Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234
Return to list New
4596
View
71
Reply

knp minyak kereta i habis cepat berbanding dgn dulu2?

[Copy link]

Author: beeyii    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 20-8-2018 12:23 PM | Show all posts
betttterlife88 replied at 20-8-2018 11:58 AM
macam mane x habis cpt tu? jimat ke x? bagilah bukti proof kan...berepe litre blh jln berepe km..
...

10 litre blh travel 130-135 km.. ini based on kiraan 2 bulan dulu
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 08:06 PM | Show all posts
derickwell replied at 20-8-2018 12:05 PM
byk sgt org suka2 ckp minyak ni minyak tu jimat, powerful tapi x ade bukti nak jelaskan...lol

Kalau kau sendiri gi cuba petrol ni kan sudah ada bukti? Dan byk org yg cakap perkara yg sama, bukan hanya seorang atau dua, jadi tentulah benar yg petronas primax tu lebih jimat berbanding jenama yg lain.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 08:13 PM | Show all posts
betttterlife88 replied at 20-8-2018 11:58 AM
macam mane x habis cpt tu? jimat ke x? bagilah bukti proof kan...berepe litre blh jln berepe km..
...

Ku x ada Honda Civic, hanya ada Myvi je. Kalau Petronas Primax full tank dpt jalan utk 500km lebih,jenama yg lain tu hanya sampai sekitar 450km je. Kalau mau proof gambar tu x ada lah skrg, tapi kalau benar2 mau kau tunggu sebulan lagi bagi ku test bagi kau lihat
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 08:16 PM | Show all posts
beeyii replied at 20-8-2018 11:37 AM
mmg x pernah...
sbb petrol station die terletak jauh dr rumah&offfice kerja aq

Brp jauh yg stesen Petronas paling dekat dr rumah atau opis kau? 15 min? Kerana yg Petronas ni mmg ada byk stesen2 kat seluruh Malaysia, jadi x mungkin lah kalau kau perlu gi jauh2 baru dpt jumpa stesen petrol mrk.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 08:18 PM | Show all posts
mimi201 replied at 19-8-2018 03:20 PM
Ehhhhhh I mmg x isi minyak Petronas, sebab x suka minyak mrk.
Jadi awak x perlu pelik sgt, bukan  ...

Kurang pulak ku dengar yg org x suka jenama Petronas ni, biasanya bagi org yg lebih dewasa tu mcm bapa ku dr dulu sampai kini tetap masih guna Petronas walaupun sudah ada byk jenama2 yg lain kat Malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 08:20 PM | Show all posts
beeyii replied at 20-8-2018 11:41 AM
byk jugak org panggil aq pegi service, tapi aq baru buat service 5 bulan lpas..

Kalau x ada masalah pun perlu hantar ke bengkel utk check pd masa yg tetap, tapi kalau rasa sudah ada masalah terus hantar utk check je, x perlu tunggu2 lagi, agak berbahaya juga kalau apa2 berlaku ketika pandu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2018 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 15-8-2018 03:48 PM
kan dah kata...geng2 promoter petronas

petronas pun kena promot ke
kang dh maju

utk tt cuba guna minyak 100 petron kabarnya minyak tu jimat
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2018 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
minyak viva rm50 satu minggu
minyak alza rm70 satu minggu
sedih la pakai kereta ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2018 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
putericahaya999 replied at 16-9-2018 01:34 PM
minyak viva rm50 satu minggu
minyak alza rm70 satu minggu
sedih la pakai kereta ni

Kalau macam Tu Pakai motor je, motor cub, 5 hinggit satu minggu
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2018 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
lkick2113 replied at 16-9-2018 02:58 PM
Kalau macam Tu Pakai motor je, motor cub, 5 hinggit satu minggu

murahnya minyak motor
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2018 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
lkick2113 replied at 16-9-2018 02:58 PM
Kalau macam Tu Pakai motor je, motor cub, 5 hinggit satu minggu

Kalau nak murah lg.....kayuh beskal......bru rm0 seminggu.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2018 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
lucu la tred ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078386s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list