JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1934
View
72
Reply

[Idea] MUKA TEMBOK...

[Copy link]

Author: seribulan       Show all posts   Read mode

Post time 5-12-2018 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau nak mempelajari sesuatu perkara kena bermuka tembok. Kadang tu kena tanya banyak kali barula paham. Bila dah banyak2 kali tanya tu mula la mendapat sindiran berbisa. Ada jugak yg sedap2 melabel org dungu or bengap coz lambat pick up. Hey dude..manusia kat dunia ni kalau semua  level sama je sure boring kehidupan. Ngeh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2018 08:45 AM | Show all posts
Si muka tembok atau si muka tebal adalah julukan yang diberikan pada orang yang sudah tidak punya rasa malu, siapakah dia? dia adalah orang yang banyak melakukan kesalahan, kemaksiatan,dan kejahatan, namun tetap menampilkan diri sebagai orang terhormat,orang kelas satu, dan act like innocent baby untuk menutupi wajah temboknya.
masih ada karakter dan kepandaian khas lain dari si muka tembok, yaitu



PERTAMA, berbuat salah,licik,jahat, dan curang adalah kebiasaanya. jam terbangnya dijamin tinggi, otaknya penuh dengan rencana kotor dan hatinya penuh dengan kebusukan.

KEDUA, si muka tembok pandai membolak-balikan fakta. yang benar bisa salah, dan yang salah bisa benr demi kepentingannya

KETIGA, uang, kekuasan,jabatan dan perempuan adalah bahasa yang lumrah untuk melancarkan transaksi.

KEEMPAT, untuk menutupi perilaku salah,curang,jahat dan liciknya, simuka tembok tidak segan2 untuk mengorbankan orang lain,termasuk teman,sahabat, kerabat,bahkan saudara sendiri.

KELIMA,saling terbiasanya melakukan hal2 licik dan salah, dia tak tahu lagi jika dirinya salah.ia selalu merasa benar.


credit to : https://berbagibersana.blogspot.com/2008/07/muka-tembok.html

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-12-2018 09:04 PM | Show all posts
Banyak betul jenis muka tembok ni. Ada yang jenis merimaskan...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Muka tembok utk survive hidup. Golongan pemintak sedekah, utk survive dlm company, utk dapatkan sesuatu,

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2018 12:13 PM | Show all posts
Sejenis lagi muka tembok yang punya ulterior motif...tindak-takduk kurang keikhlasan...menghimpit yang menyebabkan kaos...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-12-2018 11:55 AM | Show all posts
fixit replied at 6-12-2018 07:45 AM
Si muka tembok atau si muka tebal adalah julukan yang diberikan pada orang yang sudah tidak punya ra ...

Bingo- curang...manipulasi fakta untuk tegakkan benang basah...
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2018 05:11 PM | Show all posts
stray cat rumah I ni boleh dikira muka tembok tak?

dah la tak bersih, org takmo kawan tapi tetap nak manja2 mengeow tiap kali nampak I dan hubby
tiap waktu pagi petang siang malam muka dia kat laman rumah ni

tapi ketembokkan mukanya berbaloi juga sbb skarang I dah sayang siap sediakan tempat tidur dia kat garage

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2018 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
muka tembok sejenis yg tak makan saman!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-12-2018 11:01 PM | Show all posts
cleopatralady replied at 20-12-2018 07:21 PM
muka tembok sejenis yg tak makan saman!

Biarkan si luncai dengan labu-labunya...


Kenyang makan popcorn...
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 10:00 AM From the mobile phone | Show all posts
muka tembok ni mmg org mcmni seorang yg btl2 pikirkan hasil akan dapat utk diri ye

x kisah la for good or for bad..

muka tembok nk belajar walaupun kene pulau or kene discriminate - good

muka tembok nk dptkan power or duit walaupun dgn cara x betul - bad

so org yg muka tembok ni sllu mental dia kuat kene kecam pn ok janji dpt apa dia nak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Muka tembok ialah jenis orang yg x paham bahasa. ...jenis tak.sedar diri...jenis tak tahu malu..atau otak.dia dah putus wayar...sebab.orang tak layan dia tetap cuba wasap orang tu..walau orang x layan...dan dia tetap ikut ke mana orang tu pergi......ni jenis bodoh lagi bimbo....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2018 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
muka tembok ni jenis terhegeh2 nak kawan ngan orang walaupun orang tak layan dia tetap la duk tag orang sana sini

eh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2018 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka tembok ialah orang tak tahu malu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-12-2018 11:11 PM | Show all posts
Nurza replied at 23-12-2018 05:36 PM
Muka tembok ialah orang tak tahu malu

Masuk majlis orang, duduk meja VIP...pushy...

Pushy at making the move...then delusional...
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 07:55 PM | Show all posts
muka tembok ni lagi teruk dari muka berjerawat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2018 11:02 AM | Show all posts
Sejenis spesis muka tembok ni jenis tak heran. Kau suka ke tidak, aku buat jugak. Walau dihina dan dicerca, dia teruskan saja. Kuat sebenarnya orang orang muka tembok ni. Kental betul hatinya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2019 03:08 PM | Show all posts
Muka tembok = muka selamba sbb tau org x suka ngan dia tapi still nak mengendeng

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2019 10:31 AM | Show all posts
Muka tembok ni macam y few cara ada negative ada positive nya.

I ada satu supplier - Pushy y amat. Sampai tahap annoying, everyday dia call utk follow up. Kadang2 sampai i ignore, tetap text call metembok kan muka beliau i think?

So dari situation tu negative part nye very pushy sampai tahap annoying. But the good part he/she is try to lock the deal with my company. Napak kesungguhan. Butttt... i rasa (based on dari pengalaman most of my colleagues) makin pushy keberangkalian untuk x dapat tu lagi banyak kot? Sb too uch pressure u put man! sampai orang rimas gila.  

Sometimes we need to be a bit of muka tembok to get or achieve what we want kn? If not some of our task x bergerak weh. U dont push people, u wont get your task done. Contoh lagi, u need to get all related info and supporting documents for one big tender from each department informing also the deadline lah due to inking and compilation. If u dont muka tembok be pushy or chase their ass u gonne be in a big trouble.  But need to have limit lah. Aduh klo ko sorang aje konon buat keje sampai ko nak ngadu kat big boss PIC lembab etc memang u ass**** lah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Muka tembok byk kt mesia...cth paling senang masa nk pru..org politik semua jd muka tembok...masa ni baru muncul dgn x malu wpun x jalankan amanah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 01:46 PM | Show all posts
org muka tak malu ni meolz ibaratkan muka kubis.... jenis boleh koyak selapis selapis....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046709s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list