Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4953
View
237
Reply

Adakah ini sejarah asal islam yang telah di manipulasi oleh bangsa arab?

[Copy link]

Author: FOTHERMUCKER2       Show all posts   Read mode

Post time 4-11-2018 10:20 AM | Show all posts
Edited by sam1528 at 4-11-2018 10:38 AM
FOTHERMUCKER2 replied at 4-11-2018 07:28 AM
Early Islamic Inscriptions from Danqur al-Khaznah at Becca/Petra Nabataean Jordan.  KALAU LEBAI SA ...

Ha ha ha ha ... he he he he ... konfom dah yg FOTHER-MUCKER tak paham simple english

Awat? Nampak gaya ko tak paham apa ko baca ....

Jelas dicatat :
Historically , nothing is recorded about the Petra region until the 10 century AD. In his kitab Al Tabih wal-Ishraf Al-Mas'udi (d957) refers to the Haroun Mountain as a holy mountain of the Christians (de Goeje 1967 : 143-144)

Kalo dah nothing being recorded about the Petra Region until 10CE , macamana ko boleh mati2 klaim ada bukti yg Petra adalah tempat Nabi Muhammad(saw) dilahirkan & Islam bermula di situ?

Konfom pulak tu the Haroun Mountain adalah tempat suci utk kristian

Ko tak kureng fasih english ye .... mati2 pulak klaim duduk kat UK ... buat malu aje

LOL , nampak gaya ko tak pakai otak lah tambi ... Islam lain , kristian lain tau

Ko asyik kontradik diri sendiri aje ....

TQ lah , ko baru saje refute apa yg si non scholar Jay Smith klaim .... dok setuju dgn aku pulak ... TQ ye tambi

Kah kah kah .... FOTHER-MUCKER dah mula kontradik diri sendiri & sokong pendirian geng muslim pulak

Dah pening ka tambi? Kena tampar sikit aje ... dah mula mabuk & hilang akai



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-11-2018 10:31 AM | Show all posts
Edited by FOTHERMUCKER2 at 4-11-2018 10:34 AM
sam1528 replied at 4-11-2018 10:20 AM
Ha ha ha ha ... he he he he ... konfom dah yg FOTHER-MUCKER tak paham simple english

Awat? Namp ...

Saya tak terkejut pun lebai samdol kerana kamu sukar nak faham! Sedangkan yang ini pun kamu tak faham! KENAPA UMMAH YANG PERASAN LEBAI NI IQ KURANG? Kenapa tohan jadikan kamu seperti tu?
The first house of worship making reference to the Kabah, Kabah itu dengan sendirinya adalah kiblat bagi orang islam.
Ataupun kiblat kamu bukan ke arah kabah?
Bagi tau saya kiblat kamu ke arah mana? Jerusalem? Batu cave?



The first house of worship
Making reference to the Ka'bah, Allah Almighty, tells us in the Quran that it was (what means):The first house (of worship) established for mankind was that at Bakkah (Makkah) C blessed and a guidance for the worlds.[Quran 3: 96]

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2018 10:35 AM | Show all posts
FOTHERMUCKER2 replied at 4-11-2018 09:23 AM
Punya nak koner, last last cerita pasal nabi Muhammad?  Woi lebai samdol disini  ...

Ha ha ha ha .... FOTHER-MUCKER dah pening & hilang akai .... kena tampar sikit aje

Mati2 dok klaim Islam bermula di Petra :
Punya nak koner, last last cerita pasal nabi Muhammad?  Woi lebai samdol disini saya nak buktikan bahawa islam itu bermula di becca/Petra sebagai kabah asal bukanya Mecca di arab Saudi! Dah kantoi maka lobai samdol tukar subject? Ataupun lobai samdol terlalu lemah iq untuk faham? Kekeke....
Nampak sangat kamu ni terlalu bodoh tak faham subject! Betul betul bodoh jenis tak tau malu. Jay smith pun ada bagi tau bahawa nabi Muhammad lahir pada tahun 570 dan Meninggal pada tahun 632, tetapi kisah nabi hanya ditulis selepas kemangkatanya 100-200 tahun kemudian? kamu faham ka lobai samdol apa yang al fadi dan jay discuss tu?.
Ini rujukkan yg ko bagi :


Jelas catat - Historically , nothing is recorded about the Petra region until the tenth century AD. In his Kitab al Tabik wal-Ishraf Al Mas'ud (d 957) refers to the Haroun mountain as a holy mountain of the Christians (de Goeje 1967 , 143-144

