Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4991
View
237
Reply

Adakah ini sejarah asal islam yang telah di manipulasi oleh bangsa arab?

[Copy link]

Author: FOTHERMUCKER2       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 6-11-2018 08:16 PM | Show all posts
sam1528 replied at 6-11-2018 07:06 PM
Baaaaahwahwahwa .... lobai mat slow v2 dah habis modal

Apa yg ko cuba nak kata ni? Langsung tak ...

Samdol si lobai keluar estate dah kantoi bodoh gila dan low iq. Memang jenis manusia tiada kemaluan. BI kelaut maklumlah pure melayu keluar estate jumpa computer dan internet! Kekeke....samdol oh samdol
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-11-2018 08:29 PM | Show all posts
Edited by FOTHERMUCKER2 at 6-11-2018 08:37 PM
Gingerly replied at 6-11-2018 08:16 PM
Sungguh Kami (sering) melihat mukamu menengadah ke langit, maka sungguh Kami akan memalingkan kamu ...

Lobai samdol keluar estate tengah semayam menghadap kelangit


Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2018 08:50 PM | Show all posts
Edited by sam1528 at 6-11-2018 08:57 PM
Gingerly replied at 6-11-2018 08:16 PM
Sungguh Kami (sering) melihat mukamu menengadah ke langit, maka sungguh Kami akan memalingkan kamu ...

Ko kena tanya si lobai mat slow v2   @FOTHER-MUCKER

Dia yg mati2 klaim perkataan 'guidance' pada Quran3:96 (Yusuf Ali Translation) adalah : solat menghadap Qibla (kaabah)

Jadik to be consistant phrase 'guidance to heavens'pada Quran2:144 (Yusuf Ali Translation) adalah solat menghadap langit

Ni lah dia mentality geng liberal tapi si lobai mat slow v2 ni pelik sikit

Baik ko bagi nasihat sikit pada geng ko tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2018 08:55 PM | Show all posts
FOTHERMUCKER2 replied at 6-11-2018 08:16 PM
Samdol si lobai keluar estate dah kantoi bodoh gila dan low iq. Memang jenis manusia tiada kemalua ...

Ha ha ha ha ... lobai mat slow v2 dah tak mampu bagi apa fakta lagi

Hanya tau merapu & maki hamun macam ni :
Samdol si lobai keluar estate dah kantoi bodoh gila dan low iq. Memang jenis manusia tiada kemaluan. BI kelaut maklumlah pure melayu keluar estate jumpa computer dan internet! Kekeke....samdol oh samdol
Ni semua belajar dari mak pak lah ... semasa membesar dok tengok mak pak ko maki hamun org lain

Keluarga yg tak ada kelas ... nak kat apa

Tak betul ke ko mati2 klaim 'guidance' pada Quran3:96 adalah solat menghadap kiblat?

Ikut logik songsang ko , ko solat menghadap langit kalo ikut Quran1:144 dgn phrase 'for guidance to the heavens' , lebih kurang macam ni :

Kah kah kah ... ni lah cara lobai mat slow solat ikut 'for guidance to teh heavens' pada Quran2:144

Hmm ... teramat amat kureng fasih english


Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2018 09:06 PM | Show all posts
Edited by sam1528 at 6-11-2018 09:19 PM
FOTHERMUCKER2 replied at 6-11-2018 08:29 PM
Lobai samdol keluar estate tengah semayam menghadap kelangit

He he he he ... lobai mat slow v2 dah mula nak bohong

Kesian tengok ko .... bila kantoi dimalukan dgn terhina sekali ... aiiik pusing cakap pulak macam ni:
[tr][/tr]
Lobai samdol keluar estate tengah semayam menghadap kelangit












        

Apa agak2 yg ko dah cakap? Pada Quran3:96 (Yusuf Ali Translation) 'guidance' = arah menghadap ye

LOL , maknanya pada Quran2:144 , 'guidance to the heavens' = arah menghadap langit

Hmmm ... dah malu lah tu bila terbarai cara ko solat ... tu pon kalo ko solat

Kesian tambi lobai mat slow v2 .... kan dah malu

Tapi nak jaga muka pulak kat @Gingerly

Terpaksa lah membohong .....

