JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1381
View
14
Reply

Jom 'Melantak' Nasi Beriani 2kg Di Warung Mercik Shah Alam, Boleh Kongsi Sampai Lapan Orang

[Copy link]

Author: Cari-Nora       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-11-2018 12:47 PM | Show all posts |Read mode
Apa yang istimewanya Warung Mercik Shah Alam ini? Keunikan mereka ialah mereka menghidangkan Nasi Beriani 2kg!


Ia bukanlah untuk seorang makan kecuali anda benar-benar kuat melantak dan pelahap.


Foto:Facebook



Hidangan ini sebenarnya untuk dikongsi 6 hingga 8 orang! Selain nasi beriani mereka turut menghidangkan menu lain seperti kacang pool, nasi ayam, bruschetta dan banyak lagi!


Foto:Facebook


Menu paling laku pula katanya ialah nasi kambing bakar. Kambing bakar yang dihidangkan di sini unik sedikit kerana disajikan bersama kuah cicah air asam resipi turun temurun.


Foto:Facebook


Anda perlu datang sendiri dan cuba baru tahu kelazatannya! Kepelbagaian menu di sini membolehkan anda datang beramai-ramai bersama sahabat handai atau kaum keluarga dan bertukar-tukar juadah untuk dirasai bersama.


Foto:Facebook


Restoran ini turut digemari warga Singapura berdasarkan ulasan-ulasan di laman Facebook warung ini.



Ada yang mendakwa bukan peminat nasi beriani pada asalnya namun mula suka meminati nasi beriani semenjak merasai kelazatan briyani Warung Mercik Shah Alam.


Foto:Facebook


Alamat :
No.49, Jalan Keluli al7/al
Kawasan Perindustrian Bukit Raja, Sek7, Shah Alam


Foto:Facebook


Mereka juga mempunyai cawangan di Kota Damansara. Tunggu apa lagi, jom terjah! -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2018 01:32 PM | Show all posts
@Vokuru sila belanja kaka
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2018 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasi arab i boleh lagi, tapi beriyani cannot go. Jadi ni satu talam berapa?
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2018 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Mary_jane: Nasi arab i boleh lagi, tapi beriyani cannot go. Jadi ni satu talam berapa?

sama la kiter, iols boleh makan nasi arob tapi nasi beriani tak suka
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2018 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya tuhan banyaknya
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2018 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak muak ke oiiii
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2018 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Harga mesti x4 punya.. Lebih baik makan satu2..
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2018 03:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Dan dan ada iklan kambinb golek ni kat cari
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2018 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Mary_jane: Nasi arab i boleh lagi, tapi beriyani cannot go. Jadi ni satu talam berapa?

Aah berapa ni?
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2018 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Pantas iols buka fb dia. Nasi beriani set gitu rm70. Ok lah kan? Eh ke kira mahal?
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 02:06 PM | Show all posts
ya allah merembes ayaq liur iols tgk gambar2x ni
kene JJCM lah ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2019 04:46 PM | Show all posts
wow nampak macam sedap boleh cuba nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2019 02:53 AM | Show all posts
mak aiii selambak
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu talam berapa ni?
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Harga camnee
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055788s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list