Jadik apa yg ko nak cakap sekarang selain dari buktikan yg ko ni mabuk todi & dah hilang akai pasal kena tampar (tu pon sikit)

Laaa ... masih lagi dgn kencing si non scholar Jay Smith , kononnya Nabi Muhammad(saw) dicatat lepas 200 thn? Nampak gaya ko ni kureng fasih english lah tambi

Dari Non Muslim sources dah catat ttg baginda pada CE634 , rujuk post#18


This follows the requirement laid by Wansbrough , Koren & Nevo :
Following the footsteps of Wansbrough, a different approach was taken by Judith Koren and Yehuda Nevo to study Islamic history. They contend that any Muslim source must be checked against a non-Muslim source (preferably material, e.g., archaeology, epigraphy, numismatics), and if the two sources conflict, the non-Muslim source is to be preferred.[7]  Concerning Muhammad, they claim:

Macamana skg? Ada rekod oleh non muslim pada CE634 ttg Nabi Muhammad(saw)

Ha ha ha ha ... he he he he ... this is only 2 years after baginda wafat lah tambi

Kesian ... FOTHER-MUCKER dah mabuk togok kencing si non scholar Jay Smith tapi masih dok klaim : aku tak mabuk - aku tak mabuk

@Redskin

@sofea_uk

@kopokleko

@Mashimaru83


Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2018 10:44 AM | Show all posts
Edited by sam1528 at 4-11-2018 10:52 AM
FOTHERMUCKER2 replied at 4-11-2018 10:31 AM
Saya tak terkejut pun lebai samdol kerana kamu sukar nak faham! Sedangkan yang ini pun kamu tak fa ...

Baaaahwahwahwa .... FOTHER-MUCKER dah surrender ... skg hanya mampu kitar semula isu yg ko dah kantoi

Ye lah , kalo kureng fasih english .... jgn lah berlakon konon2 nak cakap ttg rujukkan dlm english

Mati2 pulak tu klaim duduk kat UK .... buat malu aje

Saya tak terkejut pun lebai samdol kerana kamu sukar nak faham! Sedangkan yang ini pun kamu tak faham! KENAPA UMMAH YANG PERASAN LEBAI NI IQ KURANG? Kenapa tohan jadikan kamu seperti tu?
The first house of worship making reference to the Kabah, Kabah itu dengan sendirinya adalah kiblat bagi orang islam.
Ataupun kiblat kamu bukan ke arah kabah?
Bagi tau saya kiblat kamu ke arah mana? Jerusalem? Batu cave?



The first house of worship
Making reference to the Ka'bah, Allah Almighty, tells us in the Quran that it was (what means):The first house (of worship) established for mankind was that at Bakkah (Makkah) C blessed and a guidance for the worlds.[Quran 3: 96]

Aku copy paste aje jawapan aku dari post#13

LOL , aku tau lah ko ni dah hilang akai

Ko tak tau apa yg ko dok merepek

Kehulu kehilir kaabah lepas tu kiri kanan 'first house of worship' lepas tu berpusing pasal Qibla

Cuba ko baca Quran3:96 , aku underline bagi ko

Cuba ko jelas kat aku apa dia apa maksud statement tersebut

Aku rasa2 lah ko ni kurang fasih english lah tambi

Buat malu aje ko mati2 klaim duduk kat UK

Kah kah kah .... sikit kena tampar sudah hilang akai ka tambi

Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2018 10:50 AM | Show all posts
FOTHERMUCKER2 replied at 4-11-2018 09:23 AM
Punya nak koner, last last cerita pasal nabi Muhammad?  Woi lebai samdol disini  ...

Bro @ibnur


Rasa2 FOTHER-MUCKER dah tak ikut peraturan berforum
Punya nak koner, last last cerita pasal nabi Muhammad?  Woi lebai samdol disini saya nak buktikan bahawa islam itu bermula di becca/Petra sebagai kabah asal bukanya Mecca di arab Saudi! Dah kantoi maka lobai samdol tukar subject? Ataupun lobai samdol terlalu lemah iq untuk faham? Kekeke....
Agak2 apa tindakan mod terhadap sedemikian?

Kat board Isu Semasa dah banyak dia kena potong credits


Tapi kat sini takut pulak dia pakai nick sama pasal takut kena potong credit


Kena lah ko do your job accordingly ye mod



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-11-2018 10:56 AM | Show all posts
sam1528 replied at 4-11-2018 10:35 AM
Ha ha ha ha .... FOTHER-MUCKER dah pening & hilang akai .... kena tampar sikit aje

Mati2 dok kl ...