Kalo nak bohong pon , PRO lah sikit

Ni lah dia penangan belajar Islam kat gereja

Kah kah kah .... lobai mat slow v2 ... hati dah terbakar .... muka dah hitam & teramat amat kureng fasih english
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2018 09:17 PM | Show all posts
Edited by sam1528 at 6-11-2018 09:18 PM
FOTHERMUCKER2 replied at 6-11-2018 08:29 PM
Lobai samdol keluar estate tengah semayam menghadap kelangit

Oh yeah , BTW perkataan 'semayam' ni bermaksud
duduk di atas takhta
Perkataan yg ko nak adalah either
- sembahyang     or
- solat

Ha ha ha ha .... hang dah kalut lah lobai mat slow v2

Apa ko buat semuanya tak betul pasal ko dah gelabah

Macamana dgn cara ko solat menghadap langit?

Macam ni :


atau macam ni:


Kah kah kah ... ko dah jadik bahan ketawa geng muslim lah tambi

Kesian lobai mat slow v2 .... terkonteng konteng lah sorang pasal geng semua dah lari

Dok ketak lutut lah tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-11-2018 10:23 PM | Show all posts
Edited by FOTHERMUCKER2 at 6-11-2018 10:41 PM
sam1528 replied at 6-11-2018 09:17 PM
Oh yeah , BTW perkataan 'semayam' ni bermaksud
Perkataan yg ko nak adalah either
- sembahyang   ...

seperti mana apa  yang saya bagi tau sebelum ni..Quran 3:96 Kau pusing macamana sekalipun ianya akan tetap memberi maksud hala ke kiblat kerana itu adalah arah orang islam semayam, cuma samdol bodoh keluar estate sahaja semayam hala ke batu cave!

Kau bodohla kerana tiada common sense dan tidal faham apa itu read between the line!

Biasalah bila lobai keluar estate jumpa computer dan internet
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2018 10:42 PM | Show all posts
Edited by sam1528 at 6-11-2018 10:44 PM
FOTHERMUCKER2 replied at 6-11-2018 10:23 PM
Sedative awak seperti mana yang says bagi tau..Kau pusing macamana sekalipun isnya akan tetap memb ...

Baaaahwahwahwa ... lobai mat slow v2 cuba nak kelentong lagi

Kesian kat ko ... berpusing tanpa arah ... (ie. chasing your own backside)
Sedative awak seperti mana yang says bagi tau..Kau pusing macamana sekalipun isnya akan tetap memberimaksud hala ke kiblat kerana itulah arah orang islam semayam, cuma samdol bodoh keluar estate sahaja semayam hala ke batu cave!

Kau bodohla kerana tiada common sense dan tidal faham apa itu read between the line!

Biasalah bila lobai keluar estate jumpa computer dan internet

Kalo ko mati2 klaim 'guidance' pada Quran3:96 (Yusuf Ali) adalah arah menghadap kaabah

Then pada pemahaman ko yg teramat amat kureng fasih english pada Quran2:144 (Yusuf Ali) ;  'guidance to the heavens' = arah menghadap langit , pasal ko mati dgn pahaman yg kaabah kat langit (tuuuu dia)

Jadik cara ko solat ... oops semayam adalah macam :

atau



LOL ... ko dah tersepit lah tambi

Tu lah ... dah lah teramat amat kureng fasih english , belajar pulak Islam kat gereja , geng liberal lah katakan

Ni lah padah dia ... hmmm ... amat kureng cerdik ye

Skg ko dah tak mampu lawan dgn fakta lagi ... maki hamun aje lah (ikut cara ko dipebesarkan oleh mak pak ko)

Kah kah kah .... kesian tengok lobai mat slow v2 ... diri tu dah terlondeh habis ... geng pon dah tak ada , semua dah lari

Aku tengok macam ko nak menangis aje .... alahai ... kesiannya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-11-2018 11:54 PM | Show all posts
Edited by FOTHERMUCKER2 at 7-11-2018 02:26 AM
sam1528 replied at 6-11-2018 10:42 PM
Baaaahwahwahwa ... lobai mat slow v2 cuba nak kelentong lagi

Kesian kat ko ... berpusing tanpa  ...

Bilamana lobai estate terlalu bodoh bila baca hadap kelangit terus fikir mati mati hadap kelangit.

Sila tengok posting saya #75 ada tafsiran kata menghadap ke langit? Sebab itu saya kata samdol adalah lobai estate yang paling bodoh kerana tiada common sense!. Mesti lobai samdol dah teramat malu kerana kebodohan kamu yang tidak faham english!
Pada fahaman saya menghadap ke langit ataupun menghadap ke syurga ianya memberi maksud arah keredhaan tohan ataupun kearah apa yang tohan mahukan ataupun berkenan ataupun kearah apa yang tohan kehendaki ataupun kearah yang di kehendaki oleh tohan . Tiada kena mengena dengan langit ataupun syurga sepertimana apa yang kau fikirkan. Habisla samdol lobai estate bertambah confuse....



