JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
7496
View
124
Reply

Misteri Penutup Botol??

[Copy link]

Author: elounoer       Show all posts   Read mode

Post time 15-10-2018 01:51 PM | Show all posts
Misteri sungguh yer.
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2018 04:04 PM | Show all posts
Felycya replied at 25-9-2018 10:28 PM
Adakah hantu dalam botol kicap itu benar benar wujud ??.

sekali letak kamera,,angah raja lawak kluar..
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2018 04:11 PM | Show all posts
stania83 replied at 26-9-2018 04:05 AM
Sis umpan dgn telur ayam, 3 suspek utama monyet, tupai Dan tikus.

sis sebut monyet meols teringat kat kampung dulu..monyet banyak dan berani..dia boleh duduk kat reban ayam..sambil tenguk ayam bertelur ..dia tadah tangannya kat bontot ayam..the momen telur tu jatuh..dia sambut dan crack..dia pecahkan terus hirup..brani siaaa
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2018 04:17 PM | Show all posts
Genkidesuka replied at 26-9-2018 08:01 AM
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Tikus asah gigi dia agaknya.  Wallahua'lam.  Ke ada (anak) ...

mungkin jugak sbb kalu jual plastik..harga botol dan tutupnya x sama..harga tutup lebih mahal sbb plastik kental
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2018 04:47 PM | Show all posts
pearl.silver replied at 26-9-2018 02:11 PM
Btw tt, masa kkk i baru pindah masuk umh terjadi gk kes benda hilang ni
Tiba2 semua kain batik dia  ...

dah check pasar malam atau bundle..mana tau ada kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2018 04:51 PM | Show all posts
Genkidesuka replied at 26-9-2018 06:27 PM
"Entah2 laki ko tak?"

Tiba2 keluar semua marriage thriller movies dlm kepala akak.

haha teringat meols dolu2..makcik meols nangis2 tepon ckp gelang dan rantai dia hilang..nak repot polis bagai..I aian sbb mmg besar rantai n gelang dia..so i citer kat my hubby..so hubby i rilek je ckp.."suruh la Makjah check laki dia"..hahah dah soal siasat betui la..laki dia amik buat modal bisnes nasi lemak..haaa sib baik x tepon polis
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2018 04:55 PM | Show all posts
gali86 replied at 8-10-2018 10:06 PM
Sbrnye laki ko beli kepsi mse ko tgh tdo sos plak x cukup

vavi nyer komen..hahahhaah..tersedak milo aku kat opis ni..jatuh atas peha..panas siaa
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2018 04:59 PM | Show all posts
amirezu replied at 14-10-2018 01:18 AM
Haha menarik pulak nak tau sape punya angkara. Pasang cctv yg pakai wifi tu je TT. Bawah rm200 boleh ...

anak I baru form 1..pegi kedai accesori bawak balik cctv punya kamera..RM15 hinggit, dia suruh pasang depan umah..dia kata ni fake punya, tapi pencuri x brani masuk sbb ingat betul2..mmg rupa betui..hahaha rasa nak sekeh jer kepala dia..sib baik masih budak2
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2018 03:26 PM | Show all posts
i dont think binatang mcm tikus, tupai mampu bukak tutup botol sos... kalo monyet tu ade kemungkinan....

mcm kat umah aku x hilang penutup botol....tapi hilang sudu!! kat umah aku tu mmg mak aku je yg suke simpan2 barang....contoh mcm mase raya, kite kuarkan sudu bnyk sket dri biase sbb ramai tetamu kan....so lepas semggu raya, die akan simpan....atau ade gathering ape2 kat umah aku....mak jugak la akan simpan....pastu ade satu musim tu...hari2 die membebel sudu die hilang....hahahaha

"aku beli kat langkawi tu sudu tu...tepi die ade kaler gold...blablabla" aku tau mmg sudu tu die jarang keluarkan... aku dgn akak aku cakap la "termasuk dlm tong smpah kot" pastu mak aku bidas "takkan la berpuluh2 batang masuk dlm tong sampah? gile ke ape?" hahaahahaha....aku hanye mampu gelak mase mak aku cakap.....

