Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6042
View
333
Reply

SAMDOL TELAH DIBOGELKAN DI THREAD Adakah ini sejarah asal islam" & SAMDOL JUGA DITIPU OLEH PTOLEMY POSTING #105

[Copy link]

Author: FOTHERMUCKER2       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 13-11-2018 09:57 PM | Show all posts
Edited by FOTHERMUCKER2 at 13-11-2018 09:59 PM
sam1528 replied at 13-11-2018 08:09 PM
Baaaahwahwahwa ... lobai mat slow v2 tak tau apa ke benda tu 'Academic Scholarship'

Lagi sekali ...

Samdol samdol kekononya nak tunjuk cerdik ke? Kalau kau cerdik apasal kau bagi link ni https://www.st-andrews.ac.uk/history/undergrad/modules/med/MH2002.html untuk tunjuk bukti akedemik schoolership yang saya minta tu?
Takan saya yanh tanya lobai estate..saya yang bagi link! Dasar lobai estate penipu bersiri ci!

Dah kantoi bodoh lobai estate buat tanya saya pula! Memang lobai estate jenis tiada maruah, lobai penipu bersiri dan tiada kemaluan!.

Btw lobai dah delete ke 2 link yang lobai estate bagi tu? Hahaha...punyalah bodohnya.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-11-2018 10:03 PM | Show all posts
Edited by FOTHERMUCKER2 at 14-11-2018 07:15 AM

Dah lah kau samdol, dah kantoi berapa kali dah. Kau tu bodoh...keluar estate.

Overlapping map pun baru pertama kali dengar

Saya minta Academic Scholarship ..lobai estate bagi link ni https://www.st-andrews.ac.uk/his ... les/med/MH2002.html
Lepas tu dah kantoi bangang dan dibogelkan..lobai estate deleted link
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-11-2018 10:06 PM | Show all posts
Edited by FOTHERMUCKER2 at 14-11-2018 04:17 AM
sam1528 replied at 12-11-2018 11:42 PM
Baaaaahwahwahwa ... lobai mat slow v2 yg teramat2 kureng cerdik & teramat2 kureng fasih english

...

SIAPA ITU PTOLEMY....emmmm mungkin kembar lobai samdol


Geography


Ptolemy's other main work is his Geographia. This also is a compilation of what was known about the world's geography in the Roman Empire during his time. He relied somewhat on the work of an earlier geographer, Marinos of Tyre, and on gazetteers of the Roman and ancient Persian Empire, but most of his sources beyond the perimeter of the Empire were unreliable.

The first part of the Geographia is a discussion of the data and of the methods he used. As with the model of the solar system in the Almagest, Ptolemy put all this information into a grand scheme. Following Marinos, he assigned coordinates to all the places and geographic features he knew, in a grid that spanned the globe. Latitude was measured from the equator, as it is today, but Ptolemy preferred in book 8 to express it as the length of the longest day rather than degrees of arc (the length of the midsummer day increases from 12h to 24h as one goes from the equator to the polar circle). In books 2 through 7, he used degrees and put the meridian of 0 longitude at the most western land he knew, the "Blessed Islands", probably the Cape Verdeislands
(not the Canary Islands, as long accepted) as suggested by the location of the six dots labelled the "FORTUNATA" islands near the left extreme of the blue sea of Ptolemy's map here reproduced.

Ptolemy also devised and provided instructions on how to create maps both of the whole inhabited world (oikoumen) and of the Roman provinces. In the second part of the Geographia he provided the necessary topographic lists, and captions for the maps. His oikoumen spanned 180 degrees of longitude from the Blessed Islands in the Atlantic Ocean to the middle of China, and about 80 degrees of latitude from Shetland to anti-Meroe (east coast of Africa); Ptolemy was well aware that he knew about only a quarter of the globe, and an erroneous extension of China southward suggests his sources did not reach all the way to the Pacific Ocean.

The maps in surviving manuscripts of Ptolemy's Geographia, however, date only from about 1300, after the text was rediscovered by Maximus Planudes. It seems likely that the topographical tables in books 2C7 are cumulative texts C texts which were altered and added to as new knowledge became available in the centuries after Ptolemy (Bagrow 1945). This means that information contained in different parts of the Geography is likely to be of different date.



