Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7316
View
333
Reply

SAMDOL TELAH DIBOGELKAN DI THREAD Adakah ini sejarah asal islam" & SAMDOL JUGA DITIPU OLEH PTOLEMY POSTING #105

[Copy link]

Author: FOTHERMUCKER2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-11-2018 03:28 PM | Show all posts |Read mode
Edited by FOTHERMUCKER2 at 15-11-2018 10:31 AM

Lobai samdol @ lobai estate sedang menyepam di thread   Adakah ini sejarah asal islam yang telah di manipulasi oleh bangsa arab untuk menutup kemaluanya yang telah dibogelkan oleh FOTHERMUCKER2. jadi kepada sesiapa nak faham argument saya sila baca dari mula di thread adakah ini sejarah asal islam yang telah di manipulasi oleh bangsa arab.
Calling lobai estate @sam1528 untuk memberi ucapan sebagai loserrrrr
Sebelum tered ni di sepam oleh lobai samdol keluar hestet biar saya hapdet dahulu di page nih!


Original posting #105 https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1132076&extra=&page=5

hahahaha....Baru saya faham sekarang kenapa lobai estate delete https://www.st-andrews.ac.uk/history/undergrad/modules/med/MH2002.html website  yang kekononya sebagai bukti academic scholarshipppp yang confirmkan bahawa apa yang lobai estate akui itu adalah benar sebenarnya.. yang saya minta  sebagai bukti... tetapi oleh kerana kebodohan sendiri akhirnya lobai estate membogelkan dirinya sendiri di hadapan pavilion shopping center. Jadi disini website yang saya gunakan sebagai bukti tu bukanlah anti SAMDOL KELUAR ESTATE sepertiman samdol hebohkan di thread ni!

Mesti lobai estate fikir hugh kennedy iatu dari uni St Andrew sebagai historical atlas of islam adalah walking by Ptolemy side iatu bersetuju bahawa makroraba berada di latitude 21" 40; iatu dimana Mecca sekarang berada didalam peta. sepertimana ptolemy locateds macoraba adalah mecca dan mecca adalah macoraba, tetapi bilama lobai estate lemah english kaki putaralam menggunakan google translate baru lobai estate faham rupanya dalam map Hugh kennedy....Mecca iatu mempunyai latitude 21" 40; tersasar jauh daripada kawasan sebenar Mecca sepertima apa yang saya bagi tau sebelum ini.

hahaha..sedih tengok lobai keluar estate menggunakan google trans untuk faham english..sebab itu bodoh sehingga ke tulang! Jadi disini yang bodh hingga ketulang adalah lobai samdol keluar estate dan juga baru pertama kali dengar overlap map sedangkan Hugh Kennedy juga menggunakan technik yang sama untuk mencari latitude mecca 2000 tahun leps.
itulah akibatnya bilama lobai keluar estate mempunyai mulut besar tapi otak saiz burung bodoh lembam sehingga ketulang.

siapa dia Dr Hgh N Kennedy?
1) https://en.wikipedia.org/wiki/Hugh_N._Kennedy
2) http://www.academia.edu/21778877 ... _in_the_Middle_East3) http://www.academia.edu/21779013/_ed._Historical_Atlas_of_Islam



From Hugh Kennedy (ed.), Historical Atlas of Islam, s.v. Arabia According to Ptolemy. Makoraba is in C3. Click to enlarge.





JADI MANA MECCA DIDALAM PETA LIKARAN PTOLEMY? MECCA MEMANG TIADA PUN! MEMANG MECCA TAK WUJUD PUN calling samdol @Sam1528







Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2018 03:37 PM | Show all posts
Edited by sam1528 at 9-11-2018 03:47 PM

LOL ... lobai mat slow v2 tak puas hati ...kesian nya

Lobai samdol @ lobai estate sedang menyepam di thread   Adakah ini sejarah asal islam yang telah di manipulasi oleh bangsa arab untuk menutup kemaluanya yang telah dibogelkan oleh FOTHERMUCKER2. jadi kepada sesiapa nak faham argument saya sila baca dari mula di thread adakah ini sejarah asal islam yang telah di manipulasi oleh bangsa arab.
Calling lobai estate @sam1528 untuk memberi ucapan sebagai loserrrrr

LOL , dah lah sendiri kantoikan diri sendiri ttg Petra

What you might ask?

