JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1917
View
165
Reply

[Pelbagai] Subjek yg korang gemar/nyampah mana-mana...

[Copy link]

Author: seribulan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 7-12-2018 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka Bm Bi Sejarah
X suka Sains Maths
Dh tua elok je suka smua
Pastu bila dah form 6, paham pulak subjek form 5. Dah Sem 3,4 mahir pulak subjek 1,2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka:
Prinsip akaun,ekonomi asas,lukisan kejuruteraan..
Masuk U, subjek paling suke taxation i,ii,iii

Tak suka:
sejarah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Dari sek rendah sampai la sek menengah,subjek bi la yang paling x suka,entah kenapa rasa susah sangat nak blaja bi neh,ditambah pula dapat cikgu2 bi yang garang,masa rasa lambat sangat berjalan,memang x tenteram duk dalam kelas ,

Naik sekolah menengah,subjek sejarah,bm & matematik yg paling suka...

Sempat naik lower six sekejap sebelum masuk matrik,sempat la blaja subjek mantik, best subjek ni,tambah yg mengajar ustaz vateran,mmg banyak ilmu,sayang x sempat blaja banyak...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 11:21 PM | Show all posts
Dulu paling suka subjek lukisan ler sebabnya tak payah nak baca buku sangat, lagi pun memang score jer subject nie dari sekolah rendah till form 3. Masa nak PMR mak tak bagi pulun subjek lukisan sebab bukan masuk exam PMR pun, dia suruh pulun subjek yang masuk dalam PMR jer

So bertukar ler minat ke Sejarah..tapi sejarah form 1-3 more kepada sejarah malaysia yg melibatkan nama-nama raja melayu dulu yg asyik nak sama just berbeza gelaran I, II, III and so on sampai confius nak hafal. Masuk form 4 jumpa sejarah dunia baru terasa syok giler sebab dapat info yang berbeza citer yang berbeza..so memang score subject nie till form 5


Maths, account tue semua subjek yang paling tak best..hihihiih

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2018 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Ekonomi asas, cikgunya ta suke iols...q

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 12:23 AM | Show all posts
Sekolah Rendah -
Tak Best
Kemahiran Hidup sebab cikgu jenis ntah hape2. Senag cakap pilih kasih nak mampus la. Kalau anak cikgu buat salah relax je. Tapi kalau kita buat salah kena marah macam buat kesalahan besar gila.

Best
Sebab cikgu mostly cool je, walaupun kita ni anak orang kampung yang tak reti mende sangat

Sekolah Menengah -  
Tak Best
Add Math - all out  

Best
Fizik - Cikgu sempoi dan subjek Fizik ni pun memang agak menarik kalau nak compare dengan Kimia atau Biologi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 07:32 AM | Show all posts
Waktu sekolah rendah
I suka Maths (berlumba2 dgn kengkawan sapa siapkan homework yg cikgu bagi) dan Alam & Manusia (sapa2 yg sezaman dgn i, sila ngaku hahha)
Paling x suka BI,(sbb cikgu boring ya hamat) dan  Muzik (i siap kena ketuk kepala dgn rekorder)

Sek menengah
F1-F3 I suka sgt Maths and Geografi
Paling x suka Sejarah & B.Arab (result cukup2 makan jahhh) mmg selalu la tidur dlm kelas

F4-F5
I suka Maths dan Fizik
Paling tak suka Kimia (i bebal betul la Kimia..seb baik SPM dpt C6 jugaaa)
Sejarah tetap i tak suka

Masuk U...
Amik degree fizik (Alhamdulillah dpt koje pun related with my degree)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Meols suka geografi ngn ekonomi sampai la abih form 6.Klu ada exam cikgu kesayangan akn check paper meols dlu klo meols dpt rendah makanya heols kompem org lain lg rendah.gittew smpai ade yg jeles2 yach.

Yg paling xsuka matematik sbb meols xsuka nombor.dr sekolah rndah smpai menengah smpai msuk u and smpai dh keje ni pon anti btol meols ngn matematik.study bebanyak pon tetap meols bodo ngn nombor

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Lg satu meols xsuka pengajian am.Hafal tiap2 ari pasal akta negara rukun segala tetap meols xphm2.Tp dlu ada pngajian am 1 and 2.skrg xtau gane.Pngajian am 2 best sbb lebih pd penulisan isu2 alam sekitar pon ada.Jd sikit sbanyak mmg bkaitan ngn geografi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak suka subjek kemahiran hidup. Sbb cikgu gatal.. suka peluk iols dr belakang.. pastu usap2 tengkuk..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-12-2018 09:23 AM | Show all posts
RatuDunia94 replied at 8-12-2018 08:21 AM
Tak suka subjek kemahiran hidup. Sbb cikgu gatal.. suka peluk iols dr belakang.. pastu usap2 tengkuk ...