Maps based on scientific principles had been made since the time of Eratosthenes (3rd century BC), but Ptolemy improved projections. It is known that a world map based on the Geographia was on display in Augustodunum, Gaul in late Roman times. In the 15th century Ptolemy's Geographia began to be printed with engraved maps; the earliest printed edition with engraved maps was produced in Bologna in 1477, followed quickly by a Roman edition in 1478 (Campbell, 1987). An edition printed at Ulm in 1482, including woodcut maps, was the first one printed north of the Alps. The maps look distorted as compared to modern maps, because Ptolemy's data was inaccurate. One reason is that Ptolemy estimated the size of the Earth as too small: while Eratosthenes found 700 stadiafor a great circle degree on the globe, in the Geographia Ptolemy uses 500 stadia. It is highly probable that these were the same stadion since Ptolemy switched from the former scale to the latter between the Syntaxisand the Geographia, and severely readjusted longitude degrees accordingly. If they both used the Attic stadion of about 185 meters, then the older estimate is 1/6 too large, and Ptolemy's value is 1/6 too small, a difference explained as due to ancient scientists' use of simple methods of measuring the earth, which were corrupted either high or low by a factor of 5/6, due to air's bending of horizontal light rays by 1/6 of the Earth's curvature. See also Ancient Greek units of measurement and History of geodesy.

Because Ptolemy derived many of his key latitudes from crude longest day values, his latitudes are erroneous on average by roughly a degree (2 degrees for Byzantium, 4 degrees for Carthage), though capable ancient astronomers knew their latitudes to more like a minute. (Ptolemy's own latitude was in error by 14'.) He agreed (Geographia 1.4) that longitude was best determined by simultaneous observation of lunar eclipses, yet he was so out of touch with the scientists of his day that he knew of no such data more recent than 500 years before (Arbela eclipse). When switching from 700 stadia per degree to 500, he (or Marinos) expanded longitude differences between cities accordingly (a point first realized by P.Gosselin in 1790), resulting in serious over-stretching of the Earth's east-west scale in degrees, though not distance. Achieving highly precise longitude remained a problem in geography until the invention of the marine chronometer at the end of the 18th century. It must be added that his original topographic list cannot be reconstructed: the long tables with numbers were transmitted to posterity through copies containing many scribal errors, and people have always been adding or improving the topographic data: this is a testimony to the persistent popularity of this influential work in the history of cartography.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-11-2018 10:25 PM | Show all posts
Edited by FOTHERMUCKER2 at 14-11-2018 07:34 AM
sam1528 replied at 12-11-2018 11:42 PM
Baaaaahwahwahwa ... lobai mat slow v2 yg teramat2 kureng cerdik & teramat2 kureng fasih english


D


Lobai estate Dah kantoi bangang bagi link tah apa apa kekononya nak buktikan Academic Scholarship...deleted pula...kemudian lobai estate  buat buat tanya apa kebendanya link dan print screen tu? Hahaha..lobai estate lebih baik kau jadi pelakun drama melayu sahaja lah!

susah ooo berforum dengan lobai keluar estate lembam ni! Mesti guna google traslate Sebab itu English kelaut! Kau lembam ke samdol


Untuk lobai samdol keluar estate yang paling bodoh pernah saya jumpa. Kau tengok betul betul map kat bawah ni dimana marcoba didalam map tu. Lobai estate nampak betapa jauhnya dari Mecca? Ada nampak dalam map tu?

Matilah arguing dengan lobai estate paling bodoh!









Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-11-2018 10:35 AM | Show all posts
Edited by FOTHERMUCKER2 at 16-11-2018 12:08 PM
sam1528 replied at 13-11-2018 11:18 AM
Ha ha ha ha ... lagi sekali lobai mat slow v2 konfom yg diri tu teramat2 amat kureng fasih english ...

JADI DISINI LOBAI SAMDOL KELUAR ESTATE LEMAH BI LAGI CERDIK DARI DR HUGH KENNEDY? DR HUGH KENNEDY BODOH SEHINGGA KETULANG KE LOBAI SAMDOL KELUAR ESTATE? DISNI SAYA FIKIR LOBAI SAMDOL NI MESTI KANAK KANAK REMAJA LOLIPOP BARU NAK TUMBUH PUBIK JEWWW... BODOH SEMACAM

hahahaha....Baru saya faham sekarang kenapa lobai estate delete https://www.st-andrews.ac.uk/history/undergrad/modules/med/MH2002.html website  yang kekononya sebagai bukti academic scholarshipppp yang confirmkan bahawa apa yang lobai estate akui itu adalah benar sebenarnya.. yang saya minta  sebagai bukti... tetapi oleh kerana kebodohan sendiri akhirnya lobai estate membogelkan dirinya sendiri di hadapan pavilion shopping center. Jadi disini website yang saya gunakan sebagai bukti tu bukanlah anti SAMDOL KELUAR ESTATE sepertiman samdol hebohkan di thread ni!

