Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1319
View
5
Reply

nasihat dan pendapat roadtax

[Copy link]

Author: lamxuyen1234       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-8-2018 03:32 PM | Show all posts |Read mode
hye nak tanya,roadtax/insurance kereta saya sudah nak expired,hari tue saya ada dpt 2 panggilan daripada 2 syarikat insurance yg berbeza.mereka offer kepada saya utk renew roadtax/insurance dengan harga yg berbeza-beza.maksud saya syarikat 1 offer lebih murah daripada syarikat 2.

soalannya,boleh atau tidak saya menukar syarikat insurance yg sedia ada kepada yg lain(iaini yg lebih murah).? terima kasih.

Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2018 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh je nak tukar... no problemo
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2018 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh je....tp tgk dulu ape yg die cover tu.....insuran ape yg tt gune skang?
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2018 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
bolehje
tapi sy suka etiqa
dua dua kereta sy pakai etiqa sblm ni dan mmg proses claim eksiden smooth je
skrg sy tukar takaful malaysia mcm x best la
covernote pun x bg
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2018 01:47 PM | Show all posts
putericahaya999 replied at 15-9-2018 11:36 PM
bolehje
tapi sy suka etiqa
dua dua kereta sy pakai etiqa sblm ni dan mmg proses claim eksiden smoo ...

takaful malaysia ni nanti kalau tak claim ada cash back kan?
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2019 02:29 PM | Show all posts
hr ni nk renew roadtax
expired date bln dpn

renew insuran buat kt pej pos ahamdulillah lps
tp sangkut kt nk renew roadtax
kerani pos kata pegi jpj tny

semak di jpj rupanya sangkut
ada saman blacklist
actually saman tu dh dilangsaikan pd thn lps
cumanya sblm byr tu, ada dpt surat suruh naik court
tp xpegi pun

skrg ni dlm rekod dorg saman tu msh aktif
blacklist to be exactly
kerani kaunter jpj suruh semak di ofis dorg plk
kt dept lain

esk atau next week plk lh pegi
sbb td dh msk lunch hour, ofis tutup

anyway... sape pnh ade pengalaman mcm ni
adakah dept yg sy kena pergi tu blh releasekan saman sy
spy sy blh renew road tax tu
atau mcmn

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082288s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list