JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1848
View
96
Reply

[Pelbagai] Attention Seeker...

[Copy link]

Author: seribulan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-12-2018 12:48 PM | Show all posts
seribulan replied at 10-12-2018 12:23 PM
Amnesia much attention seeker ni. Lupa dia yang mulakan dulu. Now me against the world. Bukti ada  ...

'jangan kejutkan harimau yg sedang tidur'

silap permainan dah si attention seeker tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2018 03:20 PM | Show all posts
hibernation replied at 10-12-2018 11:48 AM
'jangan kejutkan harimau yg sedang tidur'

silap permainan dah si attention seeker tu

Dah macam satira Maharaja Lawak Meegaaa...too much attention....
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 07:39 AM From the mobile phone | Show all posts
i come across this now, pethaticly insane. very obvious what ever it takes they go for it. I prefer to call them parasites and and a yes agree sgt dgn apa meghank call them.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Kt pesbuk meols byk yg attention seeker

Suka show off brg2 konon branded pelbagai n keje ngn vvip semua.bgtau mampu beli sekian2 n acah2 humble brag tp sbnrnya lapar likes meols pnggil.padahal org xheran pong

Attention seeker ni gak sejenis org xleh lebih dari dia.Pehtu mula la nk up status konon2 bsyukur dgn ape yg ada skrg.Tp dlm ms sama attention seeker ni copycat kite utk nmpkkn dia lg myerlah.

Set deme jgk klo g memane suka nk buat2 havoc sbb nk tarik phatian org sekeliling.Atau ckp kuat2 gelak mngade segala smpai kita lak bosan apehal la bnda xkelakar pon gigih nk gelak mcm nk tersembul gigi plesu.Pastu perasan jate2 kt tepi usha2 dia sbb cantik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-12-2018 12:09 PM | Show all posts
Sambung balik makan popcorn sambil tengok ikan keli gemuk ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-12-2018 12:29 PM | Show all posts
Amnesia mode on...playing victim...buat lupa/inesen aktiviti cari attention sendiri...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-12-2018 01:34 PM | Show all posts

Awat lah bidoh si ND letak selfie bogel....ciri attention seeker...
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Attention seeker nie merupakan golongan manusia yg kian menjadi2 penyakitnya selari dengan perkembangan social media kini..semakin pesat pkembangan social media ni semakin ramai golongan manusia spesis ni

Spesis attention seeker ni sebenarnya dalam kehidupan realitynye may be kurang mendapat perhatian / mg jenis gila glamour & jenis tak tahu malu sebab tu mereka suka gunakan social media pd zaman kini utk menarik perhatian umum thadap mereka dengan melakukan perbuatan/perkara2 yg menjengkelkan/kelihatan bodo semata2

Dalam dunia reality pula, kadangkala spesis ni sanggup mjadi attention seeker semata2 utk menonjolkan diri mereka lebih dr org lain. Kalau tak buat gitu mana ada org lain nk prasan tentang dia

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-12-2018 05:01 PM | Show all posts
Cloud99 replied at 11-12-2018 03:56 PM
Attention seeker nie merupakan golongan manusia yg kian menjadi2 penyakitnya selari dengan perkemban ...

Bingo. Nak sangat, mendapatlah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-12-2018 05:07 PM | Show all posts
Selamba memperdaya orang sekeliling dengan sandiwara...belakang ketawakan...
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Attention seeker suka cipta drama.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejenis yang suka menarik perhatian dengan gelagat yang overboard.

Contoh: Mereks sentiasa suka meraih simpati orang ramai. Paling mudah dan kerap dilakukan adalah meraih simpati atas kejadian yang menimpa diri. Meraih simpati dengan berlebihan seperti merakam gelagat mereka di social media dengan penuh beremosi dan menjengkelkan mata orang ramai yang memandang.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2018 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
selfish.  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-12-2018 11:51 AM | Show all posts
noor2 replied at 11-12-2018 04:56 PM
Attention seeker suka cipta drama.....

Perguna orang untuk pertahan drama...
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2018 06:55 PM | Show all posts
me myself is an attention seeker
tapi towards my hubby sahaja dan dirumah
bukan sebab tak cukup kasih sayang, tapi nak perhatian yang terlebih2

di luar rumah, saya biasa2 sahaja
tapi kalau encounter dgn attention seeker, rasanya saya ignorekan sahaja

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2018 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Attention seeker ni kadang merengsakan adalah yang sejenis spesis suka mencapub di sana sini acah serba tau segala benda.

Yang paling serabut tak boleh orang lebih dari dia and suka buat drama. Kalau jumpa spesis macam ni elok ignore je.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
I always have this kind of kesian to attention seeker. They dont get enough attrntion dari orang yg diorang sayang , jadi dia kena try hard nak dapatkannya. Dia kena cuba sedaya upaya untuk perhatian iti dipindahkan kepada dia.

