Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2298
View
45
Reply

Vivo v9 cepat habis data. Kenapa???

[Copy link]

Author: sivalan       Show all posts   Read mode

Post time 23-8-2018 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak tahu samada vivo ade funtion yang boleh cek data usage, tapi kalo xde bro boleh install Glasswire, jadi boleh tengok app mane yang gune data banyak.

Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2018 05:48 PM | Show all posts

aku balik kampung trus rasa mcm nak baling phone msok sungai. line macam hampeh
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2018 05:50 PM | Show all posts
ahleongsoleng replied at 21-8-2018 06:36 PM
ade apa hal data cepat habis? xpax kan sekarang ni daily add-on rm2 je dapat 3gb. subcribe daily a ...

aku dh penah add on2 ni dlu,lagi cepat habis lg ada la .tak berbaloi pon.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2018 06:18 PM | Show all posts
ahleongsoleng replied at 21-8-2018 06:36 PM
ade apa hal data cepat habis? xpax kan sekarang ni daily add-on rm2 je dapat 3gb. subcribe daily a ...

Xpax ni RM2 dah blh dapat 3GB data berbaloi sangat.nampaknya boleh tukar ke telcom ni harga tu rendah dan blh dapat data yg banyak


Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2018 08:20 AM | Show all posts
Edited by Jakas at 24-8-2018 10:34 AM
idakamaruddin replied at 16-8-2018 06:47 PM
tuka ke unlimited la uols..x yah pk hbs data ke apa

option:

Ya, ni salah satu cara untuk menyelesaikan masalah habis data cepat. Tetapi lebih baik tukar TM , Umobile punya talian selalu tak stabil.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2018 08:24 AM | Show all posts
Edited by Jakas at 24-8-2018 10:39 AM

Masalah Umobile ni, coverage xbagus pun.talian Maxis lebih baik hanya xda unlimited data.
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2018 11:50 AM | Show all posts
Jakas replied at 24-8-2018 08:24 AM
Masalah Umobile ni, coverage xbagus pun.talian Maxis lebih baik hanya xda unlimited data.

So if nk yang terbaik amek je la Celcom. Tak perlu nk risau pasal coverage dengan data skali. Gerenti puas hati. XP50 yang baru ni dapat free calls, Internet pon 10GB. Youtube memalam pkl 1-2 pagi free. Apa lagi yang kau nak..

Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2018 11:53 AM | Show all posts
kakakyee replied at 23-8-2018 06:18 PM
Xpax ni RM2 dah blh dapat 3GB data berbaloi sangat.nampaknya boleh tukar ke telcom ni harga tu ren ...

Bukan data je banyak, line pon stabil.. Bygkan kalau RM2 3GB. RM10 dah 15GB. Tak ke berbaloi tu

Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2018 09:15 PM | Show all posts
zayda replied at 23-8-2018 05:48 PM
aku balik kampung trus rasa mcm nak baling phone msok sungai. line macam hampeh

faham...aku pun terpaksa pakai 2 line, 1 maxis 1 umobile

bila kerja dok dalam gua umobile xde line, kena guna maxis

bila kt rmh line maxis pulak x kuat, umobile laju


Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2018 09:16 PM | Show all posts
Jakas replied at 24-8-2018 08:24 AM
Masalah Umobile ni, coverage xbagus pun.talian Maxis lebih baik hanya xda unlimited data.

yup.

aku pakai maxis kt ofis

umobile kt rmh



Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2018 05:35 PM | Show all posts
hazael123 replied at 24-8-2018 11:53 AM
Bukan data je banyak, line pon stabil.. Bygkan kalau RM2 3GB. RM10 dah 15GB. Tak ke berbaloi tu

...

2 ringgit 3gb tu bukan daily add on ke? Benda tu sehari je tahan kan? Tak banyak sangat ke 3gb tu untuk habiskan dalam masa sehari? Membazir je nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2018 05:55 PM | Show all posts
cocopuff replied at 27-8-2018 05:35 PM
2 ringgit 3gb tu bukan daily add on ke? Benda tu sehari je tahan kan? Tak banyak sangat ke 3gb tu  ...

Aik. Addon rm2 je? Murah benar tu. Sejak bila ada daily bukan sebelum ni weekly atau monthly je ke? Data rollover tak?
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2018 10:22 PM | Show all posts
cocopuff replied at 27-8-2018 05:35 PM
2 ringgit 3gb tu bukan daily add on ke? Benda tu sehari je tahan kan? Tak banyak sangat ke 3gb tu  ...

Saya rasa terlampau banyak lah, bukan saja satu hari nak duduk sana tengok video saja, 3 gb sehari macam tak sesuai lah untuk orang macam saya ni.
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2018 10:25 PM | Show all posts
Jakas replied at 24-8-2018 08:24 AM
Masalah Umobile ni, coverage xbagus pun.talian Maxis lebih baik hanya xda unlimited data.

bukan semua benda adalah baik dengan sempurna, mesti ada keburukan atau masalh yang mereka masih belum selesai lagi~
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2018 10:28 PM | Show all posts
ahleongsoleng replied at 21-8-2018 06:36 PM
ade apa hal data cepat habis? xpax kan sekarang ni daily add-on rm2 je dapat 3gb. subcribe daily a ...

line dia cepat ke? takut nanti lepas subcribe baru tahu line teruk, walaupun kata 3 bg pun tak boleh guna...
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 11:33 AM | Show all posts
yatty123 replied at 21-8-2018 06:15 PM
ni under telco apa? tak pernah dgr telco ni.. coverage bagus tak?

baru2 okey punya..lps tu semakin teruk, kadang2 xde line langung ke xleh call
so guna Xpax skrg, data byk line stabil jugak

Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 11:39 AM | Show all posts
Jakas replied at 24-8-2018 08:24 AM
Masalah Umobile ni, coverage xbagus pun.talian Maxis lebih baik hanya xda unlimited data.

ni terlalu mahal la pelan dia, quota xbyk pun
addon plan lagi mahal, xberbaloi pun
xpax hanya RM2 dah dpt 3gb, mingguan ke bulanan ade triple quota lagi

Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 03:20 PM | Show all posts
haroldie replied at 27-8-2018 05:55 PM
Aik. Addon rm2 je? Murah benar tu. Sejak bila ada daily bukan sebelum ni weekly atau monthly je ke ...

ade je daily add on sebelum ni. cumenye skrg promotion sambut merdeka murah rm2/3gb. ade rollover jugak.
subscribe daily add on tu simpan rollover lepas promotion hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 05:14 PM | Show all posts
ahleongsoleng replied at 28-8-2018 03:20 PM
ade je daily add on sebelum ni. cumenye skrg promotion sambut merdeka murah rm2/3gb. ade rollover  ...

okay la tu.merdeka tak nk buat ape cuti lama kan.alang2 tu on9 doplohpatjam la.kalau bole carry forward okay,berbaloi. kang tak habis rugi duit je.

Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2018 05:20 PM | Show all posts
Jakas replied at 24-8-2018 08:24 AM
Masalah Umobile ni, coverage xbagus pun.talian Maxis lebih baik hanya xda unlimited data.

M**** mahal lah. plan internet org kaya2. cekik darah.tapi banyak jgk masalah mcm plan internet murah yg lain. cakap dri pnglaman pnh pkai ,tba2 bil mlmbung kes roaming.tapi tak on pon.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
3.084307s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list