JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
123
Return to list New
1675
View
68
Reply

[Idea] MUKA TEMBOK...

[Copy link]

Author: seribulan       Show all posts   Read mode

Post time 23-12-2018 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka tembok ialah orang tak tahu malu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-12-2018 11:11 PM | Show all posts
Nurza replied at 23-12-2018 05:36 PM
Muka tembok ialah orang tak tahu malu

Masuk majlis orang, duduk meja VIP...pushy...

Pushy at making the move...then delusional...
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 07:55 PM | Show all posts
muka tembok ni lagi teruk dari muka berjerawat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2018 11:02 AM | Show all posts
Sejenis spesis muka tembok ni jenis tak heran. Kau suka ke tidak, aku buat jugak. Walau dihina dan dicerca, dia teruskan saja. Kuat sebenarnya orang orang muka tembok ni. Kental betul hatinya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2019 03:08 PM | Show all posts
Muka tembok = muka selamba sbb tau org x suka ngan dia tapi still nak mengendeng

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 10:31 AM | Show all posts
Muka tembok ni macam y few cara ada negative ada positive nya.

I ada satu supplier - Pushy y amat. Sampai tahap annoying, everyday dia call utk follow up. Kadang2 sampai i ignore, tetap text call metembok kan muka beliau i think?

So dari situation tu negative part nye very pushy sampai tahap annoying. But the good part he/she is try to lock the deal with my company. Napak kesungguhan. Butttt... i rasa (based on dari pengalaman most of my colleagues) makin pushy keberangkalian untuk x dapat tu lagi banyak kot? Sb too uch pressure u put man! sampai orang rimas gila.  

Sometimes we need to be a bit of muka tembok to get or achieve what we want kn? If not some of our task x bergerak weh. U dont push people, u wont get your task done. Contoh lagi, u need to get all related info and supporting documents for one big tender from each department informing also the deadline lah due to inking and compilation. If u dont muka tembok be pushy or chase their ass u gonne be in a big trouble.  But need to have limit lah. Aduh klo ko sorang aje konon buat keje sampai ko nak ngadu kat big boss PIC lembab etc memang u ass**** lah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Muka tembok byk kt mesia...cth paling senang masa nk pru..org politik semua jd muka tembok...masa ni baru muncul dgn x malu wpun x jalankan amanah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 01:46 PM | Show all posts
org muka tak malu ni meolz ibaratkan muka kubis.... jenis boleh koyak selapis selapis....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 04:55 PM | Show all posts
buat jahat pn xde perasaan... muka rse nk lempang2 je.. huhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka tembok ni spesis yg main redah jer xde ikut law ke ikut instict ker..dia lalu jer, tak kisah apa nak jadi betul ke salah..xtau malu jenis x makan saman..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka tembok bila di apply pd sesetgh keadaan bagus...mcm berniaga..
Kalau muka tembok yg menyusahkan org, mmg la...sgt menguji kesabaran.
Kalau muka tembok hati pun sekeras tembok..mmg bagus di tegur direct ja. Jgn disimpan2 di dlm hati.

Muka tembok hati kering...bertabahlah jumpa org mcmni. Mendidik kesabaran diri

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 09:39 AM | Show all posts
Muka Tembok - Sejenis perangai yang memang menjengkelkan tak bertahap/ kadang tak boleh hadam to what extent yang bermuka tembok ni boleh buat. There'll be always surprises (not a pleasant one) from this kind.  Kadang wonder, memang dia rasa okay je buat macam ni atau dia tebalkan muka? hahah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols pernqh deal dengan kawan sekerja perangai macam ni. Hazabnya Allah saja yang tau. Dia tak kisah pun, keja dia tak buat, orang lain buat kan. Bila kita suh dia buat, dia buat2 cakap kot lain. Keja dia, waktu mai keja, pi kat sorang2 dok bukak ceramah pasal agama.. Kalau dia masuk kt kantin kawan2 lari. Cair tahi telinga dengar dia ceramah. Keja buat dia mcm pahat dan penukul. Ex boss tukar kan dia ke tempat lain,  tengok2 tempat tu, buang dia pulak hantar mai tempat  ni semula, haduh.. Harap2 kami bertabah lah dengan kerenah dia lagi sekali. Kawan2 semua dah x berapa layan dia sebab kenai dia mcm mana. Doa2 moga2 tak dak lagi la kerusi yang terbang utk kali kedua..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2019 04:38 PM | Show all posts
muka tembok - orang x tahu malu.

cth - abang aku.
Dia ni suka buat mak aku marah.
tapi esok dengan muka tembok dia, dia rileks je tegur and peluk mama aku.
masalahnya berkali2 dia buat salah, still tak ada rasa bersalah ke malu ke.
muka tembok betul

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2019 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
muka tembok - orang Yang tiada perasaan malu
Contoh-1-
Pinjam duit 10k utk khawin sampai anak keluar 2 hutang satu Sen tak bayar tp ada usaha nk bayar. Dh minta tapi buat tak tahu...
Contoh-2-
Khawin nak tp tak kerja xada duit.nak buat Majlis besar semua nak mewah tp hasil pinjam..hutang lama tak ingat nak bayar.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
1. Tak tahu malu
2. Tahan kutukan
3. Ignore saja apa orang kata
4. Meng who are yuss sapa yang tak berkenaan
5. Telinga tak ada lubang
6. Orang cakap dok sengih2 mcm kerang busuk.
7. Bila kita ignore dia, dia cuba jugak bercakap mcm tak ada apa yg jadik.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2019 01:17 PM | Show all posts
muka tak tahu malu
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2019 03:49 PM | Show all posts
naz1641 replied at 2-12-2018 02:46 PM
In English it's called brick wall face, as one doesn't bother what people say of his / her wrongdoin ...



kih..kih..kih......ini baru la betol apa yg dikatakan sebagai muka tembok.

Muka tembok ni ade masanya berperanan gak oii. Ingat dlu time student....perut lapor duit plak takde.

naib baik ade kawan ni spesis muka tembok.....selamber jer dia lead kami masuk umah kenduri kawen salam2 smbil borak dgn bapak
pengantin...cas ala-ala kwn2 dgn pengantin ler kiranya nih.....padahal kenal pon idak.

Konklusi nya....hari tu perut kami semua kenyang makan ayam masak merah kenduri kawen........masa blk sorang2 angkat kaki pelan-pelan....
salam bpk pengatin pon tidok apatah lgi nk ucap terima kasih.....

mintak halal laa pak cik yer....masa tu kami student.....pokai selalu...isi minyak motor pon kongsi-kongsi....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045723s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list