JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
558
View
3
Reply

UBAH DIRI

[Copy link]

Author: tieyra8768    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-11-2018 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Berubah itu mudah,namun untuk mengekalkan perubahan yang dibuat itu agak sukar.Belajar konsisten dengan perubahan diri yang dilakukan.Berjuanglah untuk sebuah kehidupan yang lebih baik pada masa akan datang
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2018 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Topik yg menarik.

Macam I pun trying hard utk berubah. Tapi conclusion I, dari pengalaman i sendiri. Its all in ourselves mind dan hati. Kalau hati dan mind sync well mmg tiada masalah. Kalau 50 50 buatla apa pun xkan smooth

Cth.
Berubah stop smoking - my dad masa memuda heavy smoker in a day dia boleh terus stop. Sebab dia dah make up his mind. walla successful!

Macam I, i nak berubah no matter how bad i am..solat i xnak tgl. Masih ada lubang here and there maknanya i xbetul make up my mind. susahla xsempat la..lecehla.. macam2 but kita cuba lagi..

Again berubah and nak sustain mmg bukan perkara yg mudah, tp rugilah kita x cuba.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-11-2018 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Yup betul..nak maintainkan tu bukan senang.Nak makan pun kena bergerak,beli barang,masak and then kena hidang dulu,tangan kena bergerak baru boleh makan.Semua ada proses..sama jugak nak berjaya dalam hidup..kena paksa diri jugak..btw..saya doakan anda supaya maintain positif.. berjuang untuk perubahan diri..dan semoga anda berjaya suatu hari nanti..
Terima kasih sudi komen dan berkongsi pendapat
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Muda2 senang berubah buluh dah tua2 makin degil keras kepala
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
1.967372s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list