Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7893
View
19
Reply

Masalah meter minyak Proton Saga BLM

[Copy link]

Author: CikPuanMawar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-8-2018 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by CikPuanMawar at 19-8-2018 03:41 PM

Assalamualaikum

Kereta saya ni ada masalah meter minyak..cth mcm semalam..ada 4 bar..pastu saya kuar gi cuci kereta n gi kedai..balik rumah, masa nak masuk rumah tibe2 perasan lampu tangki minyak tu dah berkelip..

Pagi tadi start kereta, lampu tangki minyak tu dok berkelip lagi..so saya nak pegi isi minyak..elok dah separuh jln,berenti kat traffic light, lampu tangki minyak tu dah tak berkelip dah..bila jln lagi..naik 2 bar plk..tapi saya teruskan jugak la isi minyak..takut la tibe2 abis minyak terus..

Kalu jadi camni, ape masalahnye ye..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2018 05:24 PM | Show all posts
pelampung minyak dah bocor kut? kejap tenggelam kejap timbul.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2018 05:57 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 19-8-2018 05:24 PM
pelampung minyak dah bocor kut? kejap tenggelam kejap timbul.

Ooo..camtu ye..pastu kena tukar/bleh baiki ke..agak2 brape kena ye..
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2018 06:54 PM | Show all posts
CikPuanMawar replied at 19-8-2018 05:57 PM
Ooo..camtu ye..pastu kena tukar/bleh baiki ke..agak2 brape kena ye..

ni tekaan je sis, jap sy jemput pakar kereta cariforum aka engineer bmw @zulka
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2018 06:58 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 19-8-2018 06:54 PM
ni tekaan je sis, jap sy jemput pakar kereta cariforum aka engineer bmw @zulka

Alamak..kereta saya Saga BLM je..bkn BMW..
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 08:59 AM | Show all posts
dah ok kan...
harap2 tak jadi lagi la....kalau jadi lagi kena chek fuel pump
kadang2 floater tu tesekat, tak naik/turun...


Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 08:59 AM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 19-8-2018 06:54 PM
ni tekaan je sis, jap sy jemput pakar kereta cariforum aka engineer bmw @zulka

amboii...cium kang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-8-2018 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 20-8-2018 08:59 AM
dah ok kan...
harap2 tak jadi lagi la....kalau jadi lagi kena chek fuel pump
kadang2  ...

Start thn ni meter tu kerap jadi mcm tu..penah jgk bwk ke SC..pastu pomen tu buat ape ntah (lupa plk)..dia kata kalu jadi lg..nnti dtg balik bgtau..

Lps pomen tu buat..ok la jgk..ni jadi balik..mcm teruk sgt kali ni..dari 4 bar terus lampu berkelip..
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 03:01 PM | Show all posts
CikPuanMawar replied at 20-8-2018 01:43 PM
Start thn ni meter tu kerap jadi mcm tu..penah jgk bwk ke SC..pastu pomen tu buat ape ntah (lupa p ...

kalau camtu memang betul la floater dah rosak...memang kena tukar fuel pump
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-8-2018 10:31 PM | Show all posts
zulka replied at 20-8-2018 03:01 PM
kalau camtu memang betul la floater dah rosak...memang kena tukar fuel pump

ok..kalu tukar lambat tak pe ke..sbb nk tunggu next service baru tukar..
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2018 08:57 AM | Show all posts
CikPuanMawar replied at 20-8-2018 10:31 PM
ok..kalu tukar lambat tak pe ke..sbb nk tunggu next service baru tukar..

takpe, takde hal kalau tak tukapun takpe, cuma nanti taktau la minyak ada ke takde haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-8-2018 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 21-8-2018 08:57 AM
takpe, takde hal kalau tak tukapun takpe, cuma nanti taktau la minyak ada ke takde haha :lovelines ...

Nak kena tukar jgk..setakat ulang alik keje mmg boleh agak..n saya isi full tank..

Risau kalu jln jauh/ blik kg la..tak leh nak agak..
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2018 10:37 AM | Show all posts
CikPuanMawar replied at 21-8-2018 10:36 AM
Nak kena tukar jgk..setakat ulang alik keje mmg boleh agak..n saya isi full tank..

Risau kalu j ...

ye..kena tuka juga kang jenuh hari2 kena isi myk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-8-2018 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 21-8-2018 10:37 AM
ye..kena tuka juga kang jenuh hari2 kena isi myk

Takde la nk isi minyak hari2..saya isi full, senang sikit...agak2 dah 4 hari baru isi plk..
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2019 06:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Asslammualaikum, sy nak tanya lh, kereta sy ada masalah meter minyak tak stabil.Walaupun sy telah isi minyak , lampu dekat meter tetap berkelip..dalam 15 km dia naik 3 bar. lepastu turun terus berkelip balik. Sudah tukar 2 kli fuel pump tapi ttp sama. Sesiapa boleh tahu selain pnca fuelpump??-saga blm 1.3
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 02:48 PM | Show all posts
izzathanafi replied at 6-4-2019 06:00 PM
Asslammualaikum, sy nak tanya lh, kereta sy ada masalah meter minyak tak stabil.Walaupun sy telah is ...

wasalam..nk tye, dh ok ker problem meter minyak awak tue?
sy pn ade masalah yg same..dh 3x tukar fuel pump nie..fake dh pakai..original proton pn sy dh tukar... poket dah bocor tp problem still xsettle n last proton ckp meter dashboard rosak...adoi larhhh..
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 02:49 PM | Show all posts
zulka replied at 20-8-2018 08:59 AM
dah ok kan...
harap2 tak jadi lagi la....kalau jadi lagi kena chek fuel pump
kadang2  ...

bro zulka nie ade bengkel ke...
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2019 03:54 PM | Show all posts
lolyladies replied at 28-8-2019 02:49 PM
bro zulka nie ade bengkel ke...

dulu ader, skang dah takde
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 03:48 PM | Show all posts
zulka replied at 29-8-2019 03:54 PM
dulu ader, skang dah takde

nk tye larh, isu meter myk blm tue actually yg problem nye fuel pump or meter tue sendiri?

Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2019 09:12 AM | Show all posts
lolyladies replied at 30-8-2019 03:48 PM
nk tye larh, isu meter myk blm tue actually yg problem nye fuel pump or meter tue sendiri?

boleh ceritakan sket apa masalahnye
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.114971s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list