JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7909
View
124
Reply

Misteri Penutup Botol??

[Copy link]

Author: elounoer    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 25-9-2018 09:49 PM
Tak simpan sos-sos kicap semua dalam fridge ke? Kalau simpan dalam fridge pun hilang juga tu mmg mis ...

Tak simpan dalam fridge. Takde ruangan dah. Penuh botol air je heheh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:16 AM From the mobile phone | Show all posts
lantodak replied at 25-9-2018 10:19 PM
Botol2 yang hilang tutup tu, masih digunakan lagi ke isinya? Pasangla camera..nak tau jugak ape jadi ...

actually masa aku snap pic ni, mmg aku simpan mana2 yg ada isi lagi. Tujuannya mmg nak share kt bod pms ni. Tapi, aku tak guna pun. Dah buka botol yg baru (yg mmg diguna) dan disimpan dalam almari. Lepas aku snap pic tu aku terus buang segala botol tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
mziskandar replied at 25-9-2018 10:22 PM
Beli kicap baru gantikan kicap ngan coke.
Pastu ikat mentos ngan benang. Masukkan mentos tersebut k ...

Idea menarik sgt! Terbayang2 aku nak cuba buat. Boleh je nak buat. Bab camera tu mcm payah sikit. Nak kena tahu kos camera berapa ya. Hehe.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-9-2018 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 25-9-2018 11:47 PM
Simpan semua sos2 kicap dlm peti ais...

Tq suggestions. Tp mmg tak dpt simpan dlm peti ais. Letak kt almari khas saja mampu hehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Genkidesuka replied at 26-9-2018 08:01 AM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Tikus asah gigi dia agaknya.  Wallahua'lam.  Ke ada (anak) ...

Tapi nak main tutup botol.. tutup botol yang leper macam botol kicap tu..
Kalau tutup botol SOS... xpernah dibuat orang..camana nak susun tinggi2 5x..
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 11:44 AM | Show all posts
ada pelekat tangkap cicak kan, tampal kt gril tu, nanti mahluk tu masuk confirm dapur kecoh sebab kaki dia kena pelekat cicak. jadi masa tu boleh tahu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Misterinya. Dah ada jawapan tak?
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 12:05 PM | Show all posts
botol2 yang baru beli pun jadi kes yang sama ke tt...or kali tu je
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 12:32 PM | Show all posts
MissVixen replied at 25-9-2018 04:55 PM
Pasanglaaa. Beli dekat lazada. Kalau ada entiti atau botol2 gerak sendiri, bole post di sini. Keta ...

phewwww padu sgt ko nih.. ketandusan cter2 seram kih3...

btw ak rse cik ti lah. then ak rse FC mmg ketandusan cter2 seram yg best.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 01:32 PM | Show all posts
tak rasa monyet punya keje..malam2 monyet tido..
cik menti atau musang ye lah kot..dorg aktif waktu malam.. nak kata 'entiti' apa kejadahnya dia nak main penutup botol? senang citer psg hidden camera jela TT..tapi jgn terkejut jela klu lihat sapa punya keja..

cik menti pun bijak ya..aku pernah tengok cik menti angkat senduk atas periuk nasi dan mkn sisa nasi kat senduk tu..dia tolak tutup periuk tu bagai nak mkn nasi dlm tu..tapi aku sergah mencicit lari..

Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak updatee... menarik ni misteri penutup.botol
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Kera penah la masuk umah mak aku masa raya..dia kebas balang kuih raya..tapi dia angkat semua sekali dengan badan2..penutup tu memang dia pandai buka la..tapi lepas dah buka, dia amek badan dengan isi kuih raya jer..aku nampak sebab aku kejar kera tu..tak rasa kera/monyet..tapi memang pelik la..ntah2 laki ko takk..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 01:50 PM | Show all posts
pasang je perangkap tikus
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 26-9-2018 12:32 PM
phewwww padu sgt ko nih.. ketandusan cter2 seram kih3...

btw ak rse cik ti lah. then ak rse FC  ...

Asyik ulang baca cerita lama sekarang ni.
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
MrsYaya replied at 26-9-2018 10:11 AM
Karamel masakan itu...kicap pekat..lebih pekat dari kicap pekat.. kalau nak masak mee goreng ..kic ...

Ooo..nk try la
Kt umh ni hantu masak kicap
Sebotol kicap besar tu tahan beberapa minggu je
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Btw tt, masa kkk i baru pindah masuk umh terjadi gk kes benda hilang ni
Tiba2 semua kain batik dia hilang..yg berlipat2 dlm almari semua hilang
Nk kata ank dia curi bw balik asrama, buat apa bw semua? Klu nk, minta je la..tp ank dia kata xda pun ambik..
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
elounoer replied at 25-9-2018 04:56 PM
Tikus boleh buka penutup botol yg ditutup dengan ketat ke? Aku terfikir2. Btw thanks. Ya dah buang ...

Mickey mouse bolih...
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 06:27 PM | Show all posts
missDollie replied at 26-9-2018 01:48 PM
Kera penah la masuk umah mak aku masa raya..dia kebas balang kuih raya..tapi dia angkat semua sekali ...

"Entah2 laki ko tak?"

Tiba2 keluar semua marriage thriller movies dlm kepala akak.  

Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols berharap TT pasang kamera.. penasaran yer weols nk tau siapa punya angkara.. hehehe.. please TT!
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2018 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 26-9-2018 09:28 AM
monyet tak keluar malam, musang yes..tapi grill dlm gambar tu mcm tak lepas musang nak masuk..
ma ...

Musang pandai masuk ikut bumbung jugak..
Lagi satu binatang..jebon ke apa org panggil..pun suka merayap waktu mlm huhu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042671s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list