Minat menulis? Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM600! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
6389
View
131
Reply

Semoga Perak Tak Ditimpa Bala - Sajat, Safiey Meroyan NGO Buat Kecoh Paksa Tutup Gerai

[Copy link]

Author: Cari-Nurulain       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-10-2018 11:09 AM | Show all posts |Read mode
Baik Nur Sajat, mahupun Safiey Illias kedua-dua usahawan sensasi ini sering terpalit kontroversi hangat. Apa saja yang dilakukan pasti menjadi pertikaian orang ramai.




Perak tak bagi muka pada golongan LGBT!




Kredit foto: Twitter




Terbaru, kecoh di laman sosial apabila kehadiran mereka di Mood Republic di Casuarina@Meru baru-baru ini mendapat bantahan beberapa badan bukan kerajaan (NGO) Perak hingga mereka diarahkan menutup gerai.



Kita cari rezeki, bukan berniaga maksiat...











Sajat, menerusi laman Instagram meluahkan rasa kesal dan terkilan apabila ejennya yang membuka gerai di acara berkenaan dimalukan NGO terbabit yang seolah-olah menghalau stokisnya itu.




Melayu bunuh bangsa Melayu


Sajat juga berasa terkilan kerana kejadian seumpama itu belum pernah berlaku kepadanya dan berharap pihak berwajib mengambil tindakan.




[vimeo]292637941[/vimeo]



Menerusi ruangan komen, dilihat isteri kepada Datuk Seri Aliff Syukri, Datin Seri Nur Shahida turut kecewa dengan apa yang berlaku kepada Sajat.




Korang tanggunglah dosa









Dalam masa sama, Safiey mendedahkan turut menerima nasib sama.

"Syinta dah tutup booth. Semoga Perak tak ditimpa malapetaka," katanya.




Kredit foto: IG Sajat/Safiey




Dalam pada itu, Safiey menyifatkan semua yang berlaku adalah satu ujian.




Kredit foto: FB Safiey




Semoga semua yang teraniaya tidak putus asa dalam mencari rezeki. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 11:13 AM | Show all posts
eleh, time ni la baru nak berpakaian jantan, nak berdakwah la, nak share ilmu agama la..

F off la kau ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 11:22 AM | Show all posts
tau pun marah.. dan tergugat..........

mmg camni la yg patot 1 malaysia buat
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
syinta oh syinta
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 11:27 AM | Show all posts
semoga kembali ke pangkal jalan..baru tau kan..main2kan agama lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Bala turun sebab orang macam korang la ba*i eii...

Tak yah la Melayu bunuh Melayu sangat..
Racist much?

Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Datin munafik nih, bila suruh pegang tagn sajat tu tau pulak taknak. Ni kau pun ikut meroyan pehal
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Lama2 nmpk gak datin ni poyo
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 11:52 AM | Show all posts
datin ni kalau laki die kene sailang nge pondan baru die tau langit tinggi ke rendah...jgn menyokong sangat sahida
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 11:54 AM | Show all posts
aku igtkan sapa la syinta syinta...
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 12:04 PM | Show all posts
tak setuju dgn NGO merusuh, tu peel vavi.

suka sekali tengok akhirnya shahida herbs tak mampu lagi nak jadi hipokrit and confirmkan yg bamajad mmg proxy laki bini istidraj ni..glabglabglab shahidaherbs mengelabah sebab tu semua duit dia

gelak baca dia tak mengaku yg dia laki bini gila harta
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 12:05 PM | Show all posts
dasar penunggang...
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 12:09 PM | Show all posts
zaman kegemilangan mangkuk 3 ekor ni dah malap sis?
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 12:11 PM | Show all posts
syinta tu sape
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 12:11 PM | Show all posts
MrsKobis replied at 1-10-2018 11:34 AM
Datin munafik nih, bila suruh pegang tagn sajat tu tau pulak taknak. Ni kau pun ikut meroyan pehal