Awal2 mati2 klaim Petra adalh Qibla pertama Islam , lepas tu klaim Qibla ditukar dari Jerusalem ke mekkah (yg ada kaabah) ... Petra pon hancurlah

Lepas tu bagi rujukkan :


Nampak aje kononnya 'Islamic Pottery' , langsung ko buat konklusi
- Nabi Muhammad(saw) lahir kat Petra
- Islam bermula kat Petra
- Qibla Islam kat Petra
'Islamic Pottery' tau tambi ... 'Islamic Pottery'

Kah kah kah ... lobai mat slow v2 dah kena tampar terlampau banyak .. dah naik beol

Oops ... lupa pulak ... amat2 kureng cerdik & kureng fasih english
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2018 04:11 PM | Show all posts
Kenapa buka thread baru ni?

Kamu ni bukannya menjawab atau mempertahankan isu yg dibentangkan pun. Kamu dok copy-paste, lepas tu burukkan orang. Dok ulang benda yg sama. Agak boring di situ. Agaknya kamu dah tak boleh lawan hujah bro sam?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-11-2018 05:05 PM | Show all posts
Edited by FOTHERMUCKER2 at 9-11-2018 05:07 PM
mashimaru83 replied at 9-11-2018 04:11 PM
Kenapa buka thread baru ni?

Kamu ni bukannya menjawab atau mempertahankan isu yg dibentangkan pun ...

LOLLLL lobai estate guna id mashimaru pula
Disebabkan kau kaki putarbelit dan masih tak puas hati.. posting #15 https://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1131121&extra=page%3D13.

Dan

https://mforum1.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1129230&extra=page%3D14&page=7
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2018 05:18 PM | Show all posts
FOTHERMUCKER2 replied at 9-11-2018 05:05 PM
LOLLLL lobai estate guna id mashimaru pula
Disebabkan kau kaki putarbelit dan masih tak  ...

Masa bila saya putar belit? Kamu tu yg sudah kantoi putar belit. Isu ini sudah pun dijawab oleh bro sam di:
https://bm.cari.com.my/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=1131306&pid=68320912&fromuid=1873387
https://bm.cari.com.my/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=1131306&pid=68323315&fromuid=1873387



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-11-2018 05:34 PM | Show all posts
mashimaru83 replied at 9-11-2018 05:18 PM
Masa bila saya putar belit? Kamu tu yg sudah kantoi putar belit. Isu ini sudah pun dijawab oleh br ...

Hahaha....lobai samdol kau sakit jiwa ke? Come on
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2018 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
mashimaru83 replied at 9-11-2018 05:18 PM
Masa bila saya putar belit? Kamu tu yg sudah kantoi putar belit. Isu ini sudah pun dijawab oleh br ...

Kau takyah layan si kaki lava ni. Org yg paling arif da explain kat dia. Tapi faham2 la kalau da lava.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2018 08:08 PM | Show all posts
Edited by sam1528 at 9-11-2018 08:15 PM
mashimaru83 replied at 9-11-2018 04:11 PM
Kenapa buka thread baru ni?

Kamu ni bukannya menjawab atau mempertahankan isu yg dibentangkan pun ...

Bro ... sebenarnya si lobai mat slow v2 ni dok maki hamun pasal nak cover apa yg dia tak tau & kantoi

Biasak lah tu ... org kalo dah tak tau apa2 , mula lah maki hamun

Nak cover line

@FOTHER-MUCKER


Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2018 08:14 PM | Show all posts
Edited by sam1528 at 9-11-2018 08:25 PM
FOTHERMUCKER2 replied at 9-11-2018 05:34 PM
Hahaha....lobai samdol kau sakit jiwa ke? Come on

Ha ha ha ha ... lobai mat slow v2 dah kena tampar terlampau banyak kot

Sampai ko ingat bro mashimaru adalah aku

Aiyoyo tambi , geng muslim tak tukar nick macam ko lah , tetiba jadik FOTHERMUCKER2 pulak pasal FOTHER_MUCKER dah teruk kena belasah kat CI

Geng muslim ada integrity tau ... bukan macam hang

Copy paste apa ke benda lepas tu dok teriak

ko bodoh ... ko bodoh ... ko bodoh

bogel ... dibogelkan ... bogel ...dibogelkan ... bogel ... dibogelkan

Nampak gaya ko macam nak establish nudist colony aje kat KKK ni

Ko ni geng nudist ke? Maklum lah ... ko kan geng liberal ... apa pon jalan

Kah kah kah ... lobai mat sklow v2 dah pening ... mabok todi campur pening kena tampar
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-11-2018 10:51 PM | Show all posts
Edited by FOTHERMUCKER2 at 9-11-2018 10:53 PM
sam1528 replied at 9-11-2018 08:08 PM
Bro ... sebenarnya si lobai mat slow v2 ni dok maki hamun pasal nak cover apa yg dia tak tau & kan ...

