JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
10658
View
1066
Reply

[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL.4]: Mudah aje, ilmu harian! VOL. 4

[Copy link]

Author: ipes2       Show all posts   Read mode

Post time 21-12-2018 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
#122 j1

D

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
#122 j2

C

Harap tembakan mengena. Malas nak google

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-12-2018 08:24 PM | Show all posts
Edited by ipes2 at 23-12-2018 01:02 AM
Salam, eh pd sesapa yg rasa depa boleh menang, beg mana, jika pemenang pilih beg, yg depa suka? Sy kebetulan gi mall. Tgk pics bwh cepat2. Cepat ok decide? If i were to win, i would choose:
Cepat 1 ada 2 jam je

Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 22-12-2018 08:24 PM
Salam, eh pd sesapa yg rasa depa boleh menang, beg mana, jika pemenang pilih beg, yg depa suka? Sy k ...

wsalam. Dah balik ke doc? ta sempat tgk beg ittew
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-12-2018 01:05 AM | Show all posts
Catpaw replied at 22-12-2018 10:11 PM
wsalam. Dah balik ke doc? ta sempat tgk beg ittew
alaaa.. tak keluar pulak tadi rupanya..
nah..not latest lah tapinya
tapi at least turun jadi eu300-400 gitu or less


IMG-20180929-WA0146.jpg
IMG-20180929-WA0171.jpg
IMG-20180929-WA0172.jpg
IMG-20180929-WA0181.jpg
IMG-20180929-WA0185.jpg
IMG-20180929-WA0187.jpg
IMG-20180929-WA0190.jpg
IMG-20180929-WA0192.jpg
IMG-20180929-WA0197.jpg
IMG-20180929-WA0199.jpg
IMG-20180929-WA0201.jpg
IMG-20180929-WA0206.jpg
IMG-20180929-WA0208.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2018 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 23-12-2018 01:05 AM
alaaa.. tak keluar pulak tadi rupanya..
nah..not latest lah tapinya
tapi at least turun jadi eu30 ...

Dah beli ke tu, Rezeki la sapa yang menang tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2018 01:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Eh  kalau laki yang menang camana? Ada laki main kuiz tak sekarang ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2018 01:32 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 23-12-2018 01:05 AM
alaaa.. tak keluar pulak tadi rupanya..
nah..not latest lah tapinya
tapi at least turun jadi eu30 ...

Moga doc dan keluarga dimurahkan dan diberi keberkatan rezeki dengan berkongsi ilmu dan hadiah tuk yang menang, err.. 300-400 euro pun dah mahal tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-12-2018 03:38 AM | Show all posts
Catpaw replied at 23-12-2018 01:32 AM
Moga doc dan keluarga dimurahkan dan diberi keberkatan rezeki dengan berkongsi ilmu dan hadiah tuk ...

ameen ya Allah
terima kasih atas doa2 tu

kalau lelaki maybe dia pilih dinner for 2 tuh
or amik beg and jual
kalau wanita pon sama lah
cuma malangnya sy dah beli satu yg saya suka design dan colour nya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-12-2018 03:52 AM | Show all posts
Catpaw replied at 23-12-2018 01:26 AM
Eh  kalau laki yang menang camana? Ada laki main kuiz tak sekarang ni

eh suatu soalan yg sgt bernas!
hmm, sy rasa ada beberapa org yg mungkin lelaki
sy tak perasan pula
mungkin mereka semua lebih suka berbual, main bola, tengok bola, tengok TV, minum kopi luar rumah etc
sy rasa, mengetahui swdikit ilmu perubatan adalah jauh lebih bernas

Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2018 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 23-12-2018 01:05 AM
alaaa.. tak keluar pulak tadi rupanya..
nah..not latest lah tapinya
tapi at least turun jadi eu30 ...

wah cantik2 nya dr...
mimpi jap kalau menang dpt beg nie...haha
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2018 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik...caantik,tp mcm x da peluang je dpt.baru jwb 10q
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-12-2018 10:34 PM | Show all posts
nora_balqis replied at 23-12-2018 03:49 PM
wah cantik2 nya dr...
mimpi jap kalau menang dpt beg nie...haha

nora ada chan lagi in the next 28Qso, yg mana awak rasa?

20181222_115004.jpg
20181222_115041.jpg
20181222_115124.jpg
20181222_115205.jpg
20181222_115347.jpg
20181222_115407.jpg
20181222_115410.jpg
20181222_115950.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2018 11:03 PM | Show all posts
ipes2 replied at 23-12-2018 01:05 AM
alaaa.. tak keluar pulak tadi rupanya..
nah..not latest lah tapinya
tapi at least turun jadi eu30 ...

Gambar ke 6, yang paling kiri dan no 2 dari kiri tu cun doc hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-12-2018 11:07 PM | Show all posts
rainbowangel replied at 23-12-2018 11:03 PM
Gambar ke 6, yang paling kiri dan no 2 dari kiri tu cun doc hehe

hmm kamu nyer scores so far quite high, so your selection may be valid
(iya? yg tu? putih tu?)
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2018 11:26 PM | Show all posts
ipes2 replied at 23-12-2018 10:34 PM
nora ada chan lagi in the next 28Qso, yg mana awak rasa?

Dr Ipes,

Coach Charlie (carryall) and Coach Edie (shoulder bag) ada tak?
Coach Charlie Carryall.jpg

Coach Edie Shoulder Bag.jpg



Comments

400/475 of rewards  Post time 8-1-2019 06:39 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2018 11:28 PM | Show all posts
ipes2 replied at 23-12-2018 11:07 PM
hmm kamu nyer scores so far quite high, so your selection may be valid
(iya? yg tu? putih tu?)

First choice the far left one yang colour dusty pink (ke nude?) tu, 2nd choice sebelah dia yg colour putih ada bunga2 tu. Itu pun kalau menang lah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-12-2018 11:31 PM | Show all posts
snazzydaisy replied at 23-12-2018 11:26 PM
Dr Ipes,

Coach Charlie (carryall) and Coach Edie (shoulder bag) ada tak?

mmg ada!tak mahal yg tu
pilih yg tu lah, murah sikit

tapi nak gi balik mall tu kena lepas xmas lah
sure dah sold out berebut org membeli segala benda


eh kamu ni ade chan nak menang ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-12-2018 11:34 PM | Show all posts
rainbowangel replied at 23-12-2018 11:28 PM
First choice the far left one yang colour dusty pink (ke nude?) tu, 2nd choice sebelah dia yg colo ...

oh mcm 206 tapi kecik lagi dari 192
ok noted.. kot kot lah tak kalah or if still ade kaler

ah if dapat apa2 pon, if tak suka, boleh sell it off
sy janji to all competitor, akan cuba dapat yg harga mahal sikit if choice depa tak de
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2018 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 23-12-2018 11:34 PM
oh mcm 206 tapi kecik lagi dari 192
ok noted.. kot kot lah tak kalah or if still ade kaler


Wow pemurahnya doc ipes ni. Semoga rezeki doc ipes sentiasa melimpah ruah ye, aminnnn
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052461s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list