JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
173556
View
2504
Reply

Edisi Hanis Zalikha Kantoi Big Time: ¡°Nak Bercakap Dengan Yusuf Atau Marah Dia Mesti Tak Jadi Sebab Saya Tak Tahu Bahasa Inggeris. Jadi Saya Minta Isteri Sampaikan¡± - Hairul Azreen (Post #1998)

   Close [Copy link]

Author: Kangkung1M       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-11-2018 06:32 AM | Show all posts |Read mode
Edited by Kangkung1M at 20-1-2019 02:16 PM

Edisi Peghak Buih:
Hairul Azreen Masih Bangga Tunjuk Sikap Tidak Bertamadun Di Media Sosial.
Kali Ini Buat Onar Di Jepun Pula Dengan Membuang ¡®Sampah¡¯ ke Atmosfera.
"Moshi Moshi Polis, Sila Tangkap Dan Denda Ini Orang"


Hairul Azreen dan Hanis Zalikha kini dalam rangka percutian bersama ibu bapa dan adik-beradik Hanis menjelajah negara Jepun bermula di Tokyo, sejak seminggu lalu.

AA38.png

Banyak gambar dan video percutian di kongsi di laman sosial untuk tatapan followers mereka.

AA42.png

Penulis tertarik kepada satu video yang di muat naik oleh Hanis di Instagram Story.


Ceritanya bermula apabila Hanis membelikan belon ¡®foil¡¯ untuk anaknya, Yusuf Iskandar. Malangnya belon yang menjadi pilihan Yusuf tidak menepati citarasa Hanis yang mahu segala yang terpotret sepanjang percutian mereka ini tampak ¡®classy¡¯.

AA65.png

Selepas mengambil gambar Yusuf bersama belon tersebut, mereka sekeluarga pun keluar meninggalkan hotel penginapan iaitu Tokyo Disneyland Hotel menuju ke DisneySea theme park.

AA57A.png

Kerana tidak mahu Yusuf membawa belon itu bersamanya, Hairul dengan sengaja telah melepaskan belon yang diisi dengan gas helium ke udara.

AA57.png

Scene membuang sampah ke udara ini berlaku di pekarangan hotel. Dan yang pasti, ianya menjadi tontonan para tetamu dan juga petugas hotel.

AA57C.png
AA57B.png
AA57D.png
AA57E.png

Tahniah Hairul dan Hanis kerana mempromosikan nama Malaysia di persada dunia dengan sikap 'peghak¡¯ anda berdua membuang sampah merata-rata.

Bagaimana cara yang betul untuk melupuskan belon foil? Hairul dan Hanis, sila baca!

AA79.png

Peghak ke membuang sampah ke udara seperti ini? Ya, peghak! Peghak buih!

AA80.png

AA87.png


Penulis akhiri artikel ini dengan menitip komentar-komentar caritizen.

Semua komentar disunting daripada thread:
Hairul Azreen: Kutipan Filem Arahan Saya Eh Lakonan Saya Juta Dah (Posting #2391, dan ke atas)
Link: https://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1111776&extra=&page=96


Komentar Forumer wikedsaikel
Buat la perangai pelik pelik kat jepon tu. Silap haribulan kens tangkap terus bicara pastu masuk lokap.

Komentar Forumer kibodwatriuh
Ohemgee.
Fakenis tak sempat google ka how to dispose foil balloons?

Komentar Forumer awex^returns
memang tak beradab fakerol ni
bini dia lupa nak ajar dia ke adab

Komentar Forumer kibodwatriuh
Memang aku tak paham gelagat camni, lebih-lebih lagi memandangkan dia dengan bangganya dedahkan di igs, nampak jelas dia tak rasa sedikitpun apa yang dia buat tu salah.

Komentar Forumer C1k_J4h
biadap!xde sivik punya org
im speechless part buang belon tu
marahnye!!taula byk duit
tp ko buang sampah merata bangang!!

Komentar Forumer sheqim
ya ALLAH.. ok membazir satu hal.. satu hal lagi alam sekitar.. tak pekanya fakenis yang serba tahu ni.. ya ampunnnnnnnnnnnnnnn...

Komentar Forumer Kangkung1M
Lps tgk scene ni, i mmg harap la fekrol tu kena tangkap kat Jpn. Selalu kat Malaysia dia aman damai je buat salah bnyak kali tapi terlepas kan.

Komentar Forumer wikedsaikel
I pon wish dia kena kat jepon. He is really beyond comprehension. Despicable.

Komentar Forumer JiEunTak
Money can't buy class tu sebenarnya kena ngan the keks nih....

Table Manners.png

a41.png

AA140.png


AA141.png


Komentar Forumer imanda
KEKS FAMILY IS VERY STUPID!
Heyy, parent I akan bising jika buang sampah merata kat darat, laut atau udara tau!
dahlah bangang pi tyg kat IG laks, apo fml members yg lain xdo otak ke ape nak tegur???
SERIOUSLY BERTAMBAH MENYAMPAH TAHAP GABAN KAT KEKS FAMILY NIH! apsal korg membiak ehh???

Komentar Forumer bungarose
Heroul haniz keksinah sekeluarga sebijik cam cainis mainland bila travel. Perangai sangat pprt memalukan. Bercakap kuat2...bingit. Buang sampah merata2.... potong q..... tolak menolak... jangan ko buang air merata2 udah kat negara orang. Ewwww
Di malaysia pun heroul xder disiplin....vandalism and buat peel pelik2 menggangu keharmonian masyarakat. Antaranyer kes senapang. Tua2 bangka naik trolley pasaraya. Terbang atas escalator. Masyarakat tengok pun raser nak bagi penampor dah tua bangka tp sewel.
Tu semua peel manusia tak bertamadun tak beradab.
Bawak lak peel tak beradab tak bertamadun kat negara orang.
Acah2 high class tp sangat ler low class dr marhaen yang tak acah2 #luxuryhome pon



Komentar Forumer kibodwatriuh
Exactly macam cainis mainland luxury brand from top to toe tapi suka hati potong que orang, bila ditegur buat selamba badak jah. Impossible sungguh perangai depa. Dalam hal ni aku teringat betul pada pelancong Tanah Besar.

Komentar Forumer awex^returns
iols teringat plak kesah semalam
iols telah diserang oleh bebudak wechat
angkara iols komen si fakerol

siap DM iols cakap suh iols jaga mulut lah apa lah
pastu iols lekas2 screenshot few gambo dia
alahai... budak baru nak tumbuh bulu
baik lelaki pompuan
semua guna bahasa kesat kat iols

bila iols balas balik ... mencecet semua kencing bertaburan terus block iols
ni lah perangai bbnu yang terpengaruh dengan perangai fakenis fakerol ni
yang diagung2kan sangat oleh bbnu
padahal perangai serupa sakai kuar kampung

Komentar Forumer bungarose
Sebolehnyer iols elak dr puak2 cengginih time holiday. Lagi2 kalau di restoren atau toilet. Jenis takder adab main terjah ajer. Then nak menda semuanyer free sampaikan membeli barang belakang deyols pun bnyknyer kerenah and meminta2 dr sellers....Semakkk. Luxury items satu badan ntah ori ntah tidak kan....
Atas flight agaknyer camner ler heroul lagi2 kat bisnes class.... snap gambar beratus2 n siap video agaknyer.... asalkan dapat menayang kan. Ala2 dia seorang ajer yg mampoo giteww


Link Video: https://isdb.pw/upload2/34577988/1900190235095401289.mp4
A282.png

Link Video: https://isdb.pw/upload2/34577988/1900204431363166445.mp4
A283.png

A278.png

AA4.png

Komentar Forumer nuraru
Pernah ada farewell utk classmate anak iols..the kids ni main belon yg mak mak tiup..bila meletop je 1 belon mak mak jepun ni berkejaran masing2..iols igt nk check anak ok ke tak..rupanya nk kutip sisa belon pecah sbb tak nak anak dia buat sepah..dalam handbag dah siap sedia plastic sampah..kalau depa nmpk ni and tau he did it purposely mau kene dia ni..diorang ni dah la strict bab sampah recycle semua ni

AA86.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-11-2018 06:33 AM | Show all posts
Edited by Kangkung1M at 26-11-2018 10:23 AM

Edisi Aiyo Kadavule:  
Kreatifnya Hanis Zalikha Ni!
Susu Formula Yusuf Iskandar Habis Ketika Berada Dalam Tren Di Jepun.
Susu Segar Pula Tiada Dijual.
Hanis Berevolusi Hasilkan Susu Daripada Bancuhan Aiskrim Vanila Dengan Air Suam
#tipsmommynis


Kreatif! Itulah yang penulis dapat tafsir perihal Hairul Azreen dan Hanis Zalikha semasa percutian ¡®classy¡¯ mereka sekeluarga ke Jepun baru-baru ini.

Jika Hairul menggunakan kaedah kreatif melupuskan sampah tidak terurai dengan membuangnya ke udara, Hanis menunjukkan sisi kreatifnya dengan cara lain pula.

Hanis telah berkongsi satu video di Instagram Story.

AA70.png

Dalam instastory tersebut, Hanis bercerita tentang kisah susu formula anaknya, Yusuf Iskandar yang habis ketika mereka berada dalam tren di Jepun.

Tambah malang, susu segar pula tiada dijual dalam tren tersebut.

Namun sebagai seorang supermom, Hanis senantiasa bijak mencari alternatif atau jalan penyelesaian kepada sesuatu permasalahan yang timbul.

Hanis telah membeli aiskrim vanila dan membancuhnya dengan air suam. Akhirnya berjaya juga beliau menghasilkan bancuhan susu menggunakan kaedah yang kreatif dan berevolusi seperti ini.

Bawah adalah komentar forumer Sofinamini. Ulas beliau, Hanis sebagai seorang ibu sebelum melulu melakukan sesuatu perubahan, kebajikan dan kesihatan anak haruslah dititik berat dan diutamakan:

Tak payah buat benda pelik mcm tu. I tak rasa kelakar. Anything happen kot perut anak u tak tahan dah susah kalau anak jatuh sakit masa travel.  Plisss ok, kalau ye pun , concern about health ank dulu bfr u nak buat revolusi sekalipun

Penulis bersetuju dengan pendapat beliau. Jika perut Yusuf meragam semasa dalam perjalanan, susah juga kan.

AA71.png

Hanis bukan sahaja gagal membawa susu formula dalam kuantiti yang mencukupi, malah beliau juga lupa untuk membawa jus sayuran dan buahan Yusuf.

AA116.png

Selepas ini Hanis kenalah menyediakan senarai semak sebelum berholiday. Bak kata forumer Matjerk:

Keknis kan pnh buat pengakuan dia perfectionist.... So
Susu?  Unchecked!
Tojos?  Unchecked!
Baju bajan skirt meleret?  CHECKED!!!

Tips penulis untuk Hanis. Untuk makanan, susu formula, air dan/atau jus anak, bawa lebih daripada jumlah yang diperlukan. Kemudian barulah fikir soal membawa beras, kentang, ikan bilis, ikan masin, bawang, cili dan sebagainya.

AA56.png

AA117.png

Penulis akhiri artikel ini dengan menitipkan komentar caritizen.

Komentar-komentar berikut telah disunting daripada thread:
Hairul Azreen: Kutipan Filem Arahan Saya Eh Lakonan Saya Juta Dah (Posting #2390, dan ke atas)


Komentar Forumer sofinamini
Keknis please ye tak payah membongak la bag anak ice cream vanilla bancuh air suam.i rasa kalau keksop tu tak de masalah deria rasa tak kehingin dia nak minum.belambak jual susu dkt japan tu u beli jenama meiji yg jual dlm bentuk cube warna pink.  Warna pink ya sbb tu je tak de geletin oink oink. Sebatang ada 4cube cukup utk 7oz . Dh tak kecah , senang. Tak payah buat benda pelik mcm tu. I tak rasa kelakar. Anything happen kot perut anak u tak tahan dah susah kalau anak jatuh sakit masa travel.  Plisss ok, kalau ye pun , concern about health ank dulu bfr u nak buat revolusi sekalipun

Komentar Forumer nmi
Keknis tgh fefeeling supermom Lar konon so clever bancuh ais krim vanilla Dgn air suam...like seriously...mesti Dier bangga giler masa post tue...#tipsmommynis...

