau sticker dia mcm ni memang xdela..
time beli memang xpenah ade sticker..
ingatkan stick ...

taktik taknak gantirugi ler tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2018 12:57 PM | Show all posts
princesslulu replied at 13-8-2018 11:41 AM
i ade kol hq perodua lepas perodua alor setar xbagi claim..
then hq ckp i boleh claim sbb still und ...

Nak menyusahkan orang sangat perodua ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-9-2018 03:46 PM | Show all posts
update case
Jumaat lepas bru dapat claim bateri baru..
tu pun lepas i email hq perodua tanya nak kena tunggu berapa lama lagi..
masalahnya sekarang bateri baru i claim tu xde warranty n i xdpt kad warannty..
i tanya la perodua alor star tu apasal xdapat plak warranty bateri yang baru ni
diorg just cakap memang xdpt sbb i dah dapat claim bateri baru..

so i nak tanya korang betul ke mcm tu??

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087071s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list