JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
2007
View
168
Reply

[Pelbagai] Subjek yg korang gemar/nyampah mana-mana...

[Copy link]

Author: seribulan       Show all posts   Read mode

Post time 24-12-2018 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Paling gemar :
Math/addMath : sbb iols suka dgn nombor..iols perasan iols cpt paham dgn nombor2..bole hadap nombor2 smpai bejam2..smpai la skrg iols jadi cgu math..

Paling tak suka :
English : sbb iols x suke membaca..malas bukak kamus..belom masuk bab grammar..bole stress iols dlm kelas english..

Tp skrg iols menyesal x blaja english betol2 sbb iols kena mengajar math dlm english.... iols bole paham cuma mslh bab komunikasi..x bape konpiden bile ckp dlm bi..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 10:42 PM | Show all posts
paling sukaaaaaaaaa sejarah.  boleh igat dan beragan di zaman silam .

boleh tulis berkajang-kajang kertas jawapan time exam .

paling menci matematik dan add math..

tapi kerjaya sekarang bidang sains dlm lab. hah ambik  hadap la matematik yg dimencik sgt tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 02:45 PM | Show all posts
Sekolah rendah - paling tak suka Pendidikan Seni. Selalu kena marah dengan cikgu sebab tanganku tak berseni katanya. Paling suka, Muzik sebab takde homework

Sekolah menengah - paling suka Maths (walaupun suara cikgu yg mengajar sayup2 je kat telinga) and Geography (cikgu yg ajar best sgt, senang nak faham). Paling tak suka Sejarah, banyak sgt tarikh and nama nak kena hafal. Asal bukak buku je mesti tido

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 04:22 PM | Show all posts
Suka Sejarah, Geografi dan Mathematics
Tak suka... lukisan,

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2019 03:56 PM | Show all posts
Akak masa sekolah feveret sekali Sains, sampai la masuk menegah atas hadap biologi sampaiii ke uni sampai sekarang mereput dengan Bio huhuhu.

Paling benci tahap menangis masuk kelas Math, addmath, account, statistic dan seangkatan dengannya. Masa kt Uni sampai menangis lecturer Tanya soalan kira kira tak reti jawab hahahaha


Kenapa la akak tak jadi artis je hahaha.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 01:00 PM | Show all posts
paling suka : sejarah sebab first exam markah paling tinggi dapat dalam kelas
paling tak suka : english selalu dapat markah antara terendah dalam kelas haha
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Subjek Paling suka Masa sekolah menengah is geography ...  Best belajar pasal tempat orang.. math pun best gak .. xpayah hafal apa2 just kena paham kan je.
Subjek paling x suka is binaan bangunan .. aiol sekolah teknik..sib baik spm Lulu's subject ni..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
All time fav sub is math.

Iols suke pj jgk. Suke aktiviti bersukan. Tp bila dh ada anak ni terus sume rs badan berat. Skg ni iols suke swimming jer. Sng

Ms skolah menangah suke fizik and sejarah. Fizik sbb cikgu ajar sng faham. Dia pndi mengajar. Sejarah plk suka ms form 4 jer sbb cikgu tu hensem. Bila masuk form 5 xsuke dh sbb tukar cikgu. Haha. Biasa la bdk2 tgh bsr kan gatai sket. Haha.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 03:21 PM | Show all posts
Yg suka English walaupun tak mampu bertutur dgn fasih sepenuhnya. Teringin sangat nak jadi cikgu b.i
Tak suka add math sebab memang tak faham langsung. Senang cite tahap bodoh melantun2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak suka math.. tp nk wat caner kene lulus pulak subjek tu.. belajar basic2 x boleh ke.. x+y algebra penaakulan mantik tu aku x gunakan pon dlm kehidupan alam surirumahtangga ni.. huhuuu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2019 11:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Subject paling suka Maths and English

Subject paling benci Sejarah sebab cikgu dia garang yang amat! Kalau sorang buat hal, satu kelas kena denda. Kena berdiri atas meja and yang paling tak tahan weolls kena jalan itik kat corridor ulang alik berapa kali sampai esok kaki cramp

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 12:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by vairaaa at 6-1-2019 12:34 AM

I loveeeee sejarah..sebab i suka membaca hehe..semua subjek yg perlukan i membaca i suka ...tp yg perlukan i mengira xminat ..maths,add maths ,prinsip mcm nak nagis bl cikgu ajar..i hate numberss but i love money ...
Lg satu subjek kemahiran hidup..aduh bertukang tukang, elektrik2 tu semua i xsuka..bencik hahaa..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 08:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Sis paling benci sains..rasa mcm dok planet lain ..paling suka sejarah n it

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 12:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekolah rendah suka matematik, sains, english..

Sekolah menengah suka bio, geografi, kemahiran hidup.. haha best kot kemahiran hidup belajar bertukang kayu, menjahit, memasak...

Subjek xsuka fizik huhu.. xboleh nak grab konsep dia. Nasib baiklah spm A1 juga fizik haha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2019 01:35 PM | Show all posts
meolz plg suka kimia.... plg benak sekali add math ahah tak suka sgh....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 03:17 PM | Show all posts
suka english tp menyampah math..
sbb cikgu english lawooo sgt..
cikgu math ermmmm x hensemm

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 04:51 PM | Show all posts
add math!!! eee rase perlu ke wujud add math kt dunia ni hahahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 05:11 PM | Show all posts
geografi..aduhaiiiii haii nak memahamkanye ponn

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 05:15 PM | Show all posts
Paling suka time blaja dulu : Sejarah - xtau kenapa tapi memang selalu lah dapat A.

Paling tak suka time blaja : Account - Nak nagis hadap weh!!

Tapi skg mcm semua benda dah lupa. Ai kena membaca balik ni. Sibuk naw2 ng kehidupan sampai tak sempat nak membaca menambah pengetahuan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Subjek plg best sejarah!!! Nak2 pulak dapat cikgu yg sempoi habeh..mmg enjoy je blaja time tu..mcm x stress pun kene bc byk sbb cara cikgu tu ngaja mmg happening..
Subjek plg killer x minat fizik weiii..iols xleh brain smpi skarang ni apa benda la yg dok blaja slama ni Ingtkan masuk uni dah ambik subjek chem xyah blaja dah fizik..skali cehhh kena jugak wajib sbg minor subjek sc

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Sek rendah- suka matematik, bahasa melayu
Sek men-tak suka add maths dan akaun. Masa tu kehidupan susah. Ayah aku dibuang keje takdeduit nak beli mekanical pencil dan calculator. Asyik pinjam calculator org jadi tak semangat bila nk buat subjek kira2.markah pun cukup2 mkn tapi boleh masuk uni la.


Zaman u- tiba2 suka balik subjek berkaitan matematik. Terasa otak mcm terbuka time ni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Kelemahan saya maths, entah la nape tak brapa nak hadam sgt dgn maths

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 10:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Antara semua subjek Pendidikan Jasmani yg paling suka sebab masa ni la boleh main sepuas hati & tak perlu bawa balik homework

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Paling minat math..xde yg x minat sbb semua ilmu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 07:40 PM | Show all posts
Subjek yang gemar haruslah BM. Sebab suka buat karangan. Huhu.

Yg paling nyampah Add Math.. Sbb tak fahammm n x suka nombor2. Huhu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046491s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list