Komentar Forumer cik_pink
dia nak kata dia kretip yg amat la buat alternatif gitu, padahal terserlah kebangangan...lagi satu, brapa banyak eskrem vanilla dia beli nak bancuh susu banyak gitu...ingat org bodo ka mcm depa. Ni la manusia yg kononnya layak sangat share parenting tips tuh

Komentar Forumer sofinamin
Kalau betul pun dia buat mcm tu, iolls rasa ucup sure tak nak punya. I tak rasalah ucup tu nak makan/minum benda mcm tu (incase mak dia betul betul buat apa dia tulis tulah). Igt budak tak de deria rasa ke.eyyy , ala dia cuba buktikan ? Ye keknis, kita semua tahu u kreatif dgn #tipsmommynis. Tapi this time im so sorry. I mmg rasa tak ptt u buat mcm tu.

Komentar Forumer cik_pink
betul tuh. budak2 selalunya dia akan stick to apa yg dia dah biasa rasa. xsemudah itu nak beralih ke rasa lain. nak tipu org x agak2 fakenis nih

Komentar Forumer sofinamini
Kan ? I rasa semua budak mcm tu. Bukan senang nak bg benda baru pada toodler ok. I mmg tak percaya kalau usup sesenang tu menerima siap tongang botol lagi.

Komentar Forumer Shanadra
Kenot brain betol. Toddlers ni kalau kite tuka susu brand lain pon dia org boleh cam. Inikan pulak bg ais krim vanilla dgn air suam. Adoii xleh kelakar lagi ke

Komentar Forumer sofinamini
Unless mmg sejenis budak makan apa shj tak kisah but again, no mmg tak lahhhhh.  So i buat kesimpulan, i tak caye.

Komentar Forumer Nham22
Lagi bodoh g share method die buat susu... silap2 kang ade nitezen tanye ice cream tu halal ke idak??? Bodoh bertingkat2 depa nih...

Komentar Forumer sofinamini
Itu pun tanda tanya jugak. Tapi iolls lebih fikirkan perut ucup tu. Kesian kalau suddenly sakit perut ke cirit ke. I betul tak boleh brain keknis this time. Mungkin sbb pregnancy hormon agaknya. Kalau vivy privy dia nisvey agaknya .

Komentar Forumer cikdilla
Omg..takleh brain la.nak pulak yusop minum.knowing kids,susu letak ubat pun taknak minum.ini kan aiskrim vanila bancuh jadi susu.baik letak air ribena je dalam tu

Komentar-komentar seterusnya pula disunting daripada thread ini. Nombor rujukan posting dinyatakan dalam kurungan.


Komentar Forumer RedPoppy1 (#69)
and pasal ice cream vanilla buat susu tu.. ermmmmmmmmm betul ker ni. i dengar pun rasa loya. ape tah lagi nak bancuh bagi anak minum. ke perkara ni biasa dah supermom local or oversea pernah buat? for me... "me as a mom" kena pastikan susu sentiasa mencukupi untuk anak ok, bak kata orang tua2.. biar bawak lebih jgn kurang.

Komentar forumer Ashna21 (#378)
Mcm x masuk akal.. kalaulah perjalnan tu makan berjam2 plus delay ke apa.. sian budak tu kembung perut hadap ais cream.  

Komentar Forumer KungfuRimau (#254)
Itu la..tak terpikir pun aiskrim vanila bancuh air suam boleh jadi susu.kalau terpikir sekali pun, tak terbuat lah..kalau terbuat pun tak sampai hati nak bagi anak minum benda tak tentu halal.pastu pulak tak tergamak nak post igs bagitau kebebalan diri xbawak susu anak pastu ganti aiskrim vanila.

Definitely something wrong with this knowledgeable fakenis.

Komentar Forumer matjerk (#265)
Entah.kenapa aku yg biasa makan eskrem wallsss je ni..membayangkan eskrem vanila tu sejenis yg manis... Muak... Kembang tekak lah weh...  Tp x tau la eskrem kt jepun classy... Nutrisi nya bersamaan dengan nutrisi sebotol susu....  Hanis kan mrs "i dun need google coz my wife knows everything " to ayang hairul...  She shud knw better kan
f49.png

Komentar Forumer RedPoppy1 (#127)
ade ke porumer mak2 lain yg pernah se innovative keknis replace susu guna aiskrim vanila + air suam. sila tampil yer.. and then i masih cannot brain, how come org yg selalu sharing tips2 ni boleh bawak bekal susu anmum essential tak cukup.. ish3


Komentar Forumer cik_pink (#131)
xboleh brain kan bancuh susu pakai eskrem vanilla. Konon duta susu anmum tiada gula tambahan. Abes ko ingat eskrem vanilla tu gula dia brapa banyak?????? bodo bertingkek2

Komentar Forumer pitera (#132)
next i nak komen pasal bagi aiskrim vanila campur air panas.

yusuf is now 2y5months dah. knowing that fakenis kan mak serba tau, me as mom, serba boleh, so sepatutnya tau yang toodler 2 years old and above tak perlu botol dah untuk minum susu. nak tidur pun tak perlu minum susu botol. susu botol tu untuk bagi comfort je, nak bagi anak senang tidur. untuk 2 tahun ke atas, dah boleh ajar anak minum susu guna cawan, so dorang tak dependant dengan botol sangat. bagus untuk gigi, dan buah pinggang sebab waktu tidur buah pinggang tak perlu nak proses air/susu banyak.

susu setakat 1 cawan lepas makan dah okay, 3-4 cawan sehari. kalau tak percaya boleh rujuk pakar pemakanan and doctors.

so in this case, tak perlu la fakenis nak membongak jadi ibu cerdik pandai sangat where in fact you are actually feeding people with wrong tips. kemain bagi tips gosok gigi bagai, last ko sumbat botol jugak kat anak.

Komentar Forumer ayjay (#206)
In developed countries, anak cecah 1yr old, minum fresh milk.
Tak adanya nak buang duit beli susu stage tiga stage jadah stage merepek sebab yang penting ialah pemakanan yg betul dan sempurna. Sama macam adults yg gila supplement.
Makanlah fresh food dan balanced diet. Jimat duit and all natural. Siap tak gemuk. Dan tak terdedah pada banyak penyakit.
Pelik tau jenis orang spend so much money on unnecessary stuff masuk badan sedangkan yang paling baik adalah so much cheaper and natural.

Komentar Forumer pitera (#206)
Yes betul tu. tak perlu susu formula sampai 5-6 tahun tu, membazir sangat. Dah la sugar je banyak. Baik opt for fresh milk.

But then, supposedly fakenis kena tau la benda ni. Dia kan selalu bagi talk on parenting. Kohkohkoh

A185.png

A186.png

A187.png

Komentar Forumer kaki_jalan88 (#137)
iols cerita dekat kawan iols, die punya husnuzon siap ckap mungkin that day usop minum susu banyak sangat sampai habis.Tapi by right u as a mother kene la sediakan extra lagi2 benda penting macam susu tu. iols kalau pergi travel seminggu pon sampai 3 pek susu
bawak walaupun average seminggu 1 pek, tapi takut sebab suhu sejuk cepat haus

Komentar Forumer RedPoppy1 (#138)
.... but we're not talking about normal mom ok... if u get what i mean

Komen Forumer airisa (#139)
kalau yusuf minum banyak susu than normal .. maksudnya pemakanan dia tak cukup ...

Komentar Forumer makton (#273)
nanti ramai la ibu2 muda kat luar sana tiru cara keknis ni. anak umur 6bulan disumbatnya susu vanila+airsuam

Komentar Forumer Nham22 (#147)
Susu kalau xcukup pahamlah..kdg2 terlebih minum sampai abes...tp ko gigih jua nak upload bgth semue org ko bijak nan pandai buat susu gune ice cream... psastu taktau ice cream tu halal ke idak... bijakkkkkkk sgtttt keknis...

Komentar Forumer kaki_jalan88 (#152)
Yup. besela keknis suke bila org viralkan kebijakan die, lalu lak tu Yusuf minum

Komentar Forumer mizruncing (#157)
dia ingat org nk puji laa kot. ehh yela keknis. idea yg bagus ni. blh try nanti if susu anak habis. sedap jgk ni. anak pn mesti suka. kreatif nya idea keknis blablabla. maybe dia nk netizen ckp mcm tu kot

Komentar Forumer mizruncing (#150)
iols rasa dia saje la nk promote susu anmum. klu tak takkan la gigih sgt tulis full SUSU ANMUM ESSENTIAL. takkan la rakyat malaysia ni bodoh sgt taktau susu anmum smpai nk kena tulis full. keknis ni kan gigih sikit. plus dia n ucop plak mmg duta anmum. so dia buat la caption gitu. means sempat lg la nk promote. padahal si ucop tu minum karihome kot. eeiii ntah laa tak tercapai dek akal aiskrim vanilla dibuat nya susu. bodoh giler kot

https://www.instagram.com/p/BnaUV4nhn7i/
AA153.png

HZ6.png

c15.png

Komentar Forumer cikmah78 (#171)
yg aiskrim tu mmg kenot brain la...sejenis malas kot nk usung beg susu bagai atau benda ni merenyahkan keknis sbb kna bancuh atau keknis morning sickness x larat atau dia nk tunjuk yg dia lg bijak dr ibu2 yg lain....dh jd ibu ni apapon keperluan anak didahulukan lagi2 susu & diapers...harap bbnu jgn terapkan benda ni kt anak uolls...

Komentar Forumer cik_pink (#172)
dia nak kasitau followers dia yg bangang camdia tu bahawasanya dia sorang mommy yg kretip buat susu mcm tu #tipsmommynisjadahnya. Padahal dia x sedar benda yg dia buat tu terang2 menunjukkan kebodohan dia & dia seorang mommy yg useless tahap dewa pejadah stock susu anak ko xbawak extra...xkan tu pon kau x reti nak bajet brapa hari nak dok japang tuh. Biar bawak extra janji susu anak kau cukup! Dan dia juga menunjukkan yg dia betul2 selfish pentingkan diri sendiri to the max smpi susu anak pon kau x fikir nak bawak extra. Aku rasa anmum patut tarik balik lah dia ni dari jadi duta. Time ni lah kau nak promo yg kau bawak susu tu merata dunia sbb susu ni the best x bole tandingi susu lain. Ni bodo yg amat lahaiiii keknis oiiiii

Komentar Forumer Plannerism (#394)
Susu anak asal boleh tapi baju bajan dia confirm dah siap mix and match dari msia lagi. Haruslah ootd semua dah dirancang. Jadi duta susu tapi hancussss. Dah terbukti beberapa kali Keknis ni failed as an ambassador.

Komentar Forumer nmi (#408)
Yeap Sbb Tue diorang 3 beranak pakai Baju matching jer sbb mommynis dah plan  Nak gambar classy..pasal Mickey ears tue last2 Ak nngok hairul yang pakai, Nak nmpk classy angat..

AA127.png

Komentar Forumer eyansss (#406)
yes... setuju part jadi duta... dia memang tak pandai jadi duta... tak macam schawal... diorang sangat pandai jadi duta...

patutnya sebagaimana dia prepare kain baju kasut n makanan masak2 dari malaysia, susu pun kena la camtu... aku ni sedangkan travel dalam malaysia, aku make sure susu cukup sampaikan laki aku cakap macam takde kedai je boleh beli... apatah lagi kalo keluar malaysia... kalo susah bawak tin, bawak la dalam plastic packaging...

Komentar Forumer cik_pink (#258)
Aku rasa la sikit lagi dia keluar la statement dia saja ja nak troll netizen...sebnanye susu ada ja stock, saja nak tgk reaction netizen melatah bila dia kata dia bancuh susu keksop pakai eskrem vanilla. Nak cover balik lah kununnn. Padahal perangai bodo dah terserlah hahahha

Komentar Forumer judicata (#177)
kenapa tak beli je susu kotak kat kedai? kenapa mesti aiskrim?

Komentar Forumer Shanadra (#328)
Kata masa tu dia dalam tren n susu segar tak jual. Tapi still kenot brain ganti dgn ais krim vanilla. Bg jela air masuk
Camtu kan sng

Komentar Forumer judicata (#336)
tapi boleh beli aiskrim?   takkan la sblm ni tak perasan susu anak dah nak abis and perjalanan masih jauh... prepare la beli susu segar dulu keknis sblm naik tren. kata #tipsmommynis mcm hebat je.. tp estimate berapa keperluan susu anak sehari poooooon takleh buat. tu la, membongak lagi dlm IG. kan nampak kebodohan yang ketara  

Komentar Forumer makton (#569)
aku pun tak paham mcmana boleh dia tak perasan susu habis?

sedangkan masa bancuh susu tu, klu tinggal suku tin takkan takde usaha nak cari & beli tin baru?

kalau la family member lain yg tlg bancuh susu keksop tu, takkan la takde otak nak bgtau kat mak bapak keksop yg susu budak tu dah nak habis?

satu family sejenis bangang kah??