Mesti lobai estate fikir hugh kennedy iatu dari uni St Andrew sebagai historical atlas of islam adalah walking by Ptolemy side iatu bersetuju bahawa makroraba berada di latitude 21" 40; iatu dimana Mecca sekarang berada didalam peta. sepertimana ptolemy locateds macoraba adalah mecca dan mecca adalah macoraba, tetapi bilama lobai estate lemah english kaki putaralam menggunakan google translate baru lobai estate faham rupanya dalam map Hugh kennedy....Mecca iatu mempunyai latitude 21" 40; tersasar jauh daripada kawasan sebenar Mecca sepertima apa yang saya bagi tau sebelum ini.

hahaha..sedih tengok lobai keluar estate menggunakan google trans untuk faham english..sebab itu bodoh sehingga ke tulang! Jadi disini yang bodh hingga ketulang tu adalah lobai samdol keluar estate dan juga baru pertama kali dengar teknik overlap map sedangkan Hugh Kennedy juga menggunakan technik yang sama untuk mencari latitude mecca 2000 tahun leps.
itulah akibatnya bilama lobai keluar estate mempunyai mulut besar tapi otak saiz burung bodoh lembam sehingga ketulang kan samdol kan?.

DISEBABKAN LOBAI ESTATE MASIH TAK FAHAM HINGELIS..SILA TENGOK OVERLAPPING MAP HUGH KENNEDY DI BAWAH NI YANG MANA MENGGUNAKAN LATITUTE 21" 40;...TENGOK LINE C3 JELAS IANYA JAUH TERSASAR DARI MEKAH DIDALAM MODERN MAP
From Hugh Kennedy (ed.), Historical Atlas of Islam, s.v. Arabia According to Ptolemy. Makoraba is in C3. Click to enlarge.



siapa dia Dr Hgh N Kennedy?
1) https://en.wikipedia.org/wiki/Hugh_N._Kennedy
2) http://www.academia.edu/21778877 ... _in_the_Middle_East


3) http://www.academia.edu/21779013/_ed._Historical_Atlas_of_Islam


From Hugh Kennedy (ed.), Historical Atlas of Islam, s.v. Arabia According to Ptolemy. Makoraba is in C3. Click to enlarge.







JADI MANA MECCA DIDALAM PETA LIKARAN PTOLEMY? MECCA MEMANG TIADA PUN! MEMANG MECCA TAK WUJUD PUN. CALLING SAMDOL @sam1528


Sixth Map of Asia: Which Includes Arabia Felix, Carmania, and the Persian GulfDescription.This map from Ptolemys Geographia was published in 1578 and reprinted on many occasions between 1584 and 1704. It is much more finely engraved than maps in previous Ptolemy editions. The map mentions several places in present-day Qatar (Abucei, Leaniti, Themi, Asateni, and Aegei). Names added to this edition of the map include Mesmites Sinus, Idicar, and a second Idicar, located in present-day Kuwait. This name is similar to the island of Ichara found near Magorum Sinus.
Contemporary research has confirmed that Kharj is the island known to the ancients as Icara. One of the major peninsulas shown on the map is named Chersonesi Extrema, near Catara. Modern scholarship has identified Chersonesos as Ra's Rakan in present-day Qatar.
Ichtyophagorium Sinus is the gulf inhabited by the people identified in ancient histories as the Fish Eaters. Claudius Ptolemaeus, known in English as Ptolemy, was an ancient mathematician, astronomer, geographer, and astrologer who was born sometime after 83 A.D., most likely in a town in the Thebaid called Ptolemais Hermiou in Roman Egypt. He lived in Egypt and died in Alexandria around the year 168.



BTW LOBAI ESTATE FAHAM KE DENGAN STATEMENT YANG TERGANTUNG DALAM BULATAN MERAH SEPERTI INI?  NAMPAK SANGAT LOBAI ESTATE MEMANG TAK FAHAM APA YANG LOBAI ESTATE QUOTED DAN TAK FAHAM ENGLISH, KONRAD MANNERT PERASAN MACORABA TERLALU JAUH DARIPADA PANTAI ATAUPUN DARIPADA LAUT. JADI IANYA BERMAKSUD KALAU MENGIKUT DIDALAM PETA TU BETULAH MACORABA TERLALU JAUH DARI PANTAI ATAUPUN LAUT. MECCA DIDALAM MODERN PETA TIDAK TERLALU JAUH DARI LAUT ATAUPUN PANTAI JIKA DIBANDINGKAN DENGAN MACORABA.








TIADA PUN MECCA DALAM PETA DIBAWAH NI. PETA NI DARI QATAR NATIONAL LIBRARY. CALLING LOBAI HESTET @sam1528  












Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 11:12 AM | Show all posts
Edited by sam1528 at 14-11-2018 11:19 AM
FOTHERMUCKER2 replied at 13-11-2018 09:38 PM
.kau yanh kantoi bodoh lah lobai estate Sebab itu link yang kau bagi bila saya tanya akedemik scho ...