Ciri pedofil ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Sk rendah - suka muzik, yang lain2 tu so-so je
Sk menengah - suka bi (teacher lawooo n friendly sangat pastu suka buat lawak) dengan math, benci gila bm (cikgu mulut puaka suka menghanjing student)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 09:27 AM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 8-12-2018 09:23 AM
Ciri pedofil ni

Cikgu tu dh umur 40an tp masih bujang.. hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
sekolah rendah suka sains...mmg selalu dpt highest mark dlm ujian..sekolah menengah suka biologi tp x suka fizik..sbb suka membaca tp x suka mengira..subjek plg dibenci opkos add math..ujian bulanan x pernah lulus...tp SPM blh pulak dpt C5

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by meisapoya at 8-12-2018 12:20 PM

Subjek suka - maths, ekonomi, sejarah
Benci - sains, law, muzik, karangan (sebarang bahasa). Yang ni memang tahap forever kot benci.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Paling xsuka geografi..effect smpai skrg aku fail bab nama tempat dan lokasi tempat bila org sebut nama tempat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Subjek yg suka kat sekolah :- Sejarah, BM, Agama Islam dan Lukisan sebab suka melukis hehehe...
Subjek yg nyampah kat sekolah :- Matematik dan Sains. Walaupun nyampah score juga masa SPM...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka.. Sejarah.. Geo.. Bm.. Ekonomi.. P. I.. P. Syariah islamiah.. Hat ni skor gila2..
Tak berapa minat.. Mate.. Patut la tak pandai
Akaun.. Kelaut gak.. Sains.. Cikgu tu ajar tk best

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Waah mengimbau kembali kenangan zaman skewl.. Nicee

Ok primary skewl..
Subjek feveret- kesemuanya (bm, eng, p.i, pjk, maths, science, musics, p.seni, dll)

2ndary skewl..
Subjek feveret- bio, chemistry, history, maths, literature(bm&eng), physics, est(English, science & tech)
ert(ekonomi rumahtangga-dpt belajar teknik mjahit, memasak, mengemas, susun atur secara pro ), music (kelas extra) kh(kemahiran hidup-smpai form 3)

Subjek tak feveret-  tiada

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Ketam suke sejarah.. every xm sure A.. cita2 nk jadi arkeologist.. tapi omak ketam xbagi.. katenye xde mase depan...sob3!
Paling tak suke haruslah addmath.. every xm sure markah bawah 50..sedeyyy...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Aiol benci suma subjek yang hada mengira termasuk Sains Pertanian masa menengah rendah dolu karna kena buat akaun.

Sejarah pon benci karna dolu ai tak reti menghayati Sejarah. Cikgu ngaja pun takat chalk n talk jah.

Ai paling suka PJK. Sebab boleh bermain2 suka hati buat hapa jah games karna cikgu PJK malas ngaja, kakaka.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Sek rend- semua suka, cikgu best2. Paling suka muzik - cikgu mantip, bilik muzik mmg lengkap keyboard drum semua, seruling. Ai kupl koir sekolah n genderang sekolah.

Sek men- suka b.arab, math, bi , kemahiran hidup( amik pertanian tanam sayur kangkung, bayam, sawi. Pastu tanam jagung dan bela arnab.)
               - bm kurang suka sbb cikgu mcm tone mendatar ja bila ckp , tp ok la..pling best cikgu bm masa ting 2.
Paling tak sukaaaa - geografi takleh nak masuk otak utk hfl pertanian apa, tanah rata ka bukit, kontur2 ..sbbtu la pmr dpt 8A1B ..B for geog
Masa form 3..awai tahun ja kena denda ketuk ketampi dpn kelas..maluuu sbb tak siap keja sekolah. Bukan sengaja..tp lupa sungguh..benci terus cikgu geog. Pastu lambat siap buku sjrap geog. P jaja cerita ai mls buat keja. Hmmm...
Cikgu2 yg suka ai punya la back up..

Menengah atas-
Math mod addmath, biologi mmg suka...
Fizik tak suka....tak faham



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Minami2013 at 8-12-2018 05:18 AM

Sekolah rendah suka - seni & muzik, tak suka - pj & language (english/bm)
Sekolah menengah suka - math, tak suka - kimia & language (english/bm)

Faktor suka subjek sbb cikgu best ngajar dan i mmg suka art & hands-on subject. Faktor tak suka belajar sbb cikgu yg ngajar suka membebel tk tentu pasal.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Subjek suka:

Sekolah rendah tak ingat. Matematik kot. Sebab suka cikgu ngajar  

Sekolah menengah rendah:
Suka geog. tapi selalu tak tinggi sangat markah geog. Ada sorang kawan tu selalu plg tinggi markah. Ai olls vow time tu nak celen gak dia skali dapat markah tinggi. Sekali time pmr iolls jd pelajar terbaik geografi utk pmr, happy gile time tu.

Sekolah menengah atas:
Paling fav biologi. Mmg faham dan ingat semua benda. Nerd gila time tu mmg suka baca buku bio.

Plg benci: akaun. Ya ampunnnnn sampai skrg la otak iolls bukan otak akaun. Taktau la kenapa boleh teringin nak amek akaun time spm time tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2018 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
subject suka:
english, sejarah,

subject tak suka:
math, add math, fizik, kimia bahasa arab

citer pasal bahasa arab, masa menengah rendah amek subject bahasa arab komunikasi..satu hapa takleh absorb dalam kepala otak ni..susah nya lahai grammar dia pon tunggang langgang..pastu lepas struggle 3 taun kita tukar sekolah..so happy la takyah amek bahasa arab lagi

panas ku sangka sampai petang rupa2 nya hujan ditengah hari, masuk uni tahun kedua kena amek subjek bahasa arab muamalat..ahh, apakah ini..yang komunikasi (basic) pon takleh paham..ni muamalat (business) pulak..nanges lebat

tapi betul, masa final exam tu memang tak paham satu hapa pon..ada yang kita salin balik soalan sebijik2 je

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057619s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list