Komentar Forumer cmf_Strawberry (#192)
And psl susu. anak  yg more than 2 yrs yg parents dia malas je still bergantung pada susu. Biasanya umur macam ni dah tak ingat susu sangat. Kalau ngantuk dia tido sendiri.. Tapi some parents still wajib feed susu jadilah anak tu bergantung pada susu.

Komentar Forumer matjerk (#194)
Yg icecream jadi susu tu kan...  Lantak hang lah kan anak hang nk minum mcm mana pun.. Tp kenapa dia kena cerita kat followers dia???  Dia nk hadap pujian dia supercreative mommy ke? Followers dia involve ke dlm tumbesaran ucop tu ha?  Maafkan aku ucop,  disebabkan mak pak hang aku meluar sungguh tgk hang. Ye betol hang x salah apa2 pun. Tapi entah la.

Komentar Forumer cik.panda (#210)
Siapa ajar dia bancuh aiskrim vanila dengan air suam???
Omg she should seriously stop breeding!!!
Kenapa ye bodoh sebegini rupa?!
Kalau takde susu takyah la bagi susu. Anak dah 2tahun dah makan like adults!!!

Komentar Forumer Nham22 (#249)
Anak die picky eater... susu botol tu kene bg sebab dah terbiase nak tido kene minum susu botol..."nyoyot".. pastu die kate anmum replace vitamin/zat yg keksop xmakan dr makanan biase...katenyelah....mungkin masuk sekolah nanti baru berhenti lah kot...

c13.png


Komentar Forumer matjerk (#252)
"susu dah ada semua nutrisi... X pa x makan pun"

AA130.png

Komentar cik.panda (#280)
Picky eater ke? Ler kat ig cam gigih nak tunjuk anak tu jenis makan semua tak memilih bagai
Dah tau anak tu jenis memilih lagi nak sumbat susu memang lagi la taknak makan

Komentar caritizen seterusnya bersambung di posting #3
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-11-2018 06:33 AM | Show all posts
Edited by Kangkung1M at 26-11-2018 12:47 PM

Komentar Forumer Nham22 (#256)
Tu ponnnnn bbnu dok puja2x...bluerkkkkk nak muntah dgn keknis yg acah2x bijak pandai dlm parenting...dulu ko bangga sgttttttttt anak ko makan sayurr...anak org lain xsehebay kekcop sebab makan sayur... pastu bila anak xmakan sayurr...ko puja2 ammum...

A229.png

AA183.png

AA190.png

Komentar Forumer matjerk (#263)
Bbnu sembah dia bagai dewa...
Padahal kakung penah tempek wasap grup family diaorang yg diupload oleh nanirostam rasanya.. Hanis tulih "PEOPLE HERE AJAK BERGAMBAR BAGAI TIADA HARI ESOK" dan dibalas karsinah "teruknya! " itu hanis yg korang puja2

c132.png

Komentar Forumer BubuComey (#221)
Dah takkan tak ready susu dlm diaper bag sesiap? Adoi dia ni..kesian budak tu

Komentar Forumer ayjay (#227)
2tahun 6bulan masih pakai diaper?

Komentar Forumer BubuComey (#231)

A34.png

Komentar Forumer kibodwatriuh (#236)
Nantikan edisi khas mommynis tips untuk potty-train your toddler

Komentar Forumer makton (#271)
apesal tak bagi je ucop minum tojoh dia tu?

Komentar Forumer pitera (#282)
Dia tak bawak u. Ada gambar ucop makan strawberi, katanya lupa nk bawak tojoh for kids, nasib baik ucop mintak fruits nak makan.

AA116.png

Nampak tak betapa misleadingnya ayat dia tu? Suruh anak makan tojos dulu, takde baru ganti dgn fruits?

Pastu mmg npk sgt dia tak prepare trip kali ni. Susu anak anmum essential habis, tojos kids yg kononnya ucop makan pun tak bawak. Duta jenis apakahhhh fakenis, biarpun produk senirik?

Komentar Forumer Margarita (#396)
Aik. Sendiri tokey toujurs pun takkan lah tak bawa stok toujurs... kata hari2 consume laki bini anak beranak semua. Hmmmm

Komentar Forumer matjerk (#402)
Oo x bawak jugak lah ye?
Keknis kan pnh buat pengakuan dia perfectionist.... So
Susu?  Unchecked!
Tojos?  Unchecked!
Baju bajan skirt meleret?  CHECKED!!!

AA138.png

AA137.png

Komentar Forumer munchkin (#397)
Berani ye dia mencekik tujus waktu preggie. Slang fake keknis kemain lagi tapi tulis bahasa melayu bahasa cam rempit takde nampak matsaleh seperti slang fake dia tu.

YI3.png

Komentar Forumer pitera (#398)
I rasa dia tipu je u. Tak makan betul pun

Komentar Forumer munchkin (#449)
Tapi tengok perangai sekor2 i percaya je dia makan. Konon tujus tu bagus gila kenapa tak cure morning sickness dia.

Komentar Forumer AshkieLa (#300)
bagi anak kecik makan product yg ntah ape kandungan... daripada fresh fruits? peliknya laahaii...mak2 lain termasuk meols gigih buat makanan anak2 kecik dari bahan2 segar...

AA143.png

A253.png

A254.png
garam pun seminimum mungkin and mostly pun pakai ikan bilis je nak bagi ade rasa masin2 sikit..

kesian organ dalaman ko usop... kekecik dah kena kerja keras hadamkan bahan2 timbang kilo yg ntah ape2 tu...

A229.png

A230.png

A231.png

AA142.png

AA93.png

pastu ade hati nak bagi tips2 parenting si hanis ni... tak boleh blah betul...yihhhhhhh.

A185.png

Komentar Forumer kibodwatriuh (#743)
Kemain retis-retis sekarang dah target bebudak dan mak-mak budak yang bahlol untuk jual products supplements kanak-kanak ni. Syabas!

A232.png

Komentar Forumer ayjay (#779)
Dulu I suka juga tgk tya and arif. Siap vote sekali masa meletop.
Lepas tu bapaknya kata taknak exploit anaknya.
Tiba tiba tya launch jadah jamu. Diikuti dgn supplement jiwakukidsjadah.
Dasar!

Komentar Forumer pitera (#808)
Mmg dasar sungguh! Lepas menang 1st time tu, terus tukar marketing plan. Jual jual jual semua!

Komentar Forumer matjerk (#788)
Tya??  X minat... Guna anak jualan jamu....  Smpai penah bukak booth.. Anak dia letihhh sgt kelihatannya...

Komentar Forumer ayjay (#812)
Usung anak ke booth jualan. Lol.

AA199.png

AA198.png

Komentar Forumer ayjay (#802)
Agreed. Suka masa time sebelum arifjiwa menang. Masa dia gigih suruh vote sampai gang indo dia promote I dah macam pprtnya tya hard up sgt kat anygerah meletop. Rupa rupanya nak berjualan produk timbang kilo

Komentar Forumer Nham22 (#814)
Stock.jual.product.ni..tulah modal die..anak2... sian anak2...esp kecik2

Komentar Forumer awex^returns (#310)
fakenis ni bukan sayang anak sangat pon
kan dalam thread2 lepas da cakap... fakerol yang lebih banyak urus anak
dia acah2 glamer ternama popular sajok

dia guna kekcop untuk kepentingan nama dia saja
pastu acah2 tipsmommyniskepalahotak

aku pon tak tergamak nak bagi anak aku minum aiskrim vanilla campur air masak
hauk nya lah ada emak macam dia ni

Komentar Forumer awex^returns (#341)
aku percaya je sebenarnya fakenis tak buat pon ice cream letak air suam tu
itu cuma imaginasi dia nak bagi followers dia kagum
orang macam fakenis fakesenah fakerol sohaibabun ni semua
sanggup buat apa je demi sebuah nama
imaginasi derang tak terbatas demi sebuah likes

AA170.png
Sumber: http://malaysiagazette.com/blog/2018/11/15/bukan-semua-detik-gembira-media-sosial-itu-realistik/


Komentar Forumer missy_intsy (#345)
Takleh brain aku susu anak nak abis masa berjln blh rilek2 lg smpi kene ganti ngan diluted aiskrim???

Dah berjln bwk je la refill pack tu berpack2...bukan susah pon..itu yg penting kot..kita kalau susu anak nak abis agaknya risau smpi tak leh tido mlm...kurang2 pi stock up fresh milk bebanyak...

perut dia mkn nasik segala mcm lauk smpi santak dia jaga sgt pulak..susu anak nak abis blh rilek2 je puiii

Komentar Forumer sheqim (#349)
BUkan dulu pernah ke mommyfakenis tunjuk how they pack keksup stuff untuk travel ke? Yg pkai bag vacuum.. membongak je tu bg eskem vanila.. ingat budak tu nak? Dgn keksup picky eater cam fakerul.. ade kn dia post yg something dulu keksup dikenali sbgai brokoli boy lebih kurang camtu.. pastu dh xsuka sayur... haa

Komentar Forumer wikedsaikel (#362)
Menipu agaknya. Ni la bahana semua up kat soc med. Postings banyak banyak sampai orang boleh analyse jd tesis

Komentar Forumer melanie (#390)
Nak komen sikit
Pasal ice cream tu BETUL,kalau terlupa/darurat boleh je buat cam keknis,ice cream sana bukan macam sini,sini ice cream confection,ice cream tipu kelapa sawit,tak layak dipanggil ice cream pun...ice cream betul sila makan heagen dazz baskin robin or rakan2 seaangkatannya.

Komentar Forumer snazzydaisy (#458)
fakenis ni mmg dumb teruk lah, I cannot call her bimbo coz bimbo ni attractive but unintelligent, dia ni both unattractive (perangai + personaliti) & unintelligent   dulu masa dia bertemu jodoh dgn Fakerul, iols rasa mcm depa ni tak sepadan lgsg, tapi ternyata Allah tu Maha Mengetahui, they are two peas in a pod, so magical lah!

anak baru sorang, <3 yo, u rasa u layak ke nak bagi parenting tips bagai? Google is ur main source. Ayat yg u terpikir sendiri pun mungkin yg ni "kita mesti kuat semangat". There's a clear line between sharing & bragging, u r BRAGGING, in IG u always wrote "hahahaha" to tone it down abit. Daripada dok sibuk bagi tips sana sini, pi potty train ur son tu lagi baik, get him off the bottle too, ni sibuk nak "jual" dia je, sempat pula hantar dia ke swimming lessons, yer la pandai swim boleh show off kat IG kan, baru urban..

AA94.png
and ohh Fakenis, u really cannot pull-off the long high-waisted skirt style tu, so pls stop lah, takyah laa nak try jadi trend setter gayakan skirt corak2 Thai silk tu ok   cer tgk org lain gayakan, nampak cantik aje, u pulak  

AA118.png
AA120.png

AA121.png

Komentar Forumer ayjay (#467)
Agreed on all that you said.

Dulu pun sama dia ada gayakan skirt tennis zaman skirt style tu famous. Lawak kot. She can't carry off the mini skirt look either.

Komentar Forumer immi (#509)
X memasal cuti ke jepun jd medan pertunjukan kebodohan sekeluarga retis 90k

Komentar Forumer mintu (#699)
seriously iols sgt cringe melihat posting fakelady ini. aiskrim vanilla dgn air, sgt meloyakan sehingga myebabkan iols tidak dpt makan aiskrim vanilla sehingga hr ni sebab teringat tips fakelady.

Komentar Forumer mintu (#700)
selain drp pemakanan,  kepandaian anak tu sebenarnya bergantung kepada didikan ibu bapa dr rumah. anak buah iols ada 2 org sama umur,  A minum susu mahal si B minum susu murah,  tetapi perkembangan si B lebih cepat drp si A. kenapa? sebab ibu si B sentiasa memberi perhatian dan didikan kepada si B,  tetapi si A hanya disuruh belajar semua benda sdiri. mujurla si A dan B membesar bersama,  dan ada mcik2 yg rajin mengajar,  jd si A dapat la juga pick
up.
jd ibu2 dan bakal ibu2, kita hidup dlm era teknologi ini,  sudah2 la kita berkiblatkan instafemes yg fakes dan apabila memberikan tips,  mereka juga nampak umpama beruk mendapat bunga,  tiada sumber,  tiada bukti, tapis la tips2 yg kita dapat utk kebaikan anak dan diri kita sendiri.

Komentar Forumer shahirakay (#612)
anak dia dah 2 tahun lebih kan? wajib ke minum susu pun? budak besar tu dah makan makanan kita kan? sejak umur 2yo i dah stop susu formula kat anak i. i beli sus segar atau uht untuk bekalkan kalsium. tak pun kadang dalam sehari tu tak minum susu lansung. dari bancuh air ais krim vanilla tu baik la bagi real food.

just saying.

