JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
123
Return to list New
1398
View
56
Reply

[Pelbagai] KESEGERAAN...

[Copy link]

Author: seribulan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 7-1-2019 05:10 PM | Show all posts
kalau bossy die suke tulis email..ASAP ASAP..berasapp je makk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 05:12 PM | Show all posts
as soon as possible... buat dgn segera.. hahaha.. mula2 bace bpinar mata nk memahami tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 04:46 PM | Show all posts
Semua keje sekarang nk segera,bg notis by today pun ada kalau time2 bongok dia tiba..biasa al dok HQ sedap aje arahkan,kami yg kat bawah ni,kalut nk cari maklumat..

kalau bg dateline atau bgtau awal2 benda yang nk kan senang kami standby ni x,nk kejar dorg punye DEADLINE kami yg teraniaya..sebab tu saya mmg suka segerakan apa yg boleh disegerakan barulah x kalut.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 09:14 AM | Show all posts
iols sejenis bukan siapkan kerja segera kalau bos tak bg deadline. siyesss mmg iolss kalau pandang kerja tu blur taktau nak mula, study sikit2 jaa, bila bos dah mintak dan dan hari tu jugak boleh siap.. hebatnya kuasa last minut ni..

pendapat iols buat kerja last minute bukan sebab dia malas.. tapi sbb dia takde perangsang utk dia siapkan kerja lagi2 kalau bos buat dunno..  iols rasa buat kerja last minute akan tambahkan twice effort kita utk bekerja lebih fokus. sebab tu manusia perlukan guideline dalam apa jua yg dia buat..kalau tak mmg kita syok sendiri dlm dunia ni..

bayangkan jalan raya takde lampu isyarat.. syok sendiri la sekalian manusia memandu.. kalau ada lampu isyarat kita lebih disiplin..fokus dalam memandu..dan  menghargai masa (lampu hijau) hahahaa..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 03:04 PM | Show all posts
Kesegeraan depends priority tasks tu.

Urgent (ala-ala perintah dari kayangan dan expect time tu jugak siap), important (politely asked and being told it's important), less (timeline given panjang), tak penting langsung (yang ni selalu yang open submission date).

Zaman uni toksah cakap, procrastination at its best. hahah thrill konon. (pemalas!)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Kadang2 cepat, kadang2 lambat ikut dateline. Tp klu segera buat, boleh enjoy dgn tenang tak yah fikir apa2 dah. Tp buat last minit pun best jugak, sebab masa tu mcm2 idea mai mencurah2. Tp biasanya i tgh2 tak awal sgt tak lambat sgt. Yg pntg cukup masa semua siap siaga.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
kna sgera. skrg ni masa bjln pntas. kalo dok tgu2, tgk2 dah ptg.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047520s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list