Baaaaahwahwahwa ... lobai mat slow v2 tak tau apa ke benda tu 'Academic Scholarship'

Ni merapau ko :
.kau yanh kantoi bodoh lah lobai estate Sebab itu link yang kau bagi bila saya tanya akedemik scholarship mana?

Dah kantoi bodoh nak putarbelit pula dah..dasar lobai loserrrrr...dah kantoi bodoh siap tag gang lobai tu untuk menutup apa yang telah dibogelkan

Lobai estate dah pening pada link yang lobai estate bagi ke?

Sebab itu saya kata lobai estate ni terlalu lembam dan bodoh, tah apa apa nak tunjuk bukti bagi link ni https://www.st-andrews.ac.uk/history/undergrad/modules/med/MH2002.html

Kantoi bodoh gila!

Apa punya soalan dari ko : 'akedemik scholarship' mana?

Lepas tu ko mati2 klaim 'Academic Scholarship' = course module 2002 , Introduction to Middle Eastern History

Tersebut adalah Course Module tambi bukan 'Academic Scholarship'

Benda senang macam ni pon ko dah blur ... apa lagi yg ko nak cakap? Baik ko mabok todi aje dgn geng liberal ko tu

Kah kah kah ... lobai mat slow v2 sekali lagi buktikan diri tu amat2 kurang fasih english
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 11:19 AM | Show all posts
FOTHERMUCKER2 replied at 13-11-2018 09:57 PM
Samdol samdol kekononya nak tunjuk cerdik ke? Kalau kau cerdik apasal kau bagi link ni https://www ...

Ha ha ha ha .... he he he he ... lobai mat slow v2 sekali lagi buktikan yg diri tu amat2 kureng cerdik & kureng fasih english

Boleh pulak tu merepek dgn soalan hauk :
Samdol samdol kekononya nak tunjuk cerdik ke? Kalau kau cerdik apasal kau bagi link ni https://www.st-andrews.ac.uk/history/undergrad/modules/med/MH2002.html untuk tunjuk bukti akedemik schoolership yang saya minta tu?
Takan saya yanh tanya lobai estate..saya yang bagi link! Dasar lobai estate penipu bersiri ci!

Dah kantoi bodoh lobai estate buat tanya saya pula! Memang lobai estate jenis tiada maruah, lobai penipu bersiri dan tiada kemaluan!.

Btw lobai dah delete ke 2 link yang lobai estate bagi tu? Hahaha...punyalah bodohnya.

LOL ... mintak tunjuk bukti 'Academic Scholarship' ye?

Lepas tu mati2 klain 'Academic Scholarship' = course module 2002 , Introduction to Middle Eastern History

Ni aku kena tag

@mbhscf
@mashimaru83
@Redskin
@sofea_uk
@kopokleko

Korang semua ... tengok ni - salah satu dari geng liberal kat sini ... si lobai mat slow v2 yg amat2 kurang fasih english

Apa ke benda 'Academic Scholarship' pon tak tau tapi masih ada hati nak cakap pasal the scholarship involving Petra & Mekkah

Patut pon org macam dia mati2 togok kencing geng missionaries dia ... sampai 'eeeerrrrkkk' lah dia togok kencing depa

Kah kah kah ... lobai mat slow v2 sekali lagi tonjolkan diri tu yg tak seberapa .... kesian aku tengok
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-11-2018 11:24 AM | Show all posts
Edited by FOTHERMUCKER2 at 14-11-2018 11:25 AM

TAK LAMA LAGI TRED NIH AKAN DISEPAM OLEH LOBAI SAMDOL KELUAR ESTET LA UNTUK MENUTUP KEBOGELAN DAN KEBODOHAN SEHINGGAAAA KETUUULLLANGGNYERR

GHOOOD BAIII LOBAI SAMDOL KELUAR HESTET BODOH LEMBAM SEHINGGA KETULENNNGGG
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 11:27 AM | Show all posts
FOTHERMUCKER2 replied at 13-11-2018 10:03 PM
Dah lah kau samdol, dah kantoi berapa kali dah. Kau tu bodoh...keluar estate.

Overlapping map pun ...

LOL ... ha ha ha ha ... lobai mat slow v2 yg tak tau apa dia baca - amat2 kurang fasih english

Ko tak tau apa ko buat kan :
Dah lah kau samdol, dah kantoi berapa kali dah. Kau tu bodoh...keluar estate.