Komentar Forumer pitera (#616)
ai pun cakap macam tu. anak 2 yo and above dah boleh ajar minum pakai cawan

Komentar Forumer ayjay (#650)
Yes. Dan actuallynya umur setahun dah boleh minum susu segar.

Komentar Forumer anishmn (#619)
nk tnye chuols bg susu fresh milk ape? ank iols 4yrs still bg susu FM enfalaccc....terok plak iols rasa nehh.

Komentar Forumer shahirakay (#673)
jangan la rasa macam tu. its okay.. i bagi farm fresh. kadang i bagi dutch lady uht tu je. kadang bagi yogurt. tapi kalau nak ikutkan tak perlu sangat dah. makanan yang kita bagi dia makan dah cukup bekalkan nutrien yang diperlukan. kena makesure hidangan dia setiap hari seimbang.

Komentar Forumer anishmn (#675)
hehehe...rase bersalah plak sbb pnh baca susu enfalac paling bnyk gulaa...tuh nk tuka cpt neh fresh milk...dok isap botol susu lg..dah suh mnum kt cwn xmau..tido pn memuting btol ssu lg..stress iolssssssss..

xp nnti i try mane yg ngam ngn dia...mekasehh chuolsss...

Komentar Forumer shahirakay (#677)
sama sama.. lain anak lain fiil dia kan. takpe u slow2 ceraikan dia dengan botol. you are not a bad mom pun. cuma hanis tu dihencap sebab try hard nak tunjuk dia great mom with all tips and tricks semua tu in the end apa dia buat pun tak la betul mana gituh. kalau u google i rasa ada banyak kot kaedah nak ceraikan susu botol yang u boleh try. you go mom !

Komentar Forumer anishmn (#681)
ahahahahha...inspiringg sgt tipss mommy neh...kalahh kekniss chuolsss...ekekekeke....Insha allah...mekasehh chuolsss...

Komentar Forumer cik.panda (#622)
Bagi fernleaf full cream pun dah ok sis.

Komentar Forumer anishmn (#635)
Oic...anak iolss 4thn 7bln...berat 32kg...ehehe..tuh xberani nk tuka susu fresh milk tkut makin gems plak..klu bg ssu dutch lady kotak kecik2 tuh bole ke?

Komentar Forumer Nanaku88 (#679)
I bg since anak setaun (da tny doc n doc ckp ok bg susu uht tu)

Komentar Forumer anishmn (#680)
oic...buh dlm cwn mnum bese ye?? susu uht brand ape u? hehehe

Komentar Forumer Nanaku88 (#690)
Dutch lady je i bg..mnum gne straw dr kotak tu..ank i fully bf so xpndai gune botol..now da wean off but still i bg je mnum direct dr kotak tu gne straw..cme die da nk 3taun so xd la kerap sgt mnum susu..time nk tido jela

Komentar Forumer ayjay (#703)
Rasanya susu kotak kat sana mengandungi gula. Cuba semak.

Komentar Forumer Idgaf (#638)
uish semangatnya u! hehee sedap peluk

Komentar Forumer anishmn (#643)
hahahah..mmg pn..g mane2 sume dok pegang2 dia gomol2 dia..iols is pasrahhh....

Komentar Forumer cik.panda (#667)
I memang dah lama guna susu fernleaf ni, memula guna family sebulan dua pastu tukar full cream. Tapi memang sejak viral tu stok selalu cepat habis geram betul siapa yang buat viral tu    tp maybe sebab tempat i duk ni outskirt sket, kat tesco biasanya ada je stok. Speedmart je yg cepat sold out.

Komentar Forumer ayjay (#649)
Dik, kat negara-negara maju yg akak pernah duduk, lepas 1 tahun boleh minum fresh milk.

Komentar Forumer anishmn (#668)
uishh seyes kak??? iolss br tauu neh...kg.dot.com sgt iolss neh...ekekkeke...tq utk pencerahan kak...

Komentar Forumer ayjay (#684)
Indeed.
Setelah baby capai umur setahun, anda patut pelbagaikan makanan dia. Make sure balanced. Susu whole milk atau fresh milk 2-3 cup sehari sudah mencukupi.

Kat negara ketiga dan negara membangun saja mereka push susu step langkah jadah jual mahal mahal utk buat duit. Like seriously.

Jadilah ibubapa yang informed dan bijak. Ubah mindset. Duit ratus ratus beli susu langkah step jadah tu elok buat beli insurance education anak ke apa.

Also, kalau nutrient cukup dari pemakanan seimbang, extra vitamins and whatnot boleh mudaratkan especially yg sibuk pula bagi supplement vitamin. You are making their liver kerja overtime tiap hari.

Even adults pun tak perlu segala supplement kalau jaga pemakanan seimbang unless ada isu tertentu dan doktor yang suruh (bukan doktor yg push supplement sbb dia nak jual forever living shaklee dsb).

Doktor spt Dr Amalina yg kat UK pun ada cakap tak perlu buang duit utk supplement bagai.

Berbalik kepada anak, saya rasa agak sukar bagi kebanyakan ibu di sana sebab asyik disogokkan dgn iklan dan juga promotion instafemes tentang susu itu ini dan vitamin itu ini. Fikir logic sejenak, ecah, datinla, arip punya supplement tu semua benar benar berkesankah? Dari mana mereka beli dan repack supplement tu semua? Anda tahu kah sebenar benarnya apa dan bagaimana pil atau cecair itu dibuat?
Nak sangat bagi makan kurma sebab sunnah, tak perlu berhabis ratus ringgit. Belilah kurma bagi anak. Kalau dia tak nak makan, be creative dan blend sebiji kurma setiap hari dgn apa apa makanan atau minuman dia.

Come on parents! Banyak kot article boleh baca online. Article mat salleh lah dari website yg reliable. Join forum parenting negara maju.
Be smart. Jangan berhabis duit nak anak sihat dan pandai tapi hakikatnya berhabis duit sia sia atau lagi teruk sebenarnya memudaratkan dengan menyebabkan liver anak kerja keras dari sepatutnya.

Pandai atau tidak bukan sebab ubat  but one thing I amalkan sebab banyak sumber bacaan cakap minyak ikan adalah bagus semasa otak sedang berkembang because it helps in the development of the brain. I makan food that are rich in omega 3 masa pregnant dan bagi anak anak makan supplement ni till 3yrs old sbb brain still growing time ni. Bukan untuk pandai. Tapi the fish oil aids in the building of the neurons and keep them healthy.

Anyway, like I said, rajinkan membaca tapi dari sumber yg bagus esp official medical websites. Kalau tak sure, Malaysia ada group  medical mythbusters, kan? Atau tanya dr amalina. Tanya di media sosial (secara public) so they have to answer in the most truthful manner. Dan tak bolehlah promote whatever supplement sembarangan because I know doctors yg jual supplement.

For starters, Google 'fresh milk for 1 year old' dan kemudian pelbagaikan kata carian untuk lebih banyak maklumat.

Ps: patut juga make sure anak minum air kosong secukupnya. dari masa baby lagi, beri air kosong dlm botol instead of susu jika dia nangis kalau bukan waktu menyusu. melainkan jika anda menyusu badan maka
it is ok to feed on demand. my kids till they are 6, tak pernah minum air selain air kosong, tak makan any sweets, etc. after that barulah merasa tapi terkawal sebab habit dan citarasa sebab dah dibiasakan.

Komentar Forumer zu_nia (#725)
Cannot argue more, statement u memang wow and best. Setuju sangat2. Macam my sil sogok anak dia semua dengan air sirap manis dalam botol. Even my husband as her younger brother ada tegur sbb macam bagi minum air sirap manis dalam botol. Tapi dia macam tepis la husband i punye teguran tue. End up one of her son kaki bengkak, memang teruk suspek ada jangkitan kuman semua. And kekurangan vitamin. Dh kene beli vitamin yg mahai2. Kene kuar duit. Sebab anak dia x mau makan buah, jenis x nak minum air masak. Kene paksa minum, tue pun sampai muntah2 minum air masak. Buah sayur semua x mau. Huhuhuhu

Komentar Forumer minah_selekeh (#693)
Info yang sangat bagus!

Komentar Forumer ayjay (#702)
Saya share dengan harapan para ibu di sana lebih peka serta curious dan akan membuat further reading sendiri dan ubah mindset yg mudah terpengaruh dgn iklan iklan terutamanya kalau retis yg cakap.
Kadang tu macam unbelievable dah tahap sampai sudu biasa retis guna pun gigih nak amazed. Lol.

Komentar Forumer pitera (#687)
saya sangat setuju!

utk jadi parents yang bagus, sendiri kena rajin membaca, rujuk dari pelbagai sumber, dan yang penting bertanya pada yang pakar.

bukan bertanya pada artis ibu anak seorang yang jual supplement for kids.

Komentar caritizen seterusnya bersambung di posting #4
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-11-2018 06:33 AM | Show all posts
Edited by Kangkung1M at 26-11-2018 01:07 PM

Komentar Forumer awex^returns (#711)
fakenis pon rujuk juga... daripada Google  
pastu acah2 dah bagus lah tu

yang aku tak boleh hadam ada yang panggil dia bagi talk about parenting
hellloooooooo..... tak paham aku

Komentar Forumer matjerk (#752)
Ada yg suruh dia buat buku psl parenting.
Apa nk heran,  sedangkan cuci jamban pun dia buat tutorial. Jijiknya seorang anak karsinah

u331.png

Komentar Forumer chikumanis (#765)
Oh Maifake...sapekah yg bebal lagi budus dan beng@p minta dia buat buku? **facepalm** **tangandidahi**

Komentar Forumer awex^returns (#754)
iols cerita kan aritu yang saka iols bash fakerol kat IG
terus dapat serangan bertubi2 dari bebudak wechat
siap DM iols suh cakap elok2 lah
jaga mulut lah
ada yang panggil iols sial sebab kutuk fakerol

bila iols balas balik.. tercirit2 semua lari lintang pukang blocked iols

tu lah pemuja2 dia

4 million yang followers dia tu separuh beli.. separuh bebudak wechat baru tumbuh bulu

AA134.png

Komentar Forumer matjerk (#759)
Yg jenis memuji ni jenis hidup x berapa best.. Pastu berfantasi dpt laki mcm herul... Sbb bagi dia herul tu dah habis best dah.

a25.png

Sama mcm gambo tunku selatan sana berkucupan dgn isteri beliau.. Lalu ada sorang married lady ni ckp.. How i wish my husband like u..... Allahuakbar... Sedehhhnya hidup kalian.

Komentar Forumer awex^returns (#760)
hahaha...

kalau tak... tader lah sudu pun nak tanya mana beli...
tak ke ngok namanya tu

sib baik tak tanya spenda beli kat mana
abang hairul tau tak bra keknis size apa

pffftttttttttthhhhhhhhhhhhhh

https://www.instagram.com/p/BqGi3NwhvR8/
AA122.png

Komentar Forumer matjerk (#767)
U sebut mcm ni... Teringat kat tunku selatan.. Bila mana dia upload gambo pakai jeket.... Bbnu lalu bertanya... Cantik jeket tonku... Tonku beli kat mana?

Whatt??? Dia ada private jet. X kan dia nak beli tmpt hang mampu milik kot. Come on la. Supaya x out of topic, aku relate kan lah... Aku rasa peminat herul ni sama dgn peminat tongku.. Yg berangan nak kehidupan yg terlihat sempurna...

Komentar Forumer chikumanis (#712)
anak sorg pun boleh bagi talk parenting? WTHell?? dia nk citer apa sbenarnya yg anak sorg ni? tapak tangan mengelupas bila basuh pinggan? buat tuto cuci jamban berviewkan klcc? atau berak ucopsonto himbo cuci? tu ke tips yg dia nak kasi? xleh blah betul siapa yg panggil dia n siapa yg join talk ni sama2 bebal..
cer la anak 5org ke kan (mcm mamasawan yg katanya susun paku tu)..baru leh citer...xyah nak samakan ucopsonto dengan anak org lain..coz u just handle ucopsonto sorg je, xde kluang man atau awang kenit atau pun upin ipin...xyah nak amazed lelebih laaaa...addeesss...

AA148.png

AA149.png

Komentar Forumer kibodwatriuh (#716)
Memang MBNU dah jadikan Hanis ni sumber ruzukan, cubalah tengok igs dia selalu, macam-macam soalan Tanya Mamanis dalam tu haa.

a68.png

a71.png

a72.png

Komentar Forumer pitera (#1000)
Ni lagi satu jenis ibu hadap sangat retis. Buku pun ada lagi yg tanya beli mana. Ehh pegi jelah kedai buku beli, segala jenis mak nenek buku ada kat situ, dgn BBW segala.

