JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12
Return to list New
1116
View
31
Reply

[Pelbagai] ...IQ Timun...ada pula IQ Lobak...

[Copy link]

Author: seribulan       Show all posts   Read mode

Post time 30-11-2018 10:14 AM | Show all posts
dekat ch KBS ada rancangan ring the golden bell
best rancangan tu .
psl budak2 skolah jwb soalan yg diberikan n kalau berjaya selalunya hadiah yg dorang dpt x silap pengajian di taja..
kt msia ni masalah nya diaorng nk tiru satu2 rancangan tu tp x menjadi..
cth running man..
and ada 2-3 lgi rancangan yg diaorg tiru tp mcm syok sendiri.
dulu kita byk jugak rancangan yg berteraskan gameshow.
skrng byk novel cinta busuk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Timun i suka....lobak pun i suka..pendek kata dua dua i suka
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 11:51 PM | Show all posts
Edited by Cloud99 at 7-12-2018 11:55 PM

1st time jumpa perumpamaan perbandingan yg disamakan dengan spesis sayur nie. Kesian sayur2 nie   tak bersalah siap bagus untuk kesihatan lagi ..tapi kurang-kuranya glamer juga nama 2 spesis sayur nie di zaman skrg nie yer

Bab siaran tv nie memang dah nyampah giler. Rasanya macam dah lama tak tengok drama2 melayu sangat sebab mbosankan. Jalan cerita yang sama. Buat reality show/pertandingan pun level tangkap muat , x der something yg boleh educate kita sangat . Skit-skit lawan nyanyi, lawak bodo , tiru konsep siran tv luar negara tp bila buat kt msia mcm hampeh jer


Tengah tunggu juga bila masanya siaran tv msia nie nak buat siaran hiburan yg mampu educate &  dalam masa yg sama mampu hiburkan penonton. Siaran tv luar banyak jer rancangan2 yg mcm tue . Jangan plak buat rancangan yg tiru konsep negara lain tue. Cth : Running man...msia tiru buat Lari...tp ntah per2 jer hasilnya
Sekarang nie memang layan kartun ngan documentary jer lebih

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah lama unsubscribe astro, so tak tengok dah drama melayu because so stereotype. Bukan drama je, iklan pun kalau perempuan mesti kena putih = cantik.

I grew up having a low self esteem because of those stupid iklan, sebab i berkulit gelap. Dah besar, study overseas baru la rasa confident sebab ramai classmates mat salleh suka my skin colour.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 12:28 PM | Show all posts
setuju! chill la iq smua bergantung pada individu tu jugak. how u carry ur thinking!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 01:44 PM | Show all posts
ada masa memang nak tgk program yg lite2. tambah2 bila seharian heavy otak berfikir pasal kerja..

cuma tengok program macam tu sekadar hiburan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.042163s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list