JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
884
View
29
Reply

Soalan dari Nursing student

[Copy link]

Author: majorminor123       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-12-2018 12:30 PM | Show all posts |Read mode
Saya dah habis diploma nursing, Sekarang nak tunggu new degree intake so saya nak cari part time job, boleh ke saya jadi part timer nurse kat mana mana??     
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 09:28 AM | Show all posts
boleh je.. banyak position untuk nurse sekarang dekat hospital swasta... tapi kena ada lesen lah kan?
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 02:29 PM | Show all posts
angang123 replied at 11-12-2018 09:28 AM
boleh je.. banyak position untuk nurse sekarang dekat hospital swasta... tapi kena ada lesen lah kan ...

Aku belajar IT dulu so tak tahu la pulak psl nursing2 ni. Tp berminat nk tahu lol. Lesen mcm mana tu eh? Lesen nurse ke? Mmg orang bljr nurse dpt lesen tu ke or mmg kena buat (amek test bagai)?

Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 02:31 PM | Show all posts
Kalau tak keje as nurse tak boleh ke? hehe. Kalau nk kerja part time mmg bnyk. Tp as nurse tu tak tahu la. Kena ask around. Member aku dlu bukan nurse tp jadik assistant dkt Hospital Sultanah Aminah kt JB. Dgar cite berhantu woooo hahaha

Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2018 09:26 PM | Show all posts
Kerja jadi nurse kat hospital tak penat ke? Ada yang guna 12 jam shift, paling tak pon 8 jam
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2018 09:38 AM | Show all posts
Follow soalan ni. Aku pun tgh cari ni. susah gak eh jadi nurse laki ni.. geng aku yang pompuan sume dah dapat tempat. kalau ade, roger sini juga k.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2018 09:43 AM | Show all posts
fidra replied at 11-12-2018 02:31 PM
Kalau tak keje as nurse tak boleh ke? hehe. Kalau nk kerja part time mmg bnyk. Tp as nurse tu tak ta ...

Prefer keje dr bidang yg kita belajar. bukan kate nak memilih tapi kau bayangkan la... dah berpuluh ribu kau berhabis bidang nurse pastu keluar keje jadi lain. Sedih gak la mcm tu sb nurse ni kena biasa kan practice dulu.. tu pendapat aku jeala..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2018 09:45 AM | Show all posts
fififiloke replied at 11-12-2018 09:26 PM
Kerja jadi nurse kat hospital tak penat ke? Ada yang guna 12 jam shift, paling tak pon 8 jam

penat tak penat tu la passion yang kami pilih.. aku dulu pun igt nak jadi engineer pastu pikir balik passion aku lebih ke arah nurse tu yg aku pilih nursing. tapi now peluang nk dapat tempat mmg tipis bnyak procedure..
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2018 09:50 AM | Show all posts
ha elok la soalan ni keluar. Ramai juga anak buah akak yg menganggur lepas habis belajar ni.. Bagus juga kalau ade part time nursing ni. boleh la juga newbie timba pengalaman.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2018 01:01 PM | Show all posts
apekcool replied at 12-12-2018 09:43 AM
Prefer keje dr bidang yg kita belajar. bukan kate nak memilih tapi kau bayangkan la... dah berpulu ...

hmmmm betul gak la apa kau ckp ni. Tp kalau nk tnya satu2 hosp ada keje kosong tak jenuh jugak. Haha. Lg2 kalau hosp tu jauh pulak kan

Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2018 06:35 PM | Show all posts
apa maksud awak nurse part time? nurse kat klinik2 kecik ke? apa beza dengan keje nurse kat hospital?
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2018 11:28 PM | Show all posts
perantaulaman replied at 12-12-2018 06:35 PM
apa maksud awak nurse part time? nurse kat klinik2 kecik ke? apa beza dengan keje nurse kat hospital ...

I nk tny jgak part time nurse tu maksud die ape? Klu part time nurse x sure la tp klu freelance nursing tu biase jgak dgr. Lebih kurang cam jage org sakit kt rumah dorg.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2018 11:49 PM | Show all posts
vivilam replied at 12-12-2018 11:28 PM
I nk tny jgak part time nurse tu maksud die ape? Klu part time nurse x sure la tp klu freelance nu ...

oh ada juga ye freelance nursing? saya ingat biasanya freelance designer atau contractor je ada. macam mana nak jadi freelance nurse?
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2018 11:39 AM | Show all posts
Diploma nurse? cuba tnya caregiverAsia. Diorang mmg amek orng yg ada educational background mcm u ni. So that service diorang jd lg trustable gitu.

Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2018 12:55 PM | Show all posts
angieen replied at 13-12-2018 11:39 AM
Diploma nurse? cuba tnya caregiverAsia. Diorang mmg amek orng yg ada educational background mcm u ni ...

Ha yg ni betul. Caregiverasia ni mmg sesuai la pd sesiapa yg nk buat freelance nursing tu. Klu rase nk parttime freelance cube cek website die.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2018 01:02 PM | Show all posts
klu pembantu klinik kat klinik swasta tu pun kena ada lesen nursing ke? bukan ke mana2 lepasan SPM boleh apply keje tu?
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2018 03:21 PM | Show all posts
vivilam replied at 13-12-2018 12:55 PM
Ha yg ni betul. Caregiverasia ni mmg sesuai la pd sesiapa yg nk buat freelance nursing tu. Klu ras ...

Tp kena make sure la yg nk apply freelance tu betul2 mahir. Sebab bnyk service dia provide. Babysitter,confinement lady, physiotherapy pn ada. Diorang pon careful jugak bila nk amek freelancer. Diorang akan tapis betul2. Kena provide information semua

Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2018 10:48 AM | Show all posts
angieen replied at 13-12-2018 11:39 AM
Diploma nurse? cuba tnya caregiverAsia. Diorang mmg amek orng yg ada educational background mcm u ni ...

Ni first time dengar ttg caregiverAsia. Td da check website ni.. mmg menarik giler.. thank you la pada yg suggest.. lega sikit hati aku dr pikir nk mnganggur lama ni. hatiku mula berbunga tgok kemudahan yg caregiverasia sediakan. boleh la aku share sekali ngn mmber yg sama menganggur lagi ni.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2018 12:34 PM | Show all posts
apekcool replied at 14-12-2018 10:48 AM
Ni first time dengar ttg caregiverAsia. Td da check website ni.. mmg menarik giler.. thank you la  ...

eh mmg caregiverasia ni bagus.. mmg i highly recommend sgt kpd medical student or nursing2 student fresh grads kt luar sana tu utk buat freelance melalui caregiverasia ni sementara masih tk dpt keje lg.. atleast blh gain some experience jgk
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2018 10:55 AM | Show all posts
Saya ada adik ipar link dgn caregiver... dia kata ok sbb masa flexible, jd tak la stress sgt buat kerja tu.. Bukan macam nurse kat hospital
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053746s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list