AA230.png

Komentar Forumer ayjay (#688)
Pernah terbaca pembongkaran pasal susu special sunnah apa bagai tu sebenarnya nutrient atau so called kurma ke apa semua sikitlah sangat tapi the bulk of the 'susu' is just creamer saja pun, which is not good for your kid.
Sedih dan kasihan jugalah kat anak anak yg parents spend their money ratus ratus to feed their children with crap that might actually be harmful.
Kan elok kalau beli fresh milk, dah sah sah tu susu lembu 100% dan kalau nak sgt beri juga vitamin atau kurma, campur sendiri. But make surelah vit supplement tu yg reliable dan sememangnya perlu sebab pemakanan anak anda tak seimbang, iaitu atas rekomendasi doktor.

Saya pernah kongsi hal ni tapi dituduh dengki dengan penjual karihome dan susu kurma sunnah dsb  

Komentar Forumer pitera (#696)
Baca dkt page dr suriya ke?

Komentar Forumer ayjay (#701)
Tak pasti. Baca macam tu saja sambil geleng kepala sebab tak berkenaan dgn saya maka saya tak membuat bacaan mahupun pencarian info lanjutan.

Komentar Forumer meow_tompok (#709)
thanks for this info. penunggang agama betul jual susu sunnah. baik beli kurma blend dgn fresh milk.

Komentar Forumer ayjay (#710)
Sebaiknya prepare food dari fresh & raw ingredients sendiri. Bukannya susah mana pun. Yang pasti, kita tahu 100% apa kita masukkan dalam badan kita.

Komentar Forumer mintu (#766)
sbnrnya iols da lama ikut thread kekung ni, cuma pas yg kejadian aiskrim dgn rekod tu, iols da x bole tahan pastu tsembur la komen2 iols tu..huhu
mungkin kalau fakelady baca thread ni, mudah2an keluar la sifat segan dlm diri sheols apabila bkongsi benda yg tak pasti serta merendahkan lg IQ sheols, kesian laki sheols, kata bini genius, agaknya betul la 'genius' seperti yg dicanang2kn.
kalau x silap iols dl sheols mcm x pernah pn mabuk pregnant, semua benda dia ngap je.. hampir semua yg dia mengidam, dia pergi cari dan makan pastu makanan sheols ms tu, semuanya mewah2, sbb mostly ialah western food. celah mana sheols ada mabuk pregnant ni? inspire dr google juga ke?

AA193.png

AA191.png

Komentar Forumer meow_tompok (#772)
org2 mcm fakenis dgn herul ni, org layan pun sbb seronok nak tgk apa lagi yg dia nak brag , show off kat socmed tu. bukan semua yg puji tu ikhlas pun

AA212.png

Komentar Forumer kmbg (#778)
Selama ni SR je tapi couple ni mmg la dari sblm kawen smpi beranak pinak peel hauk termasuk maknya skali.. Pftttt

AA195.png

Komentar Forumer kucingitam (#624)
eh yu ols bg fresh milk nak kena panaskan dulu ke bagi sejuk2 gitu minum?

Komentar Forumer Owlknight (#625)
Panaskan sedikit atau rendam air panas je.kalau sejuk ade potensi nak batuk.

Komentar Forumer kucingitam (#627)
oh ok..tq ye..

kalau kek nis baca ni, boleh buat gini juga ye..jgn bancuh2 aiskrim lagi tau...

Komentar Forumer Owlknight (#631)
Welcome. I never do this but tengok from other people's experience. Doc pun nasihatkan 1 tahun da boleh stop pun susu formula. Bagi fresh milk and balanced food. Masyarakat kita je terpengaruh dengan susu kena minum sampai 6 tahun.

Komentar Forumer boongalalang (#641)
Meols pernah tanya doctor, dia cakap bagi sejuk pun boleh takde masalah

Komentar Forumer ayjay (#652)
Apa pun boleh. Akak bila anak anak setahun je minum fresh milk. Susu segar. My eldest dah 18 tahun. And I have 5 children. Setiap negara maju yg we all duduk, sama je doc akan cakap one year je boleh minum fresh milk.

Komentar Forumer nebulagazer (#661)
Make sure anak mkn balanced meal...ajar mkn sayur...
My kids elok je hantu sayur...tak perlu botol pn since umor 2thn...syukur sakit pn jrg kene

Komentar Forumer Yongpallie (#662)
Uolsss, meols cam tak caye jahh cerita keknis konon anak minum vanila ni. Meols pernah naik bullet train japan jugekk, dah nama pun bullet train mmg laju lahh. Dalam sejam setengah ke 2 jam gitu sajork. Takkan laa mommynis pakar parenting tak reti nak sediakan walau 1 portion susu. Tak boleh brain, keknis saja buat2 cerita nak bagi nampak kelakar atau mmg buduss?

Komentar Forumer BuBuComey (#707)
Kes ni dia nak tunjuk yg dia kreatif mommy. Maybe dia btl2 bg susu aiskrim tu kat ucop kan. Sedangkan sampah buang merata2 pun dia blh bangga tunjuk kat socmed

Komentar Forumer awex^returns (#670)
iols dah cakap aritu... iols tak percaya dia letak aiskrim vanilla dalam tu pastu buh air suam
kalau dah ko bawak air suam.. haruslah ko bawak susu
dah tu ko bawak air suam nak curah kat kepala laki ko yang lembam ke

dia just up sebab hadap nak puji2an dari netizen .. lebih tepat followers2 dia yang baru nak tumbuh bulu tu
kekonon bijak ... lahahaiiiiii
padahal bodoh bertingkat
mesti sebab gen lembam laki dia dah berpindah kat dia

a47.png

AA213.png

Komentar Forumer mintu (#699)
iols nk komen psl penyusuan anak2 yg backlog ada ckp  bila da 2 tahun ke atas x wajib da minum susu. iols baca komen2  itu seperti tergantung,  anak berumur antara 2-6tahun masih memerlukan susu tuk kalsium dan tumbesaran dr segi ketinggian dan pertumbuhan gigi. sumber ni iols dpt dr doktor dan nurse yang bertauliah, dan bdasarkan pemerhatian dan pengalaman anak2 dan anak2 buah iols. cuma tidak bole bergantung sepenuhnya kepada khasiat susu,  harus memberi pemakanan mengikut jadual dan pola pemakanan la,  cth 3x sehari dll. iols setuju bole gantikan fm dgn fresh milk tetapi sekiranya keluarga ada sejarah diabetes atau anak mmg suka makan manis,  maka sebaiknya guna bila perlu sahaja. iols akui setengah negara mcm UK fm lbh mahal berbanding fresh milk,  maka ramai msian pilih fresh milk drp fm. juga jgn sesekali guna low fat sbb tidak sesuai tuk perkembangan anak2,  kerana mereka perlukan nutrien2 itu,  low fat hanya sesuai bg org dewasa. ingatlah yg kita nak anak jaga kita bukan kita jaga anak smpi ke dewasa.

Komentar Forumer Nham22 (#714)
Fakenis dah buat video dah tunjuk anak die ucop tu minum purely anmum...bukan karihomee... hahahaha..kamoonnnnn keknissssss.... tetaplah otakmu tidak berfungsi dgn bagus dan betul...

https://www.instagram.com/p/BqMYOnbhMb7/
AA169.png

Komentar Forumer matjerk (#753)
Nenek ucop sendiri yg mencirit kat ig sape ntah bgtau anak dia minum karihome

https://www.instagram.com/p/BnaUV4nhn7i/
AA153.png

Komentar Forumer Nham22 (#715)
Sambung. Video acah2x ucop bancuh susu sendiri dari tin anmum ke botol susu....hahahaha...keknis menjawab spekuan acik forumer yea

Komentar Forumer awex^returns (#718)
hahahaha... try hard sangat kan
siap jadi pengarah suh ucop buat apa
nampak sangat nak puji

oh pandailah abang usop
bijaklah keknis train ucop

train kepala bana

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-11-2018 06:33 AM | Show all posts
Edited by Kangkung1M at 26-11-2018 01:32 PM

Edisi Retis Socmed:
¡°One of the Rare Vulnerable Moments My Husband
Managed to Catch on Camera¡± - Hanis Zalikha



Komentar Forumer pitera (#553)
Another drama di ig yusuf. Maminis tengah pujuk2. Lepas tu herol rekod. Pastu maminis tny, nape u rekod? Herol kata, supaya u tau u dgn anak mcmana.

Awww so sweetttttt.

Not.

Rekod pastu tunjuk kt socmed pastu buat dialog. Trying hard to show that u are a supermom. Tolong la tolong lah, drama sangat kapel ni!

AA126.png

Video Kredit kepada Asal Artis YouTube Channel

Komentar Forumer matjerk (#566)
Propaaaaa nya.....  Getik lah...  Kenapa u record....???  Sebab nak u tau u dgn anak mcm mana...  Wehhhhhhh klu korang laaaaaa laki korang ter record mcm tu.. Korang akan tanya ke... KENAPA U RECORD?  adehhhhh.....  Lepas tu now aku nak tanya KENAPA KO UPLOAD YA HANIS????  sbbbbbbb nakk bagi bbnu terpesona ko dgn anak mcm mana???  Allllaahai... Bosan nya....  Teringat video raya mamawan record.. Bagaimana try hard nya hanis nak buat post ala2 candid dgn anak dia... Sudahnya lps habis ambik gambar.. Dia gi keluar dgn adik dia.. Tinggal ucop terkontang kanting... This was the same raya yg dia buat statement UCOP TAK NAK LANGSUNG BERENGGANG DENGAN MOMMY.. padahal elok je ko tggalkan ucop...


Komentar Forumer pitera (#572)
Exactly!

Rekod tu biasa je. Most people ada jugak upload. Tapi takde la caption dialog laki bini nak tunjuk u are a great mom.

Kita ni tak perlu nak buktikan dlm socmed yg kita ni mak yg baik. Anak kita je yg perlu tau bahawa kita ni mak yg dah buat yg terbaik utk dia, tak perlu org lain puji dan puja

Komentar Forumer matjerk (#596)
Betol2x.... Walau mmg ada niat di hati upload nk suruh org2 puji..tp x yah la buat caption camtu. Caption tu mcm nk justify knp record...patut x pyh pun hg tanya. Sbb normal parents nowadays suka record2 mcm tu.. Esp hang. Seolah mcm janggal pulak di record. Padahal bukan ke rutin hidup koranh mcm tu? Laki hg cuci jamban pun hg record. Laki hg cuci berak ucop pun hang snap. Tiberrrr laki hg yg mmg kaki record tu... Rakam momment hg anak beranak.. Hg tanya "knp record? " propahhhhhhh.... Saje nak bg sedap caption je kan?

u261.png

u269.png

Komentar Forumer mieymiey (#741)
Tak logiknya si Keknis ni kengkonon tanya laki dia 'kenapa you record?'.
Bukan selama ni lakibini ni memang berpaksikan socmed ker?
Semua benda nak record, nak upload, nak show off.
Tetiba nak tanya 'kenapa you record?'
Lepastu boleh pula upload.
Fake much.

f61.png

c238.png

U41.png

Komentar Forumer matjerk (#746)
Itu lah i ckp... Soalan "kenapa u record" tu sgt x logic.... Seolah laki dia buat sesuatu yg luar biasa...  

AA58.png

Komentar Forumer mieymiey (#748)
Agak-agak la nak berlakon pun.
Sangat tak logik hokeyyyy?
Dah ko dengan laki ko 24jam merekod.
Lagi mau tanya 'kenapa u record?'.

Link Video: https://isdb.pw/upload2/41424116/1914258608712254791.mp4
AA157.png

Link Video: https://isdb.pw/upload2/41424116/1916060113224236403.mp4
AA180.png

AA189.png

Komentar Forumer matjerk (#757)
Kok ye pun menggelenyar pepek nak upload vid tu sbb buloq pujian... Boh la caption bg logic sikit....  Upload la kat ig herul...  Or ig ucop tapi caption dari herul..  Boh la ayat2 bodo alang herul je.. X payah pjg lebar... Straight to the point je..  Ni contoh..

