JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
3407
View
202
Reply

[Pelbagai] Subjek yg korang gemar/nyampah mana-mana...

[Copy link]

Author: seribulan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 7-12-2018 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
saya tak suka math moden dan biologi.

paling saya suka add math dan fizik.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 05:02 PM | Show all posts
suke english class..x suke time lukisan kejuruteraan..hahahaha..lecehhh sgt

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
PristineOne replied at 7-12-2018 02:17 PM
Pokchik suka dari sekolah rendah...sekolah menengah (sampai form 3)...Sekolah Askar ( Form 4-SPM)... ...

Ambooiiiii pokchikkk....terkahwin 2 yea..sebb tersilap kira nombor ke hehehehhe......
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Ooo tu semua yang tak suka

Yang suka pula


Sekolah rendah - sains, pj (hoki), dan muzik

Sekolah menengah - kimia fizik, english, bahasa asing

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 07:40 PM | Show all posts
iols dulu masa sekolah bukan la nak kata tak suka maths, tapi sbb masa pindah sekolah form 2 sekolah lama iols tak habis belajar lagi, bila masuk sekolah baru tetiba dah habis belajar tgh buat revision jer. apa jadah, cikgu lak boleh sound belajar la sendiri. nak belajar sendiri mana paham weh.. kesudahannya maths jadi subject yg paling iols menyampah (yelah sbb tak paham basic kan). dulu aliran sastera, tapi tak boleh amik sastera sebab clash class dgn pendidikan seni.

Most Hated Subject

Maths

Most Loved Subject

Pendidikan Seni
Sains

Most Love-Hate Relationship Subject

Geografi
Sebab I score je Geog, tapi sbb cikgu dia sucks so i maleh nak amik that subject.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka Bm Bi Sejarah
X suka Sains Maths
Dh tua elok je suka smua
Pastu bila dah form 6, paham pulak subjek form 5. Dah Sem 3,4 mahir pulak subjek 1,2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka:
Prinsip akaun,ekonomi asas,lukisan kejuruteraan..
Masuk U, subjek paling suke taxation i,ii,iii

Tak suka:
sejarah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Dari sek rendah sampai la sek menengah,subjek bi la yang paling x suka,entah kenapa rasa susah sangat nak blaja bi neh,ditambah pula dapat cikgu2 bi yang garang,masa rasa lambat sangat berjalan,memang x tenteram duk dalam kelas ,

Naik sekolah menengah,subjek sejarah,bm & matematik yg paling suka...

Sempat naik lower six sekejap sebelum masuk matrik,sempat la blaja subjek mantik, best subjek ni,tambah yg mengajar ustaz vateran,mmg banyak ilmu,sayang x sempat blaja banyak...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 11:21 PM | Show all posts
Dulu paling suka subjek lukisan ler sebabnya tak payah nak baca buku sangat, lagi pun memang score jer subject nie dari sekolah rendah till form 3. Masa nak PMR mak tak bagi pulun subjek lukisan sebab bukan masuk exam PMR pun, dia suruh pulun subjek yang masuk dalam PMR jer

So bertukar ler minat ke Sejarah..tapi sejarah form 1-3 more kepada sejarah malaysia yg melibatkan nama-nama raja melayu dulu yg asyik nak sama just berbeza gelaran I, II, III and so on sampai confius nak hafal. Masuk form 4 jumpa sejarah dunia baru terasa syok giler sebab dapat info yang berbeza citer yang berbeza..so memang score subject nie till form 5


Maths, account tue semua subjek yang paling tak best..hihihiih

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Ekonomi asas, cikgunya ta suke iols...q

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 12:23 AM | Show all posts
Sekolah Rendah -
Tak Best
Kemahiran Hidup sebab cikgu jenis ntah hape2. Senag cakap pilih kasih nak mampus la. Kalau anak cikgu buat salah relax je. Tapi kalau kita buat salah kena marah macam buat kesalahan besar gila.

Best
Sebab cikgu mostly cool je, walaupun kita ni anak orang kampung yang tak reti mende sangat

Sekolah Menengah -  
Tak Best
Add Math - all out  

Best
Fizik - Cikgu sempoi dan subjek Fizik ni pun memang agak menarik kalau nak compare dengan Kimia atau Biologi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 07:32 AM | Show all posts
Waktu sekolah rendah
I suka Maths (berlumba2 dgn kengkawan sapa siapkan homework yg cikgu bagi) dan Alam & Manusia (sapa2 yg sezaman dgn i, sila ngaku hahha)
Paling x suka BI,(sbb cikgu boring ya hamat) dan  Muzik (i siap kena ketuk kepala dgn rekorder)

Sek menengah
F1-F3 I suka sgt Maths and Geografi
Paling x suka Sejarah & B.Arab (result cukup2 makan jahhh) mmg selalu la tidur dlm kelas

F4-F5
I suka Maths dan Fizik
Paling tak suka Kimia (i bebal betul la Kimia..seb baik SPM dpt C6 jugaaa)
Sejarah tetap i tak suka

Masuk U...
Amik degree fizik (Alhamdulillah dpt koje pun related with my degree)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Meols suka geografi ngn ekonomi sampai la abih form 6.Klu ada exam cikgu kesayangan akn check paper meols dlu klo meols dpt rendah makanya heols kompem org lain lg rendah.gittew smpai ade yg jeles2 yach.

Yg paling xsuka matematik sbb meols xsuka nombor.dr sekolah rndah smpai menengah smpai msuk u and smpai dh keje ni pon anti btol meols ngn matematik.study bebanyak pon tetap meols bodo ngn nombor

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Lg satu meols xsuka pengajian am.Hafal tiap2 ari pasal akta negara rukun segala tetap meols xphm2.Tp dlu ada pngajian am 1 and 2.skrg xtau gane.Pngajian am 2 best sbb lebih pd penulisan isu2 alam sekitar pon ada.Jd sikit sbanyak mmg bkaitan ngn geografi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak suka subjek kemahiran hidup. Sbb cikgu gatal.. suka peluk iols dr belakang.. pastu usap2 tengkuk..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-12-2018 09:23 AM | Show all posts
RatuDunia94 replied at 8-12-2018 08:21 AM
Tak suka subjek kemahiran hidup. Sbb cikgu gatal.. suka peluk iols dr belakang.. pastu usap2 tengkuk ...

Ciri pedofil ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Sk rendah - suka muzik, yang lain2 tu so-so je
Sk menengah - suka bi (teacher lawooo n friendly sangat pastu suka buat lawak) dengan math, benci gila bm (cikgu mulut puaka suka menghanjing student)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 8-12-2018 09:23 AM
Ciri pedofil ni

Cikgu tu dh umur 40an tp masih bujang.. hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
sekolah rendah suka sains...mmg selalu dpt highest mark dlm ujian..sekolah menengah suka biologi tp x suka fizik..sbb suka membaca tp x suka mengira..subjek plg dibenci opkos add math..ujian bulanan x pernah lulus...tp SPM blh pulak dpt C5

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by meisapoya at 8-12-2018 12:20 PM

Subjek suka - maths, ekonomi, sejarah
Benci - sains, law, muzik, karangan (sebarang bahasa). Yang ni memang tahap forever kot benci.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044783s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list