Overlapping map pun baru pertama kali dengar

Saya minta Academic Scholarship ..lobai estate bagi link ni https://www.st-andrews.ac.uk/his ... les/med/MH2002.html
Lepas tu dah kantoi bangang dan dibogelkan..lobai estate deleted link

No credible scholars akan buat apa ko & geng missionaries ko buat

Korang overlay 2 maps with a differential of 2000 yrs , lepas tu klaim ... Islam salah ... mekkah dah salah

Oops ... pasal ada difference in landscape

Ini keje bodoh sampai ke tulang

Ini hanya keje geng missionnary & 'revisionist' ... which you are heavily involved with

Lepas tu dok syok sendiri pasal dah kantoi dimalukan dgn terhina sekali ... pulak dah , aku delete link ...

LOL ... ko dah mabok todi lah tambi

Kah kah kah ... lobai mat slow v2 sekali lagi buktikan diri tu - bodoh sampai ke tulang ... buat malu aje
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 11:48 AM | Show all posts
FOTHERMUCKER2 replied at 13-11-2018 10:25 PM
Lobai estate Dah kantoi bangang bagi link tah apa apa kekononya nak buktikan Academi ...

Baaaaahwhwahwa ... lobai mat slow v2 kitar semula argumen dia yg dah kantoi

Mintak pulak tu bukti 'Academic Scholarship' .... LOL , ko tau tak apa ke benda tu 'Academic Scholarship'

Nampak gaya ko tak tau , tu pasal dok main tikam tikam aje .... this is sooo poor lah tambi

Lepas tu kononnya tuduh aku delete link .... errrr tambi ... link tersebut adalah rujukkan ko lah ... LOL

Ko dah amat2 terdesak lah tambi , tu pasal ko dok merepek macam ni :
Lobai estate Dah kantoi bangang bagi link tah apa apa kekononya nak buktikan Academic Scholarship...deleted pula...kemudian lobai estate  buat buat tanya apa kebendanya link dan print screen tu? Hahaha..lobai estate lebih baik kau jadi pelakun drama melayu sahaja lah!

susah ooo berforum dengan lobai keluar estate lembam ni! Mesti guna google traslate Sebab itu English kelaut! Kau lembam ke samdol


Untuk lobai samdol keluar estate yang paling bodoh pernah saya jumpa. Kau tengok betul betul map kat bawah ni dimana marcoba didalam map tu. Lobai estate nampak betapa jauhnya dari Mecca? Ada nampak dalam map tu?

Matilah arguing dengan lobai estate paling bodoh!


: Ni dari rujukkan ko tau :
Among the names is Macoraba C Ptolemy spells it Makoraba in Greek, but Latin translations prefer Machoraba and Macoraba C which Ptolemy puts in the west of the Arabian Peninsula.There is a consensus in academic scholarship that Mecca is Macoraba. The coordinates put it roughly in the right place, and the name seems roughly correct. Several etymologies have been proposed, but the preferred solution is that it comes from an Old South Arabian word like *mikrb,with the meaning temple. Macoraba was therefore a noteworthy centre of pre-Islamic religion as far back as the second century CE. When you encounter Macoraba in scholarly literature you are quite likely to find this etymology, and extremely likely to find the identification with Mecca.

Rujukkan ko dah jelaskan :
Even before 1800 Konrad Mannert noticed that Macoraba was too far from the coast and offered a solution: Ptolemys sources knew Mecca from the overland caravan route, and had never approached the town from the coast.

Org yg ko appeal to , si Konrad Mannert (yg aku kondem) rupa2 nya support pulak geng muslim

Dia gave a solution & suggestion yg Ptolemy gunakan kaedah dia sendiri utk locate the coordinates of Mekka atau Macoraba

TQ aje lah ... Rujukkan ko support pendirian geng muslim & kantoi kan diri ko

Ko dah kantoi dimalukan dgn terhina sekali lah tambi ... ko kitar semula argumen sama ... ko kena lagi lah 'peeeeekkk' tang dahi

Ini bukti yg ko ni bodoh sampai ke tulang , simple english pon tak paham

Kah kah kah ... terlampau senang pekenakan lobai mat slow v2
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 12:06 PM | Show all posts
FOTHERMUCKER2 replied at 14-11-2018 10:35 AM
JADI DISINI LOBAI SAMDOL KELUAR ESTATE LEMAH BI LAGI CERDIK DARI DR HUGH KENNEDY? DR HUGH KENNEDY  ...

Ha ha ha ha ... lagi sekali lobai mat slow v2 buktikn diri tu amat2 kurang cerdik & kureng fasih english

Everybody please come over and have a good laugh

Korang tau tak apa si lobai mat slow v2 dok buat

Dia ambil map Ptolemy ... lepas tu dia pakai the current coordinates of Mekkah , lepas tu dakwa Ptolemy salah

Kan rujukkan ko sendiri dah catat :
Even before 1800 Konrad Mannert noticed that Macoraba was too far from the coast and offered a solution: Ptolemys sources knew Mecca from the overland caravan route, and had never approached the town from the coast.