Samdol kau ni betul betul bodoh ke apa?

Kalau 100% tiada record sebelum 100-200 tahun kemangkatan nabi Muhammad macamana orang tau dan JAY Smith percaya  dia ada berbelas isteri dan mempunyai 4 orang anak perempuan? Dah tau nabi lahir pada 570 dan mangkat pada 630?

Sama seperti kamu, ramai kawan kamu kenal siapa kamu, akan tetapi biografi kamu ditulis selepas 10 tahun kamu mati! Itu pun kamu tak boleh fikir?

Sebab itu saya kata kamu terlalu bodoh dan terlalu lemah IQ untuk berfikir!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-11-2018 10:58 AM | Show all posts
Edited by FOTHERMUCKER2 at 4-11-2018 11:58 AM
sam1528 replied at 4-11-2018 10:35 AM
Ha ha ha ha .... FOTHER-MUCKER dah pening & hilang akai .... kena tampar sikit aje

Mati2 dok kl ...

Betul betul lembab kamu ni..cuba baca betul betul.
10 century ka? Mabuk ka kamu lebai samdol? Kamu sememangnya tak faham english ataupun kamu lembam? Ataupun juga kamu fikir nabi Muhammad telah dilahirkan Islam seperti kamu? Buka mata sahaja terus jadi Muslim seperti kamu!



Kalo dah nothing being recorded about the Petra Region until 10CE , macamana ko boleh mati2 klaim ada bukti yg Petra adalah tempat Nabi Muhammad(saw) dilahirkan & Islam bermula di situ?

Konfom pulak tu the Haroun Mountain adalah tempat suci utk kristian

Ko tak kureng fasih english ye .... mati2 pulak klaim duduk kat UK ... buat malu aje

LOL , nampak gaya ko tak pakai otak lah tambi ... Islam lain , kristian lain tau

Ko asyik kontradik diri sendiri aje ....

TQ lah , ko baru saje refute apa yg si non scholar Jay Smith klaim .... dok setuju dgn aku pulak ... TQ ye tambi

Kah kah kah .... FOTHER-MUCKER dah mula kontradik diri sendiri & sokong pendirian geng muslim pulak

Dah pening ka tambi? Kena tampar sikit aje ... dah mula mabuk & hilang akai




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-11-2018 11:06 AM | Show all posts
SERONOKNYA MEMPERBODOHKN LEBAI SAMDOL YANG TERLlU LOW IQ

Calling @Maideen.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-11-2018 11:09 AM | Show all posts
Edited by FOTHERMUCKER2 at 4-11-2018 11:54 AM

Dah kantoi bodoh lembam low IQ panggil mod dan panggil backup yang 2x5 seperti kamu pula?

Lebai samdol panggil saya tambi mabuk ok pula?

Ke lebai samdol dah nangis nangis siap panggil mod?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-11-2018 12:29 PM | Show all posts
Edited by FOTHERMUCKER2 at 4-11-2018 12:37 PM
sam1528 replied at 4-11-2018 01:12 AM
Ha ha ha ha .... FOTHER-MOCKER dah kantoi dimalukan dgn terhina sekali

Tetiba lari kepada isu  ...

Alahai lebai samdol lemah english!

The first house of worship making reference to the Kabah, Kabah itu dengan sendirinya adalah kiblat bagi orang islam.
Ataupun kiblat kamu bukan ke arah kabah?
Bagi tau saya kiblat kamu ke arah mana? Jerusalem? Batu cave?



The first house of worship
Making reference to the Ka'bah, Allah Almighty, tells us in the Quran that it was (what means):The first house (of worship) established for mankindwas that at Bakkah (Makkah) C blessed and a guidance for the worlds.[Quran 3: 96]


Dalam pemahaman kamu apa erti guidance for
the worlds?  Kamu pusing Macamana sekali pun ianya tetapi memberi maksud ke arah mecca kerana di mecca itu ada kaaba dan kaaba itu adalah kiblat bagi orang Islam.

Jadi surah 3:96 itu memberitahu bahawa kiblat orang Islam adalah kaaba mecca. Bukan arah kiblat lebai samdol arah ke batucave!

