Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
2168
View
33
Reply

Mazda 2

[Copy link]

Author: Ayulynn    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-10-2018 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hi semua. Nak tanya sikit kat sini ada tak yang booking mazda 2 dalam bulan 8 or yg lebih awal tapi masih belum dapat kereta sampai sekarang? Saya tak tahu masalah takde stok kereta ni masalah dealer yang saya pilih ataupun mmg mazda sendiri takde stock lagi kereta mazda 2. Salesman mmg tak bole bagitahu bila estimated date stock kereta akan available,tp biasa la masa nak jual haritu ckp bulan depan meaning bulan 9/10 ada..Masa nak jual mmg janji manismu... Bila contact direct Mazda terus boleh pulak bukak cerita Mazda banjir dekat hiroshima sebab tu delay..n Mazda sndri pun tak bole bgtau bila estimate date kereta sampai. Saya mcm dah patah kaki skrg sbb kereta 1 dah jual sbb expect tak la tunggu sampai lama mcm ni...tak tau dah nak buat ape.....so anyone ade problem mcm saya?
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2018 06:28 PM | Show all posts
gune grab....lepas tuh claim kat mazda! wkakakakkakaa
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2018 06:34 PM | Show all posts
mazda sempitlah baik ambil iriz luas

yang tak muncul
PeYno anak laki babah
( president kereta logo harimau)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-10-2018 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
merrissa replied at 18-10-2018 06:28 PM
gune grab....lepas tuh claim kat mazda! wkakakakkakaa

Siyes ?......desperate nih.....hahahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-10-2018 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 18-10-2018 06:34 PM
mazda sempitlah baik ambil iriz luas

yang tak muncul

2 tahun sy usha mazda.....tapi tak tau lak da booking pn kene tunggu sampai 2 thn gak bru nak dapat kot....
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2018 08:30 PM | Show all posts
Ayulynn replied at 18-10-2018 08:26 PM
2 tahun sy usha mazda.....tapi tak tau lak da booking pn kene tunggu sampai 2 thn gak bru nak dapa ...

tahniah pakai mazda sis.. cuba call mazda centre? atau person in charge. 2 bulan tu lama.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2018 10:04 PM | Show all posts
Ayulynn replied at 18-10-2018 08:23 PM
Siyes ?......desperate nih.....hahahaha

siyes la hak pengguna kot....x taya x tau...cer try risik HQ....email ke call ke....hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2018 09:11 AM | Show all posts
amik kat main dealer ke amik kat sub?
kalau amik kat sub memang lambat la dapat.... silap2 taun depan baru dapat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-10-2018 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 19-10-2018 09:11 AM
amik kat main dealer ke amik kat sub?
kalau amik kat sub memang lambat la dapat.... silap2 taun dep ...

Macam mana nak tau main dealer atau sub?....bole explain ckit?tu yg nak tau ade tak yg org lain yg booking dlm bulan yg sama mcm saya (bln 8) atau lebih awal masih tak dapat kereta or kes sy sorg je ni....so kalu mmg sy sorg je mmg masalah dealer yg sy pilih la ni kot....huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2018 09:33 AM | Show all posts
Ayulynn replied at 19-10-2018 09:26 AM
Macam mana nak tau main dealer atau sub?....bole explain ckit?tu yg nak tau ade tak yg org lain yg ...

main dealer yg ada dlm list website mazda sahaja, selain daripada tu memang sub je...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-10-2018 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 18-10-2018 08:30 PM
tahniah pakai mazda sis.. cuba call mazda centre? atau person in charge. 2 bulan tu lama.

Belum dapat pakai mazda lg....huhuhu rs mcm nak give up dah ni....tp sbb loan semua dah lulus n tinggal nk tunggu kereta je... bertabah la jgk...dah call mazda center...no booking sume ada...tp diorg pun tak ley bg estimate date...mcm lousy je service customer mazda ni...n Mazda as a whole pun mcm teruk la...customer dah booking pun still xbole nak bgtau bila estimate date keta ready...kalau Mazda direct pun payah nak jawab SA yg jual keta tu lg la tak tau nak jwb ape....masa letak booking confident ckp keta next month sampai....masa tu bulan 8...so bln 9/10 sampai...tp sampai skrg abuk pun xde...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-10-2018 09:35 AM From the mobile phone | Show all posts
merrissa replied at 18-10-2018 10:04 PM
siyes la hak pengguna kot....x taya x tau...cer try risik HQ....email ke call ke....hehehe

Dalam mimpi  jela diorg nak layan menda2 camni....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-10-2018 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 19-10-2018 09:33 AM
main dealer yg ada dlm list website mazda sahaja, selain daripada tu memang sub je...

Baru cek kat website mazda ni...mmg main dealer...ade nama company tu dalam website...
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2018 09:44 AM | Show all posts
Ayulynn replied at 19-10-2018 09:39 AM
Baru cek kat website mazda ni...mmg main dealer...ade nama company tu dalam website...

book bulan 8 kan..consider baru lagi tu, can be 4-6 month
bertabah la ye...bawa moto dulu la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-10-2018 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 19-10-2018 09:44 AM
book bulan 8 kan..consider baru lagi tu, can be 4-6 month  
bertabah la ye...bawa mot ...

Ye ke?.....pengsan.....bertabah la ni...so dealer tak salah la ek?moto pun xdo...kayuh beskal buruk je la sementara ni.........4-6 month waiting time??????pengsannnn lagi
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2018 10:38 AM | Show all posts
Ayulynn replied at 19-10-2018 10:34 AM
Ye ke?.....pengsan.....bertabah la ni...so dealer tak salah la ek?moto pun xdo...kayuh beskal buru ...

tumpang bf gi keje la..
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2018 11:00 AM | Show all posts
zulka replied at 19-10-2018 10:38 AM
tumpang bf gi keje la..

mazada mmg lambat ye hantar kereta?
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2018 11:17 AM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 19-10-2018 11:00 AM
mazada mmg lambat ye hantar kereta?

baiasla kete import...nk tgu AP lagi, base on pengalaman dulu2 3 ke 4 bulan baru dapat..
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2018 11:18 AM | Show all posts
Ayulynn replied at 19-10-2018 09:34 AM
Belum dapat pakai mazda lg....huhuhu rs mcm nak give up dah ni....tp sbb loan semua dah lulus n ti ...

Tunggu je, sabar. Heran gak. Honda Civic V 1.5 turbo, booking bulan 8 (hujung) jugak, dapat awal bulan 10. Kalau tak sabar, cancel. Cari je yg lain. Yg Ready Stock, brand yg absorbe SST. (x ingat).
Kalau x sabar gak. Cari je BMW 1 series, Golf GTi MK7, Civic VTec




Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2018 11:53 AM | Show all posts
matseh replied at 19-10-2018 11:18 AM
Tunggu je, sabar. Heran gak. Honda Civic V 1.5 turbo, booking bulan 8 (hujung) jugak, dapat awal b ...

Honda memang cepat bro, pasang kat Melaka je..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
4.676263s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list