DR. GHALI We have already seen the turning about of your face to the heaven; so We will indeed definitely turn you towards a Qiblah (Literally: their Qiblah) that shall satisfy you. So turn your face towards the Inviolable Mosque; and wherever you are, then turn your faces towards it. And surely the ones to whom the Book was brought do indeed know that it is the Truth from their Lord; and in no way is Allah ever heedless of whatever they do.
SHAKIR
Indeed We see the turning of your face to heaven, so We shall surely turn you to a qiblah which you shall like; turn then your face towards the Sacred Mosque, and wherever you are, turn your face towards it, and those who have been given the Book most surely know that it is the truth from their Lord; and Allah is not at all heedless of what they do.


Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 05:08 AM | Show all posts
FOTHERMUCKER2 replied at 4-11-2018 10:31 AM
Saya tak terkejut pun lebai samdol kerana kamu sukar nak faham! Sedangkan yang ini pun kamu tak fa ...

FM , untuk pengetahuan anda, kiblat sebelum mecca  ialah baitul muqaddis dan rasulullah saw mendapat mandate daripada Allah mengerjakan solat 5 waktu dan bertukar arah kiblat pada israa dan mikraj.

so that simple.

kenapa puak puak anda bila tak boleh hujah suka personal attack , i nampak kebanyakan dalam ini Sam dah bagi semua facts.

so?
i mea hujah you tak hold water lah you ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2018 07:42 AM | Show all posts
Edited by FOTHERMUCKER2 at 7-11-2018 09:32 AM
mbhcsf replied at 7-11-2018 05:08 AM
FM , untuk pengetahuan anda, kiblat sebelum mecca  ialah baitul muqaddis dan rasulullah saw mendap ...

Dah tengok documentary ni? https://m.youtube.com/watch?v=qOnGvzVceVo

Tengok lah..kalau tanya orang islam walaupun selepas mereka tengok documentary tu mereka akan tetap bagi tau arah kiblat pertama di Jerusalem, saya pun tau dan saya juga pernah bagi tau! Tetapi jika kita tengok documentary tu ianya bermaksud kiblat pertama adalah becca/Petra di Jordan, kedua Jerusalem dan ketiga adalah Mecca arab Saudi dan selebihnya adalah berbentuk parallel, Semua tu saya dah bagi tau pada thread board issue semasa https://mforum1.cari.com.my/foru ... 21&extra=page%3D13 DAN https://mforum1.cari.com.my/foru ... ra=page%3D14&page=7 . Malas nak ulangi banyak kali.

Kalau mengikut documentary tu di dalam quraan dan hadis banyak memberitahu tentang becca/Petra di Jordan termasuk Landscaping, goergraphy, archeology sama seperti apa yang diberitahu didalam quraan dan hadis.

Dalam quraan hanya memberitahu tentang Mecca di arab Saudi hanya sekali sahaja. Kamu pernah dengar artifact yang di jumpai di Mecca walaupun mereka menggali sana sini untuk membuat dan mendirikan banggunan? Dan peta pertama Mecca di arab Saudi sana hanya tercatat ..kalau tak silap saya untuk pertama kalinya pada 9 century AD 9 century AD!.

Kalau pergi mana mana museum pun termasuk LONDON dan PARIS tidak pernah ada tentang pre islamic artifact yang pernah dijumpai di mecca arab saudi..akan tetapi kita boleh lihat artifacts yang mereka jumpa di baitul muqaddas dan becca/petra jordan termasuk juga artifects yang merka jumpa di arab saudi iatu 4000 tahun dahulu TETAPI KENAPA TIADA ARTIFACT DARI MECCA ARAB SAUDI?...dan juga kamu harus fikir peta pada waktu di likar oleh orang islam! Jadi kenapa peta pertama Mecca arab Saudi hanya bermula pada 9 century AD? kenapa Mecca..tiada didalam peta sebelum 9 century AD?

SILA TERANGKAN APA FACTS YANG SAMDOL TU BAGI? BI PUN SUSAH NAK FAHAM! AND PLEASE LISTKAN FACTS APA YANG SAMDOL BAGI TAU! apa yang dia tau hanyalah memutarbelitkan sahaja dan copypaste benda yang sama..lagi dan lagi!





Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 10:06 AM | Show all posts
FOTHERMUCKER2 replied at 7-11-2018 07:42 AM
Dah tengok documentary ni? https://m.youtube.com/watch?v=qOnGvzVceVo

Tengok lah..kalau tanya or ...

ya Allah , hanya kerana mauscript itu yg boleh kita argue validationnya you dah ambik surface / face value

ni - pada org yg tak faham Islam , depa percaya je nabi berjumlah 25 org , itulah rasul tapi sure anda terkejut kot kalau manuscript lain atau islam kata ada nabi so and so

so anda kata ia salah sebab apa yg anda tahu ialag rasul dan nabi  hanya 25 ye?
sure anda hanya percaya nabi dalam kalangan bangsa arab je, kan?

i can see the confusion

sebab tu kekelairuan pada tahap asas.


Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 10:08 AM | Show all posts
FOTHERMUCKER2 replied at 7-11-2018 07:42 AM
Dah tengok documentary ni? https://m.youtube.com/watch?v=qOnGvzVceVo

Tengok lah..kalau tanya or ...

Nabi , NABI dan rasul wujud je di mana mana, dan ada rasul yg diturinkan kitab suci - yg kitahu yg utama dan nabi je depa pakai suhuf

so , i mean tak boleh nak kata sa kata ada binaan sama macam Mekah anda kata itu kiblat

itu hypothesis depa.

itu HYPOTHESIS saja

ya Allah ...


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2018 10:32 AM | Show all posts
Edited by FOTHERMUCKER2 at 7-11-2018 10:34 AM
mbhcsf replied at 7-11-2018 10:06 AM
ya Allah , hanya kerana mauscript itu yg boleh kita argue validationnya you dah ambik surface / fa ...

apa awak cakap ni? seperti ini sahaja penerangan awak?
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 10:52 AM | Show all posts
Edited by sam1528 at 7-11-2018 11:06 AM
FOTHERMUCKER2 replied at 6-11-2018 11:54 PM
Bilamana lobai estate terlalu bodoh bila baca hadap kelangit terus fikir mati mati hadap kelangit{ ...

Ha ha ha ha ... lobai mat slow v2 dok pusing kejar backside sendiri

You are sooo inconsistent lah tambi :
Bilamana lobai estate terlalu bodoh bila baca hadap kelangit terus fikir mati mati hadap kelangit.

Sila tengok posting saya #75 ada tafsiran kata menghadap ke langit? Sebab itu saya kata samdol adalah lobai estate yang paling bodoh kerana tiada common sense!. Mesti lobai samdol dah teramat malu kerana kebodohan kamu yang tidak faham english!
Pada fahaman saya menghadap ke langit ataupun menghadap ke syurga ianya memberi maksud arah keredhaan tohan ataupun kearah apa yang tohan mahukan ataupun berkenan ataupun kearah apa yang tohan kehendaki ataupun kearah yang di kehendaki oleh tohan . Tiada kena mengena dengan langit ataupun syurga sepertimana apa yang kau fikirkan. Habisla samdol lobai estate bertambah confuse....



DR. GHALI We have already seen the turning about of your face to the heaven; so We will indeed definitely turn you towards a Qiblah (Literally: their Qiblah) that shall satisfy you. So turn your face towards the Inviolable Mosque; and wherever you are, then turn your faces towards it. And surely the ones to whom the Book was brought do indeed know that it is the Truth from their Lord; and in no way is Allah ever heedless of whatever they do.
SHAKIR
Indeed We see the turning of your face to heaven, so We shall surely turn you to a qiblah which you shall like; turn then your face towards the Sacred Mosque, and wherever you are, turn your face towards it, and those who have been given the Book most surely know that it is the truth from their Lord; and Allah is not at all heedless of what they do.

Ko gunakan Yusuf Ali Translation utk Quran3:96 tapi beralih kepada Dr Ghali & Shakir translations pada Quran2:144

Kan aku dah kata , inconsistency is a sign of failure

Dah more than 2 times ko kitar semula argumen kureng cerdik ko tu .... dah habis modal kot?