"daddy curi2 record, bsr nnti nk tunjuk camne ucop cranky. Jenuh mommy pujuk ucop, well done ayang mommy.. " haaaa buat camni. Walaupun aku akan tetap geli. Tp kurangblah sikit ke FAKE an nya tu.  Tp ye lah fakers dh sebati dgn faking so dia sendiri x sedar ke fake an nya

Komentar Forumer meow_tompok (#590)
ni la pengertian saya bagi retis socmed
pakai baju merelip, mekap sekati, snap photos video.. siap upload
lepas tu scroll semua komen and likers

bbnu yg tak reti apa2 mesti kagum dgn cikenis ni kan. ada anak pun bole melawa
pada hakikatnya yea.. mak2 yg ada anak kecik2 nie nak melawa asal pakai kemas je baju terletak je
nak mekap sekati mcm tu .. anak nangis merengek menyepah barang.... maknya buat bolayan je.... org keliling yg simpati yg layan anak ko
yg ko duduk mekap siapkan diri dan terus melawa mcm anak dara
ni selalu terjadi realiti in real life



Komentar Forumer solarlunar (#601)
Iolls rengsa giler tgk video tuh. Dok bertinggung tgh jalan dok pujuk anak. Boleh tak ko ketepi. Nmpk improper btol.

AA147.png

Komentar Forumer pitera (#610)
Tula pasalnyeeee. Dgn preggie lagi duk meninggung gitu. Macam asal boleh ko nk rekod

Komentar Forumer mintu (#699)
he recorded it but from far,  ntah2 kalau tgk dekat,  anak fakers tgh tidur atau pgg sesuatu sbb mcm tiada pergerakan lgsg. anak irl,  kalau tantrum,  they dont sit quietly unless something distract them misalnya gadget or others.

Komentar Forumer cik_pink (#578)
fakers baca forum kot kan kita dok kata si fakenis tu bukannya layan anak dia sangat pon...harap ke fakerul je...so ni buat drama rekod merekod ni nak buktikan lah yg fakenis pandaiii layan keksup. Drama bodo piang dua eko ni x habis2.

Baguslah kalau fakers & family fakers baca forum ni ya especially thread2 yg berkaitan korang ya fakers. Ketahuilah sesungguhnya perangai korang fakers2 sekalian adalah sangat kampung.com. Xyah nak ajet2 classy sangat

Komentar Forumer snazzydaisy (#556)
Nasib baik fakerul jwb cenggitu, if dia kata ¡°saja nak tunjuk kat ayang betapa besarnya peha ayang tu¡± sure fakenis sentap  

Iols baca some comments, memasing buat special requests to bf, euwwwwwww
¡°Nanti dah kahwin please record camni!¡±
¡°nnt awak record macamni ye, janji senyap2 je tau¡±

My goodness, so shallow!  

Komentar Forumer Nham22 (#557)
Whatttttt bbnu request mcm tu...euwwwwwww xde mende paedah ke bbnu ni nak...keknis tu bolehlah nak layan anak die mcm tu.. suami die ade banyak bantu tlg handle ucop...ntah2 sekali tu jepon die pujuk ucop...lain2 kekrol buat

Komentar Forumer Gigimukakelabu (#560)
Bab basuh poopo kekcup pun mostly kekrul jugak khuens. Berdasarkan analisis igstory diorang sajorkkk

u279.png

AA224.png

Komentar Forumer snazzydaisy (#561)
lagi several months b4 the new arrival, agak2 couple ni akan gi babymoon kat mana? St Barts? St Tropez? Then dah deliver baby, sure dapat push present lagi.. then makin galak laaa bbnu tiner tag bbnu jantan, hint sana sini.

Aiyooooo kadavule

Komentar Forumer Meow_tompok (#558)
derang ni hidup for the sake of socmed je
bbnu bole la ko tipu

AA156.png

Komentar Forumer ouch! (#563)
fan mereka adalah satu DNA dgn fan fynn jamal.kkekekkeke

Komentar Forumer pitera (#574)
Same circle of mindset u. Jenis hadap retis

AA129.png

https://www.instagram.com/p/BgH-GWshtoO/?hl=en
AA181.png

Komentar Forumer snazzydaisy (#562)
Tu la, tak penat ke nak main wayang for socmed sepjg masa, nanti bertambah lagi satu IG nak manage, nak kene cari sponsors for new baby  pulak. And the bbnus still perlukan another keksup utk meriahkan hidup diaorang

c1.png

Komentar Forumer pitera (#573)
Dramatic ngatttt. Real life artis suam kuku, jd berlakon dlm socmed je la

AA89.png

Komentar Forumer pitera (#719)
Maminis tips on love/partner

AA136.png

AA155.png

AA154.png

Komentar Forumer mintu (#720)
sheols ni sejenis dumb ke apa? iols perasan sheols kalau kena tanya pasal HA atau ucop directly,  mesti x reti menjawab dan akan divert kepada general answer.  da org tanya ko,  cane ko terima laki ko,  jawab je la apa? ni duk jawab melalut kedekut la apa..ko da start nk hint laki ko kedekut ke? kata laki ko,  ko bini genius,  buktikan la. bila tanya psl ucop,  ko jawab dlm video kt depan tu i take care of ucop 24hours a day. so kenapa bila berak or dia cranky dlm plane,  ko x buatkan? jaga kebersihan dan jaga hati perasaan.  mana ko pergi masa tu kalau ko kata 24jam ko dgn ucop? ko pn berak juga ke masa ucop berak,  gitu?

Komentar Forumer matjerk (#755)
Tips nak present pasangan ke parents pun tanya Hanis?  Kalau tanya hanis..  Ko kena tahu mak hanis tu mcm mana. Kalau duit berapa sen je camne nk present..... Hantaran kena lah kalah anak org lain...  Lepas tu kena rajin belanja bakal mertua....  Terus terang je lah hanis... X pyh bg tips propa

AA211.png

1.png

c184.png

Komentar Forumer imanda (#736)
dr zmn blog dlu kenis ni mmg sejenis pandai ckp a.k.a auta so xheran pon kalo jwpn dia panjang2 gitu.
sejenis kokspin jua.
pusing2 ayat nk nampak best

00007.png

Komentar Forumer mintu (#819)
zaman sheols berblog dl,  iols ada juga la singgah baca2 cos masa tu sheols mcm suchi murni,  lgpn cara penulisan sheols menarik la juga.  pas sheols da kawin,  sheols pn x menulis sgt. iols rs drp dia ig or twits,  lebih baik sheols stay je jd blogger dl,  kurang sikit hencapannya. tp sbb nk hadap likes and update diri sentiasa kt social med,maaf la,  sedikit demi sedikit keluar busuknya..drp org neutral terus jadi menyampah  

Komentar Forumer kucingitam (#585)
drg laki bini mmghp berjahit kat tgn sentiasa eh? nak muntah rekod, nak berak pun rekod..

AA100.png

Video Kredit kepada Asal Artis YouTube Channel
u101.png

pasal fesyen baju tu..hmm..rasa nak call pulisje..fashion victim betul la

AA138.png

Komentar Forumer matjerk (#565)
Skrg ig ucop n ig abang ucop hanis n hairul amik sorang satu manage... Pasni kuar lagi sorang.. Sape pulak nak manage....?  

AA6.png

Komentar Forumer bukan_ustazah (#758)
Jap kenapa I rasa yussoff ni macam tak berapa cerdik seperti yang parents dia gebangkan? Yusoff cakap pun pelat lagi jalan pun macam nak jatuh

Komentar Forumer chikumanis (#762)
baca mana ntah...katanya masa tulang kaki anak tengah lembut, mommynis galakkan dia duduk secara M..jadi org kata kaki ucopsonto tu mcm tak straight, dia mcm pengkau mcm yg u tengok tu lah..

c120.png
c119.png
Link Video: https://www.instagram.com/p/BmMTMmOgq_o/
c116.png
c118.png


Komentar Forumer lasagnaklcc (#777)
Actually iols rasa ucop ni bkn tak berapa cerdik, tapi sbb ada bdk lain yg lagi cepat. Semua anak sedara iols baya2 ucop ckp tak pelat sgt dah.... Vocab pon byk.... Ajar apa2 semua diorg ingat cpt. Minum karihome jgk. So maybe faktor genetik memainkan peranan turun dari mak atau ayah.

Matiklaaa humblebrag perasan genius

Komentar caritizen bersambung di posting #6
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-11-2018 06:34 AM | Show all posts
Edited by Kangkung1M at 26-11-2018 03:34 PM

Komentar Forumer abadi84 (#621)
Tahle...meols mmg x pernah rasa nak follow pun ig baby atau anak2 retis. Rasa mcm bdk2 tu diekspolitasikn sgt pulak. Benda lah smp anak berak, anak muntah, anak mandi pun nak rekod bagai to feed the follower...smp kdg2 bkn jd natural, tp budak2 tu dipaksa2 buat aksi2 comel sbb mak pak sibuk nak.rekod. tak penat ker ehh tgn berjahit kat hp sentiasa?

Komentar Forumer pitera (#648)
Sama jua. Tak follow ig budak2 ni. Dulu time takde ig, iolls ada follow sorg ni budak jepun kt youtube. Nana ke ape namanya. At first bapak dia up video sbb nk tunjuk kat family dia yg kat us nun. Tapi ramai giler follower, sampai la umur dia 6 tahun, parents dia decide utk taknak expose dia dah. Time tu iolls tak faham lg kenapa, kecewa jgk sbb comel sangatttt budaknya, nak tgk perkembangan dia.

Tapi skrg baru iolls faham kenapa. And i rasa parents dia make a wise decision to stop exposing her to the whole world

Komentar Forumer nuraru (#664)
Japanese strict sikit kan uols bab bab photo ni..especially kids.. kalau ada school event dia akan minta kebenaran untuk ambil gmbr students..takut org salah guna kot ke arah benda2 tak elok..kami yg tua ni nk ambil gmbr class pun kene sign form padahal nk display dekat dpn office and website je

Dlm igs raden baru ni dia ambil video budak sekolah ada sorang tu tutup muka..mmg tak boleh ambil sebarangan mcm tu..kalau dpt dekat parents dia boleh kene saman

Komentar Forumer pitera (#683)
betul betul. even dkt korea pun sama i rasa. dorg sgt jaga privacy the kids, and adults jugak la sebenarnya.

dkt malaysia je amek gambar laki suap bini yg tgh pegang anak, pastu viralkan. 3rd world mentaliti abes

Komentar Forumer gold_teeth (#698)
Rsnya semua negara luar mostly cmtu.. menjaga privacy diri.. kalo tgk ig femes yg dok obersea diorg slalu record zoom in anak diorg je n kalo ada org luar diorg blur kan..asian je or myb kita la kan msia hehehe abis tayang n kalo p bercuti gigih la nak snap semua org

Komentar Forumer pitera (#704)
Hehe tapi i tgkmak kepada emma and mila tu suka jugak expose anak dorang. Some outfit pun npkmcm tak appropriate

Komentar Forumer kosukeconan (#678)
mcm youtuber yg i suka, Texan in Tokyo (mamat jepon kawen omputih-reside kat japan), antara sebab diaorg tutup youtube channel diaorg yg booming tu pun pasal isu privacy ni.. sheols cakap yg it's not fair utk rakam bideo anak dia (diaorg tgh berusaha tgh nak ada anak) tanpa consent anak dia sendiri.. before tu, dia ada rakam bideo pasal anak sedara husband sheols, blurrkn muka if not mistaken

harap mommynis jgn ambik pic org japan sebarang walau budak2 pun.. nanti kena saman, i gelak sinis jah

Komentar Forumer pitera(#686)
ohh i tak pernah tgk yang tu. meaning dia mmg dah ada anak ke?

yang i subs tu geofg ke apa nama dia. dia up videos anak dia sampai anak dia 6 tahun, then dia bagitau dia and wife dia decide utk stopkan the channel.

then few years after, si geofg ni mmg suka photography, amek gambar anak dia then hantar dekat discovery channel punya pertandingan gitu. gambar sipi je pun, takde full face pun. then ada subscriber yg lama perasan, pastu start share gambar anak dia tu kat public. marah la wife dia, pastu wife dia bagi kata dua - takyah expose gambar anak kat mana2 dah or else stop photography for good. so terpaksa la dia tak expose langsung anak dia dah.

moralnya kat sini - please respect other's privacy. same goes to fakerul fakenis. ambil gambar org solat, pastu ambil gamabr staf hotel siap nametag dia lagi, expose anak sendiri to the next level sampai dlm toilet pun nk tunjuk - semua ni salah and against human's right.

u161.png
AA233A.png
AA233B.png

AA23.png

u92.png

F80.png

https://www.instagram.com/p/BoTG0p2hZSz/
A138.png

A63.png

A65.png

Link Video: https://isdb.pw/upload/34577988/1728961412478170134.mp4
AA182.png

Komentar Forumer nebulagazer (#661)
Bab expose anak...dorg tak belaja dr sejarah..macaulay culkin...and other celebrity kids lain...sian taleh nk cope bila adult...tgk miley..britney...
Haiyaaaaa....

