Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
3174
View
50
Reply

Saintis temui 'petunjuk' tsunami Palu.

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 18-12-2018 05:00 AM | Show all posts
Dwdrum replied at 16-12-2018 06:17 AM
Cleric tiada credit untuk claimed bencana palu terjadi di sebab kan bala .... ia hanya phliosophy no ...

Kekononya dia lobai estate cerdik sangat lah tu!
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2018 07:30 PM | Show all posts
Edited by sam1528 at 18-12-2018 07:31 PM
FOTHER-MUCKER replied at 18-12-2018 04:59 AM
Kesihan lobai estate kaki putarbelit forum cuba membelit lagi.

Laaa ... lobai mat slow v2

Macam tu aje jawapan ko? Awal2 gah betul dgn kononnya sains

Bila kena tanya balik berkaitan sains ... terus terkedu tak mampu jawab:
The Palu Koro faultline is ~ 700 km long intersect dgn Gorontalo faultline & connect dgn Mantano faultline which intersect the Lawanopo faultline (total combined length >1200 km)

Persoalan skg , the main shock (~7.5) occurred about 150km of the Palu Koro Faultline cutting thru the city of Palu

Pasal apa kat situ aje?
Apa ni tambi?

Patut pon ko asyik kena :


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-12-2018 11:24 PM | Show all posts
sam1528 replied at 18-12-2018 03:30 AM
Laaa ... lobai mat slow v2

Macam tu aje jawapan ko? Awal2 gah betul dgn kononnya sains

Tak ada terkedunya, malas nak layan orang otak tak betul seperti kau ni. Kaki putarbelit..kaki fitnah..kau sendiri yang membogelkan dirikau sendiri bagi tau kau kaki putarbelit.

Kononya cerdik sangat lah tu..hasil jawapan dari mengoogle! Kalau nak tunjuk cerdik pun tak perlu lah membodohkan diri tu!
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2018 12:13 PM | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 18-12-2018 11:24 PM
Tak ada terkedunya, malas nak layan orang otak tak betul seperti kau ni. Kaki putarbelit..kaki fit ...

Ha ha ha ha ... putak lobai mat slow v2 , jgn tak putak lepas kena :

Such a feeble response :
Tak ada terkedunya, malas nak layan orang otak tak betul seperti kau ni. Kaki putarbelit..kaki fitnah..kau sendiri yang membogelkan dirikau sendiri bagi tau kau kaki putarbelit.

Kononya cerdik sangat lah tu..hasil jawapan dari mengoogle! Kalau nak tunjuk cerdik pun tak perlu lah membodohkan diri tu!

Sebenarnya ko amat2 kureng pengetahuan sains

Kononnya lah nak cakap pasal sains tapi bila ditanya balik :
The Palu Koro faultline is ~ 700 km long intersect dgn Gorontalo faultline & connect dgn Mantano faultline which intersect the Lawanopo faultline (total combined length >1200 km)

Persoalan skg , the main shock (~7.5) occurred about 150km of the Palu Koro Faultline cutting thru the city of Palu

Pasal apa kat situ aje?

Hancuk ... terkedu nak jawab. Its a myth lah tambi that religion and science cannot mix

You are deadset into believing such fantasy

Skg ko kena lah

Kah kah kah ... lobai mat slow v2 takut jawab ... padan muka ko
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2018 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
sam1528 replied at 16-12-2018 06:48 PM
LOL ...pulak dah ok cakap pasal philosophy :

Persoalan skg - apa problem dia kalo cleric terseb ...

Jawapan u ...bersang kutan kah dengan bala yang di kata kan lobai ?

U ini tergolong dalam beriman gila sam ?
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2018 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Dwdrum at 18-12-2018 09:44 PM
FOTHER-MUCKER replied at 17-12-2018 01:00 PM
Kekononya dia lobai estate cerdik sangat lah tu!