Org yg ko appeal to , si Konrad Mannert (yg aku kondem) rupa2 nya support pulak geng muslim

Dia gave a solution & suggestion yg Ptolemy at that particular time ,  gunakan kaedah dia sendiri utk locate the coordinates of Mekka atau Macoraba

Lu tarak pakai otak lah tambi ... asyik buat keje bodoh sampai ke tulang

Tu pasal rujukkan ko sendiri catat :
Among the names is Macoraba C Ptolemy spells it Makoraba in Greek, but Latin translations prefer Machoraba and Macoraba C which Ptolemy puts in the west of the Arabian Peninsula.There is a consensus in academic scholarship that Mecca is Macoraba. The coordinates put it roughly in the right place, and the name seems roughly correct. Several etymologies have been proposed, but the preferred solution is that it comes from an Old South Arabian word like *mikrb,with the meaning temple. Macoraba was therefore a noteworthy centre of pre-Islamic religion as far back as the second century CE. When you encounter Macoraba in scholarly literature you are quite likely to find this etymology, and extremely likely to find the identification with Mecca.

Merapu meraban macam ni :
ADI DISINI LOBAI SAMDOL KELUAR ESTATE LEMAH BI LAGI CERDIK DARI DR HUGH KENNEDY? DR HUGH KENNEDY BODOH SEHINGGA KETULANG KE LOBAI SAMDOL KELUAR ESTATE? DISNI SAYA FIKIR LOBAI SAMDOL NI MESTI KANAK KANAK REMAJA LOLIPOP BARU NAK TUMBUH PUBIK JEWWW... BODOH SEMACAM

hahahaha....Baru saya faham sekarang kenapa lobai estate delete https://www.st-andrews.ac.uk/history/undergrad/modules/med/MH2002.html website  yang kekononya sebagai bukti academic scholarshipppp yang confirmkan bahawa apa yang lobai estate akui itu adalah benar sebenarnya.. yang saya minta  sebagai bukti... tetapi oleh kerana kebodohan sendiri akhirnya lobai estate membogelkan dirinya sendiri di hadapan pavilion shopping center. Jadi disini website yang saya gunakan sebagai bukti tu bukanlah anti SAMDOL KELUAR ESTATE sepertiman samdol hebohkan di thread ni!

Mesti lobai estate fikir hugh kennedy iatu dari uni St Andrew sebagai historical atlas of islam adalah walking by Ptolemy side iatu bersetuju bahawa makroraba berada di latitude 21" 40; iatu dimana Mecca sekarang berada didalam peta. sepertimana ptolemy locateds macoraba adalah mecca dan mecca adalah macoraba, tetapi bilama lobai estate lemah english kaki putaralam menggunakan google translate baru lobai estate faham rupanya dalam map Hugh kennedy....Mecca iatu mempunyai latitude 21" 40; tersasar jauh daripada kawasan sebenar Mecca sepertima apa yang saya bagi tau sebelum ini.

hahaha..sedih tengok lobai keluar estate menggunakan google trans untuk faham english..sebab itu bodoh sehingga ke tulang! Jadi disini yang bodh hingga ketulang tu adalah lobai samdol keluar estate dan juga baru pertama kali dengar teknik overlap map sedangkan Hugh Kennedy juga menggunakan technik yang sama untuk mencari latitude mecca 2000 tahun leps.
itulah akibatnya bilama lobai keluar estate mempunyai mulut besar tapi otak saiz burung bodoh lembam sehingga ketulang kan samdol kan?.

siapa dia Dr Hgh N Kennedy?
1) https://en.wikipedia.org/wiki/Hugh_N._Kennedy
2) http://www.academia.edu/21778877 ... _in_the_Middle_East3) http://www.academia.edu/21779013/_ed._Historical_Atlas_of_Islam




From Hugh Kennedy (ed.), Historical Atlas of Islam, s.v. Arabia According to Ptolemy. Makoraba is in C3. Click to enlarge.




Boleh tanya pulak tu bukti 'Academic Scholarship'

Lepas tu mati2 klaim 'Academic Scholarship' = course module 2002 , Introduction to Middle Eastern History

LOL .... sis  @mbhscf   , you just completed your PhD ... tengok aje lah geng liberal ni , si lobai mat slow v2 dgn pahaman dia ttg 'Academic Scholarship'

Sis ... ngko tak kesian ke kat org macam ni? Aku kesian tapi he provides a good entertainment

Lobai mat slow v2 dok jenuh tag member tapi sorang pon tak mai pasal depa malu dgn ko lah tambi

Kah kah kah ... lobai mat slow v2 , you are a sucker for punishment
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 12:09 PM | Show all posts
FOTHERMUCKER2 replied at 14-11-2018 11:24 AM
TAK LAMA LAGI TRED NIH AKAN DISEPAM OLEH LOBAI SAMDOL KELUAR ESTET LA UNTUK MENUTUP KEBOGELAN DAN KE ...