Oops ... sila rujuk kat underlined aku kat apa ko cakap


Aiiik! Tukar cakap pulak ... skg 'guidance' pada Quran3:96 (Yusuf Ali) adalah

Pada fahaman saya menghadap ke langit ataupun menghadap ke syurga ianya memberi maksud arah keredhaan tohan ataupun kearah apa yang tohan mahukan ataupun berkenan ataupun kearah apa yang tohan kehendaki ataupun kearah yang di kehendaki oleh tohan .
Awal2 cakap macam ni pulak , post#30 :
The first house of worship
Making reference to the Ka'bah, Allah Almighty, tells us in the Quran that it was (what means):The first house (of worship) established for mankindwas that at Bakkah (Makkah) C blessed and a guidance for the worlds.[Quran 3: 96]


Dalam pemahaman kamu apa erti guidance for
the worlds?  Kamu pusing Macamana sekali pun ianya tetapi memberi maksud ke arah mecca kerana di mecca itu ada kaaba dan kaaba itu adalah kiblat bagi orang Islam.
Jadi surah 3:96 itu memberitahu bahawa kiblat orang Islam adalah kaaba mecca. Bukan arah kiblat lebai samdol arah ke batucave!
Awal2 ko mati2 klaim 'guidance' pada Quran3:96 adalah 'arah menghadap'


Bila dah kena tampar , tetiba 'guidance' jadik 'arah keredhaan tuhan' pulak

Ko ni dok konar baring sampai telinga ko pon dah cecah jalan

Jadik skg ko tak mengaku lah s̶o̶l̶a̶t̶ semayam macam ni :


Sampai skg ko amat takut nak bagi rujukkan dictionary ttg 'guidance'. Senang aje , ko tau ko akan kantoi dimalukan dgn terhina sekali

Kesian tengok ko. Dah lah kesorangan & mati2 nak tonjolkan yg diri tu amat kurengcerdik & teramat amat kureng fasih english

Kah kah kah .... lobai mat slow v2 tak lama terkencing lah seluar
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2018 10:55 AM | Show all posts
Edited by FOTHERMUCKER2 at 7-11-2018 11:10 AM
mbhcsf replied at 7-11-2018 10:08 AM
Nabi , NABI dan rasul wujud je di mana mana, dan ada rasul yg diturinkan kitab suci - yg kitahu yg ...



binana petra sama seperti mekah? fahaman awak seperti lobai samdol juga! seriously saya tak faham apa apa pun yang awak cuba sampaikan.





Nabi , NABI dan rasul wujud je di mana mana, dan ada rasul yg diturinkan kitab suci - yg kitahu yg utama dan nabi je depa pakai suhuf

so , i mean tak boleh nak kata sa kata ada binaan sama macam Mekah anda kata itu kiblat

itu hypothesis depa.

itu HYPOTHESIS saja

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2018 11:02 AM | Show all posts
Edited by FOTHERMUCKER2 at 7-11-2018 11:12 AM
sam1528 replied at 7-11-2018 10:52 AM
Ha ha ha ha ... lobai mat slow v2 dok pusing kejar backside sendiri

You are sooo inconsistent l ...

LOL...lobai estate dah online. quraan 3:96 tu bukan saya yang mula gunakan! sebab itu saya kata kamu ni adalah lobai samdol paling bodoh dan low iq di forum cari. atapun lobai estate mabok arak? cuba cari semula siapa yang mula mula copypaste quraan 3:96? dah kantoi bodoh mulalah memutarbelitkan fakta dan membuat andaian sendiri untuk kekononya menutup kebodohan kamu, akan tetapi kebodohan kamu memang tidak boleh ditutup lagi.

lobai samdol keluar estate sedang memutar lagi..yeah putar halim putar! Samdol apasal kau terlalu bodoh?
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 11:13 AM | Show all posts
Edited by sam1528 at 7-11-2018 11:17 AM
FOTHERMUCKER2 replied at 7-11-2018 11:02 AM
LOL...lobai estate dah online. quraan 3:96 tu bukan saya yang mula gunakan! sebab itu saya kata ka ...

Ha ha ha ha ... lobai mat slow v2 dah mula cakap pusing pasal nak lari

Ni pulak merapu ko :
LOL...lobai estate dah online. quraan 3:96 tu bukan saya yang mula gunakan! sebab itu saya kata kamu ni adalah lobai samdol paling bodoh dan low iq. atapun lobai estate mabok arak? cuba cari semula siapa yang mula mula copypaste quraan 3:96? dah kantoi bodoh mulalah memutarbelitkan fakta.

Sapa mula cakap ttg Quran3:96? Aiik! Ko lah ... buat2 lupa pulak ye

LOL ... jadik klaim ko sekarang
- 'guidance' pada Quran3:96 (Yusuf Ali) = arah menghadap
- 'guidance' pada Quran2:144 (Shakir & Dr Ghali) = arah keredhaan tuhan

He he he he ... mana ko belajar semua ini ... kat University of Budweiser ke?