They will keep talking about themselves
They will keep trying to make everythinf about them. Contoh kalau kita sembang pasal benda lain pun, dia akan pusing relatekan dgn dia.

Kesian. Penat pun ada

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2018 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 19-12-2018 11:51 AM
Perguna orang untuk pertahan drama...

Betul......
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2018 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
1.Menggunakan medium yang popular untuk meraih simpati, contoh laman sosial menghantar gambar yang pelik2 sehingga suka dikutuk ataupun mendapat pujian.
2.Selalu mencetuskan kontroversi, mugkin mereka sudah tahu perkara tersebut akan memberi kesan, walaubagaimanapun, dengan cara ini membolehkan si AS mendapat publisiti free.
3.Gemar berpakaian yang pelik2,gaya yang agak aneh membawa si AS ini lebih menonjol dari orang disekeliling,.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2018 05:56 AM | Show all posts
KakaJah replied at 21-12-2018 11:32 AM
I always have this kind of kesian to attention seeker. They dont get enough attrntion dari orang yg  ...

Perguna orang lain untuk buat drama nampak real...


Popocorn...
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 06:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adila39 at 23-12-2018 10:48 PM

Attention seeker

Bila, do wrong doings still play innocent and pretend like nothing happened

Still making efforts to get attention by doing something related to a person they eyeing for

Cannot differentiate real and unreal... dellusional and think high about themselves

Talk big and proud with themselves

Obviously being nice to a wrong person is a big huge mistake.. someone is not entirely genuine / honest.

I come accross this type of human being Manupulative and fake. I feel sorry and trying being supportive but x dihargai.

The best solution ialah... totaly shut it down.  Pronto!

ps,  semalam tepek topik lain...but edit here. obviously both is related.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 09:29 AM | Show all posts
In social media paling senang nak jadi attention seeker ialah instagram terutamanya insta story coz u boleh update juz about everything fresh from the oven either u talk urself and buat mimik muka syok sendiri  atau u buat description about ur activities, u makan sedap..u buat bahagia atau tunjuk bahagia dgn suami etc...

So itu adalah bukti cukup jelas u are tottally attention seekers.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2018 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
vanilacup replied at 24-12-2018 08:29 AM
In social media paling senang nak jadi attention seeker ialah instagram terutamanya insta story coz  ...

Bingo bahagia...someone posing pun boleh...pakatan baharu...

Tambah popcorn...
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 01:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Attention seeking behaviour ni mmg dah menjadi2 dlm society... sampaikan dianggap norm pd ramai orang, i still cannot brain much about this so called - sharing life with others sbb mybe i je yg tak nampak benefit fr them.

- hidup dia je la yg penuh drama. Pdahal mostly drama yg dibuat sndiri jew lebih. People and the world smua revolves around them. Pelik gila!

- quote lagi byk Allah uji, lagi Allah sayang... itu la di repeat n diratib di igs n caption with their own selfie ... nak bgtau yg Allah SWT tu syg sngt pd dia smpai asyik diuji 24 jam... seriously??? (Bkn nak perlekehkan plk ayat tu, tapi sbb i ada mmber cmni, pdhal ujian tu sbb dia yg bengong, tak pndai jaga diri)

- announcing to everyone yg they all ada haters with caption haters gonna hate, fefeeling celebrity.... wat a joke . Takda sape haishh yg nak benci tak tentu psal, paranoid melebih2.

- showing off their happiness and after that, marah pulak if scene happened, eg. sad sbb ada org mengata begitu begini, pdhal just nak sharing je. Anything in this world, msti ada consequences ya! Childish much n mengada2!

- humble brag , yg plg i meluat! Cerita la tok nenek bagai segala sukses, hrta benda (siap tnjuk manolo) etc etc, tapi at the same time nak tnjuk dia pn actually sama mcm golongan B40 or nak too much lagi miskin kampung... dgn caption kami lebih suka mkn kat gerai tepi jalan. A total bullshit!

- inform kata nak bg inspirasi pd org lain, pdhal nak show off aku ada itu & ini... ko hado!

Kalau i listkn sakit mata & hati psal attention seeker ni, smpai next century mau tak hbis...

11AD1383-64BC-4173-BA73-FC23DD69941A.png

11AD1383-64BC-4173-BA73-FC23DD69941A.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-12-2018 12:07 PM | Show all posts
Edited by seribulan at 25-12-2018 11:14 AM
realist_13 replied at 25-12-2018 12:45 AM
Attention seeking behaviour ni mmg dah menjadi2 dlm society... sampaikan dianggap norm pd ramai oran ...

Bingo! Drama, show off, ujian Allah, haters...bull's eye...

Jangan lupa play victim after bully...opportunist...
using the innocents as cover/back-ups/tag-alongs...
has partners in crime...



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048953s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list