Sebab itu saya kata kamu lemah untuk memahami apa yang kamu baca..IQ pun tarak! Dah kantoi lemah english dan lembam buat buat lah underline ka apa ka..mengaku sahajalah yang diri kamu tu bodoh dah low IQ
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2018 05:38 PM | Show all posts
Edited by sam1528 at 4-11-2018 07:07 PM
FOTHERMUCKER2 replied at 4-11-2018 04:08 AM
mungkin 1000 tahun dahulu arab tak pernah fikir pun bahawa selepas 1000 tahun manusia boleh menggu ...

Ha ha ha ha .... berbuih buih FOTHER-MUCKER bagi bio si non scholar Jay Smith

Hmm , MA dia about Islamic Studies kat Fuller Theological Seminary ye?

Ni contoh terbaik yg di belajar Islam kat Gereja ... patut pon buat one mistake after another

PhD kat SOAS tak habis lah tambi. Macamana nak buat PhD kat sana , 15 thn pon tak mampu habiskan

Tu pasal dia lari ke Melbourne School of Theology

Hmmm ... duduk kat UK & kononnya buat PhD kat Melbourne ye ....

Sounds like this is postal PhD aje. Bagi self addressed envelope & lepas a certain time sampai lah certificate thru mail

Hmmm ... sounds like you lah , belajar Islam kat gereja ... patut pon si non scholar Jay Smith to hero ko

Oops ... terbarai lagi pekung geng liberal ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2018 05:49 PM | Show all posts
Edited by sam1528 at 4-11-2018 07:07 PM
FOTHERMUCKER2 replied at 4-11-2018 10:56 AM
Samdol kau ni betul betul bodoh ke apa?

Kalau 100% tiada record sebelum 100-200 tahun kemangka ...

Ha ha ha ha ... FOTHER-MUCKER dah tersepit & skg dok terial mintak tolong

Aiiik? Cakap pasal apa si mamat non scholar Jay Smith percaya pulak
Samdol kau ni betul betul bodoh ke apa?

Kalau 100% tiada record sebelum 100-200 tahun kemangkatan nabi Muhammad macamana orang tau dan JAY Smith percaya  dia ada berbelas isteri dan mempunyai 4 orang anak perempuan? Dah tau nabi lahir pada 570 dan mangkat pada 630?

Sama seperti kamu, ramai kawan kamu kenal siapa kamu, akan tetapi biografi kamu ditulis selepas 10 tahun kamu mati! Itu pun kamu tak boleh fikir?

Sebab itu saya kata kamu terlalu bodoh dan terlalu lemah IQ untuk berfikir!

Apa dia percaya atau tak percaya is not my concern tapi ko buat sama mistake macam si mamat non scholar Jay Smith

Ni rujukkan dari ko tau :


Jelas catat - Historically , nothing is recorded about the Petra region until the tenth century AD. In his Kitab al Tabik wal-Ishraf Al Mas'ud (d 957) refers to the Haroun mountain as a holy mountain of the Christians (de Goeje 1967 , 143-144

Macamana skg tambi? Kalo tak ada record , macamana ko boleh klaim Islam & Nabi Muhammad(saw) bermula kat Petra? Kononnya mekkah adalah Petra?

Belum habis lagi tu : Haroun Mountain adalah tempat holy bagi kristian

Errr ... kalo ko masih blur , Nabi Muhammad(saw) muslim tau

Islam lain ... Kristian lain tau

Ko dah londehkan diri ko sendiri lah tambi ....

Berbuih buih lah ko dok menyodok yodok hidung & kepala ko kata Islam bermula dari Petra ....

Rujukkan ko kata tak ada rekod & ini lagi best : Kristian pulak bertapak kuat kat sama

Apa sudah jadik tambi? Lu sudah kantoikan diri sendiri .... alahai - punyalah kantoi dimalukan dgn terhina sekali

Kah kah kah .... kesian ... tapi ini biasak lah kalo libatkan FOTHER-MUCKER , ko bukan cerdik sgt
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2018 05:50 PM | Show all posts
FOTHERMUCKER2 replied at 4-11-2018 11:09 AM
Dah kantoi bodoh lembam low IQ panggil mod dan panggil backup yang 2x5 seperti kamu pula? ...

Ha ha ha ha ... tak lama kena lah potong credit

Ko akan kena lagi lah tambi

Serial offender ... nak kata apa

Hati dah terbakar , muka pon dah hitam


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-11-2018 06:48 PM | Show all posts
sam1528 replied at 4-11-2018 05:49 PM
Ha ha ha ha ... FOTHER-MUCKER dah tersepit & skg dok terial mintak tolong

Aiiik? Cakap pasal ap ...

