JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
7481
View
124
Reply

Misteri Penutup Botol??

[Copy link]

Author: elounoer    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 25-9-2018 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
elounoer replied at 25-9-2018 04:51 PM
Anak sorang, baby lagi. Jadi mmg tidak mungkin.

Wah ini sungguh misteri. Jeng jeng jeng!
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2018 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
matkpop replied at 25-9-2018 05:10 PM
pelik juga tu. mungkin hantu tu ada hobi kumpul penutup botol kot.

Haha.. ada hantu botol plak ye.
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2018 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
padme replied at 25-9-2018 05:30 PM
Hantu pun nak main lawan penutup botol..

Try la letak hidden cam, suruh suami je tengok..

Yes letak hidden camera!
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2018 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Bilissey replied at 25-9-2018 06:06 PM
Uishh..misteri.. Tapi tak mustahil kerja binatang. Jilat sampai bersih. Nanti update ya TT bila dah  ...

Myb tikus kan.
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2018 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Buang la botol2 yang tak berpenutup tu risau dah tercemar. Next time letak dalam tempat tertutup atau fridge, jangan letak kat luar. Aku vote kerja monyet
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2018 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Please buat poll nak vote apakah misteriiiii disebalik semua ini
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2018 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak simpan sos-sos kicap semua dalam fridge ke? Kalau simpan dalam fridge pun hilang juga tu mmg misteri
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2018 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Botol2 yang hilang tutup tu, masih digunakan lagi ke isinya? Pasangla camera..nak tau jugak ape jadi sebenarnya..heheheh
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2018 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Beli kicap baru gantikan kicap ngan coke.
Pastu ikat mentos ngan benang. Masukkan mentos tersebut kedalam botol tanpa mengenai coke tersebut.
Tutup botol dengan memastikan benang akan terlepas dan menjatuhkan mentos kedalam coke apabila penutup botol dibuka kelak.
Letakkan botol ditempat biasa beserta webcam.
Post kat youtube.

Comments

mentos kalau kena coke jadi apa eh? meledak ke? haha  Post time 26-9-2018 03:26 PM
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2018 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Adakah hantu dalam botol kicap itu benar benar wujud ??.
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2018 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
buhje semua tu dlm petiais
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2018 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Simpan semua sos2 kicap dlm peti ais...
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Ha. Ok.....
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 12:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Tt nk tanya
Sos karamel masakan tu buat masak apa?
Selalu teringin nk beli tp xtau nk guna dlm masakan apa...

Mungkin ada bunian menumpang masak kat dapur rumah tt, tp jenis pelupa nk tutup botol balik..
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 01:58 AM From the mobile phone | Show all posts
mziskandar replied at 25-9-2018 10:22 PM
Beli kicap baru gantikan kicap ngan coke.
Pastu ikat mentos ngan benang. Masukkan mentos tersebut k ...

Idea ni menatlrik hihi


Apa2 pun tt...mana2 botoi yg hilang penutup kalau masih ada isi jgn sesekali guna...cicak ka cik ti ka nyet2 ka jilat...jd wabak pulak..
Saya yakin keja binatang
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 04:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Sis umpan dgn telur ayam, 3 suspek utama monyet, tupai Dan tikus.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 05:19 AM | Show all posts
letak laaa camera.....excited lak aku nk tau binatang apa yg puya angkara
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 05:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Tikus kat umah tok nek iols punya terer smpai tutup periuk nasik pon dia boleh bukak hurkehhh..tpksa henyak dengan lesung batu kasi berat. iols syak tutup botol tu mmg kerja binatang...
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 08:01 AM | Show all posts
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Tikus asah gigi dia agaknya.  Wallahua'lam.  Ke ada (anak) jiran yg menghidapi compulsive hoarding (which in this case, mengumpul penutup2 botol)?
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak monyet,musang.2 binatang ni memang pandai buka2 makanan semua ni..
Sos tu buangla..kang dpt penyakit pulak..sos2 i semua letak dlm fridge.tak simpan luar.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 08:55 AM | Show all posts
belakang umh TT memng ada hutan ker?memng penah nmpk monyet kat situ?
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 09:28 AM | Show all posts
pumpkingirl replied at 26-9-2018 08:06 AM
Tak monyet,musang.2 binatang ni memang pandai buka2 makanan semua ni..
Sos tu buangla..kang dpt pen ...

monyet tak keluar malam, musang yes..tapi grill dlm gambar tu mcm tak lepas musang nak masuk..
mana tt ni takde update ke?..
semalam aku balik umah chek sos cili semua masih berpenutup... alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
missDollie replied at 25-9-2018 05:26 PM
Misteri gila kotttt...aritu rumah akak meols tetiba je ade gumpalan tisu tandas tu..banyak kot dalam ...

Uishh. Menghairankan tu. Lepas pada tu ada lagi tak kejadian2 pelik berlaku?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
padme replied at 25-9-2018 05:30 PM
Hantu pun nak main lawan penutup botol..

Try la letak hidden cam, suruh suami je tengok..

InsyaAllah terima kasih atas saranan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
awanearisu replied at 25-9-2018 05:50 PM
Menariknya. Bolehlah cuba saranan memasang kamera inframerah

Pasal camera akan dipertimbangkan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045752s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list