iols is konpius gak. ape stand datin ni sbnrnye? kejap mcm euww kan deme, kejap support.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 12:12 PM | Show all posts
serius makin lama makin meluat dengan datin shahida ni, dah sama cm alif syukri.  mengharapkan bonda rozita je lepas ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 12:14 PM | Show all posts
dekat perak disko berlambak,apeke bodoh org nak meniaga pi kacau periuk nasi...bangang abadi
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 12:15 PM | Show all posts
Edited by NotYou at 1-10-2018 12:27 PM

iols sokong  kumpulan NGO Perak nye  tindakan....lemak berkrim sgt golongan2 ni kan...nasihat tak nak terima walaupun dah berlembut habis ...Datin shahidah pun sama dah tau sajat tu lgbt still sokong ...mak mertua dia kan pernah cakap jgn sokong golongan ini  ...bukan tak kasi dorang waktu dan nasihat untuk berubah rasanye dah berbuih mulut pendakwah menasihat kan dorang still dorang ni mempermainkan agama sebab banyak sgt pengikut2 dia yg sokong walaupun tahu benda salah dan haram dan di laknat Allah ...
bodoh lah si bini Alif ni nak cakap org tanggung dosa kalau si set lgbt ni cari makan secara haram ..habis tu dia skrang sokong lgbt ingat tak tanggung dosa ke ...bukan nak tegur dgn tegas ni di sokong lagi ...bila dah tegur dgn tegas tak nak degar jauhkan lah diri dari golongan ni  malah di sokong lepas tu acah2 takut nak pegang tangan sajat...fake much  datin ni...nasib aku tak terjebak dgn produk2 dia
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 12:17 PM | Show all posts
xpdckelate replied at 1-10-2018 04:14 AM
dekat perak disko berlambak,apeke bodoh org nak meniaga pi kacau periuk nasi...bangang abadi

exactly.. bg aku sangat x masuk akal dorang ni... mmg betul pun, melayu nak jatuhkan melayu.. hello, kalau betul LGBT x de tempat kat Malaysia ni (sebab pengasas LGBT) g serbu semua2 product2 antarabangsa yang dah sah sah dorang semua menykong LGBT..
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 12:22 PM | Show all posts
sayang_mulut replied at 1-10-2018 12:17 PM
exactly.. bg aku sangat x masuk akal dorang ni... mmg betul pun, melayu nak jatuhkan melayu.. hell ...

kalu betul2 ikhlas nak jihad,biar semua sekali,jangan pilih kasih...ni pi serbu booth kawan tu,dia peniaga kecil je kot,sewa booth tetap kena bayar,kesian....boikot saja sudah,buat kempen jgn beli,bukannya pi serbu bodo macam tu,guna kekerasan,mcm xde undang2....disko berlambak tu rileks je takde pun pi serbu suh tutup,ko ingat yang masuk dalam tu cina india je ke,bodo jugak puak2 ni,otak udang...betul la Tun cakap,ramai rakyat malaysia Uneducated
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
aderaderker replied at 1-10-2018 11:29 AM
Bala turun sebab orang macam korang la ba*i eii...

Tak yah la Melayu bunuh Melayu sangat..

Percaya la sgat dgan ckap2 lobai psal bala2 tu semua.......
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
siape_aku replied at 1-10-2018 12:11 PM
syinta tu sape

Syinta tu gelaran diri pada safiey ilyas. Dia sendiri yg membahasakan dia sebagai Syinta.
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 12:44 PM | Show all posts
siap bgtau xmau bagi zakat kat rakyat negeri perak..xdak kami hadap aihh duit hang
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 12:45 PM | Show all posts
Mina2215 replied at 1-10-2018 12:41 PM
Syinta tu gelaran diri pada safiey ilyas. Dia sendiri yg membahasakan dia sebagai Syinta.

Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2018 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Mina2215 replied at 1-10-2018 12:41 PM
Syinta tu gelaran diri pada safiey ilyas. Dia sendiri yg membahasakan dia sebagai Syinta.

Ewwwww muntah dengar
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054472s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list