Hehehe...saya nak panggil kamu dol tapi disebabkan oleh kerana nama kamu sam maka jadi lah  samdol iatu lebai samdol.

Apa dia 10 century? Nampak sangat kau ni samdol!
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2018 06:54 PM | Show all posts
Edited by sam1528 at 4-11-2018 07:09 PM
FOTHERMUCKER2 replied at 4-11-2018 12:29 PM
Alahai lebai samdol lemah english!

The first house of worship making [/ba ...

Ha ha ha ha ... skg aku boleh konfom 10000% yg FOTHER-MUCKER amat kureng fasih english

Ini bukti dia :
Alahai lebai samdol lemah english!

The first house of worship making reference to the Kabah, Kabah itu dengan sendirinya adalah kiblat bagi orang islam.
Ataupun kiblat kamu bukan ke arah kabah?
Bagi tau saya kiblat kamu ke arah mana? Jerusalem? Batu cave?



The first house of worship
Making reference to the Ka'bah, Allah Almighty, tells us in the Quran that it was (what means):The first house (of worship) established for mankindwas that at Bakkah (Makkah) C blessed and a guidance for the worlds.[Quran 3: 96]


Dalam pemahaman kamu apa erti guidance for
the worlds?  Kamu pusing Macamana sekali pun ianya tetapi memberi maksud ke arah mecca kerana di mecca itu ada kaaba dan kaaba itu adalah kiblat bagi orang Islam.

Jadi surah 3:96 itu memberitahu bahawa kiblat orang Islam adalah kaaba mecca. Bukan arah kiblat lebai samdol arah ke batucave!


Sebab itu saya kata kamu lemah untuk memahami apa yang kamu baca..IQ pun tarak! Dah kantoi lemah english dan lembam buat buat lah underline ka apa ka..mengaku sahajalah yang diri kamu tu bodoh dah low I

Ha ha ha ha ... he he he he , pada diri ko yg amat kureng fasih english , frasa 'full of blessing and of guidance for all kinds of being' pada Quran3:96 adalah memberi tau arah Qibla lah ; ie. 'guidance' tu bermakna bagi tau arah menghadap kaabah sebagai Qibla lah

Aku dah tak larat gelak : Aku betul2 jatuh dari kerusi pasal gelak tak habis & kuat sgt

Apa pasal lah ko ni teruk sgt? Mati2 pulak tu klaim duduk kat UK ... malulah tambi

Kan aku dah kata , baca lah ayat sebelum & selepas supaya ko paham apa yg dicatat

Quran3:97 n it are Signs Manifest; (for example), the Station of Abraham; whoever enters it attains security; Pilgrimage thereto is a duty men owe to Allah,- those who can afford the journey; but if any deny faith, Allah stands not in need of any of His creatures.

Kalo kita sambung frasa tersebut ayat2 96 & 97: Full of blessing and of guidance for all kinds of beings: ... In it are Signs Manifest; (for example), the Station of Abraham

Jadik 'guidance' pada Quran3:96-97 adalah bimbingan atau petunjuk kepada tanda2 Nabi Ibrahim(as) berkaitan kaabah

Ni dia Tafsir Ibn Kathir(kan aku dah bagi sebelum ini) :

﴿وَهُدًى لِّلْعَـلَمِينَ﴾
(and a guidance for Al-`Alamin.)
﴿فِيهِ ءَايَـتٌ بَيِّـنَـتٌ﴾

(In it are manifest signs) ﴿3:97﴾, means, clear signs that Ibrahim built the Ka`bah and that Allah has honored and blessed it. Allah then said,

Nak lagi tafsir? Ni pulak Al Qushairi Tasfir :
Bakka a blessed place and a guidance to all the worlds. Therein are clear signs the station of Abraham; and whoever enters it is secure. It is the duty of people toward God to make the pilgrimage to the House if he is able to make his way there...

.... These are but relics and stones yet These traces of ours point to us. So after we [are gone] look to the traces. It is said that the House is stone but not all stone is alike. [It is] stone but it causes the hearts of the lovers to awaken muzʿij and the souls of the poor fuqarÌ to leap munfij. Indeed for the hearts of some it is cooling and pleasant muthlij wa-mubhij and for the hearts of others [it is] stimulating and arousing munfij wa-muzʿij. [What people see in the House depends on the] different types [of people]:

Kalo nak kata arah menghadap .. .senang aje .. akan ditranslate : 'direction facing' atau 'facing direction'

Ha ha ha ha .... pada diri ko yg amat kureng fasih english & tak berapa cerdik .... guidance = arah menghadap

Ko tak pernah terpikir ke .... guidance = petunjuk / bimbingan ???

