JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
11989
View
878
Reply

[Idea] ANY THINK 4

[Copy link]

Author: seribulan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-2-2019 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
My belakang bone hurts

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 08:10 AM | Show all posts
alhamdulillah awal hantar anak2 ke sekolah pagi ni
jalan pun clear dan smooth jer

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
mulakan pagi anda dengan bismillah utk yg muslim, positif kan diri, mulakan kerja dengan senyum..

morning monday

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:08 AM | Show all posts
Have long sip of coffee, and may our Monday be short

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 01:34 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:46 AM | Show all posts
Morning uolssssssss...

Lupa nak tanya bila mula efiling ya... tiap taun buat pun lupa.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2019 09:58 AM | Show all posts
chauky314 replied at 12-2-2019 08:46 AM
Morning uolssssssss...

Lupa nak tanya bila mula efiling ya... tiap taun buat pun lupa.

Bulan 3 rasanya kot
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:06 AM | Show all posts

tq......................
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2019 10:13 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
macam mana nak letak avatar eh..

hari ni rasa happy... alhamdulillah. dah dua hari menganjak usia 42tahun..tua pasti tidak.. wiser sudah tentulahhh.

bismillah.. utk semua

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by noor2 at 12-2-2019 10:55 AM

A friend of mine wasap tetiba pagi ni....tanya khabar. ..so aku.tanya dia...dia macam mana. ..katanya dia rasa nak gila. ..hatinya hancur. ..


Ok....aku ni tak suka lelaki yang lembik. ..tak.reti2 nk move on....adehhh sorry la. ..

Kisah kawan aku...isterinya minta cerai. ...isterinya cikgu...dah lama asyik minta cerai. ..lepas tu dia berusaha selamatkan rumah tangga sampai bawa isteri pi mekah menunaikan haji. ...tapi tu lah jodoh. ..bini tetap minta cerai...bini 30an..lewat 30an...dia awal 40an. ..dlm 42 tahun. .akhirnya dia terpaksa ceraikan wife sebab asyik didesak. ..

Hmmm pagi ni dia cerita xwife dia dah kawin baru....haaaa terkejut aku....dia kata dia rasa dia dah gila. .hatinya hancur. ..

Heyyy move on laaaaaa. .hidup engkau ni bertuhankan cinta nafsu sajakah di dunia ni. ..

Aku meluatlah....sekali dua aku boleh lah jadi kawan menyembang bagi nasihat. .tapi lama2 aku getikkkk. ..runsing aku...umur 40an kubur dah kata mari. ..tak tahu nak kata apalah. .teruskan hiduppp...baik fokus pada anak2 dan akhirat. ..benci aku orang2 yg umur 40an masih fikir hal . dunia. ...hal cinta cintun

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:56 AM | Show all posts
"Help yourself, because nobody owes you anything"

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2019 02:53 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 03:46 PM | Show all posts
أَتَأْمُرُونَ النَّاسَ بِالْبِرِّ وَتَنْسَوْنَ أَنْفُسَكُمْ وَأَنْتُمْ تَتْلُونَ الْكِتَابَ أَفَلا تَعْقِلُونَ

Patutkah kamu menyuruh manusia supaya berbuat kebaikan sedang kamu lupa akan diri kamu sendiri; padahal kamu semua membaca Kitab Allah, tidakkah kamu berakal?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
rasa nak marah hari ni bila aku punya usaha..org lain yg dapat dulu. rasa mmg nk meletop..
sabar..sabar..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2019 04:06 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2019 10:18 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 11:04 AM | Show all posts
"Diamonds are regarded to be the hardest material in the world. It beats titanium, steel, graphite, topaz, and many others. But, if you heat the diamonds at a really high temperature, and then expose it to the cold, it will crack, and eventually break."

This hit me hard because it taught me that in life, one should never swing to either extreme in a split second, and that truly, the best way to live this life is to be balanced.

Quoted - Aida Azlin

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
nak tanyalah, betul ke nak run sesebuah negara tak perlu education?nak run cnc machine kena ada busuk2 pun diploma.inikan pula kilang, hotel, bank?NEGARA?

goh tong?berapa ratio kau yang tak berpendidikan jadi seperti goh tong? 1:10? 1:100?1:1000?1:100000?1:1000000?

nabi muhammad ada degree?doctorate?

takkan kau tak tau siapa GURU dia.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 13-2-2019 11:30 AM
nak tanyalah, betul ke nak run sesebuah negara tak perlu education?nak run cnc machine kena ada busu ...


Nabi Muhammad orang yang berilmu tinggi. .....walaupun masa hidup baginda tiada wujud lagi institusi pendidikan universiti dan sebagainya tapi dia sendiri menggalakkan umatnya menuntut ilmu. ..

Maksudnya betapa pentingnya ilmu dalam diri seseorang. ....zaman sekarang orang yang tiada sijil adalah golongan yang tertinggal dlm pelajaran. .maksudnya bila exam beliau mmg X bijak dan fail dlm pelajaran. ...

Jadi penting sekarang ni kelayakan akademik untuk memerintah negara. ...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Mari kita belajar perkataan hari ni

IMG_20190213_124133.jpg

IMG_20190213_124115.jpg

Palat II tak SS, sebab ramai yang tau dah. Tak semua keadaan bila orang cakap kau palllllattt tu mencarooot, tapi sebab engkau tu lelaki dan palllllaaaat, boleh jadi betul kita carooot, sebab otak awokkkk letak nya di situ
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Quotes-wallpaper-wpt8201482.png

Walaupun hidup ini teruk sangat tapiii masih ada lagi cahaya yang Tuhan suluh untuk menjalani kehidupan yang lebih baik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2019 02:33 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2019 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau korang stress kerja. ..better resign sebelum jadi macam ni...hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.060602s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list