JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
965
View
54
Reply

[Idea] Talking at the back...

[Copy link]

Author: seribulan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 9-12-2018 07:38 PM | Show all posts
MeghanK replied at 9-12-2018 06:26 PM
ada jenis orang ni cik seri..berlagak suci kat depan orang ramai yang tak tahu cerita sebenar..mak ...

What you give you get back amin...
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2018 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 9-12-2018 07:38 PM
What you give you get back  amin...

ameen..sesungguh nya Allah tu maha melihat dan maha mengetahui
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2018 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ninja boy at 9-12-2018 09:21 PM

Company dulu2 ada staf menjaja cerita sana sini kat ofis kat fb dll. Juga kutuk ofismate kutuk bini bos kutuk org tua2. Yg org tua2 mana layan fb juga jadi mangsa kutukan xde hujung pangkal. Hujung2 org lain mengumpat dia yg dia pegang2 bos kat bilik bos. Dan beliau membela suami biawak kena kerja Dan kerja. Ramai persoal beliau kawen awal sambil ambik dip degree kerana zaman remaja suka membirah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2018 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Normal selagi nama manusia. berdoa supaya diri x jadi begini...cakap belakang ni bahaya boleh porak perandakan hidup org lain. ishhhh xnakla jd ahli neraka tetap..kenalah cuba elak mana yg boleh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-12-2018 09:00 PM | Show all posts
ninja boy replied at 9-12-2018 07:11 PM
Company dulu2 ada staf menjaja cerita sana sini kat ofis kat fb dll. Juga kutuk ofismate kutuk bini  ...

Bingo...the cycle goes on...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Bab mengumpat tak ada masalah besar pun pada sy. Orang nak mengumpat sy pun, x mendatangkan apa2 kesan. Mengumpatlah asalkan apa yg diumpat tu cerita benar. Bukannya cerita tambah2. Sebab saya pon suka mengumpat. Hahahhaa.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2018 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
mengata blkg ngn perli2 adalah dua benda zalim berlaku d opis

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2018 02:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Banyak je yg macam ni skang..

Lets say dalam group ni ada ABCD
Boleh pulak ada group ABC je
Pastu ada pulak group BCD je
Pastu ada pulak group CDA je

Aaa macam tu lah sampai abg jamil mampus, menyampai sana sini..

So now iolls tak kisah tak ramai kawan.. quantity doesnt matter gittew

Disebabkan pekerjaan husband iolls, so kitaorg macam ada persatuan gitu.. tapi banyak nauuu perangai..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2018 01:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Bahaya talam dua muka ni.. Boleh melagakan antara satu sama lain.. Bnyk je spesis2 cmni.. Lgi2 kat tmpt study.. Serius

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2018 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah kena masa kat ofis.  Kawan yg dok membawang dgn sorang lagi staf pasal i, tak sedar ada staf lain di bilik sebelah. Staf di bilik sebelah dok dengar apa jer dorang dok mengata.

Esoknya sampai ke telinga i apa yg dorang dok gebang. Banyaknya negatif. Kawan i nih bila depan2 bercakap lembut gigi dari lidah.

Mulut org tak boleh ditutup.  Selagi ada secebis perasaan iri, selagi itulah mulut dorang berbunyi.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2018 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Mengumpat hal orang memang seronok sampai tak sedar diri sendiri pun lagi teruk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
awekjepun replied at 8-12-2018 12:21 PM
Mengata sesama kwn sekerja mmg bahaya..cpt je tsebar. Klo nk selamat mengata..mengata je kat suami.. ...

Sy stuju dengan awk
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2019 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg sedeh arr bila kawan2 suke ckp belakang walhal kita tak penah amik pot pn pasal diorang

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Lagi sakit hati bila org mengata kau macam2 tapi bila ko msg dia ajak confront.. dia block kau.. apakahh??

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 12:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Ckp blkg ni kdg jd sbb dh cb ckp dpn, tp nan hado perubahan. Smpai satu ms jd mls dh, baik xyah ckp. Buang masa je. Dn ckp blkg pn berterusan hanya utk meluahkn rs geram, smpai lah bg jamil mamposssss...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2019 05:26 PM | Show all posts
cakap belakang pasal orang

- kadang kita buat bukan sebab nak mengumpat atau mengata orang tapi lebih kepada nak mengurangkan stress yang disebabkan oleh orang tersebut
- yang macam ni dilakukan tanpa malicious intent

orang cakap belakang pasal kita

- yang ni normal la. i mean, kita pun buat but seperti yang fox sebut kat atas ni lah
- kalau depa ni mengata dengan malicious intent, i would rather not hear about it. biarlah Allah sahaja yang balas

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 04:31 PM | Show all posts
bila orang dah mula bercerita hal orang pada kita. .
lebih baik jarakkan diri darinya
sebab tak mustahil, hal kita pun bakal dicanang olehnya juga. kalau tak hari ni mungkin akan datang.

spesis macam ni selalunya hidup mereka tak bahagia mana pun.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2019 05:50 PM | Show all posts
sbb cakap belakang lagi mudah dari bercakap di depan..

nk mohon maaf susah,jadi maaf je kan lah org2 mcm ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2019 09:30 AM | Show all posts
tbh i mmg dikelilingi oleh makcik bawang aka mami jarum di opis ni..perrnah join melepak dorang mengumpat last2 i yg kena tuduh buat cerita pasal org..sekarang i mmg loner kat opis ni..buat keja..kalau org datang nak berborak pun i suka borak pasal anak, baju,skincare, mekap..kalau nak berborak pasal org i suruh depa pi cari org lain

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Kena selalu muhasabah diri ... sakit sgt bila diumpat so jgn mengumpat  tpi mulut org kita xdpt control anggap saja dia nak bgi kita pahala

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
kalau jenis kuat sgt mengumpat ni, kdg2 kita plak rasa nak lari, lemas, byk speculate

lg satu mengumpat sambil tunggu waktu dkt surau, ni selalu dkt ofislah kot

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Membawang

Bila ada org start ajak mengumpat.. lari cepat2 jauh2
Sbb harini dia umpat org lain depan kita
Esok lusa dia umpat kita depan orang lain

Virus

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Cakap blkg ni.. Korang tak rasa ke..
Cth mcm si A, dok mengata si B dkt si C..
Tak mustahil jugak kan si A, ni boleh mengata si C dkt si B.

Mana2 pun ada je org yg ckp blkg.
Di klgn family in law ke.. Friends ke.. Colleague ke. Mesti ada punya lah.

As for me bila org tu rancak dok mengata org lain dpn kita, i was wondering.. Apalah yg dia mengata aku dkt org lain.

Kan...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Mengata tu memang lumrah. Kalau tak, tak ada la istilah makcik onions kan. Kalau kita mengata kat orang, jangan marah la kalau orang mengata kat kita. Life is fair and square. Haha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2019 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Ai klu xpuas ati nk mengata org... ai tulis kat kertas pastu ai koyak2 kan kertas klu still xpuas ati jumpe depan2.. xperlu nk mengata blkg2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048363s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list