Ko tak perasan ke , tak disebut Qibla langsung pada ayat2 tersebut

Patut pon , korang geng liberal mati2 klaim : maria was beautiful = maria lebih cantik dari sirin

LOL , ini aku kena tag org lain

Wooooi! Korang tau tak , FOTHER-MUCKER mati2 klaim 'guidance' dlm Quran3:96 adalah 'arah mengadap' atau 'facing direction'

Tu pasal dok merepek ttg Qibla aje dlm Quran3:96-97 (tapi ayat2 tersebut tak catat pon ttg Qibla)

Kah kah kah ... terbarai lagi pekung FOTHER-MUCKER ... teramat amat kureng fasih english

@Redskin
@sofea_uk
@kopokleko
@Mashimaru83
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-11-2018 06:59 PM | Show all posts
sam1528 replied at 4-11-2018 06:54 PM
Ha ha ha ha ... skg aku boleh konfom 10000% yg FOTHER-MUCKER amat kureng fasih english

Ini bukt ...

Tak boleh tahan layan lebai samdol lembam ni!

Kau sememangnya telah dilahirkan untuk jadi low IQ dan lembam!
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2018 07:01 PM | Show all posts
Edited by sam1528 at 4-11-2018 07:05 PM
FOTHERMUCKER2 replied at 4-11-2018 06:48 PM
Hehehe...saya nak panggil kamu dol tapi disebabkan oleh kerana nama kamu sam maka jadi lah  samdol ...

Ha ha ha ha .... FOTHER-MUCKER dah gelabah

LOL ... Ok 10 century in CE berapa?

Ni pulak merapu ko :
Hehehe...saya nak panggil kamu dol tapi disebabkan oleh kerana nama kamu sam maka jadi lah  samdol iatu lebai samdol.

Apa dia 10 century? Nampak sangat kau ni samdol!

This is not the issue lah tambi , isu skg ada 2 iaitu :

(1) Kalo dah tak ada information macamana ko mati2 kata Nabi Muhammad(saw) & Mekkah adalah kat Petra?
Banyak information lain yg konfom Islam bermula dari Petra adalah salah

(2) Tempat tersebut adalah tempat Kristian ... kalo ko tak tau , Islam & Kristian lain tau

Unearthing of Islamic Pottery doesn't tell you Islam bermula kat Petra , you are talking about pottery aje

It simply means muslims were there

LOL ... senang macam ni pon ko tak paham

Apa yg ko paham sebenarnya?

Guidance = arah menghadap kot .... ha ha ha ha

Apa lah teruk sgt ko ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2018 07:05 PM | Show all posts
FOTHERMUCKER2 replied at 4-11-2018 06:59 PM
Tak boleh tahan layan lebai samdol lembam ni!

Kau sememangnya telah dilahirka ...

Ha ha ha ha ha ... FOTHER-MUCKER yg amat2 kureng fasih english

Apa tu?

Pada pahaman ko 'guidance = arah menghadap'

Guys ... you need to check this out : Ikut pahaman songsang FOTHER-MUCKER 'guidance = arah menghadap' pada Quran3:96

Ni lah akan terjadi kalo belajar Islam dari gereja

Tak larat aku gelak .... kah kah kah


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-11-2018 07:08 PM | Show all posts
sam1528 replied at 4-11-2018 07:05 PM
Ha ha ha ha ha ... FOTHER-MUCKER yg amat2 kureng fasih english

Apa tu?

Bila samdol dah kantoi bodoh mulalah buat andaian sendiri. Tak boleh tahan betul kau ni lebai samdol

Lebih baik kau semayam hajat sahaja leh minta tohan jadikan kamu cerdik sikit!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-11-2018 07:13 PM | Show all posts
sam1528 replied at 4-11-2018 07:05 PM
Ha ha ha ha ha ... FOTHER-MUCKER yg amat2 kureng fasih english

Apa tu?

Samdol saya letih la layan lobai low IQ seperti kamu ni. 10century lah, tiada siapa kenal Nabi Muhammad lah dan banyak lagi kebodohan kamu, tapi nak tunjuk cerdik. Memang ternyata kamu lembam dan low IQ.  Cara kamu. Erfikir tak seperti manusia normal
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.086429s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list