JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
7765
View
618
Reply

[Idea] ANY THINK 4

[Copy link]

Author: seribulan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-1-2019 10:04 AM | Show all posts
Hari Jumaat dah muncul, masuk opis sup sap sup sap buat kerja, tengok jam dah nak masuk lunch hour. Sup sap sup sap lagi, dah habis opis hour. Pastu boleh enjoy weekend. Nak lagi best? Sup sap sup sap, weekend pun habis, masuk kerja balik pagi Isnin

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 11:02 AM | Show all posts
hari ni ofis lumpuh sebab semua gadis dan wanita pergi mesyuarat agung puspanita....
Bila ada pelepasan memang gitulah berlaku setiap tahun...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2019 01:59 PM | Show all posts



Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 02:57 PM | Show all posts
Entahlah. Kdg2 aku rasa jelak dgn manusia yg suka sangat main wayang. Kau nak berlakon pun biarlah bijak. Jgnlah sampai sng betul org detect permainan murahan kau tu.

Meh sini aku ajr kau cara berlakon yg x nampak sangat berlakon. Cth, kau kena aniaya. Kau jgn canang satu universe konon2 kau kena aniaya and dlm pd masa yg sama gigih cari simpati khalayak. Ni kau pergi canang lepastu kau create pula satu watak konon2 watak tu pun sama senasib mcm kau. Apa ke banghal nya kau ni. Kau ingat manusia yg lain ni sama baghal mcm kau x boleh detect permainan semurah tu.? Semua org tahulah kau gigih create watak2 tu. Watak tu x wujud pun. Kalau wujud sekali pun mesti semua watak tu berkisar pasal kau n kau boleh relate dgn watak tu? Kau rasa org x boleh nak detect?

Nak jd gila sila jd gila sorg2. Hospital Bahagia/Tanjung Rambutan ada je available tu. Mungkin boleh check-in diri sendiri dkt situ. Tp aku rasalah. Ni aku rasalah. Kwn2 persekitaran mmg main peranan tau dlm menjana kesihatan mental yg sihat. Sbb aku perasan kan kau pun berkawan dgn org mental yg dah lama x merasa k*n*k jantan smpi gigih meratap hiba canang satu universe. Itu pasal kau pun terpengaruh sekali jd mental juga.

Aku fhm je dgn isu penyakit mental yg makin melanda ummah universe. Cuma bg aku org2 mcm kau ni la yg akn menampakkan golongan sakit mental ni busuk. Ya, org2 mcm kau! Org2 mcm kau yg gunakan isu 'depression' kononnnnyaaa utk dpt simpati universe. Pdhl kita semua tahu itu lakonan murahan kau semata-mata.

So, what's next? Nak panggil siapa lg berlakon and kau pun gigih turut serta nak nmpk diri seperti jalang kehausan perhatian? Yg kwn kau lg satu tu aku x hirau sangat mmg 24 jam katanya x dpt nak merasa k*n*k jantan. Satu universe tahu sbb tuan empunya diri sndiri yg canang 'depress' dah lama x merasa k*n*k jantan siap minta solusi org awam mcm mana nk merasa balik k*n*k jantan. Yg kau pula apa? Mmg dasar kebulur perhatian kau ni. Korg ni mmg sampah kan jenis xda langsung maruah diri canang aib diri mcm2 sampai satu universe boleh baca.

Oh btw, nah aku baik hati ni aku bagi kau alamat dgn nombor telefon sekali hosp bahagia/tanjung rambutan:

Hospital Bahagia Ulu Kinta
31250 Tanjung Rambutan
Perak Darul Ridzuan
Tel: 05-533 2333
Tel: 05-533 1350


Ambil alamat n number telefon yg aku paste dkt atas tu. Sila self check-in diri anda di situ. Di situ anda boleh heret dan bawa kawan anda yg 'depress' sbb dah lama x merasa k*n*k, kawan-kawan yg anda sendiri create watak tersebut jd nenek awaklah, sedara awaklah, laki awaklah, bini awaklah, jiran awaklah, org gaji awaklah, atuk awaklah, skandal awaklah, bff awaklah dan sekutu dgnnya.

Di hosp bahagia/tanjung rambutan, selayak nya kau di situ. Kebahagian menanti anda di sana!
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 07:51 PM | Show all posts
sabtu sepatut nya masa untuk rehat tapi
- kemas kan rumah
- hadir majlis doa selamat
-sterika baju untuk minggu kerja
- belanja dapur

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
bila nak siap oiii auschwitz concentration camp tu.

orang nak jalan the holodomor ni.

@chesfa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2019 05:24 PM | Show all posts
Tunggu waktu  berbuka
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 07:17 PM | Show all posts
Wah mod seribulan weekend puasa? Bagus, bagus... Selamat buka puasa

Hari nie ada mood buat dessert - so buat lah puding roti, Alhamdulillah menjadi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2019 08:27 PM | Show all posts
juanjahaya83 replied at 13-1-2019 06:17 PM
Wah mod seribulan weekend puasa? Bagus, bagus... Selamat buka puasa

Hari nie ada mood buat des ...

Tqvm



Wah, pudding roti
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
aku nak kurangkan bercakap.nak serius sikit.

baru nampak mahal.

kot.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 10:47 AM | Show all posts
Susah tul nak istiqamah bersenam ni yer.... uwaaa
Kat dlm kepala ni idea mencanak-canak, mmg konfirm kurus kalo ikut idea.. realitinya, satu pun tak buat uwaaa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 11:40 AM | Show all posts
UPT yg ke berapa ratus telah dibuang ke dalam waste bin and aku


belum rezeki kami

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
jemput la tengok lunch saya hari ni, kawan2 oiii

IMG_20190114_145313.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-1-2019 06:52 PM | Show all posts
Baru makan faberet food
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Org yg baik datangnya tidak dinanti
Budi pekertinya susah dicari
Jagalah ia selama mana sisa hidup itu belum pergi...
Jika hilang kelak jiwa  dan naluri akan bersedih di kemudian hari ...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Myth of Medusa....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 14-1-2019 02:36 PM
jemput la tengok lunch saya hari ni, kawan2 oiii

Sedappppp.....ada petai. ..ulam

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku dah belasah nasik lemak hari ni, menyesal..lepas kenyang. Haahah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 11:00 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2019 11:01 AM | Show all posts
Edited by seribulan at 15-1-2019 10:11 AM




Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 11:18 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 15-1-2019 10:23 AM
Sedappppp.....ada petai. ..ulam

sedap kak..lagi sedap kalau ada orang masakkan..kita tukang tapau je
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 01:41 PM | Show all posts
thinking of holiday...jalan2..tido tanpa perlu risau baca grup wasup keje.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2019 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 15-1-2019 01:23 PM
sedap kak..lagi sedap kalau ada orang masakkan..kita tukang tapau je

Kalau akak lauk macam meg tu hari2 mmg akak akan kuat makan. ...ulam dan petai tu pembuka selera sungguh. ..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2019 12:46 PM | Show all posts




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051645s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list