Kehkehkehkeh....setelah dibogelkan akhirnya lobai estate berbicara bersama id sendiri wot a loserrrrrrr

Macam lah lobai estate tak maki hamun... kehkehkeh... lobai estate oh lobai estate...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-11-2018 10:55 PM | Show all posts
sam1528 replied at 9-11-2018 08:14 PM
Ha ha ha ha ... lobai mat slow v2 dah kena tampar terlampau banyak kot

Sampai ko ingat bro mash ...

Apabila lobai estate tak boleh menerima dia telah dibogelkan sehingga lobai estate berbicara bersama Id sendiri....
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2018 11:05 PM | Show all posts
Edited by sam1528 at 9-11-2018 11:13 PM
FOTHERMUCKER2 replied at 9-11-2018 10:51 PM
Kehkehkehkeh....setelah dibogelkan akhirnya lobai estate berbicara bersama id sendiri wot ...

Ha ha ha ha ... kesian lobai mat slow v2 ... tak ada org nak support dia

Geng semua dah lari

Nak sedapkan hati , paksa lah diri percaya bro mashimaru adalah aku

Kesian nya ... tengok sikit muka ... dah cemek .. nak menangis

Kah kah kah ... lobai mat slow v2 sebenarnya dah malu , yg masuk komen , semua kata hang ada problem

Alahai

Pssst ... dah tau perbezaan antara Qibla & kaabah?
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2018 11:08 PM | Show all posts
Edited by sam1528 at 9-11-2018 11:11 PM
FOTHERMUCKER2 replied at 9-11-2018 10:55 PM
Apabila lobai estate tak boleh menerima dia telah dibogelkan sehingga lobai estate berbicara bersa ...

He he he he ... kesiannya lobai mat slow v2 ... paksa diri percaya yg kononnya dah menang

Ye lah ... panggil geng tapi tak masuk tolong ... alahai kesiannya

LOL ... bogel sana sini ye

Nak kata apa ... org yg dah kantoi dimalukan dgn terhina sekali

Terpaksa lah make believe yg diri tu konon2 menang ... aiyoyo

Kesian nya ... menitis airmata org baca

Kah kah kah ... kesian lobai mat slow v2 ... paksa diri percaya bogel sana bogel sini kan kan kan

*** Aku dah tak tahan gelak ... last2 cakap pasal bogel ... apa nak jadik dgn ko ni

Pssst ... ko ni geng nudist ke??

Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2018 11:31 PM | Show all posts
FOTHERMUCKER2 replied at 9-11-2018 10:55 PM
Apabila lobai estate tak boleh menerima dia telah dibogelkan sehingga lobai estate berbicara bersa ...

He he he he ... lobai mat slow v2 dah gabra & gelabah

Macamana rasa terkonteng konteng sorang diri kat KKK ni?

Geng liberal ko semua dah lari ... ko kat CI pon dah kena potong credit

Terpaksa lah beranikan diri teriak sana sini tapi dok terkencing dalam seluar

Tak pe ...geng muslim paham ... kena lah buat2 berani

Kah kah kah ... kesian lobai mat slow v2

Jgn lupa ye
(1) perbezaan antara Qibla & kaabah
(2) Rujukkan ko ttg Quran3:96 dah kantoikan klaim ko yg Petra adalah Qibla pertama Islam
(3) togok kencing si missionary & non scholar Jay Smith


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-11-2018 12:16 AM | Show all posts
APABILA LOBAI ESTATE TELAH DIBOGELKAN DAN LOBAI ESTATE @ LOBAI SAMDOL TIDAK BOLEH MENERIMA KEBENARAN. SEKARANG 2ND ID LOBAI ESTATE CUBA MENYEPAM DI THREAD ORIGINAL UNTUK MENUTUP KEMALUAN YANG TELAH DIBOGELKAN

WOT A LOSERRRRRR.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-11-2018 01:08 AM | Show all posts
Edited by FOTHERMUCKER2 at 10-11-2018 01:57 AM
sam1528 replied at 9-11-2018 11:31 PM
He he he he ... lobai mat slow v2 dah gabra & gelabah

Macamana rasa terkonteng konteng sorang d ...