Komentar Forumer eyansss (#941)
setiap anak development berbeza... tapi tu ka, bila makayah gemburkan kaw2 dari reality, buat orang nampak anak sia sebenarnya takcerdik... walhal development stage usop tu ok je...

AA232.png

Komentar Forumer Rapz (#942)
Mak bapak jenis kemaruk likes & pujian...follower lak jenis akal bbnu hahaha!kesian dkat keksop kna keje keras nk limelight punya pasal lolz!

AA59.png
AA64.png

Komentar Forumer 234126 (#959)
Betul la apa sorang forumer cakap dlm one the comment dlm ni, i cannot brain hanis ni dgn hairul siap boleh accept nak kawin. Sebab zaman blogging si hanis ni iol mcm adore her - ye lah she ¡®portray¡¯ benda2 class class je kan   kaya kaya bf ado2 kot2 la sangkut dgn royal sekali kawin dgn hairul. But now baru tau kenapa. Tuhan maha mengetahui maha adil. They are made for each other   complement each other well  

A220.png

KomentarForumer immi (#914)
sampai bila diorg ni nk jd hamba socmedia ya. anak dah nakmasuk 2 dah woi...x matang2 lagi tambah dungu ada la. Kita tunggu nnt keksop nkmasuk international preschool mana...pastu kekrul peghak buih pandai ke ckpomputeh dgn pihak sekolah? jgn bercakap guna lirik lagu udah le...heret laawife90kdontneedgoogle ko tu ke sana sini dlm sekolah tu ye. what a 4eva shamefeknis to hv a husben like u fekrul

AA44.png
AA44A.png

Komentar Forumer Plannerism (#968)
Sebab dsri SocMed je datang incone diorang ni. Semua promote free marketing. Nak buat iklan, billboard mahal. Ramai bbnu dan young mothers terhegeh-hegeh consume product diorang ni. Mind you yang kerja tinggi-tinggi, yang I rasa IQ tinggi pun makan toujours ya. Geleng kepala je I tengokkan

Kekbot.png
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-11-2018 06:34 AM | Show all posts
Edited by Kangkung1M at 26-11-2018 10:07 PM

Edisi Ironman 70.3 Langkawi 2018:
Komen Provokatif Hairul Azreen, Wakil Navy PASKAL Kepada Pemenang Podium,
¡°Alah Nasib Je Saya Bawa Slow Tadi" &
"Sikit Je Lagi Kita Nak Kejar. Alah Jom Lumba Buka Pasang RPG La Tgok Sapa Laju¡±


Pada Sabtu lalu telah berlangsungnya kejohanan Ironman Malaysia dan Ironman 70.3 Langkawi 2018.

Saingan kategori 70.3 (Half Ironman) yang melibatkan tiga disiplin ¨C berenang sejauh 1.9km, berbasikal 90km dan berlari 21.1km turut disertai oleh para artis dan selebriti tanah air seperti Alif Satar, Ammar Alfian, Jasmine Suraya, Hairul Azreen dan pengarah Paskal The Movie, Adrian Teh.

AA150.png

Kesemua mereka, kecuali Alif telah berjaya menamatkan saingan dalam kategori ¡®relay¡¯.

AA186.png

AA184.png

AA165.png

Artis versatil negara, Alif Satar pula mencuri tumpuan para media tempatan dan netizen kerana berjaya menamatkan perlumbaan dalam kategori individu dengan penuh jaya dan bergaya. Tahniah penulis ucapkan.

AA225.png

AA188.png

Adrian Teh dan kumpulannya berjaya menaiki podium kerana merangkul tempat ketiga kategori ¡®mixed relay¡¯ iaitu kategori sama yang turut disertai oleh Hairul Azreen.

Ramai rakan dan peminat mengucapkan tahniah buat Adrian termasuklah Alif.

Namun lain pula halnya dengan Hairul. Sudahlah tidak mengucapkan tahniah, malah memberi komen menyinggung dan provokatif.

AA187.png


AA167.png

Walaupun ia mungkin sekadar gurauan mengusik, tapi bagi penulis sikap Hairul mempersenda dan memperlekehkan orang lain seperti ini amat menjengkelkan.

Jika ada yang tidak tahu apa yang Hairul maksudkan dengan RPG, ia merupakan senjata pelancar roket.

AA209.png

Gaya Hairul mencabar Adrian menguji kepantasan mengendali pelancar roket tersebut memberi gambaran seolah-olah beliau mempunyai akses mendapatkan senjata api dengan mudah.

Dan pakaian Hairul yang bertulis 'Navy Paskal' juga menimbulkan tanda tanya caritizen sama ada beliau telah ditauliahkan sebagai anggota Paskal.

AA222.png

AA173.png

Apa kata anda?


Komentar Forumer meah_kelabu (#729)
fuh kekroll.. baru geli2 naik beskal taun ni je trus register ironman
dia tau x yg ironman tu ade 3 bende kene complete? ke dia ingt kene naik beskal je.

AA151.png

Komentar Forumer awex^returns (#764)
haar.. suddenly je register terus

at least macam engku emran ngan alif satar tu nampaklah dia berlatih
berapa bulan kot

harap takder injurred lah nanti
dia kan lembik

AA161.png

Link Video: https://isdb.pw/upload2/34577988/1918321154515682123.mp4
AA218.png

Komentar Forumer sheqim (#768)
Dia tercabar okay dgn mat redho yg cipta nama di obersi.. dia ape je pencapaian? Fear factor pon selebriti malaysia.. bukan asia pon..

Berlakon paskal.. berlakon je.. bukan real pon.. bukan sampai sedunia pon tayangan..

Dia kan the best never rest..

AA75.png

A59.png

Komentar Forumer awex^returns (#781)
Nampak sangat terjejas dengan Mat Redho.. sebab takder angin ribut tetiba join Ironman.. siap berlagak beli badikal baru

At least EE ngan Alif memang nampak effort derang sejak beberap bulan nak join IM ni

A184.png

Komentar Forumer chikumanis (#763)
kita tunggu next drama apa plak...hari tu kes ular, ni kes beruang plak ke..biawak ke..babi hutan ke..atau tenggiling..  

c212.png
c213.png

c209.png

Komentar Forumer hipopopo (#773)
Fakerul masuk ironman tu nk masukkan dlm profile ig dia. Kalau menang, nnt boleh acah2, 'walaupun sy tak training, tp sy tetap menang. Hashtag thebestnakrestpulak
Kalau kalah, dia boleh gebang, 'sy tak training, ini aje yg mampu sy buat.' puihhhhh

36495513_2189744514375690_1371255643112996864_n.jpg

Komentar Forumer matjerk (#791)
Whuutttt???  IRONMAN....  tlg la jgn dicemari ironman tu dgn  hashtag THEBESTNEVERREST dia tu... Plssss la...  

Komentar Forumer nipskacang (#731)
Seriously fekrol masuk ironman? Ke another drama mcm die tipu2 join kuliah dr. Zakir naik?

zakir naik english.png

Komentar Forumer pikachu_nicky (#787)
Okay, selepas jenguk IG dia, kita pun key in no bib basikal dia 2462. Ada.. tapi nama team...

AA152.png

Komentar Forumer meah_kelabu (#789)
aha..spot it. dia bukan masuk sorg mcm alif satar. dia buat ironman relay. means by team. sorg settlekan swimming, then pass the bib no the next person who will do the cycling then last bg dkt pelari pulak.

ok herol. jgn membongak lepas ni mcm ko buat ironman ni sorg2.

Komentar Forumer Wakefield (#794)
U ni meah. Dia kan ironman team leader, teammates tu dia dayang-dayang dia jer.

Komentar Forumer meah_kelabu (#795)
hahahaah..jgn dia yg buat spoil dah. dah la cycling tu tgh2. buat dia xleh hbeskan? nanges dayang2 tu

Komentar Forumer aryyan (#793)
poyooooo. aku rs dia ni part kayuh ja. so hairul, pasni jgn la dok canang cam ko tapau smua k. baru nk kutuk mampu ke dia lari 21km klo dia masuk individual tu.

AA226.png

Komentar Forumer pikachu_nicky (#790)
Relay team ni, dia x payah buat semua, sorang berlari, sorang basikal, sorang berenang.

Komentar Forumer Rapz (#803)
Come on lah...nk buat benda pelik2 tapi end of day 'Saya Injured or The best need a rest'  
npk sgt nk attention lebih...Buat as a team tapi nama nk dia sorang mana aci...

AA217.png

Komentar Forumer pikachu_nicky (#806)
Team dia no 4 chuols..

AA160.png

Komentar Forumer sheqim (#821)
Meols ade tgk dkt ig kosmo online, kosmo post gambar alifsatar tahniah kat dia.. pastu meols terbaca satu komen netizen ckp - nape post gmbr alifsatar je? Fakerul kan masuk jgk- phuiiikkkkk

Taktahu ke alif masuk individual kot, si fakerul tu grouping.. takpayah nk acah2 sgt.. kalu fakerul hebak, buktikan dia blh cam mat redho tu...

AA229.png


Komentar Forumer meah_kelabu (#816)
at last herol up jua gambar bersama team mate dia. good job herul. lpas ni da bole start training utk individual pulak. baru la the best kenot rest gitu

Komentar Forumer Rapz (#866)
Kalo individual rasa2 dpt tpt corot kot tapi mcm biasa la gebang je lebih si fakerul nie...hahaha!

Komentar Forumer cik_pink (#868)
Silap2 x bole habis pon IM tu chuols! Hahahaha mcm forumers lain ckp la. Dia ni tahap amatur je, tahap naik beskal jalan2 petang. Tapi berlagak nak mampos mcm pro. Baru blakon paskal da poyo. Bajet paskal tu dpt jota3 sebab dia. Puihhhhh!

A201.png

AA97.png

AA96.png

Komentar Forumer Nham22 (#811)
Aku malas nak pikir pasal die masuk ironman tu..tp aku lebih pikir apehal die pakai baju ala2 anggota paskal???? Die ex navy ke..???

https://www.instagram.com/p/BqRw8Q4AYxj/
AA228.png

KomentarForumer ayjay (#912)
Exactly! Dia ada lesen ke guna nama Paskal tu siap gabung tshirt tu dgn kenama banganglagibahlulmalead dia tu?

KomentarForumer eyansss (#932)
waittttt... baju dia ada  tulis navy paskal? apa kebodoh dia ni... sesuka hati je... paskal tu kumpulan elit n takkan simply reveal la...

Komentar Forumer Shanadra (#846)
kehulu kehilir pakai baju navy. Who are yousss kekrol? Uolss pelakon jelah bukan navy betol. Pls la someone perlu sedarkan si fakerol ni. Kalau i seorang navy i sakit hati ok. Org lain susah payah training utk comission as navy. Ko ntah sapa2 kehulu kehilir dgn baju navy

Komentar Forumer azimodin (#850)
meloyakan la tengok dia dok ber-navy sana -sini. if he's a retired navy boleh terim alagi. setakat berlakon dah xleh move on. mmg macam budak2 la

Komentar Forumer Babycc (#1013)
Kalau die hidup sampai umur 80 thn pon die ttp akan gelarkan diri die paskal ke mcm mana?? Ko berlakon je kot..

Komentar Forumer cik_pink  (#956)
cambodo kan...org lain susah payah pegi training separuh mati nak entitled masuk paskal tu, dia senang2 je pakai nama paskal, team alpha leader bagai. x tau respek langsung!

Komentar Forumer RedPoppy1 (#957)
that's why... alpha leader tu sepanjang hayat ke camne dia dok canang. actually i think heols dpt watak tu pun sbb ramai pelakon lelaki lain yg tak free, ada on going job yg diorg dah terikat. maybe heols pilihan ke4 or ke5. memandangkan heols takde job masa tu, so dia je la choice yg ada... tp lagak nya kemainnnn. kehulur kehilir paskal nya. then lagi 1 just nak gtau, video dia nyanyi lagu manis manis ayu tu... annoyying teruk. dasyat taste keknis ni


Komentar Forumer cik_pink (#963)
harusla sepanjang hayat alfa leader chuolssssss. Kan dia penyumbang terbesar jotaan kutipan pilem tuh. sedangkan juara fear factor malaysia pon dicanang dulu kini dan selamanya, ni apatah lagi jadi alfa leader.

Iols rasa dia ni xde dalam list pon. Since semua pelakon dalam list xavailable, maka production pon main tangkap muat jah si fakerul ni jadi alfa leader.

