JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1599
View
49
Reply

Decoupage

[Copy link]

Author: FanTasyCreaTioN       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 7-12-2018 08:19 AM | Show all posts
Redvelvet3 replied at 6-12-2018 07:53 PM
Wow....cantiknya saya pernah buat decoupage ni...lama dah tak main kraf ni...rindu pula..selalunya s ...
meh laa .. kongsi kongsi sini

suka nengok nengok

mana tau dapat idea ..
sharing is caring  ( pasal crafts jer )

FC lebih focus kat clay sebab banyak sangat benda boleh buat dari clay
masa dan tangan ja tak cukup

fauxcake pun best
cuma nak bermain dengan plaster tu la huhuhu remeh gegiler

kotor
tapi nanti nanti balik kampung nak buat fauxcupcakes untuk hiasan rumah sendiri
hehe hiasan rumah sendiri best
selain boleh buat rumah jadi cantik
tu promo pree kalo ada tetamu yang datang

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2018 08:24 AM | Show all posts
saizeriya replied at 6-12-2018 07:54 PM
Cantiknya hasil kerja tangan FC. Saya pernah buat decoupage sekali on wood. Kemudian saya beralih ke ...
Decoupage ni FC blom explore sangat
takat haha ada yang cabar sebab dia terer tentang ni

kebetulan tu memula kita cuba cubakat kotak
eh.. senang .. cuma kena perlu kesabaran jer kan
nak tekan tisu tu skit demi skit huhuhu


pastu kena ada tisu tisu yang menarik.. baru best

perghhh!!~ ni mesti terer melukis ni..
meh la tunjuk / buka thread pasal tu
nak juga belajar

Terimakasih

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2018 08:31 AM | Show all posts
multinicky replied at 6-12-2018 08:06 PM
cantikkkkk.. meols tau pasal decoupage ni pon dr ig kak ecah.. kak ecah ad buat yg mcm 3d/emboss/tim ...
FC tau pasal decoupage ni dari pinterest
hahaha situ lubuk segala gala nya kan

memula tu tak minat sebab .. terhad nak jumpa tisu cantik cantik ni
yer la bila kat ulu ni.. semua terhad
pastu balik kampung .. tengok tengok kat kedai .. beli skit  bawak balik sini
tu yang sakan decoupage kotak tu

pastu singgah rumah abang long
banyak juga kedai jual .. beli lagi

petias lama jadi tempat simpan baju

FC blom lagi jenguk FB kak ecah
2 hari ni sedaya upaya abis kan tempahan .. bunga rose dalam cengkerang
dah tarik nafas nanti boleh nengok nengok

mahal laa orang jual tisu online .. hat yang cantik cantik sekeping rm2.50
blom termasuk postage tu

yang 3D tu blom buat .. yang jenis layer by layer kan




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2018 08:32 AM | Show all posts
Iema5008 replied at 6-12-2018 11:02 PM
Wah cantik nya... berseni sungguh tangan u kn
Terimakasih !!~ meh la cuba


Decoupage ni akan jadi cantik kalo dapat tisu yang cantik.. tu bagi FC la
nak dapat tisu yang cantik tu la .. huhuhu


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2018 08:35 AM | Show all posts
Leeanne88 replied at 6-12-2018 11:28 PM
Kreatifnya kaka FC. Nak cubalah. Lately ni datang minat pulak nak buat benda gini
Jom la!!~~

best nyer ada geng bersenicamni.. seronok sesangat


cuma tu la
kena rajin carik tisu cantik cantik  




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2018 08:36 AM | Show all posts
Terimakasih !~
rajin tu idak ler hehe
suka explore benda benda baru
lagi lagi kalo kena cabar

lagi lagi kalo boleh jadi duit hehe

best kan ..hobi menjadi duit


Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 08:40 AM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 7-12-2018 08:19 AM
meh laa .. kongsi kongsi sini

suka nengok nengok

ImsyaAllah nanti sya kongsikan sbb dah lama tinggal hobi ni sibuk dgn bisnes tapi buat kraftangan memberi satu kepuasan pada dri sendiri selain dapat decor rumah sendiri kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2018 08:42 AM | Show all posts
ipanimanz1 replied at 6-12-2018 11:42 PM
cantiknyer...tgn i xbseni...mmpu tgk jela
Terimakasih

ok .. ni FC bgtau dari pengalaman FC sendiri yer
kena ada benda yang betul betul kita minat baru menjadi
kadang kita tak tau pun kita ada bakat

macam FC dedulu .. tau nya belajar belajar belajar saja .. abis belajar .. kerja
sampai satu tahap.. siyes stress bila kerja yang tak sesuai dengan jiwa
sekarang happy happy jer takde stress

try la .. mana tau ada bakat terpendam
untuk decoupage ni lebih kepada kena ada kesabaran

bakat no3
no2 nya kena ada tisu paper yang cantik


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2018 08:45 AM | Show all posts
Redvelvet3 replied at 7-12-2018 08:40 AM
ImsyaAllah nanti sya kongsikan sbb dah lama tinggal hobi ni sibuk dgn bisnes tapi buat kraftangan  ...
Yeaa!!~
tak sabar nunggu

ha`ah kraftangan ni .. kepuasan dia lain tau
rasa melayang layang bila buat tu .. dalam dunia sendiri
lagi lagi bila dah siap




Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 7-12-2018 08:45 AM
Yeaa!!~
tak sabar nunggu


Betul tu....kerja kraf ni kena pada caranya boleh jana pendapatan..sbb sya pernah ambik tempahan utk fauxcupcakes sebagai doorgift perkahwinan.....sekarang kekangan masa terpaksa melupakan sekejap hobi tu....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2018 09:22 AM | Show all posts
Redvelvet3 replied at 7-12-2018 08:51 AM
Betul tu....kerja kraf ni kena pada caranya boleh jana pendapatan..sbb sya pernah ambik tempahan u ...
Sebenar nya kan ..
ni antara penyebab mengapa FC  banyak buat tutorial untuk yang minat kraftangan ni
lebih lebih lagi yang berkaitan Air Dry Clay tu ( kraf paling masyuk bagi FC )
sebab nya .. ada kengkawan yang dah kawin ..
mengeluh tak tau buat pa kat rumah
nak kerja takde sapa jaga anak anak
ada juga ibu tunggal yang minta FC buat kan tutorial
sebab kraf2 ni boleh buat kat rumah .. ada duit masuk sambil2 jaga anak anak

yang penting kesungguhan sebenar nya



Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 7-12-2018 08:31 AM
FC tau pasal decoupage ni dari pinterest
hahaha situ lubuk segala gala nya kan


meols xtaw plak kene layer by layer klu nk jd  mcm 3d tu..meols tau tengok je meols saje2 je search decoupage dkt shopee.. ad jual paper tissue die mostly hrg RM4++ 20 pcs, tp ship oversea la.. ad jgk yg 3 rggt lbh.. mcm2 design ad.. mahal x?? ke tu bukan paper untk decoupage.. cube fc try search dkt shopee..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2018 12:22 PM | Show all posts
multinicky replied at 7-12-2018 11:54 AM
meols xtaw plak kene layer by layer klu nk jd  mcm 3d tu..meols tau tengok je meols saje2 je  ...
hat yang 3D tu kira camni kan sis
kalo yang ni .. kena potong banyak design yang sama pastu lekat layer by layer




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2018 12:29 PM | Show all posts
multinicky replied at 7-12-2018 11:54 AM
meols xtaw plak kene layer by layer klu nk jd  mcm 3d tu..meols tau tengok je meols saje2 je  ...
Ada tengok kat Shopee .. tapi rata rata yang murah gtu .. design tak berapa best
tapi boleh la kalau ada ysng menepati citarasa

Bagi FC tetap mahal.. sebab postage .. takat beli rm4 tu .. huhu postage dalam rm8 ke rm10
cam tak berbaloi


Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 7-12-2018 12:22 PM
hat yang 3D tu kira camni kan sis
kalo yang ni .. kena potong banyak design yang sama pastu lekat  ...

ooowhh.. gini klu nk dpt hasil 3d mmg layer by layer.. kreatifnye la..
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
FanTasyCreaTioN replied at 7-12-2018 12:29 PM
Ada tengok kat Shopee .. tapi rata rata yang murah gtu .. design tak berapa best
tapi boleh la kal ...

ye la.. shipping tu yg buat jadi mahal lagi2 fc dok sarawak kan.. huhuhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2018 12:37 PM | Show all posts
multinicky replied at 7-12-2018 12:30 PM
ooowhh.. gini klu nk dpt hasil 3d mmg layer by layer.. kreatifnye la..
FC malas nak buat sebab ..
sebab FC suka fikir kan .. dapat tak kraf ni "tolong" kengkawan

1. FC tengok kehendak pasaran orang orang kita
- ramai nak besar .. nak cantik.. tapi nak murah
hakikat kan

2. FC tengok untuk "jual" 3D decoupage ni agak susah. Yang handmade la.. sebab banyak dah kat pasaran 3D decoupage ni muarah murah .. tak aci la kan penat penat .. orang nak murah jer kan

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-12-2018 12:46 PM | Show all posts
multinicky replied at 7-12-2018 12:32 PM
ye la.. shipping tu yg buat jadi mahal lagi2 fc dok sarawak kan.. huhuhu
tu la pasal.. hahaha rambang mata juga tu nengok nengok kat Shopee

takat ni antara yang FC ada

mm0.jpg

dc22.jpg

dc25.jpg

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 06:25 PM | Show all posts

mana nak cari bunga nie..tolong saya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2018 06:37 PM | Show all posts
mamaida28 replied at 10-12-2018 06:25 PM
mana nak cari bunga nie..tolong saya
Tisu bunga ni ke?


FC beli ni kat kedai biasa jer .. rm2.50 / 20 keping
nanti kalau balik kampung FC tengok2 kan lagi yer .. kalo ada FC belikan


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049041s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list