Kehkehkeh...lobai estate @ lobai samdol @ mashimaru telah dibogelkan tetapi masih tidak boleh menerima kebenaran btw saya bukan loserrrrr seperti lobai estate sehinggakan terpaksa menggunakan 2 Id untuk menutup kemaluan yang telah dibogelkan oleh FOTHERMUCKER2

Sila tengok posting lobai estate #203 kerana dah kantoi dibogelkan maka lobai estate @ lobai samdol sudah quoted @ copypaste separuh daripada posting original saya untuk menutup kemaluan besar lobai estate LIHAT SINI ... https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1131306&extra=page%3D1&page=9

Dan ada banyak lagi lobai estate @ lobai samdol hanya berani quote ataupun copypaste separuh sahaja daripada posting original saya untuk menutup kemaluanya yang telah dibogelkan oleh FOTHERMUCKER2! Dasar lobai estate tiada maruah punya lobai
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2018 10:14 AM | Show all posts
FOTHERMUCKER2 replied at 10-11-2018 12:16 AM
APABILA LOBAI ESTATE TELAH DIBOGELKAN DAN LOBAI ESTATE @ LOBAI SAMDOL TIDAK BOLEH MENERIMA KEBENARAN ...

Ha ha ha ha ... kesian lobai mat slow v2 ... dah pening

Baru kena tampar sikit aje

Dah tak mampu jawab apa2 pon tapi masih nak stay relevant :
APABILA LOBAI ESTATE TELAH DIBOGELKAN DAN LOBAI ESTATE @ LOBAI SAMDOL TIDAK BOLEH MENERIMA KEBENARAN. SEKARANG 2ND ID LOBAI ESTATE CUBA MENYEPAM DI THREAD ORIGINAL UNTUK MENUTUP KEMALUAN YANG TELAH DIBOGELKAN

WOT A LOSERRRRRR.....

Apa ni tambi ... bogel sana & bogel sini

Hmmm .... ko yang
- tak tau perbezaan antara Qibla & kaabah
- awal2 dok jaja Petra adalah Qibla pertama Islam tapi kantoikan diri sendiri bila klaim arah Qibla ditukar dari Jerusalem kk Mekkah(yg ada kaabah tu lah)
- tak tau kaitan antara CE & AD
- tak tau ttg classification of centuries

LOL ... ko dok cakap pasal diri ko kot atau ko nak establish nudist colony kat KKK ni

Geng muslim paham , ko dok ketak2 takut skg pasal semua geng ko dah lari ... tinggal lah sorang diri menangis kat bucu katil ... terkonteng konteng lah dia

Skg buat2 berani lah tu , walhal dok terkencing dalam seluar ... tak lama 'pangsai' dlm seluar

Kah kah kah .... lobai mat slow v2 dok buat2 berani ... omputih kata 'your bark is worse than your bite'
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2018 10:31 AM | Show all posts
Edited by sam1528 at 10-11-2018 10:34 AM
FOTHERMUCKER2 replied at 10-11-2018 01:08 AM
Kehkehkeh...lobai estate @ lobai samdol @ mashimaru telah dibogelkan tetapi masih tidak boleh mene ...

He he he he ... kesian lobai mat slow v2 ... cuba sedaya upaya nak stay relevant pasal dah malu

See folks ... this is what happen when everything has been taken away from a person like lobai mat slow v2.

They will they start to imagine things & then fight with their imagination
Kehkehkeh...lobai estate @ lobai samdol @ mashimaru telah dibogelkan tetapi masih tidak boleh menerima kebenaran btw saya bukan loserrrrr seperti lobai estate sehinggakan terpaksa menggunakan 2 Id untuk menutup kemaluan yang telah dibogelkan oleh FOTHERMUCKER2

Sila tengok posting lobai estate #203 kerana dah kantoi dibogelkan maka lobai estate @ lobai samdol sudah quoted @ copypaste separuh daripada posting original saya untuk menutup kemaluan besar lobai estate LIHAT SINI ... https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1131306&extra=page%3D1&page=9

Dan ada banyak lagi lobai estate @ lobai samdol hanya berani quote ataupun copypaste separuh sahaja daripada posting original saya untuk menutup kemaluanya yang telah dibogelkan oleh FOTHERMUCKER2! Dasar lobai estate tiada maruah punya lobai

LOL ... diri tu dah kena londeh , dah malu nak balik ke CI pasal kena belasah & dimalukan (ni screen shot pasal ko suka kat screenshot) kat sana

Screenshot(47).jpg
Kat KKK pon dah malu pasal , ko
- tak tau perbezaan antara Qibla & kaabah
- awal2 dok jaja Petra adalah Qibla pertama Islam tapi kantoikan diri sendiri bila klaim arah Qibla ditukar dari Jerusalem kk Mekkah(yg ada kaabah tu lah)
- tak tau kaitan antara CE & AD
- tak tau ttg classification of centuries

Jadik terpaksa lah imagine things & lawan dgn imagination sendiri

Bro  @mashimaru83       ... lobai mat slow v2 mati2 klaim hang aku lah & vise versa