sbb keje2 basuh pinggan mangkuk mmg kitorg yg buat...so mmg takde yg terbuang....jawapan kat atas tu nak sedapkan hati die je...smpai la aku belikan stok sudu baru...die simpan terus....dah tgk tmpt die simpan sudu....mmg sudu2 die hilang...

smpai satu hari tu kat dapur, aku cakap kat mak "ade la yg pinjam tu....weh...dah pinjam sudu tu pulangkan balik...kitorg nak gune" pastu mak aku jawab "ish ko ni....seram aku" hahahaha

sejak tu xde kes sudu hilang....makin bnyk plak sudu kat  rumah....smpai pakai 2 bekas nak simpan....
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2018 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ninja boy at 17-10-2018 11:11 PM

Siapa boleh masuk merompak rumah kamu jika rumah kamu tiada tanda2 perompak kopak. Adakah suspek utama laki kamu, soal siasat laki kamu, mungkin beliau ada tabiat menjilat itu botol atau merogol itu botol.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2018 11:33 AM | Show all posts
salam tt nak tumpang bercerita boleh ?
i ada pengalaman lebih kurang macam tt jugak :

kat rumah i nie , dekat belah kiri i letak segala jenis tepung , garam gula dan sebagainya(atas rak) . so ada lah satu hari nie , pagi lebih kurang jam 6.30 pagi. i pi dapor nak masak , masa tu i perasan penutup balang tepung jatuh kat lantai, tapi balang dia elok pulak duduk kat atas rak .  i pikir masa tu may b  ada org dalam rumah i tak tutup betul2 kot ( positif giler pikiran i ). i pun amik penutup tu  dan tutup balik balang tepung tu . eh lupa pulak nak kabo balang kat umah i nie jenis kena tekan dulu baru boleh bukak .

next day tu i masuk dapo benda yg sama jadi . i dah mula hangin , sapa pulak dok main2 tepung nie . i pun mula csi my adik , dia kata pe kes pulak nk pakai tepung , dia masak pun tak reti . so malam tu , i pun tukar postion  balang tepung tu ngan minyak masak yang i dah pakai . i letak minyak masak tu dalam mug stainless steel  dan atas rak , tepung tu i sorok .

the next day guess what , benda yg sama jadi . penutup mug sahaja yang jatuh kat lantai tapi badan mug tu elok je terletak kat rak tu . tanpa ada tumpah ye . i dah mula pelik , kalau cik ti punya kerja mesti  tumpah minyak masak tu.   so , i story mory lah dengan my adik tu tapi dia dah takut nak tido sensorang . di sebabkan kes bukak membuka penutup tu jadi almost seminggu ( silap i jugak sebab terlampau positif ) . i terus text my mum story mory , my mum pun bagi no ustaz . i call ustaz tu dan dia setuju tuk datang . ustaz dan wife dia datang malam minggu .  lepas settel pagar rumah i tu , i pun tanya lah ustaz tu , benda apa yang mengacau rumah nie . dia kata `kawan ` tu ikut my adik tu bailk .  sebab ada a few week before kejadian tu , my adik balik lambat dalam pukul 2.30 am .

pesan ustaz tu , kalau boleh jangan lah selalu balik lepas waktu maghrib sebab itu waktu peak hours tuk mahlok  halus tu keluar. kena tingkatkan amal ibadat . sekarang nie alhamdulilah dah aman rumah tu . i dan my adik amalkan apa yg ustaz tu suruh . dan i tak lupa untuk pasang alunan al quran setiap kali malam lepas isyak. dalam masa yg sama baca a quran jugak .
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Last visit 21-10

