Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
2318
View
44
Reply

Vivo v9 cepat habis data. Kenapa???

[Copy link]

Author: sivalan       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-8-2018 04:51 PM | Show all posts |Read mode
Salam semua.

Aku baru beli Vivo v9. Sebelum ni pakai iphone6s. Aku pakai plan sama dari phone lama masuk ke phone v9 aku tapi data macam cepat sangat habis.

Siapa tahu masalah dia? Perlukah aku tukar plan sebab pakai phone baru? Dah check roaming semua off tapi data cepat habis. Macam mana?
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2018 06:00 PM | Show all posts
Maybe telco yang kau subscribe tu kot.. Could be telco tu yang prblem. Dah try semua line ke? Cuba minta feedback dr member yang pakai different telco

Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2018 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
tuka ke unlimited la uols..x yah pk hbs data ke apa

option:
1.webe
2. umobile

i pakai umobile unlimited data mmg puas hati gila
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2018 11:36 AM | Show all posts
idakamaruddin replied at 16-8-2018 06:47 PM
tuka ke unlimited la uols..x yah pk hbs data ke apa

option:

coverage okay ke uolls?? adik i guna selalu merungut pkai sama,kat opis dia punya pyh dapat line. memanjat dinding nak ada line pon...

Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2018 11:57 AM | Show all posts
selalu streaming video kot.skrg pakai plan ape? nk senang pkai yg unlimited pnya la.tapi aku pkai yg biasa je tu pon clup data. kalau tak ckup or rasa nk guna terbanyak ckit add on je la. bila subcribe yg byk tak trguna,yg ckit tak ckup.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-8-2018 03:35 PM | Show all posts
idakamaruddin replied at 16-8-2018 06:47 PM
tuka ke unlimited la uols..x yah pk hbs data ke apa

option:

Dulu pakai unlimited tapi coverage dia kat area rumah lembab pulak so aku tukar xpax. Nak tukar area rumah tak mampu. Hahaha.

Dah okay pakai xpax line laju cuma bila tukar phone ni data pulak problem taktahu pergi mana.
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2018 05:59 PM | Show all posts
tukar pon baru kat mana2 pun main pon ke
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2018 06:12 PM | Show all posts
idakamaruddin replied at 16-8-2018 06:47 PM
tuka ke unlimited la uols..x yah pk hbs data ke apa

option:

webe bukan hanya blh gune kat rumah je?macm unifi
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 10:46 AM | Show all posts
sivalan replied at 17-8-2018 03:35 PM
Dulu pakai unlimited tapi coverage dia kat area rumah lembab pulak so aku tukar xpax. Nak tukar ar ...

ala setakat data tu ape la sngt. xpax data murah kn? ade ape hal? hahaha

pakai je la daily add on tu baru brape ringgit sangat..
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 02:36 PM | Show all posts
Mungkin masalah telco.. so far tak pernah alami kes mcm ni.. saya guna xiaomi mi a1 sebelum ini dan tiada apa-apa masalah sekarang pakai vivo y53...

Masalah data cepat habis ni dah nampak lama dah..lagi-lagi yang pakai maxis.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 03:50 PM | Show all posts
idakamaruddin replied at 16-8-2018 06:47 PM
tuka ke unlimited la uols..x yah pk hbs data ke apa

option:

dua2 ni xde line kat tempt aq pun, klo sign up rugi je..keep loading
cuti skola xde promotion atau free data ke?

Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 03:58 PM | Show all posts
perantaulaman replied at 20-8-2018 10:46 AM
ala setakat data tu ape la sngt. xpax data murah kn? ade ape hal? hahaha

pakai je la daily add ...

add on xmahal ke? ari-ari pun add on, trus pakai prabayar jela, lg baloi, byk data jugak
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2018 11:03 AM | Show all posts
Talonlon replied at 20-8-2018 03:58 PM
add on xmahal ke? ari-ari pun add on, trus pakai prabayar jela, lg baloi, byk data jugak

maksud ko postpaid? tuk heavy user okay la. kalau yg jrg guna tu pkai biasa tu sdah la.
tapi ada ke yg tiap ari nk kena tpup? add on 2rggt je. kalau aku mcm terdesak nk guna bru tmbh.takat 2 3rggt okay lg la.
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2018 11:05 AM | Show all posts
farhana94 replied at 20-8-2018 02:36 PM
Mungkin masalah telco.. so far tak pernah alami kes mcm ni.. saya guna xiaomi mi a1 sebelum ini dan  ...

yg tu bkn takat cpat hbis,mahal pon mahal.sggup lg pkai sbb mls nk tukar. rmai mmber dok komplen.mgkin ikot org jugak kot



Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2018 06:15 PM | Show all posts
Edited by yatty123 at 23-8-2018 06:08 PM
coco.banna6699 replied at 17-8-2018 06:12 PM
webe bukan hanya blh gune kat rumah je?macm unifi
ni under telco apa? tak pernah dgr telco ni.. coverage bagus tak?
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2018 06:36 PM | Show all posts
sivalan replied at 17-8-2018 03:35 PM
Dulu pakai unlimited tapi coverage dia kat area rumah lembab pulak so aku tukar xpax. Nak tukar ar ...

ade apa hal data cepat habis? xpax kan sekarang ni daily add-on rm2 je dapat 3gb. subcribe daily add-on je la murah gila boleh layan puas2 hahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2018 09:05 AM | Show all posts
Ini kerana mungkin, abang lupakan tutup data semasa tak gunakan. Vivo punya telephone jika kamu tak tutup data semasa tidak guna, dia akan terus gunakan data kamu. Macam inilah,dah bazirkan banyak data. Dan ini tiada kaitan dengan syarikat telekomunikasi.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2018 11:36 AM | Show all posts
idakamaruddin replied at 16-8-2018 06:47 PM
tuka ke unlimited la uols..x yah pk hbs data ke apa

option:

memang
very the berbaloi

tapi umobile ni masalahnye ada certain tempat line x power




Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2018 01:21 AM | Show all posts
maybe the weiahgtsA
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2018 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak tahu samada vivo ade funtion yang boleh cek data usage, tapi kalo xde bro boleh install Glasswire, jadi boleh tengok app mane yang gune data banyak.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.088805s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list