Baaaaahwahwahwa ... lobai mat slow v2 tak mau mengaku yg diri tu dah jadik spammer

Dok asyik kitar semula argumen yg ko kantoi dimalukan dgn terhina sekali

Ni lagi satu isu yg aku akan malukan ko : mana map yg ko janjikan?

Apa pasal ko takut jawab soalan senang aku tambi?

Macamana dgn peta ko tambi? Dgn gahnya ko dok klaim :
Samdol, sebelum 9CAD pun dah ada beberapa orang islam yang buat peta waktu tu..tetapi apasal dia orang tiada letak Mecca didalam likaran peta dia orang? Kalau kau ada otak tentu kau boleh fikir kan? Tetapi disebabkan kau terlalu bodoh maka kau tidak mampu untuk berfikir Kenapa orang islam yang buat peta pun tiada Mecca.

Belum jumpa lagi ke? Belum tarik from your ass lagi?

LOL ... aku dah tampar kepala ko & tepuk main gendang kat kepala ko

Ko langsung tak angkat muka pon jawab .... dah malu lah tu pasal ko didapati membohong

Kah kah kah ... kesian lobai mat slow v2 ... hati dah terbakar ... muka pon dah hitam

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 12:14 PM | Show all posts
Ha ha ha ha ... he he he he ... kesian lobai mat slow v2

Ko edit post#1 ko

Boleh pulak ko mintak bukti 'Academic Scholarship'?

Ko tau ka apa benda 'Academic Scholarship' ni?

Oops pada ko yg amat2 kureng cerdik & kureng fasih english :  'Academic Scholarship' = course module 2002 , Introduction to Middle Eastern History

Kesian tengok ko tau ... ada jugak org macam ko ni dlm dunia ni


Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 12:21 PM | Show all posts
FOTHERMUCKER2 replied at 13-11-2018 10:06 PM
SIAPA ITU PTOLEMY....emmmm mungkin kembar lobai samdol

Baaaahwahwahwa ... tu dia - mat slow v2 bagi bio data Ptolemy

Ko bagi bio data Ptolemy dgn harapan Ptolemy salah kot

Lagi sekali ... keje bodoh sampai ke tulang

Hanya mat slow v2 aje yg mampu buat sedemikian


Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2018 03:47 PM | Show all posts
FOTHERMUCKER2 replied at 14-11-2018 10:35 AM
JADI DISINI LOBAI SAMDOL KELUAR ESTATE LEMAH BI LAGI CERDIK DARI DR HUGH KENNEDY? DR HUGH KENNEDY  ...

Ha ha ha ha ... he he he he ... lobai mat slow v2 ditangkap cuba bohong

Nak cuba bohong & mengencing ye tambi? Tak lepas lah tambi , kali ni ko cuba jual nama Hugh Kennedy ye?

Ni bit part apa ko cuba bohong :
Mesti lobai estate fikir hugh kennedy iatu dari uni St Andrew sebagai historical atlas of islam adalah walking by Ptolemy side iatu bersetuju bahawa makroraba berada di latitude 21" 40; iatu dimana Mecca sekarang berada didalam peta. sepertimana ptolemy locateds macoraba adalah mecca dan mecca adalah macoraba, tetapi bilama lobai estate lemah english kaki putaralam menggunakan google translate baru lobai estate faham rupanya dalam map Hugh kennedy....Mecca iatu mempunyai latitude 21" 40; tersasar jauh daripada kawasan sebenar Mecca sepertima apa yang saya bagi tau sebelum ini.

Errr tambi , tak ada sapa kata Hugh Kennedy dari St Andrews ... hanya ko sorang aje cakap demikian

Rujukkan ko sendiri yg bagi peta Ptolemy tersebut with courtesy from Hugh Kennedy

Pembohongan ko ditangkap lagi -

(1) ko overlay 2 maps having a differential of 2000 years lepas tu ko focus on the landmarks macam rivers & ko expand Ptolemy's map
(2) Ko pakai pulak the current latitude of mekkah (21.422510) which you approximate to 21.40
(3) Lepas tu ko klaim Ptolemy dah salah ... dah tersasar jauh
(4) Errrrr tambi , kan aku dah kata keje tersebut adalah keje bodoh sampai ke tulang
(5) Simple aje ... kalo ko expand map Ptolemy ... distorted lah map tersebut

Everybody nak tau tak kat mana lobai mat slow v2 dapat idea ni? Senang aje , kat site anti Islam ini under paragraph Macoraba was Mecca

Oops lagi sekali ko rujuk kat si Dan Gibson (yg hanya ada sekadar entry level qualification in theology)
we urge you to visit this link to a paper titled Suggested Solutions for Issues Concerning The Location of Mecca in Ptolemys Geography by Dan Gibson (2013) at academia.edu, for a well reasoned, computer enhanced, locating of Ptolemy's coordinates as adjusted to a modern map ....



