Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3900
View
19
Reply

Pej Pendafatar Perniagaan

[Copy link]

Author: Tee Jay       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-6-2004 02:22 PM | Show all posts |Read mode
tau ker kat maner pej pendaftar perniagaan kat KL?
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2004 03:16 PM | Show all posts
Originally posted by Tee Jay at 19-6-2004 02:22 PM:
tau ker kat maner pej pendaftar perniagaan kat KL?


Tingkat 2, The Mall.
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2004 12:48 AM | Show all posts
a ah.. kat mall, tingkat 2.. nkau nak register business ke..?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-6-2004 08:15 AM | Show all posts
cadang2 gitu la...tp kalo dah register takut lak kena kejar incometax
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2004 11:08 AM | Show all posts
Originally posted by Tee Jay at 21-6-2004 08:15 AM:
cadang2 gitu la...tp kalo dah register takut lak kena kejar incometax


u nak buat bisnes ape?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-6-2004 11:13 AM | Show all posts
actually freelance photographer.....so cadang nak register for future....
Reply

Use magic Report

matsalim This user has been deleted
Post time 23-6-2004 06:39 PM | Show all posts
Originally posted by Tee Jay at 19-6-2004 02:22 PM:
tau ker kat maner pej pendaftar perniagaan kat KL?


Cuba kat sini http://www.ssm.com.my/StaticPages/indexOrganisasi.html.

Aku semalam ada pegi kat SSM Johor Bahru, sekarang dia org tengah upgrade sistem. Kejap sistem down, abis queue sistem pun tak jalan. Havoc. Cuba ko tengok gambar aku snap kat SSM http://johor.buzznet.com/user/?id=320333
Reply

Use magic Report

liyana306 This user has been deleted
Post time 16-3-2005 05:32 PM | Show all posts
Bagus jugak daftar. Boleh buka current account kat bank.So next time bila akaun bank dah elok,senang nak buat loan. Lagipun, some customer sombong sikit. Tak mau dealing dengan bisnes yang tak berdaftar.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2005 01:21 PM | Show all posts
Kite boleh register sendiri kalau nak tapi org kata kene tunggu lama etc..so memakan mase jugaklah..kalau taknak buat sendiri (move convenient, tau2 dah siap je), try check out this website:-
www

Of course kena bayar lebih sketlah..that's how I daftar my business..very helpful too..
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2005 01:33 PM | Show all posts
aik nape lak tak kuar link tu..ishk..here it is again..
www.registercompany.com.my..

ishk..camne nak guna hyperlink tag tu..everytime buat toklehlah..
Reply

Use magic Report

liyana306 This user has been deleted
Post time 17-3-2005 05:06 PM | Show all posts
Daftar ni bagus.Dapat sijil pendaftaran perniagaan yang laku selama setahun.Dulu boleh renew kat post office tapi sekarang ni tak boleh dah.Simpan dalam frame kat rumah pun takpa.Yang penting, kita daftar. (Serius ni,bukan nak perli2).baik booking awal2 nama yang kita suka sebelum orang lain amik.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2005 08:42 AM | Show all posts
Nak tumpang tanya, kat nak daftar syarikat baru macamana. Berapa kena bayar kat SSM. dan apa prosedur yang nak kena ikut
Reply

Use magic Report

xeez This user has been deleted
Post time 31-12-2007 10:46 AM | Show all posts
Malunya

Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 11:17 AM | Show all posts
Originally posted by Tee Jay at 21-6-2004 08:15 AM
cadang2 gitu la...tp kalo dah register takut lak kena kejar incometax


mana ader. lagi bagus kalau declare income tax..nak wat loan mudah terutama yang bisnes sendiri :re:
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 11:19 AM | Show all posts
kalau nak mudah lagi..tak yah g ssm..daftar secara online guna e-lodgement jer..
tapi tulah..lembab sikit....
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2007 02:36 PM | Show all posts
Originally posted by Sagun36 at 18-3-2005 08:42 AM
Nak tumpang tanya, kat nak daftar syarikat baru macamana. Berapa kena bayar kat SSM. dan apa prosedur yang nak kena ikut


kalau register sdn bhd kena arrange dgn management service co. kalau enterprise kat tkt 2 the mall.

kalau register enterprise, buat sendiri kena spend masa 1 hari dok kat sana. tp kalau u boleh dtg pagi2 buta tu, cepatlah siap.

1. ambik & isikan borang utk carian nama. standby 3 nama berserta aktiviti company.
    approval boleh dpt pd hari yg sama.

2. lps dpt nama yg diluluskan, isikan borang yg dilampirkan. sediakan salinan I/C sekali. tak sure samada kena ambik nombor lain after that. hari tu saya submit hari yg lain. bayaran RM60/- utk sole proprieter.
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2008 11:33 AM | Show all posts
kalau alamat bisnes kite kat perak leh ke register kat kl?
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2008 11:47 AM | Show all posts
Originally posted by julie at 29-1-2008 11:33 AM
kalau alamat bisnes kite kat perak leh ke register kat kl?


boleh tak ader masalah..
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2008 04:43 PM | Show all posts
Originally posted by wira2149 at 29-1-2008 11:47 AM


boleh tak ader masalah..



kalau camtu tak yah la aku balik perak untuk register ek?
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 07:03 PM | Show all posts
SFM Consulting Firm is one of the leading consultancy firms in Malaysia. SFM consulting firm is a part of S & F group. SFM consulting firm starts its journey back in 2012. SFM provides service like C foreign company registration, Accounting service, income tax, and free business advisory service.
https://www.sfconsulting.com.my/company-registration-malaysia/
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091046s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list