JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
2795
View
109
Reply

[Pelbagai] Attention Seeker...

[Copy link]

Author: seribulan       Show all posts   Read mode

Post time 10-12-2018 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Attention seeker ni..

1) suka brag.

Brag pasal segala benda. Results exam bagus lah, kereta baru la, beli bag baru la, Achievements..
Lepas tu cerita la bagaimana dapat capai tu semua, exaggerate stories padahal usaha so-so je.

2) suka pujian.

Nak boost their ego je. Selfie 24/7. Tayang branded goods. Pastu bila org kritik, kata kita jealous. Nak dgr yg best2 je. Ehhhh u go and die.

3) suka play victim.

Dia provoke dulu, bila kita tak layan, makin dia provoke sampai tak boleh tahan kita lawan balik. Pastu dia tuduh2 kita macam2.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Bersambung....

4) Drama.

Dia post caption sedih/gembira mengundang org tanya kenapa, tapi harammmmm dia nak beritahu.
Siap kata biarlah rahsia. Then buat kita tertanya2 Ehhhh baik ko jgn up status kan, setannnnn!! Orang mcm ni jangan layan .

5) boleh ubah perbualan sesuka hati.

Kita tgh bincang pasal sesuatu topik.
Tetiba dia kaitkan dengan diri dia melalui pengalaman..then seterusnya berbual pasal hal dia.
Like seriously? Especially bila kita buat luahan hati and just need someone to listen. Dia boleh melencong kaitkan diri dia berbual pasal pengalaman sendiri. It's all about me me me! Be it in social media, phone conversation or meetups. That's why I suka diam and just listen to people. Tak nak cakap apa2 pasal diri sendiri.
Because I just don't like it when I am venting out my anger or asking for opinions and people just suddenly talk about themselves. It's just annoying.

6) kuat complain


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 11:47 AM | Show all posts
kesian pun ada dengan attention seeker ni. mmg macam kurang kasih sayang.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2018 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 10-12-2018 10:47 AM
kesian pun ada dengan attention seeker ni. mmg macam kurang kasih sayang.

Haah. Tengok sambil makan popcorn...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 11:52 AM | Show all posts
seribulan replied at 10-12-2018 11:49 AM
Haah. Tengok sambil makan popcorn...

tapi lebihnya menyampah...nak2 kalo bini orang..aduhai..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2018 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
kucingitam replied at 10-12-2018 10:52 AM
tapi lebihnya menyampah...nak2 kalo bini orang..aduhai..

Individu satu lagi- jenis fake ala-ala goody goody two shoes...jenis nak tag gang...tapi orang malas layan...rimas...  
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 12:08 PM | Show all posts
friedfishsoup replied at 10-12-2018 12:38 AM
Attention seeker ni..

1) suka brag.

setujuuu sangat dgn senarai2 tersebut
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2018 12:23 PM | Show all posts
hibernation replied at 10-12-2018 11:08 AM
setujuuu sangat dgn senarai2 tersebut

Amnesia much attention seeker ni. Lupa dia yang mulakan dulu. Now me against the world. Bukti ada je walau dah dihilangkan...boleh restore...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2018 12:25 PM | Show all posts
MeghanK replied at 8-12-2018 01:35 PM
saya lebih suka menggelarkan orang sebegini "attention whore"

kurang kasih sayang dan insecure..p ...

Bingo...me me me...
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 12:41 PM | Show all posts
sy xsuke org yg attention seeker ni..   i mean attention yg berlebihan.. this attention seeker suke play victim, as if this worlds revolve around diorg je.. if you stress dgn keje, org lain pn same, xperlu nk update status selalu or nangis2 untuk dptkn perhatian.. bende kecik pn blh jd besar dgn org mcm ni..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2018 12:48 PM | Show all posts
seribulan replied at 10-12-2018 12:23 PM
Amnesia much attention seeker ni. Lupa dia yang mulakan dulu. Now me against the world. Bukti ada  ...

'jangan kejutkan harimau yg sedang tidur'

silap permainan dah si attention seeker tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-12-2018 03:20 PM | Show all posts
hibernation replied at 10-12-2018 11:48 AM
'jangan kejutkan harimau yg sedang tidur'

silap permainan dah si attention seeker tu

Dah macam satira Maharaja Lawak Meegaaa...too much attention....
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 07:39 AM From the mobile phone | Show all posts
i come across this now, pethaticly insane. very obvious what ever it takes they go for it. I prefer to call them parasites and and a yes agree sgt dgn apa meghank call them.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Kt pesbuk meols byk yg attention seeker

Suka show off brg2 konon branded pelbagai n keje ngn vvip semua.bgtau mampu beli sekian2 n acah2 humble brag tp sbnrnya lapar likes meols pnggil.padahal org xheran pong

Attention seeker ni gak sejenis org xleh lebih dari dia.Pehtu mula la nk up status konon2 bsyukur dgn ape yg ada skrg.Tp dlm ms sama attention seeker ni copycat kite utk nmpkkn dia lg myerlah.

Set deme jgk klo g memane suka nk buat2 havoc sbb nk tarik phatian org sekeliling.Atau ckp kuat2 gelak mngade segala smpai kita lak bosan apehal la bnda xkelakar pon gigih nk gelak mcm nk tersembul gigi plesu.Pastu perasan jate2 kt tepi usha2 dia sbb cantik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-12-2018 12:09 PM | Show all posts
Sambung balik makan popcorn sambil tengok ikan keli gemuk ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-12-2018 12:29 PM | Show all posts
Amnesia mode on...playing victim...buat lupa/inesen aktiviti cari attention sendiri...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-12-2018 01:34 PM | Show all posts

Awat lah bidoh si ND letak selfie bogel....ciri attention seeker...
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Attention seeker nie merupakan golongan manusia yg kian menjadi2 penyakitnya selari dengan perkembangan social media kini..semakin pesat pkembangan social media ni semakin ramai golongan manusia spesis ni

Spesis attention seeker ni sebenarnya dalam kehidupan realitynye may be kurang mendapat perhatian / mg jenis gila glamour & jenis tak tahu malu sebab tu mereka suka gunakan social media pd zaman kini utk menarik perhatian umum thadap mereka dengan melakukan perbuatan/perkara2 yg menjengkelkan/kelihatan bodo semata2

Dalam dunia reality pula, kadangkala spesis ni sanggup mjadi attention seeker semata2 utk menonjolkan diri mereka lebih dr org lain. Kalau tak buat gitu mana ada org lain nk prasan tentang dia

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-12-2018 05:01 PM | Show all posts
Cloud99 replied at 11-12-2018 03:56 PM
Attention seeker nie merupakan golongan manusia yg kian menjadi2 penyakitnya selari dengan perkemban ...

Bingo. Nak sangat, mendapatlah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-12-2018 05:07 PM | Show all posts
Selamba memperdaya orang sekeliling dengan sandiwara...belakang ketawakan...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046273s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list