Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
2814
View
36
Reply

Antara bezza dan alza

[Copy link]

Author: putericahaya999    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 16-9-2018 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ambil bezza jgn ambik yang 1.0 sekian.. dari mpv downgrade ke sedan.. berbaloi ke? Lagi 4 tahun nak abis bayor kot.. main grab je la.. member main grab sehari ada laa dalam rm150-rm200..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-9-2018 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
saizeriya replied at 16-9-2018 03:05 PM
Kalau jual sendiri kereta dekat mudah, mungkin boleh dpt dlm harga tu. Tapi kalau trade in dkt use ...

kereta tahun bila tu
i masih teringat2 i bodo jual viva 2011 dgn harga 12k
sedih woooo
patut buka thread dulu tanya korang yg osem sini
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2018 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
putericahaya999 replied at 16-9-2018 03:35 PM
kereta tahun bila tu
i masih teringat2 i bodo jual viva 2011 dgn harga 12k
sedih woooo

tahun 2015
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-9-2018 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
cHimo replied at 16-9-2018 03:26 PM
Kalau ambil bezza jgn ambik yang 1.0 sekian.. dari mpv downgrade ke sedan.. berbaloi ke? Lagi 4 tahu ...

bezza besar gabak camtu 1.0
bezza ada berapa varian
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-9-2018 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
saizeriya replied at 16-9-2018 03:37 PM
tahun 2015

hutang ada berapa lagi? used car mmg ambik murah daripada kat mudah ye? murah drp baki loan ye
kna pegi tanya dulu la camtu
xberbaloi la kalu jual murah kan
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2018 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
putericahaya999 replied at 16-9-2018 03:42 PM
hutang ada berapa lagi? used car mmg ambik murah daripada kat mudah ye? murah drp baki loan ye
kn ...

Tak semestinya used car ambil lagi murah dp baki hutang. Bergantung pada budi bicara, keadaan kereta. Puteri Cahaya kena pergi survey kat beberapa Perodua dealers. Dlm kes saya hutang ada dlm 16k lebih kurang, so since dia ambil dlm 18k, ada la lebih.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2018 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
pada sy better je smbung byr alza. bezza cc rendah minyak murah. alza sedap sikit nk jalan jauh cc pun  tinggi 1.6. minyak pun tak telan banyak walaupun tak sejimat bezza. downgrade pun mcm tak banyak beza.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2018 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
tt list pro and cons.
empat tahun je lagi. sabar eh...
dalam empat tahun tu ada lagi kereta baru keluar, beliur lagi nak tukar kereta.
i da habis bayar kereta i pun masih rasa tergoda dgn kereta baru. sampai sekarang masih malas nak beli baru. tringat menambahkan hutang terus i takde mood.

tt sabar la. tp, dari mpv downgrade ke sedan? biar betul?
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2018 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
putericahaya999 replied at 16-9-2018 03:35 PM
kereta tahun bila tu
i masih teringat2 i bodo jual viva 2011 dgn harga 12k
sedih woooo

Usedcar amek mmg murah. Kalau jual sendiri boleh dpt harga tinggi mcm dlm mudah.com. Sekian dari ioilss pekerja usedcar.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-9-2018 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
mawarika replied at 16-9-2018 08:33 PM
Usedcar amek mmg murah. Kalau jual sendiri boleh dpt harga tinggi mcm dlm mudah.com. Sekian dari i ...

boleh mintak cek tak
alza 2013 sekali eksiden berapa used car ambik
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2018 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Dr segi myk bezza mmg jauh jimat.byrn bulanan pn murah drp  alza....kalau fikir msa dpn..baik u kekal alza..lg luas..mana tau dpt anak ramai ke nanti...n lg jimat lah sbb u dah byr separuh htg....kalau u  start byr bezza blk...lmbt lah nak settle htg...

Tak pun mcm ni..u cuba dulu jual...kalai cinfir. Dpt untung mcm u ckp oklah....n boleh beli bezzaa...kawan i guna mmg tk byk meragam...jimat myk...n blnn lg murah...
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2018 09:25 AM | Show all posts
nk tuka kete tu sebab apa?
*alza 2013 tu kalau nak trade in used car akan ambil below 28K for sure..(sy byk deal dgn used car )
*Bezza kalau nak buat full loan monthly RM510 X 9 tahun..

pandangan pasal kereta:-
*Performance - Alza lebih bagus dari Bezza, sebabnya alza 1.5,  Bezza 1.3, ramai yg komplen Bezza punya handling tak berapa bagus, berbuai buai terutama time ambik korner...secara logik tengok Bezza tu nampak pelik...kurus tapi tinggi dgn tayar keciknye..
* Dari segi penjimatan sure Bezza menangla...

fikir2 la dulu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2018 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 18-9-2018 09:25 AM
nk tuka kete tu sebab apa?
*alza 2013 tu kalau nak trade in used car akan ambil below 28K for sure. ...

betulka tu 28k pun xsampai tu?
kalau viva 2011 berapa used car ambik?

cadangnya nk letak la downpayment untung jual alza tu buat beli bezza,
tapi macam x berbaloi je kalau tak untung
takpa petang ni sy pergi perodua tanya macamana kalau tolak alza beli dia berbaloi ke tidak
kalau tak berbaloi sy guna jelah alza tu huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2018 11:56 AM | Show all posts
putericahaya999 replied at 18-9-2018 11:33 AM
betulka tu 28k pun xsampai tu?
kalau viva 2011 berapa used car ambik?

viva 2011 auto dlm 7-8K bergantung condition
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2018 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
wafeloren replied at 16-9-2018 05:14 PM
pada sy better je smbung byr alza. bezza cc rendah minyak murah. alza sedap sikit nk jalan jauh cc p ...

sy banyak masa sorang2 atas kereta tu
balik kampung lima enam kali je setahun
memang xpayah pikir sangat sebenarnya tp galok nk pikir kan
takpalah pakai lah dulu ada rezeki kita tukar lain
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2018 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
cahaya_almas replied at 16-9-2018 10:49 PM
Dr segi myk bezza mmg jauh jimat.byrn bulanan pn murah drp  alza....kalau fikir msa dpn..baik u keka ...

bila dengar jimat dan murah tu rasa makin geletak tu nak tukar tu
tapi bab anak tu x bertambah dh sbb dah ikat dh
nanti tengok dulu gane kan
saya berjalan banyak seharian lepas jual viva tu rasa mcm banyaknya lahai nk isi minyak setiap minggu
tu belum kira berderak time hujung minggu isi lg
kereta kecik xyah dh pikirjimat minyak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-9-2018 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 18-9-2018 11:56 AM
viva 2011 auto dlm 7-8K bergantung condition

owh maksudnya tak rugi la sy jual 12k baru ni
terima kasih sebab buat sy tak menyesal
sibuk je kawan2 sy kutuk sy jual kereta murah
sedih sangat
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079124s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list