JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
5409
View
455
Reply

[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL.4]: Mudah aje, ilmu harian! VOL. 4

[Copy link]

Author: ipes2       Show all posts   Read mode

Post time 26-12-2018 04:22 PM | Show all posts
lock jawapan D

Comments

190/210, plus original 10 here  Post time 8-1-2019 06:56 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 06:36 PM | Show all posts
A) sejakmakin maju, orang Asia mulaberumur lebih panjang dari orang latin Amerika

Comments

250/360 plus 40 already here  Post time 8-1-2019 07:08 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 06:36 PM | Show all posts
B) lelaki umurnya lebih pendek bila isterinya telah meninggal dunia

Comments

190/360 plus 10 already here  Post time 8-1-2019 07:08 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Q 123

Jawapan 1 : D

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Q 123

Jawapan 2 : A

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nora_balqis at 26-12-2018 11:39 PM

Q123 jawapan
A

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Q123 jawapan
D

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 08:56 AM | Show all posts
Jawapan 1 : A

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 08:58 AM | Show all posts
Jawapan 2 : B

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-12-2018 02:53 AM | Show all posts
Sorry lambat sangat letak Cummulative Q1Q110.See below for the overall scores.
This is the overall leaderboard.
Be at the top and you rule the Quiz.
Starting from End of Q1Q150, the 1st Golden Spot occupier will get a Prize better than the any 50Q interval winner (next 50Q interval winner will be announced at end of Q101Q150).


CummQ1Q110 Part 1.jpg
CummQ1Q110 Part 2.jpg
CummQ1Q110 Part 3.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-12-2018 03:16 AM | Show all posts
snazzydaisy replied at 23-12-2018 11:45 PM
takde chance nak menang pun coz ramai yg step up their games now

I rasa Dr tak payah beli la ...

Memang lama dah nak bagi Prize utk 1st place MQGS; malah ingat nak beri utk 2nd place for 50Q and 2nd place MQGS pon, tapi takut org kata lebih2. So OK lah jika beri 1st place 50Q dan 1st place MQGS (sebenarnya 1st place MQGS lah yg elok utk dapat apa2 Prize pon, tetapi takut nnt depa yg masuk lambat tak akan dapat apa2 dan ambil masa terlalu lama utk kejar to be at the top of MQGS tu).
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-12-2018 09:32 AM | Show all posts
Assalamualaikum.
Please check out the Scoreboards and claim tacang if you are listed on the Reward Board.
To claim, please include ''T+'' so that I can recognize the claim replies quickly.
Credit Rewards To Claim Q111Q120.jpg
Top 20 Q111Q120.jpg
Rewards Categories.jpg
Cummulative Q101Q120.jpg
Overall Q1Q120.jpg
Continuous Double Leaderboard.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 12:20 AM | Show all posts
ipes2 replied at 29-12-2018 09:32 AM
Assalamualaikum.
Please check out the Scoreboards and claim tacang if you are listed on the Reward  ...

Claim T+

W'kumsalam Dr.. and thank you so much for de tacangs, kali ni dapat lebih sikit drpd biasa, yayyyy!

Tapi masih kurang 12 marks utk tewaskan WS in MQGS, eeeeeeeeiiiiiiiii geramnya!!! ingatkan dah boleh potong dah kali ni

Ehh jap, mana category FTA yg Dr kata akan diperkenalkan tu? Takde pun kat dalam your listing.

Comments

100/475 for claims  Post time 8-1-2019 06:37 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 12:49 AM | Show all posts
ipes2 replied at 28-12-2018 03:16 AM
Memang lama dah nak bagi Prize utk 1st place MQGS; malah ingat nak beri utk 2nd place for 50Q and  ...

Tak payah ambil peduli ttg apa org nak kata Dr.. ramai kat forum ni yg terlalu judgmental, yang penting adalah keikhlasan dalam memberi & menerima.

It's a good idea utk reward MQGS 1st, 2nd & 3rd. Good motivation. It takes alot of effort, time & perseverance utk mendaki sampai ke atas. And it will take alot of self-discipline utk maintain kat atas tu. Persoalannya, will it be too costly for you to provide those rewards, ini deciding factor juga.

Makin lama, participants makin kurang. Dedulu, posted answers per Q sampai 4-5 pages, now nak reach 3 pages pun susah, am sure you noticed this Dr.

Comments

200/475 of rewards  Post time 8-1-2019 06:37 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-12-2018 02:57 AM From the mobile phone | Show all posts
snazzydaisy replied at 30-12-2018 12:49 AM
Tak payah ambil peduli ttg apa org nak kata Dr.. ramai kat forum ni yg terlalu judgmental, yang pe ...

Good pointers, snazzy thank you. Nnt sy bagi claims u tu, dok dlm cottage dlm hutan dgn satu lagi family. Balik nnt sy bayar.

Pasal cost tu, sbb its every 50Q, so takde la too heavy. Nnt lah i fikirlan prizes nye.

Peserta tak menurun actually; Q111Q120 tu 29 participants altogether. I think the minat of participants tu sbb Quiz kita ada records nye, ada listings, ada rewards and actually ada prize: utk 1Q (tacang)10Q (heh heh piala, more tacang n nama berkekalan dlm forum), 50Q (dinner or bag) and continuous  Qs (even better prizes). We will be ok i rasa.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-12-2018 03:11 AM | Show all posts
snazzydaisy replied at 30-12-2018 12:20 AM
Claim T+

W'kumsalam Dr.. and thank you so much for de tacangs, kali ni dapat lebih sikit drpd b ...

FTA tu sy rasa mcm dah covered by First Wrong n FCA tacangs. What do u think? OK dah tu rasanya.
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 07:53 AM | Show all posts
ipes2 replied at 29-12-2018 09:32 AM
Assalamualaikum.
Please check out the Scoreboards and claim tacang if you are listed on the Reward  ...

Claim T+, thank you!
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2018 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nora_balqis at 31-12-2018 08:42 AM
ipes2 replied at 29-12-2018 09:32 AM
Assalamualaikum.
Please check out the Scoreboards and claim tacang if you are listed on the Reward  ...

claim T+ dr
thanks dr...dah turun tangga ke 4 nie...huhu

Comments

70/70 for rewards  Post time 8-1-2019 06:52 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2018 08:45 AM | Show all posts
claim T+ Dr....

jauh lagi chance nak menang nieee

Comments

100/210  Post time 8-1-2019 06:55 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2018 02:33 PM | Show all posts
Q123 : Jawapan 1
A

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2018 02:36 PM | Show all posts
Q123 : Jawapan 2
D

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2018 02:37 PM | Show all posts
sedihnya.. bz sgt sekarang... dah ketinggalan bertiang-tiang dah...
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2018 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Q123:

j1 : E

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2018 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts


j2: D     

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2018 11:26 PM | Show all posts
Claim T+ Dr ...

thank you!

Comments

100/360  Post time 8-1-2019 07:07 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047797s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list