JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12
Return to list New
3246
View
38
Reply

kalau nampak makhluk, jangan pandai2 baca ayat kursi

[Copy link]

Author: greantea       Show all posts   Read mode

Post time 8-12-2018 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 6-12-2018 04:22 PM
keh keh keh
wa gelak guling guling baca ini thread
ok lah..selepas ini kita amalkan ini macam ...

Bab ni aku setuju dengan hang. .....
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Jarum2 halus liberal versi paranormal la ni kot? Surrender pada makhluk halus?? Sia2 belajaq tauhid..
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 11:39 PM From the mobile phone | Show all posts
jengkoil replied at 5-12-2018 11:23 AM
aku pernah solat baca ayat qursi (dgn niat nk revenge/benci kat encik jin..aku tak pandai apa2 dan a ...

Hati kau keras roy...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 10:21 AM | Show all posts
noor2 replied at 8-12-2018 04:28 PM
Bab ni aku setuju dengan hang. .....

keh keh keh

of course lu akan setuju dengan wa...
ikut fakta, apa wa cakap dalam ini forum bukan lu boleh betah pun...
yang lu tak suka perangai wa saja kan...bukan fakta wa..

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 10-12-2018 10:21 AM
keh keh keh

of course lu akan setuju dengan wa...

Ha la. ....perangai keh keh tu ja. .....lain2 .idaklah aku marah pun dengan engkau ah kwan. ...

Dah fakta betul. .aku setuju ja. ...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 10:29 AM | Show all posts
najib888 replied at 8-12-2018 05:44 PM
Jarum2 halus liberal versi paranormal la ni kot? Surrender pada makhluk halus?? Sia2 belajaq tauhid. ...

keh keh keh

masayarakat kita ada satu problem...
belajar (tahu) itu satu hal...percaya itu satu hal lain..yakin itu pula satu hal lain...
kebanyakan umat islam dalam ini negara hanya sampai peringkat percaya..
tahu duduk dengan akal dan logik..kena pusing sama liberal lalu mula la pening pening..
percaya pun duduk dengan akal..tapi tiada logik sudah...
apa pun yang liberal cakap..mereka tidak akan dengar..walau selogik mana...
kerana akal sudah tutup ruang logik..

yakin pula..sudah duduk dalam hati..sedah menyaksikan (aku naik saksi)
yang ini..logik mana pun fakta itu dia boleh kasi patahkan..sebab logik itu dari Allah juga..
so, what do you expect dari masyarakat Islam di negara ini sekarang?
Allah dan Muhammad pun tak pernah rasa wujudnya...
nak suruh yakin jauh sekali lah...

maka tugas ulama (yang benar, bukan ular dalam semak) yang perlu menyampaikan dan mengajar..
kita dalam ini forum kasi sembang dan gaduh saja bolehnya....
pasal, bukan tugas kita mengajar pun...

keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 10:33 AM | Show all posts
noor2 replied at 10-12-2018 10:25 AM
Ha la. ....perangai keh keh tu ja. .....lain2 .idaklah aku marah pun dengan engkau ah kwan. ...

...

keh keh keh

apa lu mau marah sama keh keh?
it is a signature saja...
nak mengatakan wa bukan mn sapa sapa..the one and only..

itu pun mau marah..apa lah lu orang ni...

keh keh keh (sila bagi suggestion untuk tukar apa)


Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Ah_Kwan replied at 10-12-2018 10:33 AM
keh keh keh

apa lu mau marah sama keh keh?

Mana ada marah. ....
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
ladyone replied at 6-12-2018 01:25 PM
cuma jgn jadikan ayat tu lg tinggi dari kekuasaan allah..

Maksudnye tutup dan jgn baca al quran (ayat2 Allah). Ye tak.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
kira sama mcm jgn bukak atau baca ruqyah la ni eks?tp katalah kalo ternampak boleh zikir "la haulawalla quwatailabillah aliyyul azim" kah? (dlm hati atau sebutan)..lg afdhal la kots..pasrah mintak perlindungan Allah gitu sehingga smp tempat nak berhenti utk solat dan baca ayat kursi mcm yg disarankan ustaz tu?

iols risau kalo tak baca pape kang lg teruk gangguan..kalo buatnya terjumpa la..mintak2 jgn la ..iols belum kuat lg nak encounter mahupun ter-encounter benda2 halus ni ok
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 01:13 PM | Show all posts
ghulam replied at 5-2-2019 12:16 PM
Maksudnye tutup dan jgn baca al quran (ayat2 Allah). Ye tak.

bukan mcm tu..erm macam mana nak explain ye..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 09:28 AM | Show all posts
i pernah htr anak kursus motivasi dgn Tg Aswawi..
lps kursus dia bagi CD Ruqyah sebagai hadiah...
dia pun pernah bagi nasihat yg sama...
esp utk kita yg lemah semangat ni...
dia x advise pasang masa sorang2...
i rasa org lain ok je kot...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 12:12 PM | Show all posts
Sekadar perkongsian..setiap kali lepas solat, jadikan amalan membaca al-fatihah dan niatkan sedekah utk Nabi Muhammad SAW, keluarga baginda, sahabat2 baginda, dan umat muslimin muslimat samada yg masih hidup atau telah meninggal dunia..pastu baca ayat Qursi..then surah Al-Ikhlas 3 kali..abis semua tu doa lah apa2 pun..jgn lupa selitkan keselamatan dunia akhirat dan kematian yg husnul khotimah..Insyaallah Allah akan lindung kita..yakin pada Allah.

Naik je kenderaan, baca Al-Fatihah..Insyaallah Allah jaga kita dan terhindar dari sebarang gangguan dan perkara yg tidak diingini samada nampak atau tidak..

Harap dapat dimanfaatkan bersama
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 04:42 PM | Show all posts
maksudnya jadikan amalan...baca sebelum kuar rumah, baca sbelum buat apa2 serta yakin dan berserah pada Allah SWT....bukannya baca bila jumpa hantu atau time takut baru nak baca...
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045446s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list