Baru nak tahu apa yang terakam di cctv TT..
Nampaknya takdak harapan lah...
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 01:56 PM | Show all posts
msamyrazi replied at 18-10-2018 10:33 AM
salam tt nak tumpang bercerita boleh ?
i ada pengalaman lebih kurang macam tt jugak :

ishh seram gak nie. benda tu cam nak bagitahu 'hey, aku ada kat sini' la tu..

adik laki meols pun duduk skali, slalu balik lewat malam gak sebab waktu kerja dia mmg odd hours. tapi so far takde rasa pepelik lah kt umah. slalu lepas solat tu i baca2 yg patut tuk mintak perlindungan dari makhluk2 yg berniat tak baik kt family.
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 03:04 PM | Show all posts
MissVixen replied at 25-9-2018 04:48 PM
Kalau betul benda tu buat atau cikti, baik buang je. Entah apa yang dah jamah sos2 tu. Macam kena ji ...

maksud letak luar tu camana? luar pintu dapur? kat belakang ke?
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 03:08 PM | Show all posts
msamyrazi replied at 18-10-2018 11:33 AM
salam tt nak tumpang bercerita boleh ?
i ada pengalaman lebih kurang macam tt jugak :

tepung yg u sorok tu, jadi apa2 tak?
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2018 03:16 PM | Show all posts
iznanaziz replied at 17-12-2018 03:08 PM
tepung yg u sorok tu, jadi apa2 tak?

tak , selamat jer tepung tu . `dia` main minyak masak pulak. last2 tepung and minyak masak tu i buang atas nasihat my parents . masa , kes tu baru 2-3 hari jadi, i ada terpikir nak letak video cam kat dapur tu tapi di sebabkan takut maka i pun batalkan niat .
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2018 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Tkde update ke kisah ni.Gigih meols follow dlu.

Sape td ilang sudu tu,kt umah my mom pon pnah kena.Time knduri kawen or raye mmg my mom akn kluarkn koleksi2 sudu n pnggan mangkuk sheols utk guna sbb rmai yg dtg tmsuk sedare2 tido umh kitorg.Abih knduri sume dh blik n kitorg kms2 msti my mom perasan sudu n mgkuk2 yg comel ilang.byk lak tu.my mom plk jnis ingt satu2 brg dia.Tiap kali knduri mesti gitu.Bila disiasat rupanye ada seko sedare dh tua reta hat kelepet bwk msuk kete siap komplot ngn ank2 mntu.Ape ke babi sgt.Bila dh sokmo jd gtu,tiap kali deme dtg umh kitorg akn mkesure xkn tinggalkn dia or ank mnantu kt dapur sorg2.
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 10:23 AM | Show all posts
msamyrazi replied at 17-12-2018 03:16 PM
tak , selamat jer tepung tu . `dia` main minyak masak pulak. last2 tepung and minyak masak tu i bu ...

dia nak buat cekodok ke?
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2019 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
beriya iols baca sbb nk tau ape jd kes tt.. sonyap ajeee.. aternye jd ke eksperimen2 yg chuols bg..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa jadiiiiii tt? Pls update!!!
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by msrosse at 12-1-2019 11:45 PM

Itu kerja monyetlah tt .. sy taulah sbb kat rumah sy byk binatang nih ... monyet mmg pandai bukak penutup botol ... even klu kita bg dia makanan mcm keropok ke aper yg still dlm peket tu ... pandai jer dia koyakkan cantik2 mcm manusia ...

Lg pun ... cer ko tgk keadaan tingkap ko tu ... dah sah2 lah monyet blh masuk tt  ... even tingkap nako pun ... pandai jer drg bukak ... x der maknanya misteri ...
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 05:02 PM | Show all posts
so xde jawapan la ni ... beria baca
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Tuan tanah oii.. Beli je la cctv dkt shope..bawah rm100 jer noks.

Selagi ko x buktikan dgn cctv, iols maki ko penipu.. Hahahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 01:01 PM | Show all posts
iols rase monyet ni...
kalau dah licin mulut botol tu sah2 die dah jilat2 sebab lapar....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045813s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list