"We then decided to place Ptolemys coordinates on a grid without any reference to any maps. Then we would try and match the rivers to see what Ptolemy had done."



"When we attempted to overlay these coordinates on a modern map many problems arose when trying to fit them correctly. (See below)"



     "The solution to this was to manipulate Ptolemys coordinates until the rivers lined up.

LOL ... you manipulated Ptolemy's coordinates ye?

This is intellectual dishonesty in academia or in layman's term ... a liar

Lepas tu ko dok jaja nama Hugh Kennedy ye

Ko ni betul2 kaki kencing ... unparallel kaki kencing

Liar liar ... pants on fire

Kah kah kah ... lobai mat slow v2 ditangkap cuba membohong
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2018 06:09 AM | Show all posts
ohhh...wow sammy kantoi ye?
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2018 11:24 AM | Show all posts
Edited by sam1528 at 16-11-2018 11:34 AM

Alahai ... kesiannya lobai mat slow v2

2 hari dok mentelaah anti Islam sites nak carik jawapan tapi tak jumpa ...

Dah lah
- tak tau apa tu 'Academic Scholarship' pasal amat2 kureng fasih english
- bohong ttg peta yg sampa skg buat tak nampak aje bila ditanya
Samdol, sebelum 9CAD pun dah ada beberapa orang islam yang buat peta waktu tu..tetapi apasal dia orang tiada letak Mecca didalam likaran peta dia orang? Kalau kau ada otak tentu kau boleh fikir kan? Tetapi disebabkan kau terlalu bodoh maka kau tidak mampu untuk berfikir Kenapa orang islam yang buat peta pun tiada Mecca.
- bohong pulak ttg map Ptolemy dgn manipulasi coordinates tersebut

Susah ni tambi ... tapi geng liberal macam ko mana tau malu ... kan kan kan

Lepas ni lobai mat slow v2 akan spam lah thread ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2018 04:05 PM | Show all posts
Edited by FOTHERMUCKER2 at 16-11-2018 09:31 PM

Yeeeeewww asik kantoi jewwww lobai hestet tu!
TIADA PUN MECCA KE BECCA KE BACCA KA MACCA KE. MOCAROMA KA MECOROMA KE MACAAROMA KE ADALAH DIDALAM TEMPAT YANG SALAH.. DALAM PETA DIBAWAH NI... KERANA MECCA BECCA BACCA ADALAH DI PETRA JORDAN SANA. PETA NI DARI QATAR NATIONAL LIBRARY. CALLING LOBAI HESTET @sam1528  











Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2018 06:44 PM | Show all posts
FOTHERMUCKER2 replied at 16-11-2018 04:05 PM
Yeeeeewww asik kantoi jewwww lobai hestet tu!
TIADA PUN MECCA KE BECCA KE BACCA KA MACCA KE MOCAR ...

Ha ha ha ha ... lobai mat slow v2 tak nampak Macoraba?

Ko ni 'mata potek' lah .... lepas tu yam seng todi & buat kenyataan :
Yeeeeewww asik kantoi jewwww lobai hestet tu!
TIADA PUN MECCA KE BECCA KE BACCA KA MACCA KE MOCAROMA KA MECOROMA KE MACAAROMA KE.. DALAM PETA DIBAWAH NI... KERANA MECCA BECCA BACCA ADALAH DI PETRA JORDAN SANA. PETA NI DARI QATAR NATIONAL LIBRARY. CALLING LOBAI HESTET @sam1528  

Aku nampak 'Macoraba' ... tak ada problem pon

LOL ... ko dah terlampau desperate lah tambi

You only see what you want to see ... soooo poor lah tambi

Kesian ... lobai mat slow v2 ... skg ko dah 'mata potek' ... geng muslim TQ pasal konfom ttg 'Macoraba'
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2018 09:49 PM | Show all posts
sam1528 replied at 16-11-2018 06:44 PM
Ha ha ha ha ... lobai mat slow v2 tak nampak Macoraba?

Ko ni 'mata potek' lah .... lepas tu yam ...

Itu typo lah lobai hestet!

Lobai hestet dah desperately nak bagi tau poremer bahawa  macoraba itu adalah Mecca walaupun ianya berada di tempat yang salah didalam map!

Didalam kehidupan sebenar takan Ptolemaîos tak tau Mecca tu berada dimana berdasarksn geography dan landscaping!

Bodoh punya lobai hestet!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.099173s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list