JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1804
View
65
Reply

[Pelbagai] KESEGERAAN...

[Copy link]

Author: seribulan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 27-11-2018 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
I love deadlines

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2018 01:21 AM | Show all posts
Time nk exam suka study last minit sbb bila terdesak cepat msk tp kalu buat assigmnt plk nk siap segera.. Takut bertimbun plk n x blh blk kmpg ujung minggu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 07:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila last minute & underpressure, boleh pulak stretch self-resilient and idea yg bernas & gila2 pun boleh datang hehehe...semua untuk meet deadline & target.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 09:43 AM | Show all posts
nak xnak kena SEGERA. Knowing my superior very well, keje mmg xdpt bertangguh walaupun dia sendiri ckp TAKE YOUR TIME. Padahallll....dia mmg nk keje tu siap cepat! So that dia boleh show off kt org yg keje dia siap on time

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Kali buat kerja menda tak suka tangguh2 semua kerja siap on time..bila boss mintak siap...tak perlu nak serabut kepala buat kerja last minute

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
anarina replied at 8-11-2018 09:16 PM
I selalu observe pekerja pejabat pos , ada 2 tmpt i salu pegi. 1 ramaiiiiii pelanggan, 1 tu slow gil ...


Ya... Betul....
Memang betul... Orang tak ramai pun tapi dok buat slow, siap borak2 lagi, betul2 kan tudung dulu.... baru tekan calling number...
Hyeeee you please... Aku dah lewat ni...

Tapi bila big bos ada, fuuh cergas sungguh mak cik2 kepam buat kerja...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts

Tengok task juga... Kalau no mistake task kena prepare awal....  Kalau tak mampus

Misal kata tertinggal barang spare part... Nak repair nya di Pulau or Kg Org Asli... Jauh mak oiii...

Kos bot lagi bukanya murah.... walaupun sebutir skru RM 3... Hik hok

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Sentiasa cuba untuk segera. Kalau tangguh tangguh, nanti kelam kabut tergesa-gesa jadinya. Tapi ada je benda yang i buat last minute. Cthnya mkn..jam ni nak mkn, jam ni baru pikir nak makan apa, nak masak ke beli tapau je, nak makan sendiri ke nak ajak orang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2018 08:43 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau berjanji i mmg akan segera tepati! dtg appoinment mmg x pernah lewat..tp xla dtg terlalu awal..sbb i pun x suka menunggu heheh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2018 09:42 AM | Show all posts
saya terbalik. dulu masa time skolah muda mudi suka last minit.
dr kerja khusus ke homework smpi la nk study utk exam.. time tu la sibuk nk tgk drama korea jepun bagai walaupon ulang2.
tp since dh mkin tua ni terbalik pulak.. smua nk cepat.. tp x de la kalut sgt..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 05:10 PM | Show all posts
kalau bossy die suke tulis email..ASAP ASAP..berasapp je makk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 05:12 PM | Show all posts
as soon as possible... buat dgn segera.. hahaha.. mula2 bace bpinar mata nk memahami tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2019 04:46 PM | Show all posts
Semua keje sekarang nk segera,bg notis by today pun ada kalau time2 bongok dia tiba..biasa al dok HQ sedap aje arahkan,kami yg kat bawah ni,kalut nk cari maklumat..

kalau bg dateline atau bgtau awal2 benda yang nk kan senang kami standby ni x,nk kejar dorg punye DEADLINE kami yg teraniaya..sebab tu saya mmg suka segerakan apa yg boleh disegerakan barulah x kalut.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 09:14 AM | Show all posts
iols sejenis bukan siapkan kerja segera kalau bos tak bg deadline. siyesss mmg iolss kalau pandang kerja tu blur taktau nak mula, study sikit2 jaa, bila bos dah mintak dan dan hari tu jugak boleh siap.. hebatnya kuasa last minut ni..

pendapat iols buat kerja last minute bukan sebab dia malas.. tapi sbb dia takde perangsang utk dia siapkan kerja lagi2 kalau bos buat dunno..  iols rasa buat kerja last minute akan tambahkan twice effort kita utk bekerja lebih fokus. sebab tu manusia perlukan guideline dalam apa jua yg dia buat..kalau tak mmg kita syok sendiri dlm dunia ni..

bayangkan jalan raya takde lampu isyarat.. syok sendiri la sekalian manusia memandu.. kalau ada lampu isyarat kita lebih disiplin..fokus dalam memandu..dan  menghargai masa (lampu hijau) hahahaa..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 03:04 PM | Show all posts
Kesegeraan depends priority tasks tu.

Urgent (ala-ala perintah dari kayangan dan expect time tu jugak siap), important (politely asked and being told it's important), less (timeline given panjang), tak penting langsung (yang ni selalu yang open submission date).

Zaman uni toksah cakap, procrastination at its best. hahah thrill konon. (pemalas!)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Kadang2 cepat, kadang2 lambat ikut dateline. Tp klu segera buat, boleh enjoy dgn tenang tak yah fikir apa2 dah. Tp buat last minit pun best jugak, sebab masa tu mcm2 idea mai mencurah2. Tp biasanya i tgh2 tak awal sgt tak lambat sgt. Yg pntg cukup masa semua siap siaga.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
kna sgera. skrg ni masa bjln pntas. kalo dok tgu2, tgk2 dah ptg.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2019 01:37 PM | Show all posts
segera. tapi bila segera terlebih, boss bagi lebih lagi sebab orang lain tak sesiap yang bulan lepas punya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2019 01:12 PM | Show all posts
For me kesegeraan adalah bila setiap kali kawan buka mulut bertanya soalan atau mintak tolong buat sesuatu dgn kadar yg paling cepat akan penuhi keperluannya kerana memikirkan kalau kita buat lambat nanti lambat pulak akan selesai....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2019 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
1.perlu ada kesegeraan agar tak nmpk diri ni ignorance for some kind of urgent matter
2.perlu jgk sbb nampak kita komited
3.antara kebaikan lainnya ialah kita memudahkan orang dan diri sendiri jgk
4.tapi janganlah memaksa2,ikutlah situasi dimana kesegeraan itu perlu
5.lastly, berpada-padalah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.076052s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list