Tonggang dulu sampai 'eeeerrrrkkk' baru jawab ye

Hmmm ... banyak betul fahaman ko ttg perkataan 'guidance' ... ye lah pahaman org yg amat2 kureng cerdik & amat2 kureng fasih english

Cuba ko bagi pulak definisi 'guidance' dari dictionary ... ada berani ka tambi?

Kah kah kah ... mat slow v2 yg belajar Islam dari gereja & pahaman english dgn togok todi dulu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-11-2018 11:24 AM | Show all posts
Edited by FOTHERMUCKER2 at 7-11-2018 11:51 AM
sam1528 replied at 7-11-2018 11:13 AM
Ha ha ha ha ... lobai mat slow v2 dah mula cakap pusing pasal nak lari

Ni pulak merapu ko :

Siapa yang mula mula guna quraan 3;96?
sebab itulah saya kata kamu terlalu BODOH..kamu faham apa itu BODOH? ataupun lobai estate tak faham maksud BODOH? kalau lobai estate tak faham apa itu maksud BODOH pergi cermin diri tu dahulu..kemudian baru login ci semula.

inilah akibatnya bila lobai estate low iq + bodoh terlalu hyperactive..

btw lobai keluar estate faham ka BI? kalau mengikut fahamam lobai estate guidance dalam kontex ni bermaksud petunjuk/bimbingan..kepala hotak kau bermaksud petunjuk/bimbingan, kekeke..BI taraf estate jewww rupanya lobai samdol ni


Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 11:51 AM | Show all posts
FOTHERMUCKER2 replied at 7-11-2018 11:24 AM
Siapa yang mula mula guna quraan 3;96?
sebab itulah saya kata kamu terlalu BODOH..kamu faham apa ...

Ha ha ha ha ... lobai mat slow v2 dah mula pusing cakap pasal nak lari

Pasal apa ko merapu macam ni?
Siapa yang mula mula guna quraan 3;96?
sebab itulah saya kata kamu terlalu BODOH..kamu faham apa itu BODOH? ataupun lobai estate tak faham maksud BODOH? kalau lobai estate tak faham apa itu maksud BODOH pergi cermin diri tu dahulu..kemudian baru login ci semula.

inilah akibatnya bila lobai estate low iq + bodoh terlalu hyperactive..

btw lobai keluar estate faham ka BI? kalau mengikut fahamam lobai estate guidance dalam kontex ni bermaksud petunjuk/bimbingan, kekeke..BI taraf estate jewww rupanya lobai samdol ni

LOL , isu skg ko masih takut nak jawab : Ko nak lari ye ....

LOL ... jadik klaim ko sekarang
- 'guidance' pada Quran3:96 (Yusuf Ali) = arah menghadap
- 'guidance' pada Quran2:144 (Shakir & Dr Ghali) = arah keredhaan tuhan

He he he he ... mana ko belajar semua ini ... kat University of Budweiser ke?

Tonggang dulu sampai 'eeeerrrrkkk' baru jawab ye

Hmmm ... banyak betul fahaman ko ttg perkataan 'guidance' ... ye lah pahaman org yg amat2 kureng cerdik & amat2 kureng fasih english

Cuba ko bagi pulak definisi 'guidance' dari dictionary ... ada berani ka tambi?
Bila nak lari dok pusing cakap sapa mula cakap ttg Quran3:96

Antara ko & aku ... ko lah tambi ... buat lupa pulak ye

Betul lah aku kata 'guidance' = petunjuk / bimbingan

Ni dia definisi 'guidance' : : Definisi guidance
  • 1 Advice or information aimed at resolving a problem or difficulty, especially as given by someone in authority.
    he looked to his father for inspiration and guidance

2 The directing of the motion or position of something, especially an aircraft, spacecraft, or missile.
as modifier a laser guidance system
Hmm ... #2 tak boleh pakai in context pasal solat ni bukan aircraft atau spacecraft atau missle atau us being a projectile

Advice adalah nasihat (kalo ko tak tau lah) ... cuba jelaskan apa kaitan nasihat dgn petunjuk/bimbingan

Lagi sekali lobai mat slow v2 tonjolkan diri dia yg amat2 kureng cerdik & amat2 kureng fasih english

Alahai ... kesian lah dia ... dah menangis kat bucu katil

Kah kah kah .... lobai mat slow v2 sekali lagi tonjolkan yg diri tu amat2 kureng cerdik & amat2 kureng fasih english

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084431s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list