Psssst tambi lobai mat slow v2 ... awat hang dok lawan dgn imagination sendiri? Kesian tengok ko

Mula lah nak bogel & membogel ... he he he he ... ha ha ha ha

Bila org macam geng liberal , lobai mat slow v2 , kantoi dimalukan dgn terhina sekali ... they will start fighting with their imagination

Kesian tengok org macam ni

Kah kah kah ... lobai mat slow v2 yg skg tagih simpati dari geng muslim ... its ok ... geng muslim kesian kat ko
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-11-2018 11:11 AM | Show all posts
Edited by FOTHERMUCKER2 at 10-11-2018 11:15 AM
sam1528 replied at 10-11-2018 10:31 AM
He he he he ... kesian lobai mat slow v2 ... cuba sedaya upaya nak stay relevant pasal dah malu
...

Kesihan betul dengan lobai estate @lobai samdol yang sentiasa meminta perhatian ni.
So apa masalahnya jika arah kiblat ditukarkan dari Jerusalem ke Mecca?  Perlu ka nak bagi tau setiap pertukaran? Sebab itu jika mengikut documentary tu saya kata ianya telah di manipulasi oleh bangsa arab seolah olah kiblat pertama  bukan ke arah petra. Dan petra tidak pernah menjadi arah kiblat. So buat apa arab nak bagi kamu? Sekarang lobai estate boleh faham? Mungkin sudah lobai estate nak faham kerana otak kamu terlalu kecil untuk berfikir.

DAN KENAPA DIDALAM QURAAN UNTUK PERTAMA KALINYA PANGGIL KAABAH TU TAMPLE? KENAPA TAK PANGGIL KAABA TERUS SEPERTIMANA SURAH SELEPASNYA?
Nampak sangat suntingan sana sini tak habis, sekejap tample sekrjap kaabah!

JIKA KAMU CERDIK ..DAN TENGOK DOCUMENTARY TU KAMU AKAN FAHAM DENGAN SENDIRINYA.


Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2018 11:28 AM | Show all posts
FOTHERMUCKER2 replied at 10-11-2018 11:11 AM
Kesihan betul dengan lobai estate @lobai samdol yang sentiasa meminta perhatian ni.
So apa masal ...

Ha ha ha ha ... lobai mat slow v2 boleh tanya apa problem ko kalo arah Qibla ditukar dari Jerusalem ke Mekkah(yg ada kaabah)

Ni apa yg ko merapu :
Kesihan betul dengan lobai estate @lobai samdol yang sentiasa meminta perhatian ni.
So apa masalahnya jika arah kiblat ditukarkan dari Jerusalem ke Mecca?  Perlu ka nak bagi tau setiap pertukaran? Sebab itu jika mengikut documentary tu saya kata ianya telah di manipulasi oleh bangsa arab seolah olah kiblat pertama  bukan ke arah petra. Dan petra tidak pernah menjadi arah kiblat. So buat apa arab nak bagi kamu? Sekarang lobai estate boleh faham? Mungkin sudah lobai estate nak faham kerana otak kamu terlalu kecil untuk berfikir.

DAN KENAPA DIDALAM QURAAN UNTUK PERTAMA KALINYA PANGGIL KAABAH TU TAMPLE? KENAPA TAK PANGGIL KAABA TERUS SEPERTIMANA SURAH SELEPASNYA?
Nampak sangat suntingan sana sini tak habis, sekejap tample sekrjap kaabah!

JIKA KAMU CERDIK ..DAN TENGOK DOCUMENTARY TU KAMU AKAN FAHAM DENGAN SENDIRINYA.
Kalo ko tak tau tambi , pengakuan ko yg Qibla ditukar dari Jerusalem ke mekkah (yg ada kaabah tu) dah hancurkan & kantoikan ko dgn terhina sekali

Klaim ko ttg Petra adalah Qibla pertama Islam dah hancur lah

Eeeee , malunya diri ko ... mana bukti & rujukkan yg Qibla ditukar dari Petra? Nothing .. .as usual

Ko boleh tanya soalan kureng cerdik macam ni?
DAN KENAPA DIDALAM QURAAN UNTUK PERTAMA KALINYA PANGGIL KAABAH TU TAMPLE? KENAPA TAK PANGGIL KAABA TERUS SEPERTIMANA SURAH SELEPASNYA?
Definisi temple :
a building used for the worship of a god or gods in some religions
Nampak gaya ko tak tau apa tu temple , Hmmm ....

In reality .. you have nothing but loads of hot air

Kah kah kah ... lobai mat slow v2 ... about time ko balik ke reality


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.095130s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list