Yes...yg nyanyi gedik2 lam kereta tu, aku pon nak muntah tengok. Berkerak, berkeladak, menggedik semua cukup dua2 fakers!

Komentar Forumer awex^returns (#859)
fakerol kan selamanya bengap susu

dia ingat dia lah yang terbest yang terhebat
dia main masuk je sebab ada orang taja... pastu show off basikal baru dia yang ke-3 katanya
tapi bengap tak tau ironman ni is mainly about apa

bagi orang lain to push the limits.. to improve personal achievement.. cabar diri
tapi dia ngan wife dia yang fake tu... untuk sejarah hidup.. untuk menunjuk dan berlagak

AA162.png

KomentarForumer ayjay (#913)
Geli gila kot kekrul ni dipanggil baby. Eeewwwwww

Komentar Forumer awex^returns (#857)
lepas tu suka2 dia je upload bebanyak gambo preggy woman tu

memang tak beradab dia ni...

AA187.png

Komentar Forumer immi (#933)
Loser lembam betul bila bc post dia kat ig adrian teh tu

Komentar Forumer imanda (#830)
loser giler kekrul lembam nih.
pangai mcm hape je komen gitu, xgentleman lgsg.
keknis ko xmalu ehh ade laki pangai gitu? selamanya kebudak2an.

Komentar Forumer miracle_forever (#833)
Perangai mcm hantu! Dah kalah tu buat cara kalah la. Kenapa la dia xjatuh ke injured je masa competition tu. Alif satar kata ramai yg jatuh sbb licin.

Komentar Forumer Kangkung1M (#834)
Kat igs ada video dia jatuh basikal. Masa tu acara dah tamat. Dia naik basikal sambil rakam video...tetibe dia terjatuh. Hari ni kat ig tunjuk dia berbekam. Dia kalau injured, baru dia berbekam . Esok entah apa cerita yg dia nak sembang gebang pasal IM ni kat wartawan.

Link Video: https://isdb.pw/upload2/34577988/1915299535459259131.mp4
AA176.png

Komentar Forumer miracle_forever (#835)
Ntah apa dia nk propakan kat reputz tu nnt. Dia dah update belum profile ig: 4th place ironman. Euwwwww!

Komentar Forumer imanda (#864)
kekrul ni semua org yg dia kenal or br kenal dibuat mcm kwn2 tahap rumah merah skolah dia dulu tu. xreti lgsg nk respect.
erghhh btambah nyampah kat kekrul lembam nih, I rs kekrul diambil jd hero paskal pon sb rate murah je pon ekekeke

AA113.png

Link Video: https://isdb.pw/upload2/34577988/1909325406415460501.mp4
AA105.png

E25.png

A141.png

Komentar Forumer azimodin (#854)
kekrol mana boleh tengok orang lebih sebab heousl kan paling "BEST" dalam dunia. forumer je yang x menghargai kehebatan heouls

Komentar Forumer Rapz (#869)
Ape???heoul paling BEST?Hello polis....Tgn saya patah,kepala saya bocor,ade ular saya injured, the best need a rest & lastly training 4 filem...booooo!

A214.png

AA106.png

c26.png

AA175.png

Komentar Forumer KucingBiru (#862)
Marahnya i tgk gambar dia pegang bendera tu, selamba dia step infront and ignore 2 team mate belakang tu. Sangat tak gentleman and rude treat women like that...  sakit hati i tgk ada jantan melayu rupe ini.

AA210.png

Komentar Forumer cik_pink (#843)
kalau da bebal tu bebal jugak la fakerul. Takat no.4 itu pon group category nak kecoh. kau masuk individual lah mcm alip satar tgk ko dpt no. brapa...bangang

Komentar Forumer bungarose (#809)
Caption pakai glove sebelah ini benar kah????
Gooossshhhh heroul.... sooo lowwnyer kamu

AA109.png

Komentar Forumer newyork (#810)
Hahhaa ini pun nak kelainan jugak ka.. pakai glove sebelah, nnt pakai stokin and kasut sebelah jugak eh

Komentar caritizen bersambung di posting #8
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-11-2018 06:34 AM | Show all posts
Edited by Kangkung1M at 26-11-2018 04:24 PM

Komentar Forumer whoda5566 (#997)
perasannya mamat lembam ni, kau buat relay je la! berlagak serupa kau buat full ironman. Alif satar tu boleh jugak nak dibanggakan atleast dia buat complete 70.3

Komentar Forumer kosukeconan (#873)
@Aweeff: Utk seseorang digelar "Ironman" kenalah menghabiskan jarak swim 3.8KM, 180KM Bike & 42KM Run. Ironinya org ini adalah org yg sama marah bila ada runners buat fun run 5KM, 10KM mengaku buat Marathon. Pelik? Seseorg tak digelar Marathoner jika sekadar berlari 5KM, 10KM atau 21KM.

i copypaste sini just in case himbo claimed diri dia ironman in the future yachhh..sbb heols buat relay jah.. alif tu pun blm lg dpt status ironman jugek wlpun buat solo

Komentar Forumer awex^returns (#849)
adrianteh tu tak reply pon post si fakerol

dia ni memang tader adab sopan dan suka perlekeh orang kan

macam dia best sangat lah
hanat sangat perangai

Komentar Forumer Rapz (#871)
Mohon adrian teh kalo buat sequel paskal 2 mamat poyo nie watak dia dimatikan or jgn amik dia terus...amin!

Komentar Forumer immi (#880)
Memang tak kan ambik sbb fekrul kena jaga 2 anak dah masa tu mesti feknis meragam x reti nk jaga 3 anak termasok buji serentak ngan hp berjahit kat tgn ngan nk cebok lagi nk masak lagi poopoo buji lagi layan mamasawan lagi fuuuuhh

Komentar Forumer Rapz (#891)
Jgn si fakerul merempan dkat ig adrian teh sudah...tau la dekni kalo tk dpt ape dia nk semua ig org dia letak "tak ajak" punya komen....

A243.png

Komentar Forumer immi (#895)
Adrian pls buat selamba je kalo si dungu tu merempan. Anggap je dungu tu x wujud

Komentar Forumer immi (#879)
Gelak sakan meols pg td driving to Ofis dgr Johara cal alif. Johan bole kata nk unlike gambar kekrul join ironman tu sbb Johan ala2 acah2 Xtahu kekrul masuk team. Bkn individual mcm alif hahahaaa. Kelakar giler johara puji2 sakan alif. Diorg kata mmg hebatlaa alif lawan 900 individu lain internationally. Takat pas baton apa barangggg nk kepoh kat org si lembam kekrul oi

Komentar Forumer Ashna21 (#903)
Kalau i jdi fakerul..mmg mlu gila org sindir live gitu

Komentar Forumer anise6123 (#911)
Dia manatau malu..

Komentar Forumer Ashna21 (#918)
Mesti dia bangga.. siap bgtau ayang

Komentar Forumer ayjay (#915)
Kekrul ni faham kah kalau orang sindir? Kalau cakap direct pun mungkin dia tak faham.
Berlakon jadi ahli paskal pun dia ingat dia tu ahli paskal sebenar.

Komentar Forumer pitera (#989)
kalau perasan geng johara mmg suka perlekeh kekrol. dorang baca forum kot. hahahaa
ada skali iolls dgr dorang call fakerul, time tu lepas paskal. tak sure call utk promote paskal ke apa, tapi ada satu kali tu fakerul ulang cerita yg 'tangan' dia patah bla bla bla. pastu dorang perli 'ko tak abes-abes ke ulang pasal benda tu'.

pastu fakerul tu macam gelak-gelak blur tak paham. huhuhu

Komentar Forumer Rapz (#991)
Masalah nye si fakerul tu paham ke tidak yg johara tu perli2 dia? setakat gelak2 blur mcm tu da tau la fakerul nie bangang

Komentar Forumer immi (#884)
Uols kalo dgr johara pg td mmg kawkaw sedapppp je dengar diorg backing support congrats alif satar . Kasi benam dush dush dush makan deep si fekrul tu sedeep lubuk perigi buruk seceruk benut kg mamasawan.

Komentar Forumer Rapz (#892)
Hahahaha! bertambah naik sawan si karsinah nie yg menantu kesayangan dia dibenam2 kan

Komentar Forumer cik_pink (#904)
Nnt mamasawan ckp 'benam x benam, yg penting menantu aku blakon pilem jota2, ko hado? Yg penting komisen mak pon kena hado, mak yg promote pilem tu bagi laku jota2' hahahahhahhahhhhahaah

AA41.png

A128.png


A131.png

Komentar Forumer Rapz (#907)
Alah mamasawan tu acah2 malaikat lalu jer...promote filem menantu pgl geng MPM (Makcik Peha Melecet) lepas tu post semua pkai baju celoreng joget tgh jln letak hashtag mcm ye ye je ujung2 merempan konon jasa dia tk dihargai...mamasawan drama akasia je lebih

Komentar Forumer ratuiphone (#881)
org terbukti.lembam.lembab.lombab..mmg camtu la peel dia..memane ig retis ade je dia menyelit komen..semua komen pun nampak.mcm tak sekolah

AA14.png


Komentar Forumer truesonic (#906)
Alpha leader taik kucing bujibu dia la!
Suka suka self proclaimed leader...
Dah2 la tu fakerol.... ayang suh basuh jamban tu
Tak yah merempan kt IG .org lain

A258.png
A258G.png


Komentar Forumer mixed (#1004)
Sape baca komen kek rul kt ig pak nil yg ada video hantu. Kek rul siap ckp dia stunt men

AA231.png

Komentar Forumer pitera (#1011)
Modal lapuk! Ehhh tolonglah dia ni. Hahahaha.

Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2018 06:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Padahal boleh je nak koyakkan belon tu simpan...tp keknis dgn bangganya bgth bbnu followers batak die kekrol lepaskan belon tu terbang....bahalul...punye keknis...dasar otak kat lutut...negara jepon tu maju..tp keknis kekrol bwk perangai pprt maindland g sana...
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2018 07:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by AmandaRollins at 8-11-2018 07:10 AM

Parent hairul xde ikut bercuti sekali ke?...sedih plak rasa nya
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2018 07:16 AM | Show all posts
bodo nya laki bini
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2018 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Mek xpnh pcaya pd pepatah "bodo xleh di ajar, pandai xleh diikut.." tapi bile tgk kebodohan they olls ini.. Mek rs mmg ada org yg bodonya tu "bodo poreva".. Mek simpulkan yg deme 1 family ni berada dlm dunia fantasi ajet2 family Kim K yg sume bnder kene show off utk tontonan umum.. At least kapir tu dibayar juta2.. Kowang ni dpt cerca 24jam..Puhlis arr, Money cant buy class.. And tersangatla looser when ko acah2 mnjd idolat when sume org tau asal usulnya..
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2018 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Woww luar biasa kebodohan mereka pada episod kali ini.
Tp double bodo keknis la sbb rakam dan upload. Dah kata pergi disneyland bwk budak, kau nak percutian classy cane setan? Logik la budak tu mintak belon kartun wehhh, kesian la yusuf dpt makpak camni.
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2018 07:27 AM | Show all posts
dah nak masuk anak 2 tapi bebal tak habis2!!!
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2018 07:29 AM From the mobile phone | Show all posts
welcome back kekkung...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-11-2018 07:35 AM | Show all posts

Thank you.
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2018 07:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Pelik, dah anak suka biarkan Je lah pasal
Belon pun nak classy ke. Masalahnya perangai rempit tadak classy nya lah.
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2018 07:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak classy dia je? Taknak pikir pasal anak? Sukati la ucop tu nak belon tu, apa masalahnya?  Dia budak biar la dia jadi budak. Nak classy2 :

Buang sampah mcm tu kat negara orang pastu tunjuk bodoh kat insta - tu classy la eh hanis? classy nyaaaa.  money cant buy class and hanis, u are not classy even berduit. U dah buktikan sendiri ni ha, padan muka. Ni nak jwp konar baring cemana lagi? try explain kiteorg nak tengok hiburan level badut  puan ¡®serba tahu¡¯ ni.
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2018 07:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Ko p oversea ko bawa nama negara tau
Keji betol perangai camni
Acah2 je classy tp hmmm...
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2018 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Kek kung...takleh back up ka thread ni..bukan apa..nnti  tiba2 hilang atau content berubah....

Sebelum p mana2 tmpt ..negara ka apa ka...please do research..kena tau undang2,  benda yg bolh dan benda yg takboleh. Please jadi org berakhlak dan bertamadun.

Jgn masuk kandang org....main mengembek tak tentu hala..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.074152s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list