Hancuk ... terkedu nak jawab. Its a myth lah tambi that religion and science cannot mix
You are deadset into believing such fantasy


Note: ......maybe sebab itu gila sam ....gigih hujah kencing unta  baik untuk kesihatan .......i percaya beliau enjoy nikmat tonggok kencing unta ......drinkin his ass off ....begitu
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2018 09:00 PM | Show all posts
Dwdrum replied at 19-12-2018 01:36 PM
Jawapan u ...bersang kutan kah dengan bala yang di kata kan lobai ?

U ini tergolong dalam beri ...

LOL ... putak lobainita minah sewel ... jgn tak putak

Hmmm ... bergegar gegar cakap pasal sains tapi bila ditanya soalan senang aje  :
The Palu Koro faultline is ~ 700 km long intersect dgn Gorontalo faultline & connect dgn Mantano faultline which intersect the Lawanopo faultline (total combined length >1200 km)

Persoalan skg , the main shock (~7.5) occurred about 150km of the Palu Koro Faultline cutting thru the city of Palu

Pasal apa kat situ aje?

Tetiba konar baring pulak :
Jawapan u ...bersang kutan kah dengan bala yang di kata kan lobai ?

U ini tergolong dalam beriman gila sam ?

Kalo tak mampu jawab ... macamana ko boleh klaim tersebut kalo dikata bala dari Allah tu salah?

Come on ... tak kan tak boleh jawab kot ... ko kan bangga yg diri ko tu apabila jadik ateis mendadak pulak pengetahuan sains

Aiyoyo meenachi .... tonggang lagi lah cap kapak lagi sebelum jawab ... eh eh eh ... ko mati2 klaim ko tonggang Cristal Champagne lah

Chaaaay ... kononnya ada kelas lah tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2018 07:29 AM From the mobile phone | Show all posts
sam1528 replied at 19-12-2018 05:00 AM
LOL ... putak lobainita minah sewel ... jgn tak putak

Hmmm ... bergegar gegar cakap pasal sains ...

U boleh bukti kan itu bala ? .... apa yang u ada selain blaming pihak yang ikut cara hidup lobai penganut yang rasa kah diri betul  saja ? .....  
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2018 12:35 PM | Show all posts
Dwdrum replied at 23-12-2018 07:29 AM
U boleh bukti kan itu bala ? .... apa yang u ada selain blaming pihak yang ikut cara hidup lobai p ...

LOL ... lobainita minah sewel merepek lagi

Isu skg korang dok merapu pasal sains , kononnya bila ko jadik ateis pengetahuan sains tu teramat tinggi

Ok , jawab aje lah soalan tersebut dari sudut sains

Kalo tak mampu jawab , ko tak boleh kata org lain salah

Bala adalah malapetaka yg libatkan kerugian & kehilangan nyawa ...

Bukti apa lagi yg ko nak?

He he he he ... ada hati pulak tu kata macam ni :
U boleh bukti kan itu bala ? .... apa yang u ada selain blaming pihak yang ikut cara hidup lobai penganut yang rasa kah diri betul  saja ? .....  

Yg selalu sibuk ... eeeewww 'lobai' macam ni lah , 'lobai' macam tu kah - adalah org macam ko

Apa salah kalo di tegur as in the case of the tsunami kat Palu - ia adalah bala dari perbuatan maksiat & pemujaan pantai (kalo ada muslims involved)?

Perbuatan tersebut (ie. maksiat & pesta puja pantai) ni betul atau salah?

Root cause senang aje - people like you having an extreme inferiority complex
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2019 04:39 PM | Show all posts
aHoi83 replied at 12-12-2018 08:43 AM
Memula masuk thread ni igt ada perbincangan ilmiah since isu yg dibawa jauh dari politik. Article pu ...

Salam..lama tak masuk sini, hampir setahun dah

Betul cakap kau ni.. ingatkan baca nak dapat tambah ilmu, tapi jadi tempat gaduh. Ni memang trend sejak dulu lagi dalam forum cari ni..
ada yang post ada sahaja komen negatifnya... pelik2
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2019 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Menakutkan keadaan